Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 8:05 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lut 21, 2009 6:58 pm 

Tym bardziej projekt 9 jest lepszy. Jeśli chcesz dodać kilka ciekawych hop, zakrętów, to zobacz film poniżej.

Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=Mpwws-Q9Ens&eurl=http://www.neobuggy.net/modules/news/

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lut 22, 2009 2:18 am 

Tomek Trzos napisał(a):
Tym bardziej projekt 9 jest lepszy. Jeśli chcesz dodać kilka ciekawych hop, zakrętów, to zobacz film poniżej.

Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=Mpwws-Q9Ens&eurl=http://www.neobuggy.net/modules/news/

tor jest zajebis.... ale w polskich warunkach klimatycznych raczej się nie sprawdzi szkoda

głos na 9

PostNapisane: N lut 22, 2009 11:34 am 

aspires napisał(a):
Tomek Trzos napisał(a):

Kod:

tor jest zajebis.... ale w polskich warunkach klimatycznych raczej się nie sprawdzi szkoda

głos na 9

Zawsze można wzorować się na kształcie i ustawieniu hop, oraz "tarek". Osobiście wolałbym, by tor był bardziej techniczny.

PostNapisane: N lut 22, 2009 2:43 pm 

Tomek Trzos napisał(a):

Zawsze można wzorować się na kształcie i ustawieniu hop, oraz "tarek". Osobiście wolałbym, by tor był bardziej techniczny.

ja tez wole tory na których jest co robić
tor z linka jest naprawdę spoko ale nie sprawdzi się w Polsce
mamy ostre zimy i często pada deszcz erozja wymusiła by konieczność remontu toru co sezon
a to i kosztuje i wymaga czasu
na chwile obecna jesteśmy skazani na jazdę po byle czym made in Poland

PostNapisane: N lut 22, 2009 4:11 pm 

aspires napisał(a):
Tomek Trzos napisał(a):

ja tez wole tory na których jest co robić
tor z linka jest naprawdę spoko ale nie sprawdzi się w Polsce
mamy ostre zimy i często pada deszcz erozja wymusiła by konieczność remontu toru co sezon
a to i kosztuje i wymaga czasu
na chwile obecna jesteśmy skazani na jazdę po byle czym made in Poland

Kopiując go, oczywiście, lecz jeśli będzie wzorował się na kształcie i ustawieniu, nie powinno być większych problemów.

PostNapisane: N lut 22, 2009 5:04 pm 

Tomek przecież wiadomo ze nikt w Polsce prywatnie nie zbuduje takiego toru
zrobienie kopii torów z usa czy canady trochę kosztuje czasu kasy i nerwów o machaniu łopata już nie wspomnę
możemy tylko pomarzyć o takim torze w pl
widziałeś projekty które są brane pod uwagę ??
już sama jakość rysunków daje dużo do myślenia o przyszłym wyglądzie tego toru :!: :!: :!:
jeśli powstanie to zajebiście jeśli będzie chociaż w 25 % przypominał tory z usa to można mówić o sukcesie

PostNapisane: N lut 22, 2009 5:17 pm 

aspires napisał(a):
Tomek przecież wiadomo ze nikt w Polsce prywatnie nie zbuduje takiego toru
zrobienie kopii torów z usa czy canady trochę kosztuje czasu kasy i nerwów o machaniu łopata już nie wspomnę
możemy tylko pomarzyć o takim torze w pl
widziałeś projekty które są brane pod uwagę ??
już sama jakość rysunków daje dużo do myślenia o przyszłym wyglądzie tego toru :!: :!: :!:
jeśli powstanie to zajebiście jeśli będzie chociaż w 25 % przypominał tory z usa to można mówić o sukcesie

Chyba się nie rozumiemy. Chciałbym zobaczyć tor z takimi hopkami, z taką częstotliwością ich ustawień, by tor był techniczny. Wiem, że odwzorowanie nawierzchni i całej oprawy w Polsce jest na ten czas nie możliwe.

PostNapisane: N lut 22, 2009 7:14 pm 

aspires napisał(a):
tor jest zajebis....

Dokładnie :wink:
Skoro tak dyskutujecie na temat tego toru w linku podanego przez Tomka , to chciał bym abyście dali mi jakieś wskazówki , co chcieli byście aby znajdowało się jeszcze na torze , może coś mam zmienić :) , najlepiej by było jak byś Cię zapodali jakąś grafikę. Chce się jeszcze jeszcze was zapytać co wam bardziej odpowiada , hopy z desek , hopy z ziemi.

PS: Ma ktoś może powtórkę filmiku z Teleexpresu ? Jakieś zawody podobno pokazywali z modelami :D :D

PostNapisane: N lut 22, 2009 9:24 pm 

Wojtaszekkk napisał(a):
aspires napisał(a):
tor jest zajebis....

Dokładnie :wink:
Skoro tak dyskutujecie na temat tego toru w linku podanego przez Tomka , to chciał bym abyście dali mi jakieś wskazówki , co chcieli byście aby znajdowało się jeszcze na torze , może coś mam zmienić :) , najlepiej by było jak byś Cię zapodali jakąś grafikę. Chce się jeszcze jeszcze was zapytać co wam bardziej odpowiada , hopy z desek , hopy z ziemi.

Po obejrzeniu filmu rozrysuj podobny kształt i nam go pokaż. Ustawienie hop podobne do tych z linka, ponieważ ich ustawienie i częstotliwość sprawia, że tor staje się techniczny. Co mi osobiście odpowiada? Oczywiście hopy z ziemi, które musisz dobrze zabezpieczyć, tak samo jak hopy z desek, lecz nad tym musisz bardzo mocno popracować.

Uznałem, że tor z filmu, który Ci podałem jest za trudny do wykonania, bo nie zrobisz toru ze światowej czołówki, dlatego znalazłem coś łatwiejszego.

http://www.youtube.com/watch?v=bdqC2eSr ... 0&start=32

Jeśli uda Ci się stworzyć kopię tego toru, będę pod wielkim wrażeniem.

Jeśli o powierzchnię chodzi to proponuję ziemię i kruszoną cegłę.

PostNapisane: N lut 22, 2009 9:54 pm 

Podobają mi się hopki, tylko że to jest jakaś mieszanka gliny chyba :roll: Fajnie ubite. Nawierzchnie toru postaram sie zrobić albo z normalnej ziemi która jest u mnie na łące lub coś się wymyśli , kruszona cegła ? Coś nie jestem do tego przekonany. Następnie cała powierzchnia będzie najprawdopodobniej ubit ubijarką. A hopy :roll:? (tak apropo tego z czego najlepiej zrobić nawierzchnię ?) hop , ubić nie ubiję całe się rozsypią.(Osobiście chcę aby połowa hop była zrobiona z desek , połowa z ziemi. Na "projekcie" nr.9 większość hop wydaje się jednostronna , lecz w rzeczywistości jak plan wypali będą one dwustronne. Tarka będzie raczej z ziemi. Kontury toru , albo zostaną już "wyrzeźbione" albo będzie to zrobione rurką drenarską.

Myślę że już nie będę robił nowego toru bo poco ? I tak już dużo osób zagłosowało na wybrany "projekt" więc nie będę znowu robił nowej ankiety :wink:

No i oczywiście czekam na wasze sugestie , poprawki itp. Czego jeszcze brakuje , co mam jeszcze zrobić
Pozdrawiam.

PostNapisane: Wt lut 24, 2009 1:39 pm 

http://vimeo.com/3343916?pg=embed&sec= - Tor precyzja, lecz wiadomo, że nie na twoje barki. Na samym początku pokazany jest podjazd serwisowy, świetny. Pomyśl nad stworzeniem podobnego.

PostNapisane: Wt lut 24, 2009 2:10 pm 

Tor , zaje***** , oj Ty Tomku masz fantazję :wink: Możemy tylko o takim pomarzyć
Dzisiaj wieczorem postaram się coś nasmarować , zrobić podjazd serwisowy , oraz podest.

PostNapisane: Wt lut 24, 2009 2:25 pm 

Wojtaszekkk napisał(a):
Tor , zaje***** , oj Ty Tomku masz fantazję :wink: Możemy tylko o takim pomarzyć
Dzisiaj wieczorem postaram się coś nasmarować , zrobić podjazd serwisowy , oraz podest.

Jeśli stworzysz takie stanowisko serwisowe, będzie świetnie. Większość torów posiada całkowicie drewniane stanowiska serwisowe, na których modele latają, tworzą niezły kipisz.

PostNapisane: Wt lut 24, 2009 4:26 pm 

Tomek Trzos napisał(a):
Jeśli stworzysz takie stanowisko serwisowe, będzie świetnie.

Postaramy się zrobić , lecz nie obiecuję , zobaczycie rysunek i wtedy będziemy mogli debatować co i jak.

PostNapisane: Wt lut 24, 2009 6:43 pm 

Przepraszam za posta pod postem.
Zrobione na szybkiego:
http://picasaweb.google.pl/wpabis/TorRC ... 5807110594
Tak właśnie sobie to wyobrażam. Alejka serwisowa , mam nadzieje że będzie , będzie wykonana z desek , lub z gleby.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona