Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 06, 2026 2:51 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: So lut 21, 2009 8:55 am 

Dupka pod roto z silnika F4,6 nie pasuje do K4,6. Zostaw lepiej szarpankę. Silnik K bardzo ładnie pali, a roto tylko zabija oneway'a :?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So lut 21, 2009 10:29 am 

Napisałem do HPI i odpisali mi szybko, że potrzebny jest taki zestaw do roto
http://www.lrp.pl/sklep/product_info.ph ... ts_id=2127

Kurcze, no nie wiem czy męczyć się z tą szarpanką, jakoś do tej pory używałem roto i nie było problemów... No może raz mi padł w nie odpowiedniej chwili pakiet.. A szarpanka się czasem urywa. Pomyślę

PostNapisane: So lut 21, 2009 11:53 am 

Sama szarpanka się nie urywa :wink: Jak za dużo sznurka wyciągniesz, albo próbujesz odpalić zalany silnik to może się zerwać. Szarpanka w silniku K4,6 jest bdb.

PostNapisane: So lut 21, 2009 12:03 pm 

Wreszcie trafiła się jakaś osoba która pozytywnie wypowiada się o silnikach HPI (że ładnie odpala i ma dobrą szarpankę), to na prawdę nieczęsto się tu trafia...
Co od szarpanki to wiadomo, że trzeba ją szanować... Ale czasem po prostu się ten sznureczek przeciera/zrywa bez naszej pomocy, lub spreżyna pójdzie.. Przynajmniej z tego co tu czytam na forum, to awarie w tym przypadku występują bardziej, pewnie częściej jednak niż w przypadku roto. Moje roto po 10l nadal działa bezproblemowo (czyli od nowości, gdy kupiłem sava). Szarpankę miałem w poprzednim modelu (badziewnym Nitroteka) i to szarpanie w nieskończoność mnie dobijało, dlatego mam złe wspomnienia ;-) pozdro

PostNapisane: So lut 21, 2009 1:50 pm 

W ramach wyjaśnień dlaczego niezbyt dobrze się o nich mówi:
- Silnik te mają po parę dobrych lat - Hpi ,,odgrzewa stare kotlety,, zmieni kolor radiatora i niby nowy silnik
- cena tych silników jest spora - Za to mamy o wiele lepszej klasy silnik - Lrp itd
- k4.6 nie jest taki mocny jak się wydaje - Sh ,Sts są o wiele mocniejsze

Silnik będzie prawidłowo chodził ale nadmiaru mocy nie oczekuj , ani żadnych cudów :wink:

PostNapisane: So lut 21, 2009 5:20 pm 

Bartek Koźbielak napisał(a):
W ramach wyjaśnień dlaczego niezbyt dobrze się o nich mówi:
- Silnik te mają po parę dobrych lat - Hpi ,,odgrzewa stare kotlety,, zmieni kolor radiatora i niby nowy silnik
- cena tych silników jest spora - Za to mamy o wiele lepszej klasy silnik - Lrp itd
- k4.6 nie jest taki mocny jak się wydaje - Sh ,Sts są o wiele mocniejsze

Silnik będzie prawidłowo chodził ale nadmiaru mocy nie oczekuj , ani żadnych cudów :wink:

Niestety to prawda. HPI żąda za silnik K4,6 kosmiczną cenę... Lepiej zainwestować w LRP, albo SH. Natomiast kolega kupił dosyć tanio nowy K4,6. Silnik ten jest bardzo dobry. Nie ma problemu z poderwaniem sava na dwa koła. Zawodnicy z czołówki HPI Challenge śmigają na tym właśnie silniku, a konkurencja w monsterach, na tych zawodach, jest duża 8)
Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3