Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 5:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lut 14, 2009 10:11 pm 

Michał Sękal napisał(a):
Mateusz Jura napisał(a):
Żaden z tych, ja nadal bede za kopia zagranicznego toru. :)

Również popieram.

Jakieś propozycję ? :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So lut 14, 2009 10:24 pm 

Był tu taki temat ze zdjęciami "mojego" ruskiego toru... Według mnie był świetny, mógłbyś coś na wzór tego zrobić.

Jakby ktoś miał te fotki jeszcze na kompie to może wstawić, ja też poszukam. :)

EDIT:

No jest coś:

http://www.rcdrive.ru/i/tracks/kril_r2_l.jpg
http://www.mikrorc.ru/UploadFile.php?F=16-rc2track.gif
http://www.rcdrive.ru/tracks.php <- tu na samym dole jest galeria :)

Tor jest naprawdę pr0, muszę tam zawitać z 1:8 teraz w lato :) Przyjemnie się na nim jeździło, ciekawy, duzo hopek itp.

Polecam :)

PostNapisane: So lut 14, 2009 10:31 pm 

ja pierrr... ludzie otrzasnijcie sie!!! To jest PRYWATNY tor na PRYWATNYM terenie za PIENIADZE WLASCICIELA terenu! Dajcie mu po 5tys zlotych a dopiero za przeproszeniem pieprzcie o tym ze tory sa do dupy i zeby robil kopie torow swiatowych. ZROBCIE LEPSZY a dopiero wyskakujcie z takimi durnymi wedlug mnie komentarzami, najlatwiej jest mowic -zrob to lepiej, samemu nawet nie prubujac zrobic czegos nawet "gorzej"... Teraz juz wiem czemu w polsce jest tak malo torow, bo KAZDY jest do dupy, co by sie qrwa nie wymyslilo !!!

EDIT: w kazdym razie glosuje na numer 9 http://picasaweb.google.pl/wpabis/TorRC ... 7845703426 (co za niespodzianka :wink: ) . Tu troche zle odwzorowana jest wielkosc skoczni, wszystkie wydaja sie wielkie i nie na miejscu. Tak wiec skocznie na dole (prosta) maja byc duze i ma byc ich 2 lub nawet 3 (ja jestem za 3) zrobione tak ze da sie wszystkie 3 przeskoczyc odrazu jak sie ma umiejetnosci i predkosc i umiejscowione maja byc bardziej pod koniec prostej zeby bylo miejsce na "rozbieg" dla modelu (ale tez nie za daleko zeby bylo gdzie hamowac). Skocznia u gory to tak na prawde taki patrzac od boku trapez (bardziej takie podwyzszenie niz skoncznia), reszta skoczni jest po prostu mala/srednia, do malych skokow a nie jakis salt itp. :wink:

GG:2247936

Ostatnio edytowano N lut 15, 2009 12:33 am przez Draxan, łącznie edytowano 7 razy

PostNapisane: So lut 14, 2009 10:36 pm 

A własnie miałem to napisać ale wszyscy sie potem na mnie rzucą z miesem :roll: pewnie że lepiej zrobić taki tor który już jest gdzies zagranicą i cieszy sie pozytywnymi opiniami, lecz nie lepiej by było stworzyć coś swojego ?? czy polska musi miec wszystko to co w USA itp ? już polska kopiuje programy TV, fast foody itp ehh

Model : TEAM LOSI ..::LST2::.. Custom X
Silnik : MACH 427
Oponki: PROLINE BOW-TIE SERIA 40

PostNapisane: N lut 15, 2009 1:42 am 

jakie powinny być w tory Polsce??
jak nie na poziomie światowym czyli wyznaczanym właśnie przez usa no moze takie jak w Rumunii ....hmm
nawet tam są lepsze niż made in poland
czy LOK lub inna instytucja odpowiadająca za rozwój modelarstwa w Polsce
przez 20 lat od upadku komuny wybudowała chociaż 1 tor rc?? no coment :evil: :evil: :evil:
tutaj to inwestycja prywatna wiec cieszmy się ze powstaje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jeżeli powstanie ???
budowniczy ma 14 lat i wszystko może okazać się ściemą 8) 8)

PostNapisane: N lut 15, 2009 6:11 am 

Draxan napisał(a):
ja pierrr... ludzie otrzasnijcie sie!!! To jest PRYWATNY tor na PRYWATNYM terenie za PIENIADZE WLASCICIELA terenu! Dajcie mu po 5tys zlotych a dopiero za przeproszeniem pieprzcie o tym ze tory sa do dupy i zeby robil kopie torow swiatowych. ZROBCIE LEPSZY a dopiero wyskakujcie z takimi durnymi wedlug mnie komentarzami, najlatwiej jest mowic -zrob to lepiej, samemu nawet nie prubujac zrobic czegos nawet "gorzej"... Teraz juz wiem czemu w polsce jest tak malo torow, bo KAZDY jest do dupy, co by sie qrwa nie wymyslilo !!!

EDIT: w kazdym razie glosuje na numer 9 http://picasaweb.google.pl/wpabis/TorRC ... 7845703426 (co za niespodzianka :wink: ) . Tu troche zle odwzorowana jest wielkosc skoczni, wszystkie wydaja sie wielkie i nie na miejscu. Tak wiec skocznie na dole (prosta) maja byc duze i ma byc ich 2 lub nawet 3 (ja jestem za 3) zrobione tak ze da sie wszystkie 3 przeskoczyc odrazu jak sie ma umiejetnosci i predkosc i umiejscowione maja byc bardziej pod koniec prostej zeby bylo miejsce na "rozbieg" dla modelu (ale tez nie za daleko zeby bylo gdzie hamowac). Skocznia u gory to tak na prawde taki patrzac od boku trapez (bardziej takie podwyzszenie niz skoncznia), reszta skoczni jest po prostu mala/srednia, do malych skokow a nie jakis salt itp. :wink:

Draxan, no offence ale jakieś relanium polecam, nie denerwuj się tak bo to źle na zdrowie działa :wink:
Do rzeczy, kolega Wojtaszek założył tematy dotyczące torów modelarskich. Pisał w nich, abyśmy w miarę możliwości doradzili mu w wyborze/projektowaniu toru. Sam osobiście skrobnąłem jakiś plan, podałem kilka linków (także tutaj twoje argumenty o "pieprzeniu a nierobieniu" sa w stosunku do mojej osoby nie na miejscu. Abstrahując od tego, że wątpię w powstanie takiego toru (obym sie mylił), to jednak uważam że jeśli ktoś ma możliwość stworzenia toru na prywatnym terenie (to bardzo dobre rozwiązanie bo tor będzie mógł tam względnie długo funkcjonować), to powinien równać w gore a nie w dół (to taka częsta polska przypadłość - "a po co, na co? bez sensu, przeciez tak wystarczy, po co lepiej"). Kolega pisze że ma do dyspozycji sprzęt, więc nie widzę różnicy w tworzeniu toru według podawanego planu a np. planu toru powiedzmy z USA czy Zachodniej czy Wschodniej (sic!) Europy. Koszty nie będą dużo większe, a bedzie można stworzyc podloze pod byc moze profesjonalny tor w przyszlosci.
Pozatym nigdzie nie napisałem że tor jest do dupy, co najwyżej że jest słaby, a do wyrażania takich opinii to forum powinno służyc. :wink:

ark16 napisał(a):
A własnie miałem to napisać ale wszyscy sie potem na mnie rzucą z miesem :roll: pewnie że lepiej zrobić taki tor który już jest gdzies zagranicą i cieszy sie pozytywnymi opiniami, lecz nie lepiej by było stworzyć coś swojego ?? czy polska musi miec wszystko to co w USA itp ? już polska kopiuje programy TV, fast foody itp ehh

Bądź łaskaw zauważyc pewną różnicę- nie chce wprowadzac w nasze realia zidiocenia spoleczenstwa. Nie chce kopiowac fast foodów, ani durnych programów rodem z mtv. To nie jest potrzebne. Za to w sprawie budowy torów trzeba spojrzec prawdzie w oczy- doswiadczenia nie mamy, a nasz poziom rozwoju dobrze obrazuje stwierdzenie "100 lat za murzynami". Przedstaw mi swój projekt toru który dorówna płynnością jazdy i poziomem trudnosci chociażby przytoczonemu przeze mnie torowi z zeszłorocznych ME, a zmienie zdanie. W tym momencie jestem za kopiowaniem wzorców (dobrych!) z zagranicy, niestety.

Pozdrawiam, jak ktoś chce polemizowac to zapraszam;)

PostNapisane: N lut 15, 2009 10:14 am 

aspires napisał(a):
jakie powinny być w tory Polsce??
jak nie na poziomie światowym czyli wyznaczanym właśnie przez usa no moze takie jak w Rumunii ....hmm
nawet tam są lepsze niż made in poland
czy LOK lub inna instytucja odpowiadająca za rozwój modelarstwa w Polsce
przez 20 lat od upadku komuny wybudowała chociaż 1 tor rc?? no coment :evil: :evil: :evil:
tutaj to inwestycja prywatna wiec cieszmy się ze powstaje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jeżeli powstanie ???
budowniczy ma 14 lat i wszystko może okazać się ściemą 8) 8)

No więc tak:
Tak mam 14 lat lecz przecież nie będę robił tego sam :wink:
Czy tor powstanie ? Mam nadzieje że tak i to bardziej niż nadzieje :wink:
Draxan , Mateuszu rozumiem was doskonale. Wiktor o tym torze nie ma mowy:
http://www.rcdrive.ru/i/tracks/kril_r2_l.jpg
Postaram się wykorzystać kilka rzeczy z tego toru jak też z innych , każde porady z Waszej strony , linki itp. bardzo mi pomagają , wielkie dzięki dla Was wszystkich :) :!:
Na tym zdjęciu podoba mi się tarka http://www.mikrorc.ru/UploadFile.php?F=16-rc2track.gif.
Lecz tak jak już mówiłem to nie będzie tor na miano profesjonalnego (i nie liczcie że będą tam organizowane jakieś mistrzostwa :lol: ) ! Tak jak już mówił Draxan. Osobiście chcę aby już tak bardzo nie kombinować i zostać przy tych 11 projektach. Jak coś będzie ważnego to możemy podyskutować pozmieniać nieco tory aż dojedziemy do skutku , jest jeszcze trochę czasu.
Draxan dokładnie , to się tak pięknie mówi zrób to zrób tamto jednak gdyby przyszło co do czego to nie jest takie hop siup , uwierzcie mi :wink: Rozumiem was że chcecie aby tor był piękny , jak najbardziej atrakcyjny lecz to nie jest takie proste jak by się wydawało.
Pozdrawiam.

PostNapisane: N lut 15, 2009 5:24 pm 

Głosuję na nr9 tor - ciekawy -dużo skoczni - jak dla mnie git :)

PostNapisane: N lut 15, 2009 6:15 pm 

dycha (10). Wydaje mi sie "najrozsądniejszym" rozwiązaniem

Bobek

GG 4145124

PostNapisane: N lut 15, 2009 7:49 pm 

9 :D lecz zastanowil bym sie nad jedna prosta bez hopek, zeby wtedy wysoko krecic silniki:)

PostNapisane: Wt lut 17, 2009 1:18 pm 

Proszę :wink:
http://picasaweb.google.pl/wpabis/TorRC ... 2572458770
1 ,2 zdjęcie. (Zdjęcie nie podlega głosowaniu , chyba że kto sobie zażyczy mogę je dodać , będą to projekty 12 ,13)
Pozdrawiam.

PostNapisane: Wt lut 17, 2009 2:53 pm 

Głosuję na projekt nr 9 - ładnie dopracowany fajnie ustawione hopki + urozmaicony kształt
Ta skocznia na dole po prawej stronie - moim zdaniem troszkę kłóci się z ostrym zakrętem który jest tuż za nią :)

PostNapisane: Wt lut 17, 2009 7:40 pm 

Nareszcie skończyłem a mianowicie:
Kolega bardzo mi pomógł przy robieniu banneru (foto nr.1) wielkie podziękowania dla Niego bo naprawdę odwalił kawał dobrej roboty :!: :!: :wink:
Zapodaje fotki banneru który będzie się znajdował na przyszłym torze RC (Wymiary banneru ok. 1x2m) http://picasaweb.google.pl/wpabis/MASTE ... 7122803842
Zdjęcie nr.1 przedstawia mam nadzieje nasz przyszły team , TOR RC będzie, zapał do pracy jest , teraz tylko modelarze i można brać się do dzieła (to tylko taka propozycja 8) ). Proszę o opinie jak to wygląda i co o tym myślicie. Pozdrawiam.

PostNapisane: Wt lut 17, 2009 9:52 pm 

Głosuję na numer "9". Na twoim miejscu starałbym się stworzyć to jak najbardziej "szczegółowy", a nie szybki. Hopki zaraz za startem to rzeźnia, lecz mam nadzieję, że wziąłeś sobie rady ( wszystkich ) do serca i za jakiś czas spełnisz swój cel.

PostNapisane: Pt lut 20, 2009 4:01 pm 

"Projekt" nr.9 nieco bardziej realistyczny :wink: http://picasaweb.google.pl/wpabis/TorRC ... 7845703426
Ustawienie hop na starcie nieco zmieniłem.
Pozdrawiam i czekam na oceny :P

PS: "Projekt nr.9, 12 Głosów :!:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona