Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 3:41 pm

Autor
PostNapisane: Śr lut 11, 2009 11:37 pm 

Witam, dopiero zaczynam przygodę z modelarstwem i narazie kompletuję sprzęt, utknąłem na etapie silnika... Moge okazyjnie mieć poisona albo saturna i chciałbym zapytać który będzie lepszy? Ciężko znaleźć dane saturna, widziałem jakiś wykres z hamowni i jeśli dobrze zrozumiałem to jest słabszy od poisona... Ale mogę się mylić, stąd moje pytanie :) Chcę narazie jeździć po asfalcie, zależy mi na szybkości, podwozie tt-01, regiel LM-406fb

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lut 16, 2009 1:03 pm 

Czesc, kiedys mialem saturna 20T , jest to dosc slaby silnik i nie mozna dac kata,bo sie mocno grzeje,napisz ile chcesz kasy przeznaczyc,tez mialem kiedys tt-01 , na 600 BB graupnera na 8,4V ( 20/61T ) bardzo dobrze jezdzil i sie prawie wcale nie grzal,pozniej dalem Team Oriona 13T ponad 200W i to byla dobra jazda,

2.4GHz DX3
http://www.youtube.com/watch?v=49miEqwHZZY

Traxxas Summit Full Silver Aluminium
1600kv MMM
tires Pro-Line seria 40"

PostNapisane: Cz mar 05, 2009 8:48 pm 

mam tb-02 najpierw jezdzilem na saturnie 20t i bylo calkiem niezle chcialem wiecej szybkosci i kupilem silnik 15t niby jezdzil szybciej ale bateria padala szybko i cienko driftowal wiec kupilem mabuchi 27t no i dopiero teraz fajnie driftuje i nawet na duzym przelozeniu szybko jezdzi i bateria dluzej trzyma , moze u mnie akurat to wina regla ?? niewiem czy przy 15t silniku regler nie musial by miec wiecej amper zeby mial pociagniecie, tak ze silnik to chyba sprawa dopasowania jednego do drugiego i odpowiednie przelozenie . Teraz mam bezszczotke vectora x11 3t plus regiel rc hobby 100A i li-po petarde i to dopiero jest jazda , driftowanie po domu sie dla mnie skonczylo bo ostatnio sprzatalem godzine podloge od czarnych sladow ;) co zrobic :) moc piekielna w tym zestawie drzemie tak ze polecam niestety jest to dosc spory wydatek bo okolo 1000 zl. zdjecia zestawu zamiescilem na moblogu ;) www.dzimus.moblog.pl

mad force (21),
ofna hyper one seven(fx-32),
stormracer 2,
inferno mp 7.5 (fx-32),
savage xl-umarl :) -czyli zwloki.