Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 20, 2026 6:07 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn sty 26, 2009 8:22 am 

Nie ty, lecz portfel. Koszta przeważyły na korzyść mikrusa. ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 12:13 am 

Draxan napisał(a):
buu przegralem :( :wink:

No to jak Ty "buuu", to ja "YEAH" :lol:

Według mnie, dokonałeś trafnego wyboru i dobrego dila ;) modelik poręczny,
można go brać ze sobą praktycznie wszędzie, coś pomiędzy on-roadem, a off
typu emaxx. Mikrus w cięższym terenie nie będzie łatwy do opanowania, lecz
dzięki temu jest frajda podczas jazdy, no i 2wd nie są w cale dużo łatwiejsze :P

P.S. Czekam na Twoją opinię, jak CI się podobają osiemnastki - bo ja lubię 18 8)

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 11:09 am 

Evolter napisał(a):
coś pomiędzy on-roadem, a off typu emaxx.

Bez jaj :lol:

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 12:06 pm 

lordg90 napisał(a):
Nie ty, lecz portfel. Koszta przeważyły na korzyść mikrusa. ;)

Też myślałem, że 18 będzie dla mnie tańszą przerwą w spalinie. Co się później okazało, połowa modelu była w aluminium, druga połowa była w planach (już szło zamówienie), a bezszczotka to była kwestia czasu. Suma sumarum, wyszło dosyc grubo ;)
A i tak modelem śmigałem po kostce brukowej, bo na ubitym piachu zero frajdy. Trudno było nim po skoku w terenie wylądowac na 4 butach, a w większym terenie kompletnie nie dawał rady.
Ale i tak 18 wspominam miło, pomimo że zjadła trochę nieplanowanej kasy :D

Osobiście, 18 to albo na zawody na hali, albo jako 3 i więcej model w kolekcji. Jako 2 model to nie, bo wolałbym 10 onroad.

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 1:35 pm 

Marek Byrczak napisał(a):
A i tak modelem śmigałem po kostce brukowej, bo na ubitym piachu zero frajdy. Trudno było nim po skoku w terenie wylądowac na 4 butach, a w większym terenie kompletnie nie dawał rady.

Ale oczywiscie jak mowilem to samo to zostalem zbesztany ;) . Nic to, powodzenia w szalenstwach off-road tym malenstwem, bo moim zdaniem sie nie da :P

GG:2247936

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 4:27 pm 

Marek Byrczak napisał(a):
Osobiście, 18 to albo na zawody na hali, albo jako 3 i więcej model w kolekcji. Jako 2 model to nie, bo wolałbym 10 onroad.

1:10 onroad jest u mnie na pierwszym miejscu i tak zostanie. Drift, drift i jeszcze raz drift. Filmów z osiemnastkami trochę widziałem i da się nimi w terenie pojeździć. A jeśli 1:18 to skarbonka, to 1:10 jeszcze większa. :D

Miałem nie dawać linku, ale jednak dam. http://www.allegro.pl/item531205534_ass ... _1_18.html

Warto było? Myślę, że jak za taki zestaw, to dużo nie zapłaciłem, ale z chęcią poznam wasze zdanie. ;)

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 5:58 pm 
Administrator forum

Dla mnie to idealny modelik dopełniający- mój kupiłem z myślą o hali w długie zimowe wieczory i to było dobre rozwiązanie. Namiastka off-roadu bez zmarzniętych dłoni :) ale podobno ostro też się tym da pośmigać http://pl.youtube.com/watch?v=WKlj4fW3J ... 1&index=10

PostNapisane: Pt sty 30, 2009 1:15 am 

No, z tym emaxxem przesadziłem :P jednak widzę, że w lecie będę musiał zaatakować trasy i hopy rowerowe
z aparatem i coś nakręcić dla wszystkich niedowiarków twierdzących, że model nie daje rady w terernie... :roll:

PostNapisane: So sty 31, 2009 2:14 pm 

Model dotarł do mnie dwa dni temu. Pierwsze jazdy już za mną. Wrażenia pozytywne. Pojeździłem nim w parku. Spokojnie daje sobie radę na nierównościach, nie ma problemów z jeżdżeniem po warstwie liści czy po trawie. Skoki znosi bez zająknięcia. Miałem kilka wywrotek i nic się nie stało. Kiedy będę miał trochę więcej godzin z modelem za sobą, coś dopiszę. ;)

PostNapisane: Pn lut 02, 2009 12:29 pm 

Witam

nie pamietam kiedy ostatnio sie udzielalem na tym forum :P
widze ze nie tylko ja nie moge uwierzyc ze 18stka nadaje sie w teren...
najlepiej jest kupic i sprawdzic,ja kupilem i sprawdzilem i moge cos na ten temat powiedziec,zeby Evolter nie czul sie osamotniony :D
Jezeli chodzi o jazde w terenie 18MT od TA,to owszem,da rade i to bardzo dobrze :)

Oczywiscie,nie mozna jezdzic po terenie gdzie sa kamienie,albo dziury wieksze od modelu(rzadko moje Revo daje rade w takich warunkach) wiec nie wymagajmy od niego cudow :D

Ale po np.: zaschnietych wybojach w lesie zrobionych przez traktor(albo czolg :D ) smialo smigalem,model wjezdza pod strome wjazdy,skacze caliem ladnie(ale jednak trzeba amorki wymienic na alumioniowe).

Jednak do jazdy w terenie mam Revo-wiadomo,wieksza moc,satysfakcja,frajda itp.

Zabawa z Micrusem tak na prawde zaczyna sie na piasku,żwirze,sniegu(tak tak,jezdzilem,bez "gumek" na elektronice :D i nic sie nie stalo) na kostce brukowej czy na mokrym asfalcie(drifty tego modelu sa oszalamiajace)
Jesli chodzi o plusy,to juz zostaly wymienione,jezeli chodzi o minusy,to wydaje mi sie,ze uklad sterowania jest tandetny,nie osloniete zebatki i te amorki sa najwiekszymi i jedynymi wadami tego modelu :)
Ale frajda jest nie wyobrazalna,nawet jazda w domu,z tasma na oponach lub bez jest swietna zabawa :D

Smialo moge polecic ten model :)

PostNapisane: Śr lut 11, 2009 1:48 pm 

A jak tam dalsze wrazenia z uzytkowania? To bylo to co szukales czy jednak nie do konca :) ? Ogolnie to moj RC18t jezdzi tak : http://www.youtube.com/watch?v=Cd-8yrSkG-o i nadaje sie tylko na asfalt aktualnie ;) . Pozostaje mi go tylko naprawic (rozwalony atak/odbior, rozwalony dyfer tylny) bo jakos nie wytrzymuje tego silnika, zmienic przelozenia i bede testowal czy na duzo mniejszym przelozeniu da rade tym jezdzic po czyms innym niz asfalt :) .

GG:2247936

PostNapisane: Śr lut 11, 2009 4:59 pm 

Kiepska pogoda jest, więc było dopiero kilka jazd. Wrażenie bardzo dobre. Mój nie wywraca się tak, jak twój :D Mam silnik Reedy Minimax i daje radę. Model ładnie się zbiera i wcale nie jest taki wywrotny. W ogóle nie przypomina tego, co pokazałeś na filmiku. Może to kwestia prędkości, ty masz BL. Jak tylko zrobi się bardziej sucho, to model przejdzie większe testy w cięższym terenie niż tylko park. ;) Póki co, jestem zadowolony.

Mam pytanko. W komplecie miałem alu amortyzatory na przód, ale brakowało jednego mocowania. Śrubki i tej tuleji, która jest między amortyzatorem a wieżyczką. Przykręciłem na inne, pasujące śrubki, ale przez to nie mogę mocno dokręcić, bo wtedy amortyzator nie może pracować. Macie pomysł, czym to zastąpić? Bo przecież nie będę kupował nowego kompletu amortyzatorów...

PostNapisane: Śr lut 11, 2009 8:20 pm 
Administrator forum

Ja dodam jeszcze jedną wadę. Niestety golenie amorków przednich nie wytrzymują zbyt wiele. Jest to część nieosłonięta (z resztą jak zębatki) i aby mieć spokój trzeba zainwestować w zderzak RPM osłaniający przednie zawieszenie. NIE KUPUJCIE ZDERZAKA ALU!!! ON POGARSZA TYLKO SYTUACJĘ!!!. Z tyłu mam dyfer MIP i standard z przodu. Po wyśmiganiu ok 30 pakietów nie widać żadnych śladów zużycia zębatek :O, myślę, że to kwestia ich spasowania, ja w trakcie montażu musiałem dać 2 dodatkowe podkładki na przód, bo plastikowy dyfer miał straszne luzy, MIP pasował natomiast idealnie.

PostNapisane: Śr lut 11, 2009 8:49 pm 

A możesz wyjaśnić, co to dyfer MIP? I zderzak RPM? To jest piankowy? Możesz rzucić linkiem?

PostNapisane: Śr lut 11, 2009 10:21 pm 
Administrator forum

zderzak:http://www2.gpmd.com/image/r/rpmc7041.jpg
dyfer:http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXKBC2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona