Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 11:21 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lut 11, 2009 3:48 pm 

Witam.

1. Czy modele nitrotek w ogóle warto kupować? Chodzi mi o jakość , wytrzymałość, dostępne części zamienne.
np : Nitrotek Lightning Strike http://www.hobbyrc.pl/product_info.php/cPath/17/products_id/79 cena wyjątkowo niska i to brushless.

2. Jeżeli te nitroteki są sensowne to czy warto brać droższy brushless czy tez tańszy szczotkowy. Jeżeli ten brushless jest słaby i trzeba go będzie za chwile wymienić na jakiś sensowny, to czy lepiej szczotkę tańsza. Ten sam model auta.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lut 12, 2009 9:20 pm 

z brushlessami to nie wiem jak jest, ale z nitrotekiem to czasem loteria jest, jak masz więcej kasy tzn +600 załatw dobry używany sprzęt, albo coś słabszego, ale nowego,

mój kumpel ok rok temu kupił bonzerka, i dopiero teraz po felernym skoku poszła wieżyczka, ale niektórym to nowe silniki sie paliły (tak czytałem)

z częściami to zależy do jakiego modelu, np, bonzer i inne kopie tl-01B, to nie ma problemu

PostNapisane: Cz lut 19, 2009 7:30 pm 

Max, jedno pytanie. Posiadałeś model nitroteku, by wypowiadać się w tak "mocny" sposób?

Co do modelu to nie będę go oceniał ( wiadomo, że znane firmy będą bardziej zaufane i lepsze ), ale czytałem coś o tym silniku i na dłuższą metę nie jest to dobra opcja.

PostNapisane: Cz lut 19, 2009 7:53 pm 

Miałeś mieć, a nie masz!!! To duża różnica. Miałeś jakąkolwiek styczność z tymi modelami? Chyba nie.

Więc nie wprowadzaj ludzi w niepotrzebne zakłopotanie. Najlepiej niech się wypowie posiadacz modelu owej firmy.

PostNapisane: Cz lut 19, 2009 8:59 pm 

Modele nitrotek wg MNIE nie warte są uwagi, ponieważ wyglądają na tandetne oraz nie ma dostępnych części.

PostNapisane: Cz lut 19, 2009 9:01 pm 

Akurat z częściami tak najgorzej nie jest
http://www.nitrotek.pl/

Znajomy ma jakiś tam model z tej firmy i jest zadowolony. Ja modelu jeszcze nie widziałem, zdam relacje kiedyś co i jak.

PostNapisane: Cz lut 19, 2009 10:59 pm 

Ja mam model nitrotek i akurat wszystko jest dobrze.
No ale ja kupiłem podróbkę tl 01.
A z tym to nie wiem
Moze to tez jakaś podróbka.

PostNapisane: So lut 21, 2009 7:11 pm 

Dzięki za opinie, widzę że raczej nie warto ryzykować, chyba żeby to była podróbka jakiegoś standardu typu tl-01

PostNapisane: Wt lut 24, 2009 10:38 am 

Witam wszystkich, widze ze wiekszosc z Was neguje ta firme bo "slyszeli" ze jest zla. A ja wlasnie posiadam model opisany przez Bartka. Mam go ok. 4 miesiecy i jak do tej pory - po za kupnem nowego pakietu (standartowy-tragedia) nic nie dokladalem. Jezdzi w miare szybko i wszystko jest ok. Jestem zadowolony z tej firmy (mam jeszcze jeden model - CONQUISTADOR NITRO TRUCK) z ktorego tez jestem zadowolony bo nic powaaznego sie z nim nie dzieje (jak do tej pory). Na poczatku - jak wszyscy, troche z uwaga podchodzilem do tej firmy ale teraz wiem ze nie jest taka tragiczna. Z czesciami tez nie ma wiekszego problemu - prawie wszystkie sa dostepne na stronie producenta. Oczywiscie nie mozna sie spodziewac niewiadomo czego ale na poczatek - jak dla mnie to ok. Czy polecilbym? hmmm, znajomi tez maja modele z tej firmy i jakos jezdza, ale kazdy ma swoj gust.
Pozdrawiam

PostNapisane: Wt lut 24, 2009 11:23 am 

Witam. Jeśli chodzi o petrole to miałem jedną sztukę z NITROTEK. Konkretnie to kupiłem młodszemu bratu model buggy - kopia baja 5b.
Jakosc tragiczna, wykonanie, precyzja na najnizszym poziomie...
Powiem moze bardziej obrazowo.
Jeżdzać baja 5b SS 30h, a nitrotekiem ok 10h(jazda po boiskach,parkingach) to przy baji musiałem pogrzebać może kilka godzin, a w nitroteku ze 20h lub więcej, nie wspominając już o nie wyobrażalnie długim czasie oczekiwania na części.
Absolutnie odradzam, jak tylko się trafiła możliwość to sprzedałem ten syf...
NIE POLECAM!

ALBUM: http://picasaweb.google.com/bajaUser

PostNapisane: Wt lut 24, 2009 3:11 pm 

To nie kopia baji 5b - prędzej technokita supercross - który był przed bają

Nazwać tego kopią 5b ni jak :)

http://www.technokit.it/models_supercross.html

PostNapisane: Śr lut 25, 2009 1:32 pm 

Miałem Bug Crushera, przejechałem nim 5l i sprzedałem. Uważam, że nie są to dobre modele, obecnie mam model HPI i uważam, że z wszystkim jest o niebo lepiej. W Crusherze po jakimś czasie oponki i gąbki w nich zrobiły mi się straszne flaki, pękł mi taki sworzeń co trzyma wahacz (dostał co prawda ciosa, ale to było 20% z tego co dostaje ode mnie savage), ogólnie miałem problem z odpalaniem (nie chciał mi odpalać jak był już ciepły), silniczek był słaby, miał tylko 1 bieg, był stosunkowo wolny, wykonanie mizerne, luzy ogólnie, model był mały. Problem z częściami, z markowymi modelami takiego problemu nie ma. Ja tam nie polecam, ogólnie warto dołożyć do czegoś markowego, jest trwalsze, mocniejsze, szybsze, lepiej zrobione, problemu z częściami nie ma... I nawet jeśli trzeba by dokładać 200% ceny jakiegoś bubla to uważam, że warto. Ja tak zrobiłem, taki savage to jest model nie do zajechania (piszę o savage bo akurat jestem posiadaczem, ale to samo dotyczy np. revo) I nie piszę tego jako zawodnik bo nim nie jestem, piszę z punktu widzenia amatora, jeżdżącego wyłącznie rekreacyjnie, czyli jestem osobą prawdopodobnie w podobnej sytuacji jak ten kto zakładał ten wątek.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona