Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 4:30 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lut 04, 2009 9:39 am 

Co do Krystiana dzisiaj z rana napisal ,ze paczke wyslal.Jak w ciagu tygodnia paczka nie przyjdzie to zadzwonie do znajomego ktory mieszka niedaleko krystiana i zobaczy czy tam mieszka jakis krystian.To pojade do niego i zrobie z nim porzadek.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 6:36 pm 
Kamil19801 chelm kupilem od niego silnik http://allegro.pl/item537149914_silnik_ ... _nowy.html
zaznaczam prosze przeczytac ops : NOWY
tuleja z tlokiem i korbowodem wyglada jak wymemlana przez psa
kontakt na poczatku o.k. pan sie chwali jakim to nie jest wielkim modelarzem a tuleje jak sie okazuje srubokretem podwazal w nowym silniku niewiadomo poco uszkadzajac przy tym wszystko na okolo .
na szczescie cos mnie tknelo i nie odpalilem tego silnika bo przez otwor wydechowy zobaczylem porysany tlok wiec postanowilem go rozebrac ... silnik nie jest nowy jest zajechany ,pan chcial mi sprzedac poza allegro ale na szczescie sie nie zgodzilem zaplacilem za niego 400 zl. i to 400 zl. wywalone w bloto w transakcji jest 90zl. bo ten pan nie chcial placic tak duzej prowizji ale mam dowod w postaci historii przelewu i dysponuje zdjeciami korbowodu z tlokiem i tuleja ,naszczescie zemscilem sie negatywem ale co mi potym ... nie polecam tego pana jako modelarza dlubie w silniku nie potrafiac go po lucku rozebrac . pozatym odklada mi sluchawke jak doo niego dzwonie .....
niemamy odwagi ??? nieladnie tak oszukiwac

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 8:57 pm 

napisz do allegro, że po aukcji zarządał większej opłaty nie chcąc płacić prowizji, zablokują mu konto i nie będzie już ludzi naciągał

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 9:05 pm 

W allegro pracują nienormalni ludzie stwierdzam. Mimo, że wygrałem aukcje, a gość odmówił sprzedaży allegro nie zawiesi konta, a mi każą się kontaktować z kontrahentem. ŻAL!
http://www.allegro.pl/item544026808_fg_ ... etrol.html

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 9:10 pm 

napisałeś do nich, ze wysłałeś x maili do sprzedającego, a ten nie odpowiada i transakcja nie doszła do skutku?

Ostatnio edytowano Śr lut 04, 2009 9:38 pm przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 9:21 pm 

Nic to nie da bo Allegro zawsze odpowiada że nie jest stroną w tej sprawie. Miałem juz mnóstwo takich aukcji że sprzedający mnie olał i nic nie można zrobić.

Madzia TT-01 DRIFTSPEC

www.tanieelektro.pl

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 9:25 pm 

To do sądu..

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 9:33 pm 

Chyba bedę zmuszony udać się do prawnika, który założy sprawe....

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 9:42 pm 

myślę, że polecony z potwierdzeniem odbioru z wyszczególnionymi paragrafami oraz żądaniem wysłania zakupionego przedmiotu za pobraniem wystarczy
właścicielem kąta, a co za tym idzie i adresatem gnojka jeśli jest niepełnoletni jest tatuś, a do tego argumenty powinny dotrzeć.

ogólnie rzecz biorąc gra o pietruszkę, bo jeśli nie zapłaciłeś to w sumie strat nie poniosłeś, więc to tak dla sportu jedynie.

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 10:04 pm 

No wiesz w tym samym momencie mogłem kupić taki sam model za ponad 2000zł tu miałem taniej tak więc różnica w cenie jest znaczna... więc poniosłem w tym momencie strate...

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 10:23 pm 

domniemanie

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 11:29 pm 

Była afera w TV jakiś czas temu, że koleś wygrał aukcje z samochodem 1:1 w atrakcyjnej cenie i sprzedawca nie chciał mu sprzedać i sprzedał po niedługim czasie poza allegro. Czyli rzecz biorąc sytuacja identyczna jak tu, tylko skala nie ta. Tamten kupujący o ile dobrze pamiętam też nie wpłacił pieniędzy bo chciał to zrobić osobiście. Sprawa poszła do sądu, a sąd orzekł, że sprzedający ma znaleźć taki sam samochód skoro sprzedał swój ( tzn co najmniej taki sam standard) i odsprzedać kupującemu ( tu kolesiowi co wygrał aukcje) za kwotę która zakończyła licytację. Czyli był w plecy i to dużo. Wygrana na allegro, tak samo zakup kup teraz oznacza podpisanie umowy cywilno-prawnej. Ja na Twoim miejscu poszedłbym na policje i potraktował to poważnie.
Nie wiem czy wiecie, że są ludzie na allegro, tylko nie wiem jak ich nazywają, co przeglądają aukcje i specjalnie wyszukują pomyłek sprzedających w postaci kup teraz za np 1zł gdzie prawidłowo powinna być licytacja. Czytałem kiedyś wywiad z taką osobą i miała chyba 15 (sic!) spraw w sądzie, nie licząc tych które wygrała, a nie przegrała żadnej, bo to praktycznie jak umowa z ręcznym podpisem obu stron i błąd sprzedającego jest po prostu błędem sprzedającego.

także do dzieła i dla mnie to masz ten model w kieszeni, no chyba nie ten bo teoretycznie sprzedający go niema, to będziesz miał nowy :). Trochę odwagi.

PostNapisane: Śr lut 04, 2009 11:59 pm 
chyba negatyw i ten post cos dal bo pan od nowego silnika zadzwonil do mnie okolo 20:00 i gadal straszne farmazony przez 12 min. dazyl do tego zeby wine zwalic na mnie :D naszczescie nie dalem sie zbic z tropu bo skoro kupilem nowy silnik to dlaczego odrazu musze go remontowac ?? tranzakcja dla mnie byla jasna co w opisie to kupilem .To ze nie odpalilem tego silnika tylko go rozebralem swiadczy tylko o tym ze nie jestem oslem i widzac przez otwor wydechowy rysy na tloku i uszkodzony pierscien olejowy oraz nie mogac przekrecic wogole walem rozebralem go najpierw zeby sie przekonac o co chodzi ?? jak bym go odpalil dopiero by bylo... skonczylo sie na tym ze ten pan wysle mi tuleje z tlokiem i korbowodem do poniedzialku z tamtego drugiego silnika a ja wycofam negatywa i napisze sprostowanie ,ciekaw jestem co wycwiczy teraz wyciagajac to... poczekamy zobaczymy ...napisze jak sie sprawa potoczyla....

PostNapisane: Cz lut 05, 2009 12:41 am 

A to ciekawe- bo z tego co pamietam to na aukcji napisał, że ma też do sprzedania taki sam silnik używany ale z nowym tłokiem i tuleją.

A ty dostałeś nowy silnik z porysowanym tłkiem i tuleja... czyzby je podmienił?

BTW: powinien dostać wpi...ol dla zasady i jako zyciowa lekcja -(dla jego własnego dobra ) ;)

PostNapisane: Cz lut 05, 2009 2:32 pm 

Witam!
Sprawa z Karolem P. nareszcie wyjaśniona!!
Zwrócił mi 250zł za EZruna, w mojej sprawie zachował się in PLUS.
Radzę nie grozić, a szczerze porozmawiać.

W imieniu Karola chciałem napisać:
"kontakt kasuje tylko dlatego, że dostałem dziesiątki gróźb, chamskich wiadomości i.t.p. nawet od znanych osobiście modelarzy, więc stwiardziłem, że tak będzie lepiej" - są to dokładne słowa skopiowane z archuwim GG.

Myślę, że jednak teraz Karol Dopiero się wystaryszył.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 54  Następna strona