Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 4:30 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn sty 26, 2009 11:16 pm 

Jeśli już mówimy o rzeczach używanych.. To prawda w Polsce jest sporo przekrętów.. Wiele osób które mocno zmęczyło modele nadal uważają że są w idealnym stanie - sam jestem świadkiem - Carson dazzler ta sama sztuka u mnie serwisowana od 3 różnych właścicieli - stan nieciekawy
a sprzedawany z rąk do rąk po cenie praktycznie nowego... :( Jednym słowem - masakra

Nauczka będzie.. Że nie wystawiamy przedwcześnie pozytywa - a towar nie sprawdzony..
I nie kupujemy od Człowieka który już ma złą opinię - zapisaną w tym temacie w przypadku Karola.P
Jeśli jest możliwość model używany po prostu odbieramy osobiście - sprawdzamy itd
A co do nowicjuszy warto się radzić doświadczonych kolegów co znają się na rzeczy i określą stan danego modelu , rzeczy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 12:02 am 

Trudno zrobiłem błąd i nadziałem się na cwaniaczka... straciłem 150 zł, ale radzę wszystkim innym nie robić z tą osobą interesów.
Myślę że to wszystko w tym temacie bo przez forum pieniędzy nie odzyskam 8)

Pozdrawiam.

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 12:22 am 

ile kosztuje taki nowy regulator?

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 1:14 am 

na rcmarcie 165 $ a na defenie 549.

MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 1:28 am 

Mateusz Długoszewski napisał(a):
na rcmarcie 165 $ a na defenie 549.

poprosiłeś o dokładne zdjęcia przed zakupem?

wiesz ... kupując coś za 1/3 ceny można się spodziewać, że będzie używane i może mieć jakiś stopień zużycia i trzeba się dokładnie upewnić co się kupuje.
Jak narazie możesz tylko domniemywać, że sprzedający chciał Ci wcisnąć wadliwy sprzęt. Nie możeszs jednoznacznie nazwać go cwaniaczkiem. Równie dobrze Ciebie też można by nazwać cwaniaczkiem, który jednak się przejechał.
Dobierajcie ostrożnie słowa, myślę że allegro nie kiwnie palcem, policja zabije śmiechem, a jedno co mogliście zrobić to dogadać się, uznając uszkodzenie za wadę ukrytą, o której sprzedający mogł nie wiedzieć.
Wyrzucanie brudów na forum to ostateczność i wygląda jak skarżenie się pani w "pszedszkolu, ze ten chłopak mnie bzytko nazywa"

kupując rzeczy używane ponosi się pewne ryzyko i trzeba się liczyć, że towar będzie miał pewne oznaki zużycia.

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 1:54 am 

Dobrze :) tylko wątpię żeby kolega mi otworzył regulator i zrobił zdjęcia bez obudowy :) ja kupiłem sprzęt sprawny a nie sprawny- "modyfikowany"- uszkodzony. Próbowałem się dogadać ale się nie dało... powiedział że go to nie obchodzi :) jest wszystko napisane w poprzednich postach. Co do allegro wiem jak załatwiają sprawy bo już oszukano mnie na 480 zł na telefon. Zablokowali konto mi i osobie która oszukała mnie jak i pozostałe 20 osób :) na moje maile odpowiadali bezsensownie.. to wszystko.

"kupując rzeczy używane ponosi się pewne ryzyko i trzeba się liczyć, że towar będzie miał pewne oznaki zużycia."

Dobrze, kupiłem telefon dostaje obudowę, to jest to ryzyko ?

MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 2:15 am 

Dobrze :) tylko wątpię żeby kolega mi otworzył regulator i zrobił zdjęcia bez obudowy :) ja kupiłem sprzęt sprawny a nie sprawny- "modyfikowany"- uszkodzony. Próbowałem się dogadać ale się nie dało... powiedział że go to nie obchodzi :) jest wszystko napisane w poprzednich postach. Co do allegro wiem jak załatwiają sprawy bo już oszukano mnie na 480 zł na telefon. Zablokowali konto mi i osobie która oszukała mnie jak i pozostałe 20 osób :) na moje maile odpowiadali bezsensownie.. to wszystko.

"kupując rzeczy używane ponosi się pewne ryzyko i trzeba się liczyć, że towar będzie miał pewne oznaki zużycia."

Dobrze, kupiłem telefon dostaje obudowę, to jest to ryzyko ?

jeśli na zdjęciach nie było widać nalepek gwarancyjnych, a podobno nie było to oznaczało, że pudełko było otwierane, tak?

chce tylko zwrócić uwagę na to, że nie ma jednoznacznych podstaw do nazywania kogo kolwiek oszustem i cwaniakiem.
Regulator zadziałał, gdyby spalił sie po 15 min użytkowania też byś miał pretensje?

a telefon i obudowa to nietrafione porównanie, dotałeś cały regiel, a nie obudowę.

dobra, dalej nie ciągnę

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 11:56 am 

Tomasz Ostrowski napisał(a):
chce tylko zwrócić uwagę na to, że nie ma jednoznacznych podstaw do nazywania kogo kolwiek oszustem i cwaniakiem.
Regulator zadziałał, gdyby spalił sie po 15 min użytkowania też byś miał pretensje?

No więc właśnie. Kolega Mateusz obraza mnie mówiąc o mnie że jestem oszustem czy cwaniekiem.
Oczywiście zrobiłem mu zdjęcia realne przedmiotu (około 5-10, nie pamiętam), ba nakręciłem jeszcze FILMIK.

REGIEL CHODZIL! Nigdy go nie otwierałem więc jak ci miałęm zrobić fotki od wewnątrz? Regiel poszedł za taką kase ponieważ ja wtedy upatrzony miałem zestaw bezszczotkowy i potrzebaowałem takiej kwoty. Poza tym używki po tyle chodziły.

Aha kolega (a raczej dziecko) Mateusz D zaczął mi się odgrażać zablokowaniem konta czy też odzyskaniem pieniędzy.
1149948 11:51:32
z czasem i tak ozdyskam kase :) może nie dzisiaj to później ;)
Mati 11:51:43
ciekawe tylkjo jak
Mati 11:51:48
bo ja nie mam w tej ch wili nawet takiej kwoty
1149948 11:52:06
Później odzyskam...
1149948 11:52:08
po prostu
1149948 11:52:44
a jak to się sam przekonasz ;P
Mati 11:52:51
Grozisz mi??
1149948 11:52:52
narazie mogę ci jedynie konto na allegro zablokować

Poziom tego człowieka jest na prawdę niski i uważajcie na niego.
Z tym człowiekiem nie będe już prowadzł żadnej rozmowy (nie chce się zniżać do jego poziomu)

Ja ze swojej strony kończe napinke.
Sprawa wygląda na tyle śmiesznie ze regiel mu chodzil a teraz nie.

A co do sprawy z oszustem Mateusza z telefonem to mniej więcej wiem jak ona wyglądała i koleś nie oszukał tylko Ciebie ale i wiele wiele innych osób, ja nigdy tego nie uczyniłem. KONIEC K ROPKA!

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 12:26 pm 

Hehe wiesz puki co to ty usilnie starasz sie obronić swoją dupe nie podając przy tym zadnego konkretnego argumentu, oprucz jakis wymyslonych przez siebie praw unijnych, i głupich uwag o jakims poziomie wypowiedzi ze rygla nie otwierałeś ( skoro plomby nie bylo to jak udowodnisz ze nie pchałeś tam paluchów ?? ), dlatego nie mogles zrobic fotek itp itd, sam zaczołeś wątek na forum broniąc zawczasu swojej jeszcze przez nikogo publicznie nie oskarżonej dupy kierując sie chyba zasada ja go pierwszy oczernie to bedzie lepiej wygladać niz on mnie. Nie chce bronic tutaj zadnej ze stron chodz moze to tak troche wygląda ale sorry ale jedyną osobą która próbuje tu coś kręcić i wprowadzić zamęt puki co jestes tylko i wyłącznie ty. Doszło do tego ze jak to ładnie napisaleś "dziecko" ci grozi więc niedość ze to dziecko chcialo z tobą pogadać jak człowiek na pw ty go zlałeś i zaczoles go oczerniać na forum tak o, czyżbyś nagle zaczął sie bać tego dziecka ze nie wiem łomot ci spuści na jakis zawodach ?? bo generalnie jak to przeczytałem to z trudem sie od śmiechu powstrzymałem.

pzdr. Łukasz

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 12:44 pm 

... Co do twojego postu Tomku... jeżeli nie znasz sprawy, to milcz. Cwaniaczka możesz sobie szukać pod knajpą. Ja chciałem załatwić z Mateuszem sprawę polubownie jednak on woli pisać na forum więc ja napisałem wszystko od siebie.

Pozdrawiam.

Mateuszu! Śledząc dalej ten temat, postanowiłem Cię nie posłuchać i nie będę milczał. Twoje argumenty są do podważenia.
Kupując używane urządzenie trzeba się liczyć z tym, że ktoś z poprzednich właścicieli - niekoniecznie ostatni - mógł w nim grzebać i niekoniecznie był to fachowiec, choć uczciwy aż do bólu. Może po drodze ktoś coś przeoczył. Trzeba też wiedzieć, że w każdej chwili takie urządzenie może się zepsuć. Problem polega w tym, czy da się to naprawić, po niewielkich kosztach, czy nie. Jak to dalej załatwisz, to już zależy wyłącznie od Ciebie. "Męcząc" maticka niczego dobrego nie osiągniesz.

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 1:40 pm 

Nie polecam Krystiana 1332 - ten oszust od BMW m3 gtr .. Koleś truł mi gitarę żebym sprzedał mu części do tego.. Ok zgodziłem się
miał przelać 40zł - mijały dni nie dostawałem pieniędzy - prosiłem o pokazanie nadania - nie otrzymałem. Koleś zaczął wymyślać historyjki:

Krystian 1332 (27-01-2009 10:48)
Ok
Krystian 1332 (27-01-2009 10:48)
Narka
Krystian 1332 (27-01-2009 12:04)
Jestem
Krystian 1332 (27-01-2009 12:04)
Sprawa jest poważna
FNissanSkyline 13:17:53
?
Krystian 1332 13:24:58
Byłem na policji
Krystian 1332 13:25:00
I
Krystian 1332 13:25:35
Pojechaliśmy na poczte
FNissanSkyline 13:26:30
i?
Krystian 1332 13:26:33
Dałem dowut wpłaty i muwiłem ze nie ma pieniędzy na kącie
Krystian 1332 13:27:56
A oni porozumieli sie z tamtym bankiem i oni potwierdzili że pieniądze zostały zaksiegowane
FNissanSkyline 13:28:20
jakim cudem jak ja nie mam wogóle kasy to jest śmieszne
FNissanSkyline 13:28:29
cos musi byc popierd****
FNissanSkyline 13:28:33
albo numer albo cos
Krystian 1332 13:29:08
Policja sprawdziła i porozmiała z prezesem banku
Krystian 1332 13:30:12
Nie powiedzieli Przez telefon że i dobrze było
FNissanSkyline 13:30:41
aha
Krystian 1332 13:31:09
Sprawdziliśmy i faktynie pieniądze powineś mieć
FNissanSkyline 13:31:57
ja W historii nie mam żadnego przelewu z dokładnie taką kwotą
FNissanSkyline 13:32:10
sprawdzałem wszystkie ostatnie przelewy i nie ma takowego
Krystian 1332 13:32:19
I powiedzieli że ty masz te pieniądze że kłamiesz że nie masz
FNissanSkyline 13:32:48
to niech sprawdzi bank ostatnie przelewy prosze bardzo nie ma takiego zapisku
Krystian 1332 13:32:56
A może były wysze
Krystian 1332 13:33:23
Oni sprawdzili
FNissanSkyline 13:33:29
G**** sprawdzili nie ma i tyle
Krystian 1332 13:33:55
I powiedział prezes że masz kase
FNissanSkyline 13:34:30
i hu* mnie to obchodzi niech sobie przyjdą i zobaczą na koncie internetowym
Krystian 1332 13:35:11
Komendat policji żebym wnius sprawe o wyłudzenie pieniędzy
Krystian 1332 13:35:43
Oni sprawdziali w banku
FNissanSkyline 13:35:45
Wybacz ja ci tego nie wyśle
FNissanSkyline 13:35:52
Nie mam pieniędzy nie wysyłam proste
Krystian 1332 13:35:58
Twoje przelewy
FNissanSkyline 13:36:40
widocznie chyba nie
Krystian 1332 13:39:07
Sprawy i mam im dać znać dziś około 18 czy wniose ale jak wniose powiedział że 2 lata dostaniesz
Krystian 1332 13:39:48
A ja nie chce tego wnosić

Z tego wynika prosta sprawa - koleś chce wyłudzić części i bajki wymyśla NIE POLECAM!!!
CO Z TAKIM DELIKWENTEM ZROBIĆ? :evil:

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 2:10 pm 

ahahahaha :D :D :D :D . Takich bzdeto to ja w zyciu nie widzialem ! . Co to za gowniaz wogole? Masakra, poplakalem sie tu prawie ze smiechu :lol:

GG:2247936

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 2:14 pm 

Sama ortografia - śmiech na sali - ale ban się mu należy :D

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 2:29 pm 

:lol: :lol: :lol: :lol: Słyszałem dużo bajek, ale to wygrało :D:D Ja bym dał sobie spokój z tym delikwentem... 40zł to nie dużo, ale zawsze jakiś pieniądz ;)
Gdybym był na Twoim miejscu to dawno wyjechałbym z kraju... bo 2 lata to dużo :lol:

PostNapisane: Wt sty 27, 2009 2:30 pm 

... chyba spadne z krzesla jak sobie jeszze raz pomysle o przejetym prezesie banku, sam sie w sprawe zaangazowal, pewnie to jego tata:)

P.S. Uwazaj Bartek bo komendantem jest sam komendant z Plebanii TVP :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 54  Następna strona