Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 4:29 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn sty 26, 2009 3:41 pm 

Słuchajcie bo widze że strasznie na mnie najeżdżacie (a ja nic nie zrobiłem!) regiel był sprawny, jeździłem po domu (mam świadka, znajomego) wszystko było ok, przed samą wysyłką też sprawdzałem silnik i regiel - było wszystko ok.

Staram nie odwoływać się do prawda ponieważ je dobrze nie znam. Na reglu jeździłem dokładnie 1-2razy (po domu i raz po dworze), tyle że mialem słabe pakiety więc się nie naszalałem. Pakiet kupiłem od Kuby który mówił że nic nie grzebał.

Co do wystawienia komentarza napisałem raz (góra dwa), bo wiem że później się zapomina.

W życiu nikogo nie oszukałem (zazwyczaj mnie oszukiwano) i wszyscy z moich transakcji byli zadowoleni.

Na regiel n dawałem żadnej gwarancji, dawałem jedynie garancje sprawny.

Spróbujcie się też postawić w mojej sytuacji. Sprzedawałem regiel który u mnie chodził, kolega Mateusz mówi że wszystko ok, wysatwia komentarz a po dwóch miesiącach mówi ze jednak nie działa.

To tak jakby kupić jakąś rzecz i po dwóch miesiącach oczekiwać zwrotu.

EDITT!!!
Właśnie sobie przypomniałem, że Mateusz powiedział mi
"Spaliłem regiel"

Mati (24-01-2009 20:26)
i jak spaliles MOJ bylyl regiel?d
Mateusz D1149948 (24-01-2009 20:30)
sam się spalił :|
Mateusz D1149948 (24-01-2009 20:30)
nie potargał dobrych selekcji i tego twojego silnika ;P

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 4:40 pm 

Regulator po dwóch miesiącach został dopiero użyty o czym raczej wiesz. . Co do mojego archiwum, napisałem ci że regulator się spalił i jeżeli faktycznie byłby to mój błąd chyba bym się do ciebie nie czepiał ale jak zobaczyłem co jest w środku to się załamałem i uświadomiłem sobie co kupiłem. Jak pisałem wcześniej w regulatorze ktoś już grzebał i go uszkodził krótka piłka. Mateusz napisał że w domu czyli podczas spokojnej jazdy wszystko było ok czyli według mnie kiedy wyszedł na "szerszą droge" kable się zwierały.

Mateusz zx-5 (24-01-2009 22:09)
a nwet na nim nie smiagalem dobrze;d

(...)

Mateusz zx-5 (24-01-2009 22:15)
teraz to mnie nie obchdozi to

(...)

Mateusz zx-5 (25-01-2009 11:55)
ALE MNIE TO JUZ NIE OBCHDZOI

(...)

Kolega napisał sam że regulator chodził tylko i wyłącznie podczas postoju jednak kiedy model jechał czyli regulator był pod większym obciążeniem ledwo ruszał.. więc nawet nie był sprawdzony. Jeżeli wysyła się jakiś sprzęt to się go dokładnie sprawdza, bo ja kinder niespodzianki nie miałem zamiaru kupić tylko sprawny regulator który nie był ruszany przez jakiegoś pseudo-elektronika którym prawdopodobnie byłeś Ty.

Mateusz zx-5 16:24:25
no raz i mi chodizl
Mateusz zx-5 16:24:30
a ile trzeba??

(...)

Mateusz zx-5 16:24:50
mi jezdzil
Mateusz zx-5 16:24:54
ale wolno strasznie

(...)

Mateusz zx-5 16:27:53
na dworze podnosze go w piwietrzu i zasuwal
Mateusz zx-5 16:27:59
po"ziemi" po prostu wolno

Według mnie jesteś zwykłym krętaczem i oszustem i nawet nie chcesz ponieść odpowiedzialności za uszkodzony sprzęt który ja teraz mam. Ja swoje straty odzyskam. Wszystkich ostrzegam przez wszelkimi interesami z tym człowiekiem.

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 4:49 pm 

Regulator chodiził, wyciąłeś większość rozmowy.
Samochód na dworze jeżdził wolno a po domu dość szybko i stwieredzono, że jest to wina pakietów (jest temat na tym forum).

Ja przed sprzedażą wszystko opisałem, wszystko grało. Po dwóch miesiącach okazuje się że jednak nie chodzi.

Pytanie. Jeżeli było coś nie tak to czemu nie pisałeś tylko sam rozbierałeś i coś grzeabłeś?

I proszę nie mówić że jestem oszutem bo nigdy nikogo nie oszukałem! Poza tym widząc jak postępujesz ze sprzedającym nie sprzedałeś dużo przedmiotów. U mnie chodziło i co ja mam zrobić? Komentarz (pozytywny) pojawił się na moim koncie, więc sprawa zostałą wyjaśniona.

Sam mówiłeś, że coś grzebałeś(otwieranie=grzebanie) i jak coś tam robiłeś może jeszcze bardziej uszkodziłeś?

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 4:52 pm 

Dobrze nie ma sprawy ja pakuje regulator i go do Ciebie odsyłam a Ty usuniesz wady które ma.

"Sam mówiłeś, że coś grzebałeś(otwieranie=grzebanie) i jak coś tam robiłeś może jeszcze bardziej uszkodziłeś?"

Człowieku... myślisz że dlaczego regulator spalił się ? przeczytaj moje poprzednie posty bo naprawdę nie lubię się powtarzać. Według mnie próbujesz mi wmówić że rozwaliłem ten regiel, a sam nie wiesz czy był sprawny !?

MBX7R ECO coming soon...

Ostatnio edytowano Pn sty 26, 2009 4:54 pm przez Mateusz Długoszewski, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 4:54 pm 

Ale ty w nim grzebałeś! Nie rozumiesz.
Jak ja miałem uszkodzony regiel kupiony od Karola ot natychmiast odesłałem go. Na razie czekam na wiadomości co i jak.

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 4:55 pm 

Wiesz dla mnie grzebany to grzebany a otwierany to otwierany. No chyba ze dla ciebie nie ma różnicy to moze u ciebie tez sprawny = nie sprawny ??

pzdr. Łukasz

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 4:57 pm 

No to dlaczego chcesz zwrot kasy od Karola ? przecież ty też mogłeś go uszkodzić ?

MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 4:57 pm 

A ja z ciekawości się zapytam czy na forum jest obecny użytkownik Allegro "kocica123". Od tygodnia czekam na wpłatę za pakiecik, a wysyłane maile pozostają bez echa.
Także delikatnie się przypominam. :)

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 4:58 pm 

Chciałem zwrot pieniędzy, ale powiedział ze nie ma i nie zwróci. Więc na jedno mi wyszło wysłać go do niego.

edit
To właśnie Jakub W.

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 5:03 pm 

Czytam tak z czystej ciekawości te posty i jak dla mnie to nie powinno być wogóle tej całej sprawy.
Sprzedający wysłał towar ( twierdzi że sprawny ), kupujący odebrał go ( twierdząc że wszystko działa, potwierdzając to komentarzem ). Nagle po 2óch miesiącach odyzywa się, że nie działa. Rozumiem żeby to było 2tyg po tym jak go kupił, ale nie taki kawał czasu. Kupujący nie powinien twierdzić ani tym bardziej wystawiać komentarza że towar jest sprawny skoro nie sprawdził sprzętu w należytych warunkach i nie ważne, że sprzedający nalegał na komentarz.

pozdrawiam

Ostatnio edytowano Pn sty 26, 2009 5:04 pm przez Mariusz Nowakowski, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 5:04 pm 

matick7 napisał(a):
edit
To właśnie Jakub W.

Kto ??

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 5:08 pm 

Świetne słowa Mariusza Nowakowskiego, zakańczają sprawe.

Dziękuje wszystkich za wyczytanie tego całego offtopu :roll:

Co do mojej osoby POWTARZAM nigdy nikogo nie oszukałem i nie oszukam, a sprawa Mateusza jest na prawdę strasznie dziwna.
Jeżeli po dwóch miesiącach (bez wystawienia komentarza) napisałby do mnie Mateusz, że regiel jednak nie chodzi próbowałbym wyjaśniać co i jak, ale komentarz został już dawno wystawiony a ja sprawę "zakończyłem".

Marku - PM.

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 5:25 pm 

Posłuchaj :) na gg pisaliśmy przez ten czas i wiedziałeś, że nie miałem sprzętu żeby sprawdzić czy regulator działa, więc nie zgrywaj teraz pajaca że po dwóch miesiącach mam jakieś wymysły że regulator nie chodzi bo nie użyłem go ani razu. Teraz został dopiero użyty o czym też ci już napisałem i wiedziałeś. Sprawa nie zostaje zakończona ponieważ wcisnąłeś mi regulator który miał naruszoną pombę gwarancyjną- naruszone fabryczne luty. Moim największym błędem było to że po twoim zawracaniu mi głowy praktycznie codziennie, wystawiłem ci komentarz, który i tak ciebie nie usprawiedliwia że regulator był niesprawny. Drugim błędem było to że ci zaufałem, a okazało się że mam niesprawny regulator. Jeżeli do tego czasu używałbym regulator to by była całkiem inna sprawa, ale regulator był już "modyfikowany" przez co uległ uszkodzeniu. Co do zgłoszenia Cię do allegro mam na to 3 miesiące więc masz jeszcze miesiąc żeby sprawę załatwić. Na razie tyle, w Twoim interesie powinno być to żeby rozwiązać ten problem.

Pozdrawiam.

MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 10:38 pm 

Panowie,

Wątek o nieuczciwych użytkownikach został założony prawie dwa lata temu, od tamtej pory zapisane zostało 15 stron, skarg, bóli, zażaleń, kłótni, niejasności itd. Najwięcej przybyło w ostatnim czasie.

Gdzie zniknęła modelarska brać? Można powiedzieć że modelarstwo kołowe to taki krąg gdzie każdy każdego zna, czy to z zawodów, czy z forum, czy przez znajomych i nie wiem jak można robić kolegom takie wałki?

Tutaj 14 latek podmienia silniki na używane i mówi że skroli na cle, potem po 2 miesiącach ktoś sie obudził że regiel przestał działać, wcześniej jeszcze coś innego, poprostu dramat.

Mnie również oszukał jakiś czas temu pseudo modelarz, sprzedając mi model po 3 jazdach w idealnym stanie, model przyszedł okazało się że jest w nieciekawy stanie i wyglądał gorzej niż po całym sezonie.

Od tamtej pory oduczyłem sie pozornego oszczędzania i szukania okazji bo w Polsce rzadko się takie trafiają i jak mam coś kupić to tylko nowe z sklepu.

I nie polecam ustawiania aukcji na małe kwoty na Allegro, albo zakupu poza aukcją, wtedy są nikłe szanse na jakiekolwiek odzyskanie kasy czy reklamacje.

Pozdrawiam
M. Kwiatkowski

Domeny modelarskie na sprzedaż:
gsracing.pl robitronic.pl etamiya.pl corally.pl castlecreations.pl duratrax.pl

Ostatnio edytowano Pn sty 26, 2009 11:02 pm przez Mateusz Kwiatkowski, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn sty 26, 2009 10:49 pm 

Mimo ze tak powiem jestem poczatkujacym :) ale wsio mam nowe chodz oprucz podwozia ( proxima ) i serva ( ktore kupilem w pl w dobrej cenie nowe ) to wsio mam nowe z usa gdzie dlar stał po 2.1 :D

pzdr. Łukasz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 54  Następna strona