Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 3:39 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt sty 23, 2009 9:40 pm 

aspires napisał(a):
Draxan napisał(a):
musial by chyba zwariowac zeby kupic iPhona, najgorszy chyba telefon na rynku

dokładnie straszny syf

ale czy nie miałeś iPhona przypadkiem w ira?? :) :)

najlepsze sa takie opinie :D Mam ten telefon i jestem bardzo zadowolony, choc duza czesc osob uwaza, ze to badziew.. bardzo dobrze sie spisuje w codziennym uzytku, internet latwo sie przeglada, muzyka dobrze gra i wiele innych. Wiadomo, sa tez wady, jak w kazdym, aparat nie jest super :D, nie ma pelnego blututa, ale bedzie, mms nie ma, ale sa programy, ktore to umozliwiaja, bateria przy przegladaniu internetu, sluchaniu muzyki, grania itd wytrzymuje jeden dzien, przy normalnym uzytkowaniu wystarcza na 3-4dni, takze spoko. Wedlug mnie godny polecenia. I nie rozumiem tekstow typu jak dla szpanu to wez iphona :lol:

pozdro

FG Stadium Truck, Jammin X2 CRT

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 9:48 pm 

Tez mam ten "telefon" i nadal uwazam go za badziewie. Choc teraz juz troche mniejsze bo powoli cos z niego da sie zrobic. Tylko wezmy pod uwage jedna rzecz, telefon ten nadaje sie do czego kolwiek po tym jak sie go zlamie roznym NIELEGALNYM wedlug apla) oprogramowaniem, zlamie zabezpieczenia itp. Sorki ale jak ktos sie na tym nie zna? Nie ma czasu i ochoty na to zeby to robic? To co dostaje od tego cholernie drogiego (juz nie, jak wyszlo jaki zjebany to stanial) "telefonu" ? Chyba tylko wyglad i fajny mp3 player, z mozliwoscia przegladania neta, bo wiecej ten telefon PRZED ZLAMANIEM GO (mowie oczywiscie o programowym nie fizycznym ;) ) nie oferuje.
Wygoda uzytkowania? Jaka wygoda uzytkowania? Tu wszystko da sie zrobic tylko zasranym iTunes !! Zeby zgrac tam muzyke dluzsza chwile sie meczylem z tym zasranstwem i nie jestem jedyna osoba co ma z tym problem (ostatnio kolega mnie pytal na gg jak to zrobic). Wgranie filmow nawet nie prubowalem zeby mnie krew nie zalala. A nie bede juz mowil o wgrywaniu dzwonkow nowych i sygnalow smsa (mmsa nie trzeba bo normalnie sie ich nie ma...). Ciagle walczenie z oprogramowaniem, wgranie nowego softu KASUJE WSZYSTKO co sie mialo dodane z instalera itp. (moze jakos sie to tam zapisuje, nie chialo mi sie szukac i bawic). Wiec nikt mi nie wmowi ze ten telefon jest fajny W TEJ CENIE , za takie pieniadze mozna miec 10 innych LEPSZYCH telefonow, co przynajmniej robia normalne zdjecia i umieja nagrywac filmy, wysylac smsy, sa przyjazne dla uzytkownika.

GG:2247936

PostNapisane: So sty 24, 2009 10:54 am 

„Tez mam ten "telefon"zlamie zabezpieczenia itp. „
Jest to banalnie proste, jeżeli nie masz chęci to napisz do mnie to Cie przekonam!

„Sorki ale jak ktos sie na tym nie zna?”
Też na początku się na tym nie znałem (mówie o JB itp).

„Nie ma czasu i ochoty na to zeby to robic? „
1H wystarczy na wszystko (złamanie systemu itp), a na pewno w tygodniu 1GODZINE znajdzie!

„To co dostaje od tego cholernie drogiego (juz nie, jak wyszlo jaki zjebany to stanial) "telefonu" ?
Nie rozumie.”
„Chyba tylko wygląd i fajny mp3 player, z możliwością przegladania neta, bo wiecej ten telefon PRZED ZLAMANIEM GO (mowie oczywiscie o programowym nie fizycznym ;) ) nie oferuje.”
Jak każdy telefon. Nie trzeba go "łamać" przecież można KUPOWAĆ LEGALNIE gry/programy z appstore.

„Wygoda uzytkowania? Jaka wygoda uzytkowania? Tu wszystko da sie zrobic tylko zasranym iTunes !!”
iTunes jest najlepszym programem do użytkowania (słuchania) muzyki. Pięknie układa piosenki!

„Wgranie filmow nawet nie prubowalem zeby mnie krew nie zalala. „
Banał, robi się to przez iT.

„nie bede juz mowil o wgrywaniu dzwonkow nowych i sygnalow smsa (mmsa nie trzeba bo normalnie sie ich nie ma...).”
iRing! Program wszystko robi sam
„Ciagle walczenie z oprogramowaniem, wgranie nowego softu KASUJE WSZYSTKO co sie mialo dodane z instalera itp. (moze jakos sie to tam zapisuje, nie chialo mi sie szukac i bawic).”
Nikt Ci nie każe cały czas zmieniać firmware.
„Wiec nikt mi nie wmowi ze ten telefon jest fajny W TEJ CENIE , za takie pieniadze mozna miec 10 innych LEPSZYCH telefonow, co przynajmniej robia normalne zdjecia i umieja nagrywac filmy, wysylac smsy, sa przyjazne dla uzytkownika.”
Np. jakich? Za kilka...naście lat będą tylko takie telefony!

Trochę te twoje argumenty nieuzasadnione!!!!
Sam na początku miałem problemy z połapaniem się co i jak, ale dwa dni trudów i zabawa ogromna!

Co do ceny, telefon nie jest drogi (jak na taki sprzęt) za 800-900zł kupi się 3G praktycznie nówke, a za 700 iP 2G.

PostNapisane: So sty 24, 2009 12:16 pm 

matick7 napisał(a):
Nikt Ci nie każe cały czas zmieniać firmware.

No dokladnie, bo po to je robia ciagle usuwajac bledy w iphone zebym ja siedzial na najstarszym i nie zmienial wogole na nowe najlepiej :lol:

matick7 napisał(a):
Trochę te twoje argumenty nieuzasadnione!!!!

identyczne zdanie mam o Twoich ;)

matick7 napisał(a):
Co do ceny, telefon nie jest drogi (jak na taki sprzęt) za 800-900zł kupi się 3G praktycznie nówke, a za 700 iP 2G.

Jak juz mowilem, wyszlo jaki to zlom to i cena spadla na pysk 8)

matick7 napisał(a):
iTunes jest najlepszym programem do użytkowania (słuchania) muzyki. Pięknie układa piosenki!

Fanboy ;) ? Po tej wypowiedzi widze ze juz nie ma co sie z Toba wyklucac bo to nic nie da 8)

PostNapisane: So sty 24, 2009 12:18 pm 

matick7 napisał(a):
Nie rozumiem słów" Motoroli nie chce" - są to stereotypy, bo tylko tak to można uznać.
W swoim życiu miałem (i mam nadzieje, że będę miał) dużo telefonów.

Miałem takie telefony jak Toshiba, HTC o których pewnie niektórzy niesłyszeli.
Nigdy praktycznie nie miałem problemów z jakim kolwiek telefonem. W tym wieku wszystkie telefony są dobre zależy jak i kto je użytkuje. TYLE!

Proszę, nie porównuj motoroli do HTC ...

PostNapisane: So sty 24, 2009 1:05 pm 

Broń boże nie odważyłbym się porównać tak dwa inne telefony.
Podałem przykład tylko.

PostNapisane: So sty 24, 2009 1:10 pm 

Ale robicie Burdel panowie :D

W gre wchodzą tylko te co napisałem, bo mam je w wymianie za śmieszne pieniądze. Ogolnie jestem przeciwnikiem wydawania dużej kasy na telefon, wiec na nic innego mnie nie namówicie.

Co do iPhona- nie podoba mi sie i już. Brak mms-ów, niewygodna dotykowa klawiatura, brak wymiennej karty pamięci, niewymienna bateria, itd.

Aha- czy jak zmienimy oprogramowanie w iphonie to nie tracimy przypadkiem gwarancji?

Jedyny plus to to że ładnie wyglada, i ładnie gra.

PostNapisane: So sty 24, 2009 2:09 pm 

Widzisz matick7 , to wlasnie jest trzezwe i logiczne myslenie a nie fanboy'izm ktory zaslepia OGRMONE wady tego telefonu (iphone) . Mateuszy wymienil juz wiekszosc jego plusow ;) .

PostNapisane: So sty 24, 2009 2:24 pm 

ale klawiatura jest baardzo wygodna, duzo lepiej sie pisze niz na zwyklej :wink:

FG Stadium Truck, Jammin X2 CRT

PostNapisane: So sty 24, 2009 2:27 pm 

Nie masz prawa mówić, że jestem Fanboyem iP, bo w tymmomencie go nie posiadam.
Co do minusów to: rysująca się obudowa, cichy głośnik, słaby aparat, tyle zauważyłem tak więc jest więcej plusów niż minusów.

Powtarzam da się wysyłać MMSy!

Ten temat jest po to, żeby dawać opinię nadany telefon więc nie robimy offtopu.

PostNapisane: So sty 24, 2009 5:27 pm 

Draxan, przyznaj się - matick7 Cię po prostu zgasił.

matick7 napisał(a):
rysująca się obudowa

kupujesz folię firmy ZAGG i nie masz żadnych rys.
matick7 napisał(a):
cichy głośnik

ee, jest ok :)
matick7 napisał(a):
słaby aparat

rzeczywiście słaby ale nie raz było powtarzane, że telefon nie służy do robienia zdjęć.

koniec offtopu, bo iPhone i tak zostanie fajny :lol:

PostNapisane: So sty 24, 2009 5:41 pm 

no strasznie mnie zgasil, jestem taki zgaszony ze ło ho ho

Ze sie rysuje, czy ja wiem. Jak mi gruchnol na weselu na parkiet i pojechal po nim z 5 metrow to wsumie tylko zrobila sie mala ryska na tym srebrnym jablku i tyle. Tak czy siak jak tu wczesniej wspomniano zag na caly iphone jest BARDZO dobrym pomyslem, szczegolnie ze znika przy okazji jego oblesne palcowanie sie ze po 10min uzywania wyglada jak obrzygany :P ( w foli zawsze sie ladnie blyszczy).
Cichy glosnik hmmm , no moze nie jest to kolumna basowa ale gra naprawde ok, w nocy jak jest cicho slucha sie na polowe i jest ok, wiec nie wiem co wymagacie od glosnikow w iphone. No chyba ze mowicie o tym ze kogos labo slychac, no fakt nieraz jak jest halas na zewnatrz to nawet podlosnienie na maxa nie pomoze, ale wystarczy wpiac sluchawki jakiekolwiek i po problemie. No chyba ze ktos i tak nie uzywa go jako MP3 to moze nie miec ;) .
Aparat tragedia, zdjecia robi wmiare ok jak jest sloneczny dzien i tylko wtedy.
Pozatym jak ktos nie mial z czyms takim wczesniej doczynienia to ten telefon naprawde jest trudny w obsludze, niektore rzeczy jakos dziwnie sie wykonuje (ile sie na zastanawialem jak edytowac podczas pisania smsa jakies slowo w srodku...) , a uzywanie do kazdej ***** itunsa mnie naj normalniej denerwuje i tyle. Jakos wolal bym sobie wgrac zdjecia ot tak do katalogu, muzyke tez ale nieeee... trzeba uzyc itunsa (ktory tez prostota uzytkowania nie grzeszy...) .
Wsumie tyle, nie chce mi sie klucic bo widze ze i tak bedziecie go bronili jak nie wiem co, mam ten telefon, srogo sie na nim zawiodlem, ale i tak go nie sprzedam, szkoda mi straconej kasy, pozatym juz sie powoli przyzwyczajam do jego zachcianek i dziwnosci. Jak bym cofnol czas, to nigdy bym go nie kupil drugi raz i tyle.

PostNapisane: So sty 24, 2009 6:20 pm 

Jeżeli się już robi telefon który ma zawładnąć rynkiem wkłada się wszystko najlepsze. W iP powinien być aparat co najmniej 3.2MPX. Nie robi źle fot, ale lapma powinna być!

Jednak jeżeli jest ktoś ANTY iPhone - Draxan (;***) to polecam Omnie.

Sam użytkuje ją w tej chwili i jestem z niej zadowolny.
Spróbuje przedstawić te dwa tak RÓŻNE telefony.

Omnia:
-wygląd
-ekran
-WM
-do nawigacji lepszy niż iP
-ekran się szybko rysuje
-masa gier/programów
-nie trzeba nic "łamać jak w przypadku iP, podłączmy do kompa i instalujemy grę jak na kompie.
-aparat
-gra głośno

iP
-wygląd
-ekran
-MacOS
-masa programów/gier

Oczywiście nie jest to żadne porównanie, tlyko szybkie przedstawienie rywalizujących telefonów.

Telefony niby różne jednak jak ktoś nie lubi "Jabuszka" to warto rozejrzeć się za Omnią. Różnią się raczej systemem i takimi "duperelami" jak aparat ;)

PostNapisane: So sty 24, 2009 6:24 pm 

Wlasnie Omnia to byl telefon ktory mialem brac ale nieee zachcialo mi sie iphone bez czytania o nim to mam teraz...

ok moze skonczmy wsumie to OT bo smiecimy w temacie wsumie nie do konca o tym ;)

PostNapisane: N sty 25, 2009 12:57 am 

dziś rozstrzygnąłem podobny dylemat z tym ze nie brałem żadnego z wyżej wymienionych badziewi pod uwagę zarówno nokia jaki aple itp to wszytko psujiki są potworne-non stop serwis:)

ja rozpatrywałem
MDA Vario IV
xperia x1
blackbery
(nie wiem czy nie przekręciłem pisowni :lol: )

blackbery odpadł bo przy pierwszym kontakcie w salonie wypadł mi z reki -taki kafelek ala glazura -jak dla mnie nie poręczny

xperia mimo ze to SE odpadła ze wzgledu na niepolski soft z brakiem możliwości dogrania(tak twierdzi operator) i slide po łuku

MDA odpadlo z tego samego powodu co i inne tuch flo 3d (sory za pisownie) oraz brak karty i w sumie marny aparat jak na te ceny.

tuch flo 3d to jest szal ciał i nowość każdy sie poci na to a jest to system jeszcze nie dopracowany i awaryjny jak sie okazuje przy wiekszej częstotliwości używania -tak jak w moim wypadku.

dlatego ostatecznie wybrałem SE C905 telefon z dopracowanym softem (od 3 lat mam w810i nigdy go nie wyłączyłem i również nigdy sie nie zawiesił ani nawet nie zamyślił. działa bez zarzutu, przeszedł zemną wiele nic mu nie dolega. a bateria w dalszym ciągu trzyma ponad 4-5dni przy częstym używaniu)
pozatym mily aparacik 8.1mega i cyber schot nieźle współpracują i powiem szczerze bo fotek robie dużo fonem-- porównywałem fotki z różnorakich fonów i żaden nie dorównuje SE w Fotkach.

także kolego jak jeszcze sie nie zdecydowałeś to przemyśl temat SONY ERICSSONA bo naprawdę warto.

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona