vicu1 napisał(a):
No wiedziałem.Powiem coś i będzie źle bo zszargałem dobre imię jakiegoś producenta.Ja używam tych i tyle.Zapytał odpowiedziałem.Nie napisałem żeby nie kupował modelarskich.Czego tu zawsze jest problem?Chyba można mieć inny pogląd?Ja w ogóle uważam że malowanie samemu jest do niczego.Nigdy nie zrobisz jak fabryka.Tyle ode mnie.Już mnie tak nie cytujcie jak wodza.
Pozdrawiam
Nikt Ciebie o nic nie oskarża, tylko większość ma doświadczenie z wieloma farbami w sprayu np: akrylowymi, niby do wszystkiego, niestety producent tych farb nie przewiduje, że powłoka ma być elastyczna jak lexan z którego zrobione są karoserie rc, i dlatego odpryskują, ja używam np farb Deco Lack

ale do malowania motorówek z zewnątrz, których powłoka się nie odkształca bo jest z ABS-u. Mam dobre doświadczenia z farbami PARMA jak chodzi o aerograf, a jak w sprayu to świetna jest Tamiya. Jak zbyt grubo pomalujesz farbami RC to też będzie odpadać. Najgorsze farbki jakie do tej pory spotkałem to RC colour, odpryskują strasznie, choć podobno teraz zmienili skład i nie jest już tak strasznie. Malowanie samemu moim zdaniem sprawia dużo frajdy i zawsze jest lepsze niż standardowe ( zazwyczaj fabryka się nie wysila daje jeden kolor i naklejki) a tu wszystko zależy od Twoich umiejętności i przygotowania.