Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 5:08 am

Autor
 Tytuł: Tarnów 3el MP
PostNapisane: Śr sty 14, 2009 7:40 pm 

Pozwole sobie zaczac temat,z nadmiaru czasu(po sobotniej "lodowce" na hali jestem chory juz 3 dzien)chcial bym zapytac wszystkich jak im sie podobalo..
Osobiscie jeszcze nic nie napisze,bo byc moze moje spostrzezenia sa zbyt ostre.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sty 15, 2009 8:43 am 

Patryk.
Wal prosto z mostu.
Ja na zawodach nie byłem, ale znam relacje i spostrzeżenia paru osób.
Ciekawy jestem czy słuszne ?????
Tadeusz Żelazo

PostNapisane: Cz sty 15, 2009 8:58 am 

Mnie wkurzał trochę... niestabilny tor... w sensie deski oddzielające tor... miejscami kątowniki, miejscami zwykłe deski, do tego przeważnie luźne. Jak się chciało po drobnym wypadku wrócić na swój tor, czasem było zdziwko jak się wbiło w dechę albo ją przesunęło do połowy toru, bo z podestu ciężko było poznać czy to kątownik czy decha.
I właśnie dzięki takiej luźnej desce zostawiłem wahacz na ostatnim okrążeniu ostatniego finału.
A już się cieszyłem że nic nie rozwaliłem na tych zawodach... za wcześnie.

Wykładzinka była OK, z typu niemeszących się, w miarę równa, jedynie taśma na łączeniach czasem dawała się we znaki.

Po za tym...rzeczywiście było zimno. Ręce grzałem na Smart Trayu :D

Tyle moich spostrzeżeń.

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

PostNapisane: Cz sty 15, 2009 2:03 pm 

Wiec wale prosto z mostu:
-geometria toru byla na poziomie dziecka szescio letniego,robota kompletnego laika ktory nigdy w zyciu nie jezdzil modelem po torze.
-jesli tor jest waski a mimo to sklada sie az z 9 dywanow to przydalo by sie zadbac o jakosc laczen i tasmy! Co wyscig musialy byc wymieniane tasmy. Jesli organizator dal dupy,bo tak tylko mozna to nazwac,to powinien biegac caly dzien poprawiac tor. Niestety musieli robic to sami zawodnicy by moc godnie poscigac sie.
-spikerzy zza stolu na koncu prostej genialnie odliczali czas przed wyscigami,rowniez pomimo tego,ze czasem zagadali sie wkoncu informowali o zakonczeniu biegu.
-brak numerkow startowych! sedzia startowy podczas finalow podnosil model do gory i pytal ktory to numer-KPINA!
-kontrola techniczna polegala na tym,ze wyjeto na stol urzedzenia do pomiaru i straszono uzyciem ich
-strona serwisowa jak zwykle standardowy haos i walka o stoliki

Podsumowujac proponuje skreslic Tarnow z kalendarza imprez w tym roku..a przynajmniej organizatora. Kolejna eliminacja?-kpina! Mistrzostwa Polski?-%$@#%$@
Jesli nic sie nie zmieni byc moze zrezygnuje z tego sezony MP.

PostNapisane: Cz sty 15, 2009 2:28 pm 
Administrator forum

Propozycja dla organizatorów (niektórych):

jest taka miejscowość w czechach - Trutnov (35km od Kudowy Zdr.)
Ilośc zawodników na ostatniej imprezie ok.60
Ilość eliminacji: 4 po 6 minut każda z wyjatkiem klasy MODI
Ilośc finałów: 3 dla KAŻDEJ grupy - nawet 3 osobowej
Czas zawodów: 10:00 - 19:30
Ilość dni zawodów: 1

Prowadzenie zawodów: automat z LAPSFREE :) po czesku :) z niewielka pomoca człowieka.

Wielkość toru: 25 x 16m

Wszystko sprawnie i bez oporów.
Kontrola techniczna po KAŻDYM biegu - sprawdzano: prześwit, wagę i zgodność silnika z ilościa ogniw w pakiecie w klasei STOCK (nasz SPEC) (u nich się jeździ w SPECU: 19T lub 10,5 zwoja - 6-cell lub pakiet Li-PO, 9,5 zwoja - 5-cell)

Tor pomimo że był wąski był BARDZO płynny. Wykładzina klejona w kilku miejscach. Serwis po każdym biegu.

Z tego co piszecie to niewiele sie zmienia w kwestii sędziów, serwisu i kontroli technicznej.
No ale cóż - sędziowie jak kobiety - muszą pogadać ja sie spotkaja po długiej rozłace :)

ps. Dlatego nie śmigam w Polsce a w Czechach :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Cz sty 15, 2009 2:59 pm 

Patryk Raczyński napisał(a):
Wiec wale prosto z mostu:...

Podsumowujac proponuje skreslic Tarnow z kalendarza imprez w tym roku..a przynajmniej organizatora. Kolejna eliminacja?-kpina! Mistrzostwa Polski?-%$@#%$@
Jesli nic sie nie zmieni byc moze zrezygnuje z tego sezony MP.

Patryk nic dodać nic ująć,ale nie byłbym sobą jak bym nie napisał.
Ktoś mógłby powiedzieć,że tor dla wszystkich był taki sam,ale czy o to chodzi żeby klasa Modi...jeżdziła z prędkościami klasy 540,a wszyscy zawodnicy na podeście zaciskali pośladki.Chyba zależy nam na rozwoju,a nie na dołowaniu.
Szachownica była straszna ,wykluczała optymalny tor jazdy.
Organizator na wstępie chciał zadbać o interesy,stawiając wymagania finansowe w stosunku do jednego sprzedawcy z częściami zamiennymi (nie akcesorjami).Brak doświadczenia organizacji,aż przykro,że to miasto Komandora Sekcji.Przecież napewno by pomógł.
A jeszcze jedno,żona powiedziała ,że ciuchy nam śmierdzą,ale może to jej śmierdzi modelarstwo...
Jak pomyślę,że jeszcze dwa razy Nas to czeka ,a do Czech jak Marek pisze mamy "za darmo" :D

PostNapisane: Cz sty 15, 2009 3:25 pm 

Nie odchodzmy od tematu Panowie. Wyjazd do Czech nie pomoze.
Czekam na kolejne opinie o "zawodach" w Tarnowie.
Zaznaczam,ze jesli ktos sie poczul obrazony po mojej wypowiedzi,to ja nie czulem sie lepiej kiedy przyjechalem w sobote na hale.

PostNapisane: Cz sty 15, 2009 7:41 pm 

Pierwszy raz byłem w Tarnowie... i chyba ostatni. Po pierwsze ta cholerna taśma ograniczała szerokość toru do odległości między deską a taśmą, jakieś 30 cm. W klasie e-12 to zabójstwo

Po drugie tor ułożony na pasach wykładziny szerokości 2 metry- trochę śmieszne jak na EMP. We wrocławiu na treningi mamy 250 m2 takiej wykładziny.

Po trzecie- próba wymuszenia ode mnie 200 pln za możliwość zapewnienia dostępności części zamiennych do modeli asso- żałosne, tym bardziej, że nie było nic w informatorze o tym wspomniane. Żałosne do kwadratu bo tylko ja miałem zapłacić, a inni nie.

Zimno do przesady. Ja rozumiem chłodek na sali, ale jak się rozglądałem to wielu siedziało w czapkach i kurtkach.

Oświetlenie hali dobre na "taniec z gniazdami"

Ale były DWA PLUSY:

- zakwaterowanie- bardzo przyjemne- w Domu Nauczyciela
- życzenia od sędziów po pierwszym dniu- spokojnej nocy i miłego wieczoru. Normalnie spałem jak dziecko.

[quote= "Patryk Raczyński"]Nie odchodzmy od tematu Panowie. Wyjazd do Czech nie pomoze. [/quote]

Właśnie, że pomoże-w nieorganizowaniu więcej takich zawodów. Szkoda, że Tarnów jest jeszcze dwa razy...

PostNapisane: Cz sty 15, 2009 8:24 pm 

:( :D :D
Michał Woszczek napisał(a):

Ale były DWA PLUSY:

- ...
- życzenia od sędziów po pierwszym dniu- spokojnej nocy i miłego wieczoru. Normalnie spałem jak dziecko...
...

fuj chyba nie dostales calusa na dobranoc od sedziego,ktoregos?

PostNapisane: Cz sty 15, 2009 8:40 pm 

Cytuj:
Właśnie, że pomoże-w nieorganizowaniu więcej takich zawodów. Szkoda, że Tarnów jest jeszcze dwa razy...

Nie pomoze jesli nie przyjedzie jedna,dwie czy trzy osoby. Ja chcial bym walczyc o tytuly MP,a nie o czeskie piwo..walczyc ale w godnych warunkach.
Jak siegam pamiecia wstecz dawno juz nie bylo tak beznadziejnych zawodow,a przyzwalajac na kolejne wiem,ze ten sezon mam z glowy.
Kolejny bedzie asfalt,bo juz teraz widac czego mozemy sie spodziewac.

PostNapisane: Pt sty 16, 2009 1:41 pm 

Panowie nie ma co narzekać i płakać nad rozlanym mlekiem.
Za chwile macie zawody w Ursusie na tej samej hali co w zeszłym roku.

Pan Lesław miał w zeszłym roku poważne i słuszne pretensje do nas (czytaj organizator OSM).
W tym roku hala, zaplecze, infrastruktura i cała reszta jest taka sama tylko organizator inny.
Tym razem OSM nie macza swoich członków w organizacje tej imprezy.
Za chwile po zawodach w Ursusie mogą pojawić się głosy niezadowolenia.
Na wszelki wypadek proszę aby były kierowane do odpowiednich adresatów.

Wszystkich niezadowolonych z zawodów MP serdecznie zapraszam na nasze niezależne zawody.
http://www.osm-rc.pl/portal/ApplyForm/50 jak widać frekwencja dopisuje - zgłoszonych jest 138 modeli
po raz kolejny udowadniamy (OSM), że do robienia dobrych zawodów nie jest potrzebna współpraca ze związkiem sportowym który de facto nie jest zainteresowany rozwojem modelarstwa
skoro są pretensje do zawdoów w Tarnowie to można domniemywać, że samozwańczy związek nie jest nawet zainteresowany utrzymaniem minimalnego poziomu organizacyjnego

jak to ktoś powiedział, dno i wodoglony

pozdrawiam
do zobaczenia na zawodach na Bemowie
zaproszeni goście z Niemiec właśnie wylądowali na Okęciu

PostNapisane: So sty 17, 2009 12:43 pm 

Witam,

Opinia nt. zawodów umieszczona na innej stronie, autorstwa Pana Jeżaka, a ciekawie napisana: TUTAJ

.. drobna uwaga do Autora - Paweł Żelazo pokazał w Bełżycach na co go stać wygrywając w klasie MODI, a jego ojciec, Tadeusz wzorowo organizując zawody :) - Autor poprawił co nie zmienia faktu, że Panowie Żelazo pokazali się w Bełżycach z jak najlepszej strony - OBAJ :)

KYOSHOblog