Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 11:01 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N sie 24, 2008 2:57 pm 

Jak za tą cene to bardzo atrakcyjna podróbka

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So sie 30, 2008 5:53 pm 
Witam. Jak sprawują się Wasze aparatury?
Jestem zainteresowany jej kupnem.
Czy jest warta swojej ceny?
Czy nie ma zakłóceń i jak wygląda jej zasięg?
Jak wygląda eksploatacja i zużycie aparatury po kilku miesiącach?
Mam aparaturę HPI 27 mhz tą najprostrzą i po 2 miesiącach siadł potencjometr gazu (jest duży luz i czasami dodaje troche gazu od tak sobie, więc nie można jeździć powoli), czy ta aparatura jest wolna od tej wady?
Czy ma ona wygodny kształt i dobrze "leży" w dłoni?
Czy ustawienia resetują się po odłączeniu zasilania (wnioskuje, ze tak)?
Czy jeszcze komuś się zdarzył samoistny reset ustawień?

Ogólnie czy warta jest kupienia zamiast Sanwy MX3fhss, która jest o 75% droższa, a posiada bardzo podobne funkcje?

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 3:02 pm 

Jeśli chodzi o aparaturę N-4Q, osobiście nie polecam.
Od dnia jej zakupu wraz z baja 5bSS upłyneło chyba już ze 2 miesiące, i od samego początku problemy...W zasadzie jeden ogromny, tzn gubienie zasięgu w wyniku czego bają pojeździłem około 10 baków, przy czym oczywiście nie była to jazda przyjemna z myślą iż w każdej chwili model se może pojechać w siną dal... oczywiście nie obyło się bez kilku kraks itd... o 2 wybitych palcach nie wspomnę(łapanie baji która jedzie wprost na ciebie, a tuż za tobą betonowa płyta...)
Na początku ktoś na forum sugerował iż może to być wina słabo naładowanego pakietu (4200mAh, posiadałem wtedy najzwyklejszą ładowarkę ładującą "super szybkim" prądem 80mA.
W związku z czym zakupiłem ładowarkę którą idzie naładować taki pakiet(turnigy accucell-6) i problemy oczywiście nie znikneły...

Ostatnia próba jazdy doprowadziła do zniszczenia serva skrętu na torze w Malince...Cała jazda oczywiście trwała nie dłużej niż 10min... Akurat sporo osób wtedy było także nie są to moje wymysły...
Oczywiście wcześniej próbowałem, resetowania, zamocowania odbiornika na grubszej piance itd...

Na tą chwilę wysłałem aparaturę do HPI, i będę chciał odzyskać pieniądze zainwestowane w nią..
Od siebie odradzam zakup tego sprzętu...
I już zaczynam się rozglądać za jakimś dobrym sprzętem, zaraz po nowym roku coś trzeba będzie kupić.

Pozdrawiam i życzę Wesołych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Wspaniałego Sylwestra!

ALBUM: http://picasaweb.google.com/bajaUser

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 3:07 pm 

czyli nadal oszczędny 2x płaci...

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 3:13 pm 

Cała historia ma to do siebie, iż przygodę z RC zacząłem w wakacje od baji 5b RTR, niestety z powodów finansowych musiałem ją sprzedać, a jakieś dwa miesiące temu kupiłem SS'kę wraz z apka i kilkoma innymi duperelami.
Mając RTR nie miałem najmniejszych problemów z niczym, nie siedziałem na forach itd, a kupując SSkę zdałem się na to co mi podpowie sprzedawca...
Dopiero po zakupie baji, zacząłem się "kształcić"...

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 3:21 pm 

Ja nie mam z nią takich problemów oprócz okresowych resetów, niezależnie czy z zasilaniem czy bez. Ale mam na kartce wszystko wychyły ile % itp. więc w razie wypadku 2 min. i po problemie.

Z zanikami zasięgu ani niczym takim się nigdy nie spotkałem. Tak więc oprócz resetów, które jak dla mnie nie są jakoś mocno upierdliwe, apka w moich rękach leży dobrze i jest bezproblemowa. Po kulku miesiącach gąbka na kierownicy trochę się starła i pokrywka baterii porysowała od ciągłego stawiania jej gdzie popadnie. Żadnego luzu nie zauważyłem, wygodny kształt, wszystkie trymery, Throttle Hold pod ręką.

Jak za 330zł polecam, nic innego nowego nie kupimy w tej cenie. Jeśli ktoś nie oczekuje cudów od 2,4 za 3 stówki to polecam, jeśli jednak ktoś jest mega-wymagający to niech kupi sobie używaną M11, 3PKS, DX3 albo co innego za 2x tyle :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 3:26 pm 

ja swojego czasu z usa kupiłem apke z najwyższej półki, kosztowała mnie dokladnie 550zł, oczywiście używka ale w bdb stanie, ko propo ofkors :)

no i trzeba dodać ze dolar był po 2zł... więc można poczekać trochę bo może po nowym roku dolar zacznie spadać.

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 3:29 pm 

Chopper napisał(a):
Jeśli ktoś nie oczekuje cudów od 2,4 za 3 stówki to polecam, jeśli jednak ktoś jest mega-wymagający to niech kupi sobie używaną M11, 3PKS, DX3 albo co innego za 2x tyle :roll:

Mega wymagający nie jestem ale w przypadku baji wartej blisko 4k, takie sytuacje nie mogą mieć miejsca, a wyobraź sobie jak taka rozpędzona baja wjeżdża w ciebie :? Jak pisałem wcześniej zdałem się na sprzedawcę więc proszę mi nie pisać o "skąpstwie" itd...

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 3:30 pm 

Ja myślę, że jak ma się drogi model, za ponad 2000zł, to nie warto oszczędzać na czymś, czego awaria może spowodować zniszczenie całego modelu. Mam Futabę 3pm fasst - mała, poręczna, niezawodna. Nie martwię się, że stracę zasięg, że apka się zresetuje, że wydarzy się coś nieoczekiwanego. Martwię się dopiero, jak model zniknie za górką :wink:

Jak się nie ma kasy na porządne 2,4ghz, to lepiej kupić zwykłego fm :roll:

PS: Wesołych Świąt

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 3:36 pm 

Rafał Kowina napisał(a):
Ja myślę, że jak ma się drogi model, za ponad 2000zł, to nie warto oszczędzać na czymś, czego awaria może spowodować zniszczenie całego modelu. Mam Futabę 3pm fasst - mała, poręczna, niezawodna. Nie martwię się, że stracę zasięg, że apka się zresetuje, że wydarzy się coś nieoczekiwanego. Martwię się dopiero, jak model zniknie za górką :wink:

Jak się nie ma kasy na porządne 2,4ghz, to lepiej kupić zwykłego fm :roll:

PS: Wesołych Świąt

Dodam iż nie chciałem wcale oszczędzać, ale na pytanie "czy ta apka jest lepsza od tej która jest w Baji RTR, uzyskałem odpowiedź iż jest świetna i warta siebie" , słysząc taką opinie trudno było nie kupić...

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 3:39 pm 

Dawid Durmaj napisał(a):
Mając RTR nie miałem najmniejszych problemów z niczym, nie siedziałem na forach itd, a kupując SSkę zdałem się na to co mi podpowie sprzedawca...

Przeciez sprzedawca zawsze bedzie zachwalal swoje produkty... ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 3:42 pm 

luke napisał(a):
Dawid Durmaj napisał(a):

Przeciez sprzedawca zawsze bedzie zachwalal swoje produkty... ;)

Mój błąd i tyle. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 4:06 pm 

przez sam fakt że się resetuje i trzeba z kartki wprowadzać ustawienia bym jej nigdy nie kupił, jak widać szmelc skoro problemy się powtarzają.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 4:06 pm 

Loteria - Tobie traci zasięg, masz problemy itp., ja nie mam problemów, ale mam resety, mój kolega nie ma ani problemów z zasięgiem ani z resetami, ani z niczym innym ;)

Ja śmigam bez obaw o zasięg, a w model też mam wsadzone ponad 2k ;) A na resety mam prosty sposób - akku na max i apka cały czas chodzi, baterii nie szkoda, bo można ładować a resetu podczas jak jest włączona nie ma.

Dzieje się przy wczytywaniu jak włączam. Na ekranie pojawia się 2,4G ... OK itd. wtedy się zatrzymuje chyba przy właśnie 2,4 i po 4 sek włącza się z trymerami na neutral ;)

Tak jak mówię - loteria, jak z serwami BB - jedno się spali po 3 min. drugie przepali z modelem 30L i dalej będzie chodzić.

Pozdrawiam ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 24, 2008 4:48 pm 

http://www.pdmrc.pl/viewtopic.php?t=671

Z jeszcze nowszych, to kolega Plisken mówi, że apki nie poleca. Lepiej kupić używaną Sanwe.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona