Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 24, 2026 1:44 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 12:34 am 

Na forum nie ma towarzystwa tylko są koledzy modelarze :D ale myślę że tego też się nauczysz tak jak edytowania :twisted: . Co do dysleksji to ja akurat mam przeglądarkę firefox`a i mi podkreśla błędy, więc nawet przez Worda nie trzeba puszczać :) kolega się tak ortografi nauczył więc można (hmm... firefox tak ma, czy ja coś na klikałem?), a co do modów to z tego co widzę są to zawodnicy którym nie chce się raczej czytać kolejnego 5 stronicowego tematu na temat wyboru modelu i patrzeć czy jest offtop. Modami powinny być osoby które biorą aktywny udział w tematach z działów "Jak zacząć?", "Co wybrać?".

Time Edge (klik)
GG: 11304258

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 8:58 am 

Tadek Ty teraz mowisz Stara na SWOJĄ matkę. Jeżeli ktoś nazwałby w ten sposób moją to bez skrupułów lałbym po mordzie. Tu jest różnica w naszych postawach wobec naszych matek.

2x Carson Mr. FU
KDS 450S
HK 450 GT
HK 500 CMT

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 9:46 am 

Dorian Karczmarzyk napisał(a):

Jbc. Mam do sprzedania model Lightning Stadium Pro

http://allegro.pl/item511466969_hotbodi ... _ofna.html

Ten model to ja wole kupić nowy a tak w ogule mam blisko dobry sklep nazywa sie rcwrublik pewnie znacie :D

Teraz tak patrzyłem na ten model i ładna cena bardzo ładna.A ile pan go już ma :?: :?: :?:

Ja nie mówie stara ja mówie matka...

A właśnie zapomniałem WSZYSTKIEGO NAJLEPRZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT I NOWEGO ROKU :!: :!: :!:

A mi jak ktoś jeździ nawet po starych to sie po prostu do niego nie odzywam.Czekam aż sie wygada i odejdzie :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 10:02 am 

Tadek napisał(a):

Ja nie mówie stara ja mówie matka...

A mi jak ktoś jeździ nawet po starych to sie po prostu do niego nie odzywam.Czekam aż sie wygada i odejdzie :roll:

Sam sobie przeczysz. Ale co ja się tu spinam. Nie moja sprawa.
Z mojej strony EOT

2x Carson Mr. FU
KDS 450S
HK 450 GT
HK 500 CMT

Ostatnio edytowano Wt gru 23, 2008 11:18 am przez cosin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 10:05 am 

Mówi sie że jeżdzi sie po starych a nie po rodzicach np.

No dobra przestańmy o tym pieprzyć w końcu :evil:

To miał być temat o wyboże modelu...
I przy okazji jak namówić rodziców na samochód...

Może zrobić bezpośrednio temat o namawianiu rodziców???

A jeszcze jak myślicie czy ta aparaura badzie pasowała do lighting stadium sport:
http://www.allegro.pl/item511929100_apa ... ml#gallery
Chodzi mi o to czy będzie sie ną fajnie jeździć :?:

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 10:52 am 

1. cosin, ja raczej nie pisałem tych słów, które Ty przetoczyłeś ;]

2. Model mam od wiosny tego, 2008 roku

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 11:17 am 

Dobrze ja już znalazłem samochód tylko jest problem z rodzicami :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 11:19 am 

Sory Dorian. Siakiś błąd mi się wkradł. Już poprawiłem.

2x Carson Mr. FU
KDS 450S
HK 450 GT
HK 500 CMT

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 11:32 am 

Tadek napisał(a):
Dobrze ja już znalazłem samochód tylko jest problem z rodzicami :wink:

idz z nimi do jakieś poradnii psychologicznej czy coś, bo co my jeszcze mamy Ci powiedzieć....

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 11:33 am 

Z rodzicami musisz sobie samemu poradzić. My co najwyżej możemy pomóc Ci dobrać model (kup ten od Doriana, ma tuning i jest dotarty i wyregulowany), odpowiednie paliwo, opony, itd. To nie poradnia jest, pogadaj z babcią, poradź się jej co masz w takiej sprawie zrobić.

6 stron offtopicu, koniec z tym.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 11:49 am 

-wytłumacz rodzicom, że taki model to nie zabawka (pokaż filmiki z Utube z zawodów, grunt żeby było widać że kierowcy nierzadko są po 40-stce i dobrze się bawią)

-pokaż rodzicom (w zależności, które z nich jest bardziej techniczne) jak wygląda takie podwozie, silnik, skrzynia biegów, amory olejowe - jakie to "skomplikowane" wszystko

-opowiedz o osiągach.. takie modele rozpędzają się do 80km/h i trzeba mieć trochę oleju w głowie, żeby nikomu się krzywda nie stała. (ten zabieg powinien uświadomić im, że bierzesz sprawę na poważnie)

-rozmowy tego typu najlepiej przeprowadzać w spokojnej atmosferce (jakaś wspolna kawa, czy deser po obiedzie). Grunt żeby mogli się skupić na tym co mówisz a nie na praniu, prasowaniu, gotowaniu czy przygotowywaniu świąt)

-Wykaz się przed nimi wiedzą na ten temat (tylko nie wyskakuj z regułkami itp). Ale opowiedz im o tym hobby jak byś kumpla chciał zachęcić.

-Powiedz, że interesujesz się tym od dawna i skrycie zbierałeś fundusze na model wyrzekając się bardzo wielu przyjemności. To hobby jest bardzo rozwijające zdolności manualne, orientację "w terenie", zdolności techniczne, wiedzę na temat działania silnika spalinowego, regulacji gaźnika itp. (Rodzice pewnie przygodę motoryzacyjną zaczęli od malucha, poloneza czy tym podobnego nieskomplikowanego pojazdu). Powiedz, że dzięki temu posiądziesz wiedzę jaką ojciec nabywał przy grzebaniu przy tam gażnikowym aucie. Te argumenty powinny trafić do taty.

-Pokaż rodzicom materiały zebrane na temat upatrzonego modelu (zdjęcia, dane techniczne itp)

-Pokaż rodzicom, że Ci na tym zależy i nie będzie to jedynie forma rozwalenia sporej kasy na "słomiany zapał"

jak mi coś jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę.
Jeżeli dobrze się przygotujesz wg wymienionych przeze mnie wskazówek to zgodę i aprobatę rodziców masz jak w banku

2x Carson Mr. FU
KDS 450S
HK 450 GT
HK 500 CMT

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 11:53 am 

Tadek namówić starszych na model to chyba tylko jedno wyjście. Uświadomic im ze jeśli nie zajmiesz się tym to zajmiesz się czymś innym. Np zbyt częstym opróżnianiem puszek z piwem :D To drugie hobby tez jest dobre ale jakoś rodzice są mniej z niego zadowoleni...(dziwne) :twisted: [/url]

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 12:00 pm 

szantarz to nie jest dobre wyjscie. Kolesiowi chodzi o aprobate rodzicow a nie wybraniu przez nich lepszego zła. Jak rodzice zrozumieją Tadka zapał, chęci i zainteresowanie modelarstwem to jestem przekonany że pożniej na paliwko czy jakieś części się dorzucą. A jak jedynie zezwolą na zakup to poźniej będą mówili... "a nie mówiłem, nie trzeba było kasy tracić, jak teraz tylko trzeba takie drogie paliwo kupowac"

2x Carson Mr. FU
KDS 450S
HK 450 GT
HK 500 CMT

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 12:22 pm 

Moich namawiałem z 1 miesiąc i potem ze mną pojechali nawet 50km autem po model. Dołożyli mi nawet 200stówki :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 23, 2008 12:26 pm 

cosin: podszedłem do tego z żartem ale sens jest moim zdaniem słuszny. Jeśli niemasz się czym zająć to zaczynasz być uciązliwy dla środowiska. Właśnie z braku zajęć biora sie moim zdaniem takie mendy podwórkowe co to ich potrzeby zyciowe ograniczają sie tylko do nachlania się, zarzucić jakiegoś draga i znaleśc kogos kogo mozna oklepać pod byle pretekstem, a wszyscy inni wegług nich sa frajerami...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona