Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 23, 2026 1:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt lis 28, 2008 10:31 am 

Witam

Mam do zaoferowania używany, w 100% sprawny, trzy kanałowy nadajnik pistoletowy firmy Graupner|JR XS-6 FM 40MHz z syntezą pracujący w systemie cyfrowym. Cechą wyróżniającą ten nadajnik jest pełna synteza, czyli aby zmienić częstotliwość, nie trzeba wymieniać kwarców. Wystarczy zmienić numer kanału w nadajniku oraz w odbiorniku. W radiu tym, jak i odbiorniku są do dyspozycji 22 kanały. Zasięg ma bardzo dobry oraz nie łapie zakłóceń.

Funkcje nadajnika:

- FCH (Frequency Channel Selection) - zmiana częstotliwości za pomocą numerów kanałów (nie wymaga kwarców)
- Pamięć 10 modeli
- LCD - duży monitor ciekłokrystaliczny zapewniający przejrzyste wyświetlanie informacji o ustawieniach
- 4 przyciskowy terminal do nastawiania i wybierania funkcji (bardzo prosty w obsłudze)
- 4 dwukierunkowe trymery cyfrowe służące do szybkiego zmieniania wartości: trymera serwa skrętu, proporcjonalnego wychyłu serwa skrętu, trymera serwa gazu, maksymalnego wychylenia serwa podczas hamowania oraz trzeciej wolnej funkcji.
- ESB - (Emergency Security Button) dodatkowy przycisk umożliwiający przełączenie ważnych funkcji w krytycznej sytuacji
- Dwa Systemy modulacji: PPN=PPM18 normalny system i PPF=PPN FAST system działający dwukrotnie szybciej
- BAT - wizualny i akustyczny alarm bateri zasilających w nadajniku
- MD1 - pamięć 10 modeli. Pozwala zapamiętać ustawienia dla każdego modelu oraz wprowadzić krótką nazwę.
- STC (Steering Centre Trim) - trymer serwa skrętu
- THC (Throttle Centre Trim) - trymer serwa gazu i hamulca
- EXP ST (Steering Exponential Adjustment) - funkcja umożliwiająca ustawienie gwałtowności pracy serwomechanizmu skrętu
- EXP THF (Throttle Exponential Adjustment) - funkcja umożliwiająca ustawienie gwałtowności pracy serwomechanizmu gazu i hamulca
- EPA ST (End Point Adjustment, Steering) - maksymalne wychylenia serwa skrętu w lewo i w prawo.
- EPA (End Point Adjustment, Brake) - maksymalne wychylenie serwa gazu i hamulca podczas hamowania
- EPA TH (End Point Adjustment, Throttle) - maksymalne wychylenia serwa gazu
- EPA F3 (End Point Adjustment, Function 3) - maksymalne wychylenie dla kanału trzeciego
- ST (Steering reversing switch) - rewers (praca w odwrotną stronę) serwa skrętu
- TH (Throttle reversing switch) - rewers serwa gazu i hamulca
- F3 (Function 3 reversing switch) - rewers dla trzeciego kanału
- TDA (TDB) (Throttle Deadband Adjustment) - funkcja pozwalająca na ustawienie "martwego punktu" dla serwa gazu i hamulca
- LAP record timer - możliwość zliczania ilości oraz czasu okrążeń

W zestawie znajduje się:
- trzy kanałowy nadajnik XS-6 FM RACE SYN
- trzy kanałowy odbiornik SB6 SYN FM PLL
- pakiet akumulatorów zasilających nadajnik 9,6V 800mAh
- pakiet akumulatorów zasilających odbiornik 4,8V 1700mAh
- ładowarka do pakietów
- instrukcja obsługi na płycie
- pudełko

Zdjęcia:
http://img242.imageshack.us/my.php?imag ... 391rb1.jpg
http://img246.imageshack.us/my.php?imag ... 383xe2.jpg
http://img175.imageshack.us/my.php?imag ... 384hg0.jpg

SPRZEDANA

W razie pytań podaję dane kontaktowe:
nr Gadu - Gadu: 6656586
e-mail: tomgadek@op.pl

Pozdrawiam
Tomek

Ostatnio edytowano Pt gru 12, 2008 9:40 pm przez Tomasz Gadnicki, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So gru 06, 2008 10:24 am 

:arrow: Odświeżam

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 07, 2009 12:14 am 

Generalnie nie polecam kontaktow z tym gosciem..fakt ape kupilem prawie 3 tygodnie temu ale uzywalem ja raptem dwa razy ..trzeciego nie doczekal bo padla..nawet zailacz nie odpowiada..nie wiem czy to wina pakietu czy czego kolwiek..a ha dziala tylko z jednym serwem..zwyklym HPI..po prostu porazka... gosciu nawet nie potrafi podac pomyslu gdzie to naprawic...moze ktos pomoc...??? pozdrawiam rzetelnych sprzedajacych forumowiczow..

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 07, 2009 8:23 am 

Zapytaj w Riku o naprawę ,mają tam dobrego serwistanta.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 07, 2009 8:47 am 

TERMOS napisał(a):
..nawet zailacz nie odpowiada..nie wiem czy to wina pakietu czy czego kolwiek..

A wiesz, że polaryzacja gniazda ładowania w JR/Graupner jest odwrotna niż u większości producentów tzn. minus jest w środku a plus na zewnątrz?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 07, 2009 9:08 pm 

w moim przypadku jest inaczej..patrzac od lewej mam sygnal, plus i ziemie..przyjamniej tak to oznaczyl poprzedni wlasciciel..

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 07, 2009 9:43 pm 

Mówię o gnieździe ładowania pakietu. Piszesz coś, że zasilacz milczy po podłączeniu.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 07, 2009 10:06 pm 

TERMOS napisał(a):
Generalnie nie polecam kontaktow z tym gosciem..fakt ape kupilem prawie 3 tygodnie temu ale uzywalem ja raptem dwa razy ..trzeciego nie doczekal bo padla..nawet zailacz nie odpowiada..nie wiem czy to wina pakietu czy czego kolwiek..a ha dziala tylko z jednym serwem..zwyklym HPI..po prostu porazka... gosciu nawet nie potrafi podac pomyslu gdzie to naprawic...moze ktos pomoc...??? pozdrawiam rzetelnych sprzedajacych forumowiczow..

Witam.
Termos po kilku tygodniach użytkowania uszkodził aparaturę, a wczoraj próbował wyłudzić ode mnie pieniądze, wmawiając mi, że sprzedałem mu wadliwe urządzenie. Dopiero później przyznał, że przesadził i że chce się jej pozbyć, bo ma na oku lepszą aparaturę. Nieprawdą jest to, że nie chciałem mu pomóc. Dla zainteresowanych, jako dowód mogę zacytować całą korespondencję z gadu-gadu, dotyczącą zawartej transakcji.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 08, 2009 12:45 am 

zbanowac go i tyle, nie potrzeba nam kolejnego oszusta !!!

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 08, 2009 11:40 am 

Spokojnie koledzy . Na 99% winę mają akusie w nadajniku . Napięcie 2V na cały pakiet . Czy po osiągnięciu krytycznego napięcia około 8 V nadajnik nie powinien się wyłączyć , czy będzie rozładowywał do 0 ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 08, 2009 12:12 pm 

Poniżej 7V z groszami nadajnik nie załącza się.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 08, 2009 12:25 pm 

Dzięki , ale nie o to mi chodzi . Jeżeli zapomnę wyłączyć nadajnik , to rozładuje on aku do zera ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 08, 2009 1:47 pm 

Witam.
Tak się sklada że też mam taką aparaturę i rzeczywiscie polaryzacja jest odwrotna, a apka (przynajmniej w moim przypadku) wyłacza się poniżej 7.25v.
Podłącz apke na ok 2 godzinki, a jak się po przestawieniu pozycji włącznika na ON nie wlączy to tak jak ja to zrobiłem, przetnij kabel od zasilacza i podłącz odwrotnie (u mnie pomogło :wink: ).
Bo tak to jeszcze możesz rozwalić pakiet.
Jeśli to nie pomoże to nie wiem co zrobić.

Pozdrawiam Mazur93 :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 08, 2009 2:07 pm 

Zaraz za gniazdem do ładowania pakietu jest dioda zabezpieczająca. Wiele osób zwiera ją bo ładowarki przez nią czasem głupieją. Odwrotne podłączenie zasilania nie jest więc groźne dla pakietu o ile ta dioda jest na swoim miejscu. U mnie jest zwarta ale jak odwrotnie podłączę ładowanie to z kolei ładowarka mnie o tym informuje. Czy w aparaturze o której mowa w tym wątku:
1. jest dioda zabezpieczająca i jest sprawna
2. czy podczas ładowania pakietu zachowano właściwą polaryzację (jeśli nie to i tak się nikt nie przyzna :) )
3. czy na innym pakiecie również są problemy z aparaturą?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 08, 2009 2:11 pm 

Mazur 93 .Do tego kolego służy miernik , jezeli wiesz o czym piszę . :D Skąd się wzieły 2 V w aku nadajnika , jeżeli , jak piszesz , przy 7,5 V nadajnik powinien się wyłączyć i nie dopuscić do takiego rozładowania .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona