Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 18, 2026 2:28 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna strona

Czy Twoj Savage czesto ulega awarii, ktora nie pozwala kontynuowac jazdy???
TAK 28%  28%  [ 46 ]
NIE 40%  40%  [ 66 ]
NIE WIEM 8%  8%  [ 14 ]
A co to jest Savage? :) 25%  25%  [ 41 ]
Liczba głosów : 167
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 22, 2004 10:12 am 

Nie chce znowu pisac postow OT,ale jak chcesz wiedziec to napisze:Ja jeszcze jestem poczatkujacym(mozna powiedziec ze srednio-zaawansowanym) i mi nie zawsze odpala za pierwszym pociagnieciem,wiec czasami trzeba troche poszarpac.Pierwszy sznurek rozwalilem jeszcze przed naprawa silnika wiec mozna bylo wtedy szarpac i szarpac a silnik nie zapalal.Potem mialem takie slabe linki bo innych nie moglem kupic w moim miescie(chyba przeniose sie do Krakowa,tam przynajmniej mozna kupic porzadne linki).I tak wlasnie zrywalem te slaba linki bardzo czesto.A jesli chodzi o sznurek od zaluzjii to moze jakis zly z nich wyciagnalem.Jest tam kilka.Zobaczymy teraz czy zerwe sznurek ktory mam(jest mocniejszy od poprzednich i porzadnie zalozony).

P.S.Jezeli ktos ma klopoty z wymiana sznurka to niech pisze na moje GG(5367847).Po moich przejsciach stalem sie w tym ekspertem.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lip 24, 2004 10:00 pm 

Jesli zerwe to skorzystam ze sznurka do zaluzji bo faktycznie jest on bardzo mocny i nie powinien szybko peknac.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 02, 2004 1:17 am 

Jka zaczołem czytać te wszystkie uwagi to aż mnie ciarki przeszyły odechciało mi sie kupować tego modelu. Jak ktos to przeczyta to powie że za te 2 tyś dostanie kupe ścierwa. wszystko lepiej wymienić. Czy takie sa realia czy moze to jst tylko troche przesadzone do konkursu :?:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 02, 2004 6:19 am 
tomalo

Savage to bardzo dobry MT ale kazdy chce zeby byl jeszcze troszke lepszy - stad te usprawnienia, przerobki itp... POdobna sytuacja jest z kazdym innym modelem... Kazdy model ma swoje mocniejsze i slabsze strony, w kazdym mozna cos przerobic, wymienic... Kwestia tylko tego co jest tymi slabymi stronami - akurat w savage te slabe punkty mozna dosc prosto wyeliminowac.... Ale nawet savage prosto z pudelka to bardzo dobry i wytrzymaly monster...

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 02, 2004 9:32 am 

Ponieważ ja waham sie między kiupieniem kilku monsteró ui savage jest wśród nich :D A więc sie troche przestraaszyłem tymi wypowiedziami

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 11, 2004 10:42 pm 

Rozne sa opinie o Savagu... to prawda. Ja przykladowo juz wiele rzeczy w nim uszkodzilem i to nie z wlasnej winy! Przykladowo po tygodniu jezdzenia calkowicie ulegl uszkodzeniu tylny dyferencjal i autko mial tylko naped na przod co w zasadzie wykluczalo jakakolwiek jazde bo caly moment obrotowy przeniesiony na jedna os powodowal, ze autko krecilo kolami w miejscu i nie dawalo sie jezdzic. Oprocz dyferka mialem tez problemy non-stop z roznymi *****, ktore nie pozwalaly jezdzic. Teraz juz nie pamietam dokladnie bo to juz prawie rok odkad kupilem swojego pierwszego Savaga ale po kazdej jezdzie czekalo mnie kilkugodzinne rozkrecanie i regulowanie modelu aby znow byl gotow do jezdzenia. Na samym koncu zaczal palic swiece ale po zmianie paliwa wrocil do normy. Ogolnie w skali od 1 do 10 jesli chodzi o awaryjnosc dalbym mu ocene 5. Pol na pol. Jak Wasze zdanie w tej sprawie?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 12, 2004 5:59 am 
tomalo

Nie jest tak zle... DYferek owszem, tez zalatwilem... Ogolnie jednak nie jest zle...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 12, 2004 9:37 am 

tomalo napisał(a):
Nie jest tak zle... DYferek owszem, tez zalatwilem... Ogolnie jednak nie jest zle...

rozwiazaniem na slaby dyferek jest zalozenie 4 zamiast 2 zebatek. Dzieki temu obciazenie na poszczegolne tryby jest az 2 razy mniejsze niz seryjnie. Wydatek nie duzy a przyjemnosc z jazdy dluzsza :).

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 12, 2004 4:09 pm 
-=ADA$=-

a co do ciebie promian, to radzilbym aluminiowa obudowe dyfra z golden horizons ( chyba, jeszcze sprawdze dokladnie) bo przy tak mocnym silniku bedziesz dyfry do smietnika wyrzucal jak tylko zalozysz
ale to tylko taka porada

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 12, 2004 9:06 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
a co do ciebie promian, to radzilbym aluminiowa obudowe dyfra z golden horizons ( chyba, jeszcze sprawdze dokladnie) bo przy tak mocnym silniku bedziesz dyfry do smietnika wyrzucal jak tylko zalozysz
ale to tylko taka porada

zaprszam do fotek, ktore zamiescil Filonxxl - tam juz widac ta czesc tylko, ze nie z Goldena... Mam ze stronki www.zonecentral.org w cenie 45 usd za sztuke.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 28, 2004 10:09 pm 
tomalo

jeszcze taka rada odnosnie dyfrow... wymiana to koniecznosc...

Trzeba kupic bevel shafty z kyosho...
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XT505&P=ML

ale zamiast kupowac 2 kpl zebatek HPI
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XDLD4&P=ML
zeby zrobic jeden dyfer na 4 satelitach (w sumie 2x5,79 = 11,58$)
lepiej kupic jeden komplet zebatek kyosho MP 7,5
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XVD22&P=ML
za 6,49$...

Wychodzi taniej (niby nie duza roznica w cenie ale jak to mowia: ziarnko do ziarka a zbierze sie... na nowy model :) ) a jakosc wykonania i wytrzymalosc o niebo lepsza...

no i kolejna rada... po wymianie dyfrow warto je dotrzec... zeby zebatki sie dokladnie do siebie dopasowaly... Wszelkie nierownosci sie ladnie zetra i dyfer bedzie sluzyl dlugo... Najlepiej zrobic to jezdzac WOLNO po osemce jeden lub dwa baki...

Po pierwszej wymianie dyfra zapomnialem o tym i tylni dyfer rozlecial sie po dwoch bakach...

Tytuł:
PostNapisane: N sie 29, 2004 5:34 pm 

skoro o dyfrach mowa to polecam rowniez kupic ponizsza czesc (2szt - na przod i tyl).

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXHCA4&P=7

do tego olej:

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXNS85&P=M

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 248 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna strona