Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 06, 2026 3:33 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn gru 01, 2008 8:39 am 

Drogi Komandorze:Ponieważ nie mam możliwości wypowiadania się na "Słusznym "forum muszę skorzystać z tej strony.

Komandor Sekcji Modelarstwa Kołowego do Jacka Żurka napisał(a):
PS. Szkoda, że dołączasz się to tekstów obrażających twoich kolegów zawodników cytując dla nich obraźliwe dywagacje.

Otóż demokracja to taki ustrój w którym istnieje wolność słowa i dopóki nie używa się inwektyw i gróżb karalnychnie dopóty można Swoją krytykę wygłaszać dowoli,nawet dywagująć.
Jeśli zaś chodzi o obrazę to Wy posługujecie się nią na każdym kroku.
Totalitarne forum i paragraf 11.28 w przepisach sportowych to ewidentna obraza Naszego Państwa i jego ustroju.
Przysłanie na zawody do Kłodzka sędziego głównego,który w sobotę ,swoje obowiązki wykonywał pod wpływem alkoholu,to obraza Wszystkich zawodników i organizatora .
Notoryczne nie przestrzeganie własnych, wypoconych przepisów.Przykład Bełżyce gdzie sędziowie techniczni nie spełniali wymogu posiadania licencji conajmniej II klasy-totalna obraza zawodników i organizatora.
Brak konsultacji z zawodnikami przy tworzeniu przepisów ignorancja i obraza środowiska.
Pobieranie 10 zł na amortyzację pchełek ,a zapewnienie tylko jednego kpl. na zawodach.Każde zawody zwracają koszt jednej pchełki.
Obraza zawodników bo można od Nich wyłudzić kasę...
A informator na zawody w Tarnowie ,zmieniający się co telefon (komandor wie o co chodzi) jak kameleon.Już są cztery klasy w tym dwie to twory zmutowane.
Tak można by cytować wiele przykładów obrażania i braku szacunku dla całego środowiska modelarskiego w wykonaniu szanownej Komisji przy współpracy LOK.
I są to działania na wprost,bez dywagacji ,bez przenośni i innych subtelności.
PS.Jeśli mało przykładów możemy wspólnie posilić się na wyciągnięcie jeszcze kilku,ale po co...?
Mam nadzieję ,że szanowny Komandor to przeczyta ,bądż zostanie mu to doniesione...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 01, 2008 8:59 am 

I jeszcze fax + list polecony z potwierdzeniem odbioru, bo na dosniesienia
nie ma co liczyć gdyż mogą przekręcić ;-)

Pozdrawiam,

m.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 01, 2008 9:13 am 

Jest człowiek ,który regularnie inwigiluje to forum,tak więc bez Fax-u i poleconego się obejdzie...

Ostatnio edytowano Pn gru 01, 2008 1:50 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn gru 01, 2008 10:37 am 

Panie i Panowie
Myślę sobie że wystarczyło by odpisać Jackowi;
Jacek chcemy zrobić te zawody, zależy nam na nich!
A nie w formie nie dopuszczalnej obecnie w cywilizowanym społeczeństwie Ja powiedziałem i koniec dyskusji! - Temat uważam za zamknięty. Taka forma prowadzi do braku dialogu, i zamknięcia się na to co inni mają do powiedzenia.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 01, 2008 8:20 pm 

Skoro nie mam możliwości odpisania na stornie KMK i jeżeli ADMIN tego forum nie ma nic przeciwko to pozwolę sobie na ustosunkowanie się do wypowiedzi Przewodniczącego

Tadeusz Bernady napisał(a):
Jacek
Kilka punktów i nie będę toczył dyskusji:
1. Nie wiedziałem, że organizator (Pałac Młodzieży) musi uzgadniać z tobą, jakie modele będą startowały na zawodach organizowanych przez niego.

organizator nie musi ze mną nic uzgadniać
ale jeżeli chce poprawić frekwencje poprzez dodanie znienawidzonych klas OSM Tamiya Junior (czytaj: Mad Frajer) to grzeczność nakazywała by aby się zapytać czy członkowie OSM nie mają nic przeciwko

2. Nie wiedziałem, że dzieci mieszkające w Tarnowie i okolicy bez twojej zgody nie mogą startować na zawodach w swoim miejscu zamieszkania i w klasach, w których startują na co dzień.

Dzieci z Tarnowa, Kielc i innych okolicznych miejscowości mogą wystartować na zawodach w Tarnowie. Nie mogę ich do niczego zmusić ani zabronić.
Wszyscy jednak wiemy, że organizatorowi w Tarnowie grunt pod nogami się pali i aby poprawić frekwencje dodał klasy które promuje OSM.
Nie są to klasy młodzieżowe LOK ponieważ ta instytucja nie jest zainteresowana propagowaniem modelarstwa wśród młodzieży.
2WD Junior i 4WD Junior są klasami Tamiya które promuje OSM

3. Nie wiedziałem, że ktoś Ciebie nie chce na MP.

KMK nie chce na zawodach w randze MP klas które promuje OSM
są to klasy:
- TOP STOCK (klasa zarżnięta przez Przewodniczącego Kolegium Sędziów)
- Mad Fighter 2WD Junior
- 4WD Junior
- Dżentelmen.

4. Podaj, kto chce się dorobić na twoich plecach – i ile na tym zarobi (PM na pewno nie zarobi tylko dołoży a ja i środowisko modelarzy z Tarnowa tym bardziej).

Kto ? - Odp. PM Tarnów i BMZW LOK
Czyim kosztem ? - kosztem członków OSM którzy chcą rozwoju modelarstwa i mimo niechęci LOK i KMK organizują zawody dla młodzieży (sport powszechny). Na tej płaszczyźnie mamy niezaprzeczalne sukcesy. Teraz w sytuacji kryzysowej organizator bez pardonu chce nam zabrać klasy które stworzyliśmy i wypromowaliśmy.

Zawody w Tarnowie organizowane są dla wszystkich zawodników, w tym początkujących modelarzy z Pałacu Młodzieży i nie tylko.

To niech organizuje w klasie 2WD Kadet którą stworzyliście i nie ma na nią chętnych.

Wg. jakich przepisów zawody będą rozegrane ?
Przecież KMK nie ma przepisów 2WD Junior i 4WD Junior (są to klasy OSM) ?

Dopis Junior ma tylko na za celu pomóc dzieciom w zrozumieniu ,że mogą startować każdym modelem – nie będą zmuszeni do ścigania się z wyczynowcami.

Dopisanie 2 tyg. przed zawodami Junior to zabieg mający na celu poprawienie frekwencji, a nie pomoc w zrozumieniu że mogą startować z najlepszymi. W chwili obecnej zgłoszonych jest
2WD - 4 osoby
2WD Junior - zero
4WD - 7 osób
4WD Junior - zero

Jak widać nawet po zmianie klas nie ma chętnych do udziału w zawodach.

Kto zerwał cykl HMP OffRoad 2009 – pomimo wcześniejszych wstępnych ustaleń, ustaleń –wiesz bardzo dobrze.

Cykl zerwał Zarząd OSM. Decyzja została podjęta jednogłośnie przez ponad 20 osób które przybyły na walne zgromadzenie.

Natomiast jeżeli ktoś coś ukradł to zgodnie z KK i KPK zgłoś to odpowiednim organom – masz taki obowiązek.

Przepisy 2WD Junior i 4WD Junior są przepisami OSM.
Znajdują się tylko i wyłącznie na stronie OSM

Dla przypomnienia tekst ze strony KMK
"Wszystkie dane na stronie są chronione prawem autorskim i ustawą o ochronie danych osobowych.
Nie wyraża się zgody na wykorzystywanie zamieszczonych tu informacji bez uprzedniej zgody administratora."

Takie same prawa dotyczą także naszej strony.

v-ce prezes OSM ds. sportowych
Jacek Żurek

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 01, 2008 9:57 pm 

Mamy bagno.
Jak każde jest zdradliwe i wciaga wszystkich.
Tyle tylko, ze jest organizator który chce zrobic zawody.
Nie dla siebie, aby odfajkowac imprezę w swoim sprawozdaniu.
Uszanujmy to i doceńmy.
Chyba że jest tak dobrze że już jest przesyt zawodów i nadmiar mozliwośc i do pojeżdżenia.
Proponuje nie wciągać szczególnie młodych zawodników w to bagiernko i wykorzystywać każdą nadażającą się okazję do jeżdżenia.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 7:43 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
Mamy bagno.
Uszanujmy to i doceńmy.
Chyba że jest tak dobrze że już jest przesyt zawodów i nadmiar mozliwośc i do pojeżdżenia.
Proponuje nie wciągać szczególnie młodych zawodników w to bagiernko i wykorzystywać każdą nadażającą się okazję do jeżdżenia.
Tadeusz Żelazo

Właśnie ze względu na młodych ,sprawy powinny być postawione otwarcie ,a nie mataczone w trakcie.
Wszak przykład powinien iść z góry...

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 10:41 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Paweł Żelazo napisał(a):
Mamy bagno.
Uszanujmy to i doceńmy.
Tadeusz Żelazo

Właśnie ze względu na młodych ,sprawy powinny być postawione otwarcie ,a nie mataczone w trakcie.
Wszak przykład powinien iść z góry...

W tym wypadku można przytoczyć powiedzenie "ryba psuje się od głowy"

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 10:59 am 

A co to wszystko ma wspólnego z mozliwościa potrenowania i startu w zawodach?????????????????

Bo przyjmując taki punkt widzenia ani Filipa ani "podopiecznych" OSM juz więcej nie zobaczymy na zawodach pod szyldem LOK.

Tadeusz Żelazo.

PS. Żenada

PostNapisane: Wt gru 02, 2008 11:08 am 

Panie Tadeuszu
Jest Pan w srodowisku niezaprzeczalnym autorytetem i nie znam osoby która by miała inne zdanie. Sam Pan wie najlepiej ile to Pana kosztowało czasu, zdrowia i pieniędzy. Proszę mi wybaczyć śmiałość, ale nas rodziców zorganizowanych w OSM, którzy od dwóch lat próbują coś zrobić traktuje się w ten sposób. Czy LOK nie może oficjalnie na piśmie zwrócić się do OSM z propozycją zorganizowania zawodów wspólnie. Praktyki ustalania czegoś na korytarzu lub na ucho, przy organizowaniu powarznej imprezy EMP są nie profesjonalne. A traktowanie wszystkich z góry, poprzez osobiste animozje i sympatie przyniesie odwrotny skutek o zamierzonego wstępnie. Wydaje mi się że brakuje nam wszystkim odrobinę dobrej woli, czego sobie i wszystkim szczerze życzę.
Idą Święta.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 11:37 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
...

Bo przyjmując taki punkt widzenia ani Filipa ani "podopiecznych" OSM juz więcej nie zobaczymy na zawodach pod szyldem LOK.

Tadeusz Żelazo.

PS. Żenada

Dlaczego ?Jeśli będą fajnie zorganizowane z klarownymi finansami tak żeby organizator nie musiał odrazu po imprezie jechać do sanatorium ,to dlaczego nie...

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 5:15 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
A co to wszystko ma wspólnego z mozliwościa potrenowania i startu w zawodach?????????????????

Tadeusz Żelazo.

PS. Żenada

Skoro Pan Jan wymyślił klase 2WD Kadet to niech zorganizuje zawody dla niej?

Swoją drogą, przecież Panowie sami negowaliście klasy Tamiya na MP. Czy teraz nagle zmienił się front ?

Czy ktoś z KMK wyraził chęć współpracy z OSM w celu opracowania przepisów ?
Odp. Nikt nie chce z nami rozmawiać. Klasy TOP STOCK i Mad Fighter zostały potraktowane jak niechciane dziecko.

Nikt w LOK i KMK nie chce rozmawiać z OSM w sprawie zawodów dla młodzieży. LOK nie odpowiada na pisma, a ustne ustalenia to sobie można w buty wsadzić. Ludzie w OSM nie są frajeram aby ich traktować jak małolatów.

Pan Tadeusz B. zarzucił nam że zerwaliśmy cykl imprez halowych.
Jak będzie przygotowana umowa LOK - OSM, będzie podana do publicznej wiadomości, będą znane szczegóły finansowe to możemy powrócić do rozmów.

Póki co to jak widać zawody organizują starzy działacze LOK i chętni z łapanki którym bieżący stan rzeczy nie przeszkadza. Ciekawe jak długo wszyscy wytrzymają.

Jedno jest pewne, poziom organizacyjny na pewno się nie poprawi bez inwestycji. Z tego co słyszałem to budżet na zawody w Warszawie które odbędą się w styczniu wynosi całe 1500PLN. Co zapewne wystarczy na opłacenie sprzątaczki i dozorcy.

PS. Żenada

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 5:46 pm 

LOK bierze pieniążki na sport powszechny jak i na kwalifikowany...
A więc powinien być zainteresowany klasami dla "dzieci",powszechny jak i klasami EFRA,sport kwalifikowany.Dyskusyjna jest kwestia istnienia na wsólnych zawodach tych dwóch spotrów.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 5:58 pm 

Powtórzę.
Jestem przeciwnikiem załatwiania spraw dorosłych z udziałem dzieci i młodzieży.
Jest to zachowanie karygodne. I wystawia tylko złe świadectwo tym, co przy pomocy małoletnich zawodników załatwiaja swoje interesy.
Dokładnie tak mysle jak napisałem.
Wiem że przynajmniej na razie Warszawa da sobie radę. Tylko że " na razie" i co z resztą.
Sytuacja z LOK jest patologiczna. Ale poniewaz wiem ile trudu kosztuje zorganizowanie zawodów, i jak ich jest mało - jestem przeciwnikiem Tej patologicznej sytuacji.
Jak sa zawody - to startowac i podnosic swoje umiejetności.
Jak dyskutować to wyraźnie powiedzieć przed sezonem co nam odpowiada a co nie.
Panowie zwiazani z OSM. Sami nie jestescie bez winy. Jak trzeba było wykazać się że zawody w Poznaniu to EMP - to czekaliscie z zerwaniem więzów z LOK aż zawody sie odbyły.
Teraz jest wytwarzana "zła" atmosfera wokół zawodów w Tarnowie. Efekt widac we frekwencji. To zróbcie jeszcze w tym samym terminie "swoje" zawody. Tylko co i komu udowodnicie?
Wznieście się nad podziałami i partykularnymi interesami. Skoro sa zawody w tarnowie - to starujcie w nich.
Bo dla mnie jedyne usprawiedliwienie nieobecności to źle przygotowany tor.
I to by było na tyle.
Tadeusz Żelazo
PS. Nie uważam siebie za autorytet. Po prostu staram się czasami popatrzec "szarzej" na niektóre sparwy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 6:37 pm 

Na zawody w Poznaniu była podpisana umowa z organizatorem targów.
Zawody miały być w randze MP i się odbyły.

Wzniesiemy się nad nasze ambicje jak będzie podpisana umowa na papierze pomiędzy LOK i OSM. Taka umowa została przez nas przygotowana, niestety nie ma chętnych w LOK aby z nami współpracować i doprecyzować szczegóły.

Z przecieków które do mnie dochodzą wiem, że w sezonie letnim modele elektryczne off-road będą jeździły razem ze spalinowymi. To będzie masakra dla elektryków. Jazda po wybojach, dziurach i kamieniach. Tak wygląda rozwiązanie problemu modeli elektrycznych off-road przez KMK.

Wystarczyło by usiąść do stołu i się po prostu dogadać.
- OSM robi zawody off-road elektryczne bo się w tym specjalizuje
- Kłodzko robi 1/18 bo się na tym zna
- Piaseczno robi Monstery bo jest w tym dobre
- Wrocław robi spalinówki on-road bo ma zaplecze
itd.

niestety nie ma woli i chęci

na CKM tak jak w zeszłym roku przyjdzie kilka najwierniejszych osób

Pytam się, dlaczego na CKM nie zostali zaproszeni przedstawiciele wszystkich klubów, organizatorów, dystrybutorów ?

Odp. bo nie są mile widziani i nikt nie chce z nimi rozmawiać.

p.s.
zawody w Tarnowie mają kilka podstawowych mankamentów
1. są tuż przed świętami kiedy wszyscy robimy porządki, zakupy, przygotowujemy się do świąt itd.
2. są w Tarnowie, czyli 300km od Warszawy.
jest to dość daleko biorąc pod uwagę warunki jakie panują na drogach
3. niby mają rangę MP ale tak naprawdę to nie mają żadnej rangi ponieważ nie ma kalendarza na hale off-road i nie wiadomo w sumie do jakiego rankingu miały by się punkty z tej imprezy liczyć
4. zostały przygotowane tylko dla klas off-road
biorąc pod uwagę powyższe można było się spodziewać słabej frekwencji
w tym wypadku aż prosi się o dodanie klas SPEC, 540, Kadet i ewentualnie dla rodziców Dżentelmen
5. w informatorze została wpisana klasa 2WD Kadet która jak wiadomo jest tworem chorej wyobraźni. Nikt w niej nie startuje i nie będzie startował. Później organizator zreflektował się i zmienił klasy dodając nasze klasy Tamiya. Ja nikomu nie bronie udziału w zawodach. Jak ktoś ma ochotę to niech jedzie. Każda możliwość treningu jest dobra.
6. W tym samym czasie w Warszawie w Ursusie także są zawody.
Znając życie zawodnicy wybiorą Ursus zamiast Tarnowa.

Nikt nikomu nie zabrania wyjazdu na zawody do Tarnowa. Kto chce niech jedzie.
Ja nie pojadę także i na te zawody (ostatnio nie miałem czasu aby się pojawić na Ursynowie na II eliminacji OSM) ponieważ właśnie wykańczam mieszkanie i jestem w trakcie przeprowadzki.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona