Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 10:48 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 8:06 pm 

Mam pytanko. Czy kupic nowy model czy bawić sie w tuning twina a jezeli to w jaki?. Proszę odpowiadajcie

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 07, 2008 1:49 am 

Sprzedać i kupić inny model ;)

pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 07, 2008 7:49 am 

sprzedać i kupić co innego

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 07, 2008 7:58 am 

dzięki za odp. Juz od dłuższego czasu zrozumiałem żę twin to szmelc który jest...................................... :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2008 7:12 pm 

Niestety prosiłem rodziców o to aby pozwolili mi sprzedać twina ale niestety zakończyło się to awanturą (przytaczam cytat)" kupiłeś niedawno ten model za dużo pieniędzy a teraz chcesz go sprzedać za mniej niz połowę ceny, chyba na głowę upadłeś". Więcej nie próbowałem nie dyskutować ,a więc co mogę ulupszyć w modelu aby choc troche umilić sobie jazdę........

proszę pomóżcie mi :(

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2008 8:16 pm 
Witam. Możesz co najwyżej kupić coś, co można potem wykorzystać w innych modelach (silnik, regiel, pakiet, aparatura) :)

Naprawdę radzę podyskutować z rodzicami, muszą zrozumieć, że możesz dysponować swoimi pieniędzmi :) Wytłumacz im, że trzymanie tego modelu to jest prawdziwa strata pieniędzy i że chcesz kupić model, który będzie mocny i niezawodny. W końcu Święta niedługo, więc może nowy model zawita pod "choinkę" :D

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2008 8:46 pm 

treczka konrad napisał(a):
Niestety prosiłem rodziców o to aby pozwolili mi sprzedać twina ale niestety zakończyło się to awanturą (przytaczam cytat)" kupiłeś niedawno ten model za dużo pieniędzy a teraz chcesz go sprzedać za mniej niz połowę ceny, chyba na głowę upadłeś". Więcej nie próbowałem nie dyskutować ,a więc co mogę ulupszyć w modelu aby choc troche umilić sobie jazdę........

proszę pomóżcie mi :(

ehh ile razy ja to przerabiałem. chciałem coś kupić to "nie, jest ci to niepotrzebne" mimo, że kasa była moja. ze sprzedawaniem jeszcze gorzej.

wkońcu sam podjąłem decyzję o sprzedaży, wystawiłem model na allegro i zakomunikowałem, że sprzedaję model. i koniec. jak nie chcą po dobroci trzeba radykalnie :D

co do tuningu - tak jak pisze Karol, zaiwestuj sobie w coś, co przy zmianie modelu wykorzystasz. Np. wymień silnik i regulator na mocniejsze, aparaturę FM jakąś fajną, kup sobie porządną ładowarkę itp.

widze, że model Ci się znudził i masz "kryzys" :lol: porób przy nim troche i już będzie fajniejszy :P

Pozdro i powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2008 11:09 pm 
Chopper napisał(a):
widze, że model Ci się znudził i masz "kryzys" :lol: porób przy nim troche i już będzie fajniejszy :P

Ja widziałem Twin Detonatora w akcji, po prostu jeden wielki dół, mój stary CC-01 (model do trialu) obrabiał go na prostej :lol: Więc się nie dziwie :)

Sprzedaj i tyle, rodzice będą źli, ale im przejdzie. Muszą się przyzwyczaić do życia modelarzy i ciągłych wydatków :) Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2008 11:15 pm 

Konrad, mówiłem żebyś kiedyś z tatą do Pabianic podskoczył zobaczyć jak modele mikro śmigają, mikro jest tanie w zakupie i eksploatacji, model w sam raz dla młodego człowieka.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 12, 2008 2:27 pm 

Dzięki wam za wszystkie rady. Na pewno przydadzą mi się :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 12, 2008 2:32 pm 

Dzięki wam za wszystkie rady. Na pewno przydadzą mi się :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 12, 2008 6:40 pm 

A jaki polecilibyscie mi model z mikrusów? Ważne dla mnie żeby był dostęp do części zebym nie musiał czekac 5 tygodni na jedna głupia część. Aha i jeszcze jedno. Które z mikrusów nadaja sie lepiej na jazdę po domu wyścigowe czy terenowe? i jak jest z zawodami czy w moim miescie sa takie zawody dla mikrusów?

Pozdrawiam ,Konrad

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 12, 2008 6:51 pm 

Ja mogę polecić Chińczyka asso RC18T za 316 zeta :D kupiłem, katuje, skacze, dachuje, i nic kilka zadrapań itp. Jeżeli byś go kupował kupuj od razu ładoware ja kupiłem Duratraxa Inteli Peak tą małą i teraz kupuje pakiet to najważniejsze Vapexa 1400mha. Mogę jedynie gorąco pelecić ten model. Mi służy poprostu świetnie radość z jazdy przeogromna. Jedynie to kielich z dyfra mam nadpeknięty i go skleiłem i wszystko ok :D I zerwałem gwinty w mocowaniu silnika poszłem do znajomego i wszystko mi ładnie naprawił. To tyle model na podsumowanie ma luzy nie przeogromne, ale dla niezawodnika sie nadaje w 100%

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 12, 2008 6:58 pm 

Jazda mikro po domu? A jak duży ten dom? :) Bardziej uniwersalny będzie off-road bo i po asfalcie można nim pośmigać jak i w lekkim terenie. Osobiście posiadam kilka Xray-ów mikro i jestem bardzo zadowolony. Dystrybutora masz w Łodzi i części non-stop dostępne, na pewno nie będziesz 5 tygodni czekał. Jeśli interesuje Cię taki model używany w idealnym stanie to zapraszam na priv.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 12, 2008 7:49 pm 
Jeżeli chcesz jeździć po domu to Team Losi Micro T, szukaj używane są w niedużej cenie czasami na Allegro. Jednak nim już ciężko pojeździć poza domem. Pozdrawiam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona