Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So lip 04, 2026 12:11 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 12:39 pm 
Raflee

Modele tez sa takiej samej klasy chyba :P

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 2:47 pm 

No tak, ale za tą kasę powinni jeszcze dorzucać mechanika, który będzie umiał go ustawić, słyszałem, że są z tym spore problemy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 3:04 pm 

Cytuj:
O X-Rayu też 4 lata temu praktycznie nikt nie słyszał, bo liczyło się tylko HPI, a dzisiaj jak sam zauważyłeś gdyby nie deszcz pewnie wygrałby ME.

O xray i firmie hudy sie nie bede wypowiadac poniewaz chce mi sie wymiotowac jak slysze te 2 nazwy. Wg mnie HPI sie nigdy nie liczylo az do dzisiaj kiedy to powstalo pro4.

Cytuj:
teraz co do śniadania
Moim zdaniem SD to zwykła masówka, wytłoczone plastikowe elementy i trochę grafitu. Zastanawia też, czemu Massami startuje teraz nie flagową wersją modelu a CMD, może to sugerować, że podwozie SD jednak nie jest wystarczająco sztywne.

Grafitu w modelu jest calkiem sporo a to ze to jest masowka to czy jest w tym cos zlego?
Troche mylisz sie w nazwach. Sa trzy wersje modelu SD: SD SSG(silver surface graphite), SD Black Edition oraz SD CGM.
Hirosaka jezdzi stuningowana wersja CGM. Wg mnie to czysty marketing po prostu yokomo chce wiecej zarobic. A ludzie powtarzaja w kolko ze SSG jest malo sztywne. To jest bzdura. SSG ma 2 plyty wplywajace na sztywnosc. Pomijam ta 3 pomiedzy nimi. W CGM jest tylko wanna nie ma od gory zadnej plyty zapewniajacej sztywnosc. Proponuje wziac do reki jakis model zrobiony na wannie i zobaczyc czy jest taki bardzo sztywny. Caly pic w SSG polega na tym ze jest podatny na tweaking ale na to jest rada. Wystarczy wymienic sruby w gornej plycie i juz po klopocie.

Cytuj:
Dla mnie ten model jest przynajmniej o klasę wyżej niż SD.

A dla mnie tak nie jest. Ale to Twoja opinia.

Cytuj:
Widocznie czytujesz jakies kiepskie forum Zobacz tutaj http://www.rctech.net/forum/showthread. ... adid=14266 , temat rozpoczaety 18 miesiecy temu a ma juz ponad 12 tysiecy odpowiedzi.

Spokojna glowa. Czytam to forum od bardzo dawna. Na temat kazdego modelu jest tam prawie taki sam watek. Z tym ze wypowiadaja sie tam prawie te same osoby. Natomiast mam na mysli to ze ogolnie w internecie jest malo informacji o produktach Baracuda i na innych forach takze. Chociaz ostatnio to sie powoli zmienia.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 4:17 pm 

Paweł Pakulski napisał(a):
jednak koniecznie chcesz się zdecydować na tak egzotyczny model to proponuję wersję R2, cena w Chinach to jakieś 250$,a części powinny pasować od jego europejskiego odpowiednika Xplosion.

Pozdrawiam

W JEDNYM ZE SKLEPÓW JEST OBNIŻKA I R3 MOZNA ZAKUPIĆ ZA 250 $ :P

WIDZE ZE SA DWA FRONTY :twisted: A MI ZDROWY ROZSĄDEK NAKAZYWAŁ BY KUPIĆ SD A CHĘC POSIADANIA CZEGOŚ INNIEJSZEGO PRZEMAWIA ZA BARRACUDĄ

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 5:01 pm 

@Koval

Cytuj:
O xray i firmie hudy się nie będę wypowiadać, ponieważ chce mi się wymiotować jak słyszę te 2 nazwy. Wg mnie HPI się nigdy nie liczyło aż do dzisiaj, kiedy to powstało pro4.

Nie wiem co wpłynęło na Twoje zdanie o tej firmie, ale nie jej wychwalanie było celem mojej wypowiedzi. To samo tyczy się HPI, faktem jest natomiast, że jeszcze nie tak dawno to właśnie modele tej firmy wymiatały na torach.

Cytuj:
Hirosaka jeździ stuningowana wersja CGM. Wg mnie to czysty marketing po prostu yokomo chce więcej zarobić. A ludzie powtarzają w kolko ze SSG jest mało sztywne. To jest bzdura. SSG ma 2 płyty wpływające na sztywność. Pomijam ta 3 pomiędzy nimi. W CGM jest tylko wanna nie ma od góry żadnej płyty zapewniającej sztywność. Proponuje wziąć do ręki jakiś model zrobiony na wannie i zobaczyć czy jest taki bardzo sztywny. Cały pic w SSG polega na tym ze jest podatny na tweaking ale na to jest rada. Wystarczy wymienić śruby w górnej płycie i już po kłopocie.

Być może masz rację. Niemniej jednak jest to dla mnie dość dziwne zagranie ze strony firmy.

Jak wcześniej zaznaczyłem są to moje domniemania na temat tego modelu wyniesione z zagranicznych forum, gdyż sam nie jestem w jego posiadaniu. Jednak dzięki temu mogę spojrzeć na temat trochę bardziej obiektywnie.

Cytuj:
A dla mnie tak nie jest. Ale to Twoja opinia.

I o to właśnie chodzi. Wyraziliśmy swoje zdania na temat tych dwóch modeli co dało (mam nadzieję) kupującemu pewien zarys sytuacji. Rozumiem, że jako posiadacz tego wózka nie powiesz na jego temat nic złego, ale tak już chyba musi być :wink: .

@ENZO

Barracuda jest na pewno modelem godnym uwagi, szczególnie że jak piszesz cena kusi. Jednak jako (chyba) początkujący możesz się do niego bardzo zrazić. Radził bym jeszcze rozpatrzyć model HPI, wydaje się, że jest to b. udana konstrukcja, a wyposażenie praktycznie to samo co w SD.
No i już jest ich kilka w Polsce.
Ja zastanawiam się właśnie nad PRO4 na przyszły sezon.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 5:04 pm 

I wszystko jasne.

Ale i tak wiadomo, ze wiekszosc zalezy i tak od kierowcy a nie od modelu.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 5:16 pm 

I w tym się zgadzamy :P

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 5:22 pm 

A tak wlasciwie Pawel to skad Ty jestes?

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 5:34 pm 

Z Wawki, zresztą nawet spodkaliśmy się już kiedyś :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 5:41 pm 

no to spotkanie pierwszego stopnia na szczeblu stołecznym :twisted:

A czy panowie wiedzą moze czy płyta podłogowa i wachacze od R2 pasują do R3 ??

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 5:42 pm 

Hmm, mowisz ze sie spotkalismy. Ups, jakos nie kojarze Ciebie. Ale moze przypomnij mi sie na zawodach jesli bedziesz. Ja staram sie jezdzic na kazde.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 6:10 pm 

@ENZO

Obydwa modele tylko nie znacznie się różnią, z fotek wynika, że raczej powinny pasować. Można by było sprawdzić numery w katalogu, lub puścić meila z zapytaniem do sklepu.

Swoją drogą sprawdzałem teraz ceny tych wózków w mushroom i muszę powiedzieć, że 200$ za R2 to śmiało można zapłacić, sam zaczynam się zastanawiać. :) Jedyny tylko minus, jaki mi się nasuwa to plastikowe pokrywki na amorkach (trzeba będzie uważać na strzały).

@Koval

Ja jeżdżę na zawody ze sporymi przerwami, mam nadzieję, że w przyszłym roku to się zmieni. A ostatnio widzieliśmy się np. w Wieliszewie rok temu, zresztą najlepiej zapytaj Omela.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 6:38 pm 

wiec coraz powazniej myśle o R3 :wink: najwyżej bede musiał zwrócić sie do któregoś z bardziej doświadczonych kolegów o pomoc !!!

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 6:48 pm 

Niestey ja Ciebie Pawel nie pamietam. Wiec jak najszybciej zacznij przyjezdzac na zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 9:14 pm 

@Koval
Rozkaz :)
Nie no, to już niestety nie ode mnie zależy, ale zobaczymy, może na sezon zimowy dam radę złożyć cały sprzęt.

@ENZO
Jeżeli już na serio decydujesz się na tą Barracudę to najpierw radziłbym rozejrzeć się po sklepach w Niemczech/Czechach, czy mają jakieś najpotrzebniejsze części (wahacze, dyfry itd.), żeby nie było, że dla byle bzdurę trzeba płacić 50$ za przesyłkę z Chin. Wypadałoby też sprowadzić jakiś zapas razem z modelem. Przypominam jeszcze, że w przeciwieństwie do v.R2 , R3 nie ma (przynajmniej w zestawie) osłony na zębatki, co myślę jest dość istotne.

Tutaj masz manuale Alex Racing: http://www.alex.ne.jp/rc/download/barracuda.html
natomiast tutaj Triox: http://www.thundertiger-europe.com/inde ... 91&uid=185

Warto byłoby je przejrzeć przed zakupem.

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona