Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 2:44 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 8:27 pm 

Widzę zgodę z moim punktem widzenia...Cieszę się,że moje wnioski nie są odosobnione....

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 7:18 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Michał, piszesz o sezonie przerwy w mikro, zgadzam się z tobą w 100%, zrób SOBIE sezon przerwy, popatrz z boku jak się to wszystko rozwinie, nabierz dystansu, w tym czasie stwórz przepisy, które na początku przyszłego roku wszyscy przedyskutujemy. Nie wiem, może załóż stowarzyszenie zawodników mikro, po prostu zrób coś dla mikro bo samo pisanie na forum nic nie da.

Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale odnośnie pisania na forum i nic nie robienia- wystarczy porównać nasze ilości napisanych postów.

Mogę zapytać o to samo, co Ty zrobiłeś dla micro i nowych przepisów, nie wspomnę już o ostatnich zawodach jakie miały się odbyć w łodzi w zeszłym sezonie, więc proszę, nie pouczaj mnie, bo jak na razie to z tego co widzę to tylko piszesz (jak wszyscy inni na forum, bo od tego jest forum, żeby pisać).

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 7:52 pm 

Zawody w Łodzi miało organizować HPI a nie ja. A jak jeszcze była mikromania to zawody w Pabianicach były czego dowodem są zdjęcia. A co mam zamiar zrobić dla mikro? Przede wszystkim w tym sezonie mam zamiar startować bo w zeszłym z przyczyn osobistych nie mogłem. Wraz ze mną będą startowali moi dwaj synowie. Odpowiadam na częste pytania zadawane mi na PW odnośnie mikro oraz udziału w zawodach, zachęcam ludzi do startu jak tylko mogę. To robię dla mikro, a co Ty Michale oprócz szukania sensacji i krytykowania wszystkiego co mikro dotyczy robisz dla rozwoju tych klas? Masz w ogóle zamiar startować w mikro?

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 06, 2008 9:47 am 

To robię dla mikro, a co Ty Michale oprócz szukania sensacji i krytykowania wszystkiego co mikro dotyczy robisz dla rozwoju tych klas? Masz w ogóle zamiar startować w mikro?

Nie tylko Tobie, ale wyjaśniam też wszystkim, choć wydaje mi się, że wiele osób już to zrozumiało.

Ja też bardzo, ale to bardzo chciałem rozwoju micro. Niezależny cykl, odcięcie się od Loku i super klimat. Ale Nie jest możliwy rozwój, którego to słowa często używasz jeżeli sami wewnątrz własnego grona się uwsteczniamy. Nie chce mi się pisać ponownie dlaczego, bo to już zostało napisane wiele razy. Nie szukam sensacji i nie krytykuję wszystkiego, bardziej obnażam prawdę (czasem zbyt brutalnie) i proszę o udzielenie konkretnych odpowiedzi. Nie jestem pieniaczem, ale jeśli micro ma dalej być w takim klimacie- PRZEPISY MUSZĄ BYC JASNE, kalendarz ustalony i określone zasady dla organizatorów i zawodników- micro powinno być benchmarkiem dla innych a na razie jest jak jest.

Poza tym jeśli mówisz rozwoju klas- czy rozwojem jest zmniejszenie minimalnej ilości zawodników do trzech w klasie? Czy może słusznie zauważony błąd w przepisach 2wd odnośnie silników (kol. Kopertowski), czy rozwojem jest fakt, że w zeszłym roku okazało się, że przepisy, choć stworzone dla nas zostały bezwzględnie nagięte? Dla mnie to nie jest rozwój.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 06, 2008 8:43 pm 
Administrator forum

Michał,

A kto Ci naopowiadał głupot że to jest błąd w przepisach 2wd?

Mam dla Ciebie taką samą propozycję jaką dał Ci Przemek - zrób przepisy, poddaj pod dyskusję i broń swoich racji przed racjami innych.
A teraz albo zapisz się na zawody albo przestań zniechęcać innych do jeżdżenia na nie.

Co do ustalenia kalendarza: co niektórzy totalnie mieli w czterech literach zgłaszanie przynajmniej chęci do organizacji zawodów. Mało eliminacji - bo mało organizatorów.

A czy rozwojem jest fakt dyskusji co zrobić żeby nie pojechać a zostało po staremu?
Widzę że najlepiej jest nie pojechać i się czepiać.

Sytuacja z Murowanej została wyjaśniona. W przepisach jest zapis o startowaniu TYLKO jednym podwoziem w TYLKO jednej klasie (widocznie nie przeczytałeś tego).

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 06, 2008 10:50 pm 

W kwestii LiPo w mikro, dopóki pakiety nie znajdą się w modelach w ochronnych pojemnikach i nie będzie NAKAZU ładowania ich w woreczkach to możemy być świadkami czegoś takiego http://pl.youtube.com/watch?v=bZxIQAAUrDk a jeśli do tego wykładzina będzie palna to może być ciepło, bardzo ciepło :(

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 6:29 am 

No Przemku,jeśli uważasz ,że w klasie Open ligi mikro startują idioci,gotowi Swoje baterie przebijać śrubokrętem to sprawa jest poważna,nawet bez lipoli....

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 9:20 am 

Przemku , czy te woreczki muszą być zbrojone niepalnym azbestem ? ( a podobno azbest jest rakotwórczy ) :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 9:24 am 

Może jestem idiotą ale w Kobierzycach wjechałem M18 na drewnianą listwę co zdarza się nawet najlepszym. Niby nic ale z modelu wyciągnąłem 10cm drzazgę, która wbiła się pod zderzak i zatrzymała się na pakiecie. Coś jak ten człowiek z gwoździem. NiMH się nie poddał i zatrzymał drzazgę ale czy LiPo dałby jej radę?

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 10:17 am 

Spróbuj, film instruktarzowy już masz.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 10:19 am 

Po takim argumencie, ręce mi opadły. Juz nie będę proponował nowości, wracam do sznurka i samego podwozia, a jedyna niebezpieczna sprawa na zawodach będzie wybór najładniej pomalowanej karoserii, tylko zastanawiam się czy nie dojdzie do rękoczynów, tez mogą się znaleźć malkontenci..
P.S.
Przemku zaproponuje wsadzenie li-po do mikrofali, ja nie mam odwagi, a nawet nie miewam takich pomysłów i co jest najgorsze to chyba jestem za głupi żeby przebijać śrubokrętem pakiet, ale może ty ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 10:22 am 

Może jestem idiotą ale w Kobierzycach wjechałem M18 na drewnianą listwę co zdarza się nawet najlepszym. Niby nic ale z modelu wyciągnąłem 10cm drzazgę, która wbiła się pod zderzak i zatrzymała się na pakiecie. Coś jak ten człowiek z gwoździem. NiMH się nie poddał i zatrzymał drzazgę ale czy LiPo dałby jej radę?

Czy startowałeś w klasie Open czy w klasie szalonych bagusów,dla których nie ma świętości....
Fakt z zawodów w Kłodzku pamiętam,że lubisz twardą ,bezpośrednią walkę w wyniku której jak nie wybuchnie lipol to zawodnik... :lol: i poziom niebezpieczeństwa przenosi się na wysokość lamperii...

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 12:37 pm 

Dyskusja na zaiste wysokim poziomie.

Grzesiu, jesteś osobą inteligentną a zachowujesz się jak osoby komentujące na onet.pl news o rosnących cenach ropy "mnie to wali, nie mam diesla więc niech sobie ropa drożeje, ja jeżdżę na benzynie". Czy ja napisałem coś o przebijaniu Lipo gwoździem? Przytoczyłem tylko zdarzenie jakie miało miejsce w Kobierzycach a drewniana drzazga niewiele różni się od gwoździa w kontekście delikatnej budowy Lipo. Czy teraz jest to jasne?

Lesławie, przeczytaj proszę swój post i powiedz mi co on wnosi do tematu o Lipo. A żeby już zakończyć sprawę Kłodzka to nie ja wybuchnąłem a czy wybuch osoby która rzuciła modelem był uzasadniony to powinien sędzia rozstrzygnąć i wyciągnąć konsekwencje. Kto sędziował te zawody? Czy chociaż upomniał serwisanta za postawienie mojego modelu pod prąd? Czy w ogóle sędzia widział to zdarzenie? Zarzut pod moim adresem był taki, że uderzyłem w prowadzący model. Co na to sędzia? Zaproponował załatwienie sprawy między sobą. Czy coś takiego jest zgodne z przepisami, czy jest w przepisach punkt "jeśli sędzia nie widzi zdarzenia to zawodnicy załatwiają sprawę między sobą". Ja puściłem sprawę w niepamięć i to samo proponuję Tobie bo WSZYSCY uczestnicy zdarzenia zachowali się nie tak jak należy. Poza tym rozmawiamy o przepisach na nowy sezon a nie zaszłościach sprzed ponad roku.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 2:12 pm 

Ja puściłem sprawę w niepamięć i to samo proponuję Tobie bo WSZYSCY uczestnicy zdarzenia zachowali się nie tak jak należy. Poza tym rozmawiamy o przepisach na nowy sezon a nie zaszłościach sprzed ponad roku.

Ale niestety takie incydenty i inne znacznie podważają niezależny i niespotykany klimat ligi, który tak często przytaczasz, i nie można o tym zapominac tylko tak konstruowac przepisy, żeby takich sytuacji nie było. Nareszcie się mogę z Tobą zgodzić. jeśli doszło do takiej sytuacji (pt. latające modele) powinno to dać do myślenia i wprowadzić zapisy w przepisach, które takie sytuacje wyeliminują, tylko dlaczego nie zgłosiłeś tego wcześniej? Była dyskusja o przepisach już wcześniej. każdy głos by sie przydał, nawet ten najbardziej negatywny o co mnie ciągle posądzasz)

A co do przebiijania pakietów śrubokrętem, to juz dostałeś odpowiedzi. Jak chcesz to wrzucę kilka filmów jak modelami lataja przez stodoły i się cieszą, że można je szczotką do wiadra sprzątnąć, albo jak model powala człowieka. ale czy to znaczy, ze nie można rozgrywac off-roadu albo innych klas? zabić cię może nawet kasztan spadający z drzewa, czyli jesienią musimy siedzieć w domu i pisać na forum, broń boże nie jeździć bo się na wzajem pozabijamy.

Daj spokój

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 4:19 pm 

No właśnie Przemku sprawa z Lipolami zamknięta ,a ty dla zachęty młodych modelarzy puścisz taki filmik.Napewno zachęci do modelarstwa,ale czy takiego o jakim myślimy.Czy nie zastanawiałeś się ,że dajesz przepis na fajny ubaw i to koło domu bez konieczności ruszania tyłka z miejsca.Kto wie czy sam nie sprawdzę tego osobiście.Też mam grilla.
O pewnych zachowaniach nie dyskutujemy,w dalszym ciągu uważam ,że jest coś takiego jak "moralność" zawodnicza i fer Play.I one powinny regulować pewne sytuacje.Wtedy zamurowało mnie i odebrało mowę...
A jeśli chciałbyś w dalszym ciągu zniechęcać do modelarstwa to znajdż informację ,że w Norwegii czy Finlandii wogóle zakazano wyścigów elektrykami ,nawet tymi z wodorkami...

Ps.Filmami z internetu na różne tematy można udowodnić,że życie jest wogóle nie warte...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona