Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 4:29 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 5:09 pm 

Piotr Niedźwiecki napisał(a):
...

(Dziękuję Panie Tadeuszu za radę, a Pana Lesława zapraszam do poczytania swoich własnych tekstów z początku roku, a następnie niech oceni swoją rekację na swoje teksty - wnikliwi czytelnicy tego forum też mogą to sprawdzić)

Szanowni czytelnicy tego forum. Oceńcie tę dyskusję sami.

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Pod wszystkim się podpisuję ,jeszem zwolennikiem zmian.Proponuję posty po wyborach Komisji.Nawet w tym temacie na początku ogarnęła mnie euforia,że może jednak coś się uda wszak jesteście bliżej.
No cóż ja 54 letni gość dałem się wymanewrować,jeszcze ten pański telefon w trakcie czytania listu otwartego pogłębił moją naiwność.A można było powiedzieć o planowanym spotkaniu.
A Tadeusz mnie przestrzegał i wszystko przewidział...

Ps.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 5:59 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):
Na spotkaniu w LOK nie było przedstawicieli OSM. Panowie Niko i Piotr nie są w zarządzie

Czyli wniosek jeden Pan Piotr to zwykły cyniczny oszust...

A wystarczy tylko sprawdzić KRS, który jest ogólnie dostępny.

Bardzo proszę: OSM-KRS

Dla niewtajewniczonych wyjaśniam - Pan Piotr Niedźwiecki jako sekretarz OSM nie miał i nie ma umocowania prawnego do samodzielnego reprezentowania stowarzyszenia i składania w jego imieniu oświadczeń woli, tj. zobowiązań prawnie wiążących. Tym samym jego spotkanie z LOK-ATA miało charakter czysto prywatny. Może Pan Jacek Źurek wyraził się nieściśle ale miał rację co do istoty sprawy. Zresztą w jednym z postów sam Pan Niedźwiecki to przyznał.

...Szanowni Panowie! Zróbcie coś. Nie piszcie, tylko róbcie. Nikt Wam tego nie broni. Stwórzcie własny związek lub samorząd, ale zróbcie to.

Nie zna Pan nikogo z osób, które wzywa Pan do "zabrania się do roboty", nie wie Pan i jak widać nie obchodziło to Pana, co te kilka osób robiło i robi na rzecz modelarstwa kołowego w swoim i nie tylko w swoim regionie. Ale uważa Pan dalej, że to co Pan zrobił to była "dzialalność", prywatne spotkanie biznesowe to naprawdę rzecz godna pochwały :(

...jedno nasuwa się od razu. Wielu z Was nie jest zdolnych do pracy aby osiągnąć coś trwałego i lepszego, ważna jest tylko dyskusja i pozorne zwycięstwo (w dyskusji). To co zaproponowałem, wielokrotnie padało już na tym forum i uważane było za dobre rozwiązania, ale cóż z tego skoro nie chodzi o zmiany tylko ..... . Przyznam się, że sam nie wiem o co chodzi.

Nic konkretnego Pan nie zaproponował. Otrzymał Pan kredyt zaufania dotyczący wspólnego działania na rzecz rozwoju i nawiązania współpracy pomiędzy środowiskami modelarskimi. Kredyt ten wykorzystał Pan do własnych celów, a idee współpracy spalił Pan w przeciągu 24h. Potem miał Pan przebłysk świadomości, w którym przeprosił Pan za to i to, jak pisałem już wcześniej zapisałoby się Panu na plus (choć nie odbudowywuje zaufania), gdyby znowu nie pogrążał się Pan oskarżaniem bliżej Panu nieznanych osób, którzy negatywnie oceniają Pana działalność. Jak rozumiem przyjaciół znalazł Pan w LOK'u i oni opublikowali, jak obiecali to co ustaliliście, a to się Panu podoba !? No to życzymy dalszych sukcesów ! :) ... a i może Pan być pewny, niezależnie od tego co robimy i czym się będziemy zajmować, zawsze w sytuacji, kiedy zdarzy się coś godnego napiętnowania zostanie to przynajmnije na tym forum zrobione, nie dlatego, że to sprawia satysfakcję ale żeby Pana koledzy z firmy LOK nie mogli zamieść wszystkiego pod dywan. Pan nie musi na to odpowiadać, może Pan np. publikować kolejne "listy otwarte" na forum Pana przyjaciół z KMK ale sądząc co zrobiona tam z Pana ostatnim listem na dyskusję raczej niech Pan nie liczy...no chyba, że na forum VIP

Szanowni czytelnicy tego forum. Oceńcie tę dyskusję sami..

Chyba na razie ok. 3200 wejść i stale rośnie - oceny w świecie modelarskim może Pan być spokojny :)

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 6:27 pm 

A może Pan Piotr w chwili własnouwielbienia uznał,że jego funkcja Sekretarza jest równoznaczna z funkcją niegdysiejszych sekretarzy i stwierdził,że stoi na czele,wybrał mniejsze zło.
Bo podobno Ruscy szykowali się żeby wejść do LOK...

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 6:38 pm 

Panie Adamia,
uważam, tylko, że nie jesteście uczciwi w swoich wypowiedziach. Podam przykład: Jacek Żurek skłamał pisząc, że nie jestem Członkiem Zarządu OSM, Pan Lesław napisał, że jestem cynicznym oszustem, a Pan po tym wszystkim napisał, że w wypowiedzi Jacka była tylko nieścisłość przechodząc nad tym do porządku dziennego, o obraźliwej wypowiedzi Pan Lesława już niewspominając.
I potwierdza Pan moją uczciwość przypominając moją wypowiedź, że dycyzje, które zapadły na tym samym spotkaniu muszą jeszcze zostac potwierdzone przez Zarząd OSM (Jacek doskonale zdaje sobie z tego sprawę, bo umawiali

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 7:03 pm 

(przypadkowo naciskając wyslij nie skończyłem poprzedniego postu)

Z Jackiem już szukaliśmy terminu na spotkanie Zarządu aby podjąć Uchwałę Zarządu w tej sprawie - oczywiście decyzja może być niezgodna z moimi oczekiwaniami , a ja szanuję pocedury w swojej organizacji.

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 7:08 pm 

... Pan Lesław napisał, że jestem cynicznym oszustem, a Pan po tym wszystkim napisał, że w wypowiedzi Jacka była tylko nieścisłość przechodząc nad tym do porządku dziennego, o obraźliwej wypowiedzi Pan Lesława już niewspominając...

Tak, i dalej tak twierdzę,bo dzwoniąc do mnie przedstawił Pan sprawę całkowicie inaczej.Oszukał mnie Pan robiąc ,ze mnie delikatnie mówiąc głupka...Nie mówił Pan nic o sporze w OSM,zasugerował Pan mi już zmiany na stanowiskach w OSM,powiedział Pan że odsunęliście osoby nieodpowiednie.Nie wspomniał Pan ,że wybieracie się na rozmowy do LOK,nie powiedział Pan mi ,że reprezentuje bardziej Pana Niko niż OSM.
Z Pańskich wypowiedzi wynikało jednoznacznie,że OSM chce być neutralną organizacją.Pańskie szybkie działanie po opublikowaniu listu,telefony ,PM z perspektywy czasu można ocenić jak świadomą akcję.
Mam nadzieję,że uczciwe osoby z OSM uczciwie ocenią Panskie zachowanie.Nawet teraz powołuje się Pan na KRS ,który tylko potwierdził Pańską nieuczciwość.
Za Pańskimi plecami dyskutujemy czy jest Pan cynicznym oszustem (to moje zdanie oraz kilku innych osób),czy głupim naiwniakiem w rękach Pana Niko(tych jest mniejszość,ale może Pan uznać te osoby jako życzliwe Panu.)

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 7:37 pm 

Panie Lesławie,
dziękuję za powyższy list. Jestem, głupim naiwniakiem (w ocenie tych bardziej życzliwych). Ale nie dlatego, jak Pan to opisał, tylko dlatego, że jeszcze w coś wierzę, a w szczególności wierzę w uczciwą dyskusję. Juz dawno powinienem przestać dyskutować na tym forum, a gdybym był cynicznym oszustem, to po liscie otwartym i spotkaniu w LOKu (skoro wszystko co chciałem tam osiągnąłem) z całą pewnością nie musiałem nic pisać.
Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 7:46 pm 

Panie Adamia,
uważam, tylko, że nie jesteście uczciwi w swoich wypowiedziach. Podam przykład: Jacek Żurek skłamał pisząc, że nie jestem Członkiem Zarządu OSM, Pan Lesław napisał, że jestem cynicznym oszustem, a Pan po tym wszystkim napisał, że w wypowiedzi Jacka była tylko nieścisłość przechodząc nad tym do porządku dziennego, o obraźliwej wypowiedzi Pan Lesława już niewspominając.

Panie Piotrze, postaram się jeszcze raz wyjaśnić kilka kwestii:

1. Fakt, że jest Pan krytykowany na forum nie uprawnia Pana do wrzucania osób krytykujących do jednego worka. Każdy z nas, niezależnie od tego czy się znamy, czy też nie (ja np. nie znam Pana Jacka Żurka osobiście) ma swoje własne zdanie na historię, której świadomie bądź nie stał się Pan głównym bohaterem.Pan Żurek miał rację co do istoty sprawy - co wyjaśniłem w poprzednim poście i oczywiście jeżeli zapadnie odpowiednia uchwała zarządu OSM, akceptująca to co Pan ustalił z LOK'iem to przynajmniej z prawnego punktu widzenia wszystko będzie ok., dalej pozostaje kwestia oceny moralnej faktu wykorzystania forum rcauto i kredytu zaufania (jak już wspomniałem - za to Pan przeprosił ale liczyć na odbudowanie tego zaufania Pan nie może) oraz, co najważniejsze oceny jakości merytorycznej Pańskich ustaleń (moje widzenie opisałem w dzisiejszym poście dot. komentarza do ogłoszonego "harmonogramu"). Co do słów Leszka (choć nie chciałbym być jego mecenasem, obroni się sam) uważam, że jakkolwiek obraźliwie te słowy by nie brzmiały to być może wg jego mniemania to jest najtrafniejsze określenie Pana postępowania w temacie wykorzystywania ludzi. Oczywiście można było użyć innych sformułowań, np. profesjonalny gracz, sprytny negocjator i.t.p., może brzmiałoby lepiej, nie każdy by do końca zrozumiał ale i tak wiadomo o co chodzi ? ... a propos - jak zostanie Pan dopuszczony już na forum VIP to proponuję wymienione zamienniki zapamiętać - mogą się przydać w obronie przed zbanowaniem. Nawet rozwinę temat, prowadzący forum KMK dba bardzo o formy i poprawność polityczną w przypadku słowa pisanego, nieprzychylne opinie są bezwzględnie kasowane (Przykład Pana "listu otwartego" jest tu najświeższy) ale nie daj Bóg spotka się on z Panem face to face, tu już sążnista "wiązanka" wchodzi w rachubę (szczegóły zachowania J.M podczas różnych imprez może Pan znaleźć na forum - w przyp. zainteresowania proszę o info - pomogę). Natomiast pomawiany przez Pana o brutalność ocen L.Zaremba raczej słowotwórczo w kontaktach towarzyskich, choć kwieciście, jednak z zachowaniem zasad savoire vivre'u zwykł się zwracać (... no chyba, że go Pan J.M wk...ił :) ).

I potwierdza Pan moją uczciwość przypominając moją wypowiedź, że dycyzje, które zapadły na tym samym spotkaniu muszą jeszcze zostac potwierdzone przez Zarząd OSM (Jacek doskonale zdaje sobie z tego sprawę, bo umawiali

... ha, widzi Pan, ponieważ nasze grono nie składa się z osób jednorodnych, ani sterowanych to tak jak już powiedziałem, każdy ma swoje zdanie, a nawet zdanie odrębne, co nie wyklucza oczywiście, że mamy wspólne cele. I tak w temacie Pańskiej osoby zdania wśród nas są też podzielone. Ja np. od momentu tego pańskiego jednoznacznie kompromitującego spotkania z LOK'iem broniłem Pana, twierdząc, że stał się Pan ślepym narzędziem w rękach osób, które od lat żyją jadąc na plecach modelarzy. Jak się Pan domyśla kilka osób było innego zdania i tak też to na forum określili. To do Pana należy odpowiedź na pytanie kto z nas będzie miał rację. Jedno jest pewne na forum VIP (KMK) to sobie nie porozmawiamy :) My tam chyba nie pasujemy, a Pan uznał chyba dostęp za coś nobilitującego :) :) :)

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 7:54 pm 

Panie Lesławie,
dziękuję za powyższy list. Jestem, głupim naiwniakiem (w ocenie tych bardziej życzliwych). Ale nie dlatego, jak Pan to opisał, tylko dlatego, że jeszcze w coś wierzę, a w szczególności wierzę w uczciwą dyskusję. Juz dawno powinienem przestać dyskutować na tym forum, a gdybym był cynicznym oszustem, to po liscie otwartym i spotkaniu w LOKu (skoro wszystko co chciałem tam osiągnąłem) z całą pewnością nie musiałem nic pisać.
Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Pan wierzy w uczciwą dyskusję,ale tylko...Dla Pana uczciwa dyskusja to ta po pańskiej myśli.Pan chyba jest bardzo zapatrzony w Siebie skoro nie widzi Pan tego ile jest osób "nieuczciwych"w dyskusji łącznie z Pana kolegami z OSM.
W trakcie rozmowy telefonicznej do mnie nabrałem przez chwilę wiary,niestety potraktował mnie Pan jak dziecko.Poczułem przez chwilę smak lizaka w ustach.Niestety po chwili wcisnął mi Pan w gardło i co się okazało nie był to wcale lizak.
Pańskia nieuczciwość zadziałała jak brudny dotyk,będę żył z piętnem i nadwątloną wiarą w cokolwiek.
Ma Pan rację niech Pan nie pisze więcej...

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 8:39 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Ma Pan rację niech Pan nie pisze więcej...

:)

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 8:42 pm 

A wszystko ma sprowadzić się do tego, że OSM to jedyna organizacja,
która ma coś wspólnego z modelarzami.

Pozostaje tylko czekać na dalszy rozwój wypadków, jak również do tego,
żeby kolegów modelarzy z OSM szanować niezależnie od tego co OSM
wyczyni (na dobre i na złe).

m.a.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 3:02 pm 

Niko Cup Race Series

<LOL> a może tak powinny nazwyać się zawody OSM<LOL>

http://pl.youtube.com/watch?v=MggHq8bSB ... re=related

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 07, 2008 3:36 pm 

Jak zbudują taki tor w W-wie , to jestem za . :D :D

Ostatnio edytowano Cz paź 09, 2008 2:39 pm przez Lech Pepliński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 09, 2008 12:48 pm 

http://hpi.pl/index.php?lang=pl&more=331&kat=1&kat_aktywna=1

A jak wam się podoba tytuł tego cyklu zawodów?

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 09, 2008 1:41 pm 

Patryk Raczyński napisał(a):
http://hpi.pl/index.php?lang=pl&more=331&kat=1&kat_aktywna=1

A jak wam się podoba tytuł tego cyklu zawodów?

Patryku jestes niepoprawny, nie wiesz czyja wlasnoscia jest to fourm i w czyjej kieszeni siedzi administrator?

Ciekawe jak szybko zniknie Twoj i moj post.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona