Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 4:30 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 10:00 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Wtedy to przeforsowano skład prawie w 100% składający się z osób związanych z ATA.
Ja i Tadeusz Żelazo jako oponęci zostaliśmy skutecznie storpedowani

Panie Lesławie,

mój największy problem (ja to uważam akurat za plus) jest to, że jestem związany z modelarstwem dość krótko i nie bardzo czasem wiem co jest faktem a co nim nie jest. Bo o ile się nie mylę to na stronie KMK w zakładce: Komisja, Zarząd Komisji, Członkowie, widnieje nazwisko Tadeusz Żelazo.
Jak rozumiem chodzi o inną osobę? Albo Pan Tadeusz został tam wpisany przez przypadek?

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 4:07 am 

Piotr Niedźwiecki napisał(a):
... widnieje nazwisko Tadeusz Żelazo.
Jak rozumiem chodzi o inną osobę? Albo Pan Tadeusz został tam wpisany przez przypadek?

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Tej historii Pan niestety nie zna...
Zeby wprowadzić dodatkowy mętlik w Pańskiej głowie to powiem,że Pan Tadeusz Żelazo został odznaczony w Lublinie Medalem za zasługi dla LOK (i to chyba wyższej klasy niż tegoroczny nagrodzony z Ministerstwa).

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 8:49 am 

Witam

Proponuje poczekać do poniedziałku i zobaczymy co ukaże się na stronie komisji. Myślę, że wtedy można zabrać głos. Co tak naprawdę zostało uzgodnione i ocenić cała sytuacje. Oczywiście Piotrze nie zmienia to faktu iż spotkanie które się odbyło powinno wyglądać inaczej tzn. .LOK jako organizacja zbiera przedstawicieli środowiska modelarskiego z rożnych regionów czy też firm i zostają omawiane bieżące sprawy np Czy wszyscy zgadzają się by odbywały się Młodzieżowe Mistrzostwa Polski. Gdyby tak zostało to przedstawione - nie zależnie od wyniku glosowania- wszyscy by to zaakceptowali, bo sprawa była by jawna i Piotr nie został by osądzony .Wydaje mi się tez że nie można oceniać ludzi po tym czego dokonali wcześniej jak juz przeczytałem w jednym z postów , oczywiście były to pozytywne sprawy dla modelarstwa kołowego , ale każdy z nas zawodników , rodziców może wnieść cos nowego .Co poprowadzi do rozwoju sekcji.Niezależnie od stażu

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 3:08 pm 

Szanowny Panie Piotrze.
Ręcę już nie opadają bo odpadły.
Jak Pan idzie do lekarza, to mówi Pan do niego doktorze. Ale fakt że pacjenci zwracają się doktorze nie oznacza że obronił pracę doktorską.
Tak samo z pucharami w sportach motorowych. I nie wypominając ma Pan o tym co najwyżej blade pojęcie. Jak Pan chce coś więcej wiedzieć to zaprasza za dwa tygodnie na kurs i egzamin na licencję sportową BC w sportach motorowych.

To co Pan wypisuje o mojej osobie w kontekście KMK świadczy nie tyle że jest Pan nowy w środowisku ale o tym że jest Pan w nim całkowitym ignorantem.
Takim samym ignorantem byłem kiedyś i ja. Ale przez parę lat biorąc udział ( bierny ) w zawodach krajowych i zagranicznych, czytając fora internetowe oraz prasę fachową ( zagraniczną) wiem przynajmniej co nieco. I widziałem niejednokrotnie jak może być. Potrafię tez zmienić zdanie.
Ale nad Panem mam jedną niezaprzeczalną przewagę. Mną nikt nie steruje i nie manipuluje. Za stary jestem aby być marionetką w czyiś rękach. A niestety z Pan jest tak - że realizuje Pan czyjeś pomysły. Jakie one są - niech świadczy o tym chociażby fakt że nie są stosowane nigdzie indziej na świecie.
I rada dla Pana do wykorzystania od ręki - niech Pan wejdzie w Użytkownicy, wybierze Paweł Żelazo, następnie zobacz jego posty i je przeczyta. Lektura pewnie będzie nudna. Ale wtedy będzie Pan mógł przynajmniej coś mądrego powiedzieć o mojej skronej osobie.

Kończąc. Broni Pan zaciekle tego co zrobił. Nam nie pozostaje już nic innego jak poczekać pół roku, o które Pan prosił. Może być to nie tylko pół roku ale nawet i rok. Tylko już teraz niech Pan pójdzie do fotografa i zrobi sobie zdjęcia. Bo to ostatni moment kiedy można jeszcze uwiecznić Pan swoją twarz

Na tym kończę i popadam w półroczny sen.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 7:48 pm 

Witam,

chciałbym konstruktywnie podsumować naszą dyskusję, proszę przez chwilę zapomnieć o tym co było wcześniej i odnieść się do następującego planu.

Aby wykazać się dobrą wolą, chciałbym przyznać się do 2 błędów, tzn. o spotkaniu w LOK powieniem poinformować wcześniej a także nawet jeżeli już poszedłem na to spotkanie mógłbym wcześniej wysłuchać a nawet spróbować uzgodnić stanowisko np. z uczestnikami tego forum. Na początek za te 2 błędy przepraszam.

A mianowicie. Podsumowując mój plan uważam, że należy organizować się w grupy, wybrać nową komisję, w której będą przedstawiciele klubów. Komisja będzie się składała z aktywnych ludzi, bez tzw. martwych dusz. Uważam, że z LOK trzeba współpracować, ale na partnerskich warunkach. Także nowa Komisja musi być partnerem dla środowiska modelarskiego, a praca Zarządu powinna odczuwalna dla modelarzy.

Proszę o ocenę tylko tego planu.

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 8:22 pm 

Panie Piotrze slogany ,slogany ,żeby nie powiedzieć po poznańsku *****,*****.
Sam fakt ,że na spotkaniu był Pan Niko o czymś świadczy.Jaką funkcję ma w OSM?Gdzie byli chociaż inni ViP-owie z OSM.
To co pan pisze brzmi jak przemówienie Gomułki cyt."Przed wojną Polska stała na skraju przepaści,po wojnie zrobiła krok na przód..."

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 10:56 pm 

W związku z toczącą się dyskusją w środowisku modelarzy dotyczącą projektu zmian działania Komisji Modelarstwa Kołowego oraz w odpowiedzi na pismo OSM informuję, że w nawiązaniu do rozmów po kwietniowym posiedzeniu CKM z Wydziałem Sportów Modelarskich LOK przyjąłem do realizacji kalendarz w działaniu KMK a związany z koniecznością dostosowania naszej działalności do ustawy o sporcie.
 Na listopadowym posiedzeniu zostanie przedstawiony projekt zmian w organizacji CKM,
 Oparcie działalności KMK o kluby sportowe działające zgodnie z ustawą o stowarzyszeniach oraz ustawą o sporcie wraz z projektem dokumentu o wprowadzeniu licencji dla klubów działających w modelarstwie na zasadach wynikających z przepisów ustawy o sporcie kwalifikowanym,
 Sprawozdanie z posiedzenia CKM zostanie opublikowane na stronie KMK,
 Do końca lutego 2009 kluby będą miału czas na ewentualne dostosowanie swoich statutów oraz wystąpieniem do LOK o wydanie licencji sportowej.
 W marcu 2009 r. planowane jest spotkanie z wydelegowanymi przez kluby (posiadającymi licencji sportowe) przedstawicielami w celu przedstawienia propozycji zmian w regulaminie KMK
 W celu płynniejszej wymiany informacji przedstawiciele klubów uzyskają dostęp do zakładki VIP na forum KMK.
 Wypracowany regulamin zostanie przedstawiony do zatwierdzenia przez CKM na jego kwietniowym posiedzeniu.
 W przeciągu 2 miesięcy od przyjęcia nowego regulaminu zostaną przeprowadzone wybory do KMK.

Jednocześnie informuję, że w sezonie 2009 będzie przyznawany tytuł Młodzieżowego Mistrza Polski dla zawodników w kategorii wiekowej młodzik we wszystkich klasach startujących w zawodach zaliczanych do cyklu Mistrzostw Polski – ujętych w kalendarzu sportowym, w których jest podział na kategorie wiekowe.

Witam
I ukazało się oficjalne ogłoszenie
Czerwiec 2009 Nowe Wybory
Tyle zostało nam czasu do stworzenia nowej KMK
Mysle że Karta przetargowa Mł. MP poskutkowała. Zyskał OSM i modelarze.Ta komisja zaakceptowała Mł M.P lecz czekają nas nowe wybory i nowe decyzje także związane z Mł M,P. Zobaczym jak to wszystko dalej sie rozwinie .

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 9:18 am 

No jeszcze interesująca sprawa kto znajdzie się na listopadowym CKM.To powinno być ogłoszone...

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 11:43 am 

Aureal.
Czy różni sie Mł.MP od MP młodzików czy juniorów?
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 12:11 pm 

No jeszcze interesująca sprawa kto znajdzie się na listopadowym CKM.To powinno być ogłoszone...

Na CKM przychodzą tylko osoby przychylne. Wiem bo byłem.
Nikt kto ma odmienne zdanie nie wejdzie na zebranie.
A jak wejdzie to i tak się nie odezwie ponieważ nie dostanie głosu. Ja niestety nie miałem możliwości wypowiedzi.
My możemy zapomnieć o zaproszeniu. Jesteśmy persona non grata.

Poza tym nie wieże w dobre chęci LOK. Nic się nie zmieni, wszystko będzie po staremu. Te same osoby będą robiły to samo co teraz.

Wiele osób traktuje OSM jako zbrojne ramię f-my ATA. Prawda jest zupełnie inna.
Wcześniej wspominałem, że nie wszystkie osoby zgadzają się ze zdaniem Piotra. Dla potwierdzenia moich słów zacytuje wypowiedź jednego z członków OSM która była skierowana do Piotra i trafiła także do mnie w formie e-mail:

cytat:
"Moim zdaniem skoro już doszło do rozmów, warunkiem dalszej współpracy miała być rezygnacja KMK i ogłoszenie tego faktu na oficjalnej stronie Loku.
W notatce Twojej nie znalazłem takiego stwierdzenia, piszesz o tym że; Będą podejmowane jakieś działania, jakieś rozmowy i konsultacje nad zasadami i sposobem przeprowadzenia zmian - pełen relatywizm. Burzliwa dyskusja o której piszesz w punkcie 1. nikogo nie interesuje. Liczą się konkrety, a przede wszystkim dymisja obecnego zarządu KMK. Opisałeś doskonały przykład Teorii Względności dam Ci dosadny jej przykład ; Jak wsadzę Ci palec w tyłek, to kto ma palec w tyłku ? Ja czy Ty ?"

Ja i inne osoby z OSM nie zgadzamy się z decyzjami podjętymi na spotkaniu. Na spotkaniu w LOK nie było przedstawicieli OSM. Panowie Niko i Piotr nie są w zarządzie OSM i póki co nie mogą sami podejmować żadnych decyzji. Zgodnie ze statutem pod dokumentami musi się podpisać prezes albo v-ce prezes oraz 2 członków zarządu.

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 12:34 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Na spotkaniu w LOK nie było przedstawicieli OSM. Panowie Niko i Piotr nie są w zarządzie

Czyli wniosek jeden Pan Piotr to zwykły cyniczny oszust,który w perfidny sposób zakpił z wielu modelarzy, z kolegów z OSM no i z Panów z LOK-u.
Ciekawe kto komu ten palec,a może to nie palec tylko głowe...?

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 1:10 pm 

Witam,

Ponieważ to co przedstawino na stronie KMK to bajki zaciemniające znowu temat i odwlekające na 0,6 roku agonię tej kanapowej instytucji pozwolę sobie przedstawić temat, tak jak powinien wyglądać:

Ogłoszenie na stronie KMK - parafraza:

"W związku z kuriozalnymi rozwiązaniami organizacyjnymi, jak i kompletnie niedemokratycznymi zasadami funcjonowania oraz bezpośrednio z tego wynikającymi nadużyciami oraz w odpowiedzi na uzasadnione powyższym protesty środowiska modelarzy kołowych informuję, że KMK, jako organ ostatecznie skompromitowany podaje się w całości do dymisji. Jednocześnie proponuję przyjęcie przez zainteresowane kluby następującego harmonogramu działań zmierzających do uporządkowania spraw organizacyjnych, a także umożliwienia środowisku modelarskiemu utworzenie własnych organów samorządowych, niezależnych od innych organizacji, których statutowa działalność wykracza poza zakres modelarstwa kołowego (czyt. LOK, CKM, i.t.p.):

1. Zorganizowanie spotkania przedstawicieli funkcjonujących w środowisku modelarskim klubów i stowarzyszeń, deklarujących wstępnie gotowość do aktywnego działania na rzecz rozwoju modelarstwa kołowego. Głównym celem spotkania będzie wypracowanie strategii organizacyjnej funkcjonowania modelarstwa kołowego jako sportu oraz omówienie sposób jej realizacji. - listopad 2008

... i właściwie taki punkt byłby wystarczający.

Harmonogram przedstawiony Przez P. T.Bernadego, a jak rozumiem omówiony i zatwierdzony podczas biznesowego spotkania między LOK-P.Niedźwiecki-ATA (wcześniej było: OSM ale w obliczu postu Pana Żurka poprawiłem) to stek ogólników zakładający, że środowisko zgodzi się na dalsze funkcjonowanie tworu kanapowego zwanego KMK, które jest tylko wentylem bezpieczeństwa dla LOK/CKM (jak źle to KMK, jak dobrze to oczywiście LOK'owscy żołnierze)..., a może marchewką miał być dostęp do forum VIP na stronie KMK - chcą nas wpuścić na salony (a ja myślę, że znowu w maliny :) ).

Aureliusz Ciechalski napisał(a):
...Zobaczym jak to wszystko dalej sie rozwinie .

Kolego Aureliuszu, to przecież wprost wynika z przedstawionego harmonogramu prac:
1. Zebranie CKM w listopadzie podejmie jakieś tam decyzje, na które środowisko modelarskie nie będzie miało żadnego wpływu, tak jak nie ma na skład tego organu LOK'u ds. szerokopojętego modelarstwa (niekoniecznie sportu).
2. W Późniejszym okresie rozpocznie się praca związana z "rozmiękczaniem" klubów sportowych, tzn. stawianiem kolejnych warunków, które te kluby miałyby spełniać, chcąc uzyskać licencje, a potem ew. głos w KMK. Przy czym KMK nie stanowi jakiegosć prawnie usankcjonowanego organu samorządu. To kluby muszą przejść drogę urzędową i administracyjną, a KMK ? spokojnie siedzi na zafundowanej przez LOK kanapie. Kluby, które nie dadzą się "rozmiękczyć" i nie nadstawią 4. L, nie otrzymają licencji, a pozostałe jako pocieszenie i rekompensatę za koszty wazeliny otrzymają dostęp do szacownego grona VIP !!!
3. Przedstawiciele "rozmiękczonych" już klubów spotkają się i przyjmą jakiś regulamin, który miałby ich samych obowiązywać. Ten regulamin ma być znowu zatwierdzony przez radę funcjonariuszy LOK (CKM). Nie wiem co będzie jak to np. CKM sama zatwierdzi jakiś wymyślony przez siebie regulamin - ciekawe ?

4. średnio licząc ok. maja, czerwca 2009 zostaną przeprowadozne wybory. Nie wdając się w szczegóły - do czego ? Do KMK, która to dalej stojąc na kanapie nie posiada żadnych realnych praw stanowiących, jest dalej zależna od LOK (CKM) i stanowi znowu przykrywkę do wyciągania pieniędzy od Ministerstwa Sportu, a rozdział tych środków to już LOK (rozliczeń nie ma nawet w zakładce VIP na forum KMK, proszę więc bez złudzeń), a to już znamy, kilka setek tam, kilka tu - towarzysze zarobią - a ci naiwniacy organizujący imprezy niech siedzą cicho, przecież wybrali nowych (a może jednak starych) ludzi do KMK.

Za jakiś rok na forum RCAUTO pojawia się "list otwarty", część osób deklaruje chęć współpracy, LOK załatwia z autorami "Listu" sprawę po cichu deklarując jednocześnie chęć naprawy. Na stronie KMK pojawia się komunikat... i.t.d., i.t.p.

Taki scenariusz to pewnik, jeżeli samo środowiska, istniejące kluby i stowarzyszenia nie spełnią pkt. 1. - jak ktoś zainteresowany czekamy na propozycje !

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 1:43 pm 

A może najpierw porządek w PZPN , a potem z resztą . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 2:56 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Aureal.
Czy różni sie Mł.MP od MP młodzików czy juniorów?
Tadeusz Żelazo

Witam

Ja to widze tak :
::) Niczym :).
Ale dla OSM jest rożnica , ktoś zapyta jaka ??
Odpowiedz jest prosta, chodzi tu ponownie o zysk :):)
OSM stara się pozyskiwać sponsorów i dlatego idac do nich muszą przedstawic - co to sa za zawody jakiej rangi itp mowiąc że to zawody o Młodzieżowego MP ranga dla sponosra rośnie (virtualnie). Bo przecież ilu ludzi w Polsce zna taką firme jak Tamiya ??Wiec nie wypada powiedzieć że to będą
Mistrzostaw Modeli Tamiya( A co to jest ??) itp(media).Ktoś kto prowadzi biznes nie może powiedzieć że takie zagrywki są robione z dobrego serca .
Bo wczesniej czy pozniej przynoszą one zysk(finansowy ) ale w tym wypadku tylko dla jednej osoby .

Tytuł:
PostNapisane: N paź 05, 2008 3:44 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Na spotkaniu w LOK nie było przedstawicieli OSM. Panowie Niko i Piotr nie są w zarządzie

Czyli wniosek jeden Pan Piotr to zwykły cyniczny oszust...

A wystarczy tylko sprawdzić KRS, który jest ogólnie dostępny.

Szanowni Panowie! Zróbcie coś. Nie piszcie, tylko róbcie. Nikt Wam tego nie broni. Stwórzcie własny związek lub samorząd, ale zróbcie to. Potraficie tylko krytykować, czepiać się argumentów, które albo są ze sfery domysłów, domniemań albo są po prostu nie sprawdzone.

Pan Tadeusz radzi mi poczytać wcześniejsze tematy. Jest ich dużo więc nie da się tego przeczytać od razu ale jedno nasuwa się od razu. Wielu z Was nie jest zdolnych do pracy aby osiągnąć coś trwałego i lepszego, ważna jest tylko dyskusja i pozorne zwycięstwo (w dyskusji). To co zaproponowałem, wielokrotnie padało już na tym forum i uważane było za dobre rozwiązania, ale cóż z tego skoro nie chodzi o zmiany tylko ..... . Przyznam się, że sam nie wiem o co chodzi.

(Dziękuję Panie Tadeuszu za radę, a Pana Lesława zapraszam do poczytania swoich własnych tekstów z początku roku, a następnie niech oceni swoją rekację na swoje teksty - wnikliwi czytelnicy tego forum też mogą to sprawdzić)

Szanowni czytelnicy tego forum. Oceńcie tę dyskusję sami.

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona