Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 3:14 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 2:23 pm 

Cytuj:
W szczególności oczywiście inicjatora tego tematu

Adamie umieszcajac tu tresc listu otwartego bylem w takim samym miejscu jak wy czytajac pierwszy raz jego tresc. Nie ponosze odpowiedzialnosci ani nie uczestniczylem w rozmowach,decyzjach itd zwiazanych z OSM i cala zaistniala sytuacja..tak wiec prosze cie bys majac jakies "ale" do mojej osoby sprobowal wypowiedziec je na zywo,a nie chowal sie za monitorem i pisal tego typu gnioty. Oczywiscie wskazane jest takze myslenie przed rozmowa.
I bynajmniej prosze nie mieszac tego z pogladami Pana Adama,bo te kazdy moze miec swoje i mam szacunek do tego.
A jesli chodzi o cala sprawe,to uwazam ze mozna bylo stworzyc pewna duza i solidarna grupe i nawet kosztem calego sezonu rozwiazac kluczowe problemy. Osobiscie widzac zapal Piotra sadze,ze wiele osob moze sie milo zdziwic(czego bardzo zycze)juz za pol roku. Jezeli ukaze sie komunikat LOK to prawdopodobnie ze swoich stanowisk poleci kilka osob, ktore jak wszyscy wiemy musza odejsc,a ktorych nie udalo sie pozbyc panom zza monitorow.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 2:33 pm 

Patryk Raczyński napisał(a):
Cytuj:
W szczególności oczywiście inicjatora tego tematu

Adamie umieszcajac tu tresc listu otwartego bylem w takim samym miejscu jak wy czytajac pierwszy raz jego tresc. Nie ponosze odpowiedzialnosci ani nie uczestniczylem w rozmowach,decyzjach itd zwiazanych z OSM i cala zaistniala sytuacja..tak wiec prosze cie bys majac jakies "ale" do mojej osoby sprobowal wypowiedziec je na zywo,a nie chowal sie za monitorem i pisal tego typu gnioty. Oczywiscie wskazane jest takze myslenie przed rozmowa.

Patryku,

Jak już cokolwiek cytujesz to proszę skup się na całym zdaniu, a brzmiało ono następująco:
"W szczególności oczywiście inicjatora tego tematu i autora tzw. "listu otwartego".

Spójnik "i" w logice oznacza, że chodzi o osobę, która jest jednocześnie autorem i inicjatorem, powtarzam jednocześnie. Ten warunek spełnia tylko i wyłącznie Pan Piotr.

Myślenie wskazane jest również przy czytaniu :), szczególnie "ze zrozumieniem".

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 2:59 pm 

Inicjatorem tego tematu-tj.osobie ktora go zaczela,a ktora juz mnie nazwal Lesiu. Proponuje ci stosowniejsze wypowiadanie sie i w prostszym jezyku tak,zebym i ja prostu czlowiek mogl to jednoznacznie zrozumiec. Sam przeciez walczysz z dwu znacznoscia.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 3:07 pm 

Moim zdaniem jednak dobrze się stało że nie doszło do odwołania Komisji. Po tym wszystkim co przeczytałem jestem nawet święcie przekonany o tym. Wszystko odbyłoby się za naszymi plecami, prawdopodobnie idee i cele byłyby spełnione ale.....
Obecnie mamy chyba zaledwie kilkaklubów zarejestrowanych na stronie KMK, dodając do tego OSM zapewne na tą chwilę najliczniejsze stowarzyszenie mozemy się domyśleć w jaki sposób wyglądałby podział. Tadeusz dobrze napisał,na moje dzisiaj są to baguski elektryczne , a co moze być jutro? Pamiętam słynne plakaty o NAJLEPSZYM i jedynym słusznym modelu TNX. Sorki, nie ufam Wam, tymbardziej że w swoich zapędach zapomnieliście o swoim zarządzie - wynika to z postu Jacka Żurka którego szanuję i rozumiem jego rozżalenie.
Dobrze wiecie że ja mam szczególne prawo mież żal do KMK za ,,sprawę paliwową,, , mogę mieć osobiste wycieczki , ale mimo wszystko uważam że ten obecny zarząd może być ,,normalny,, przy tym co mógłby nam zgotować ten nowy- narzucony. Jak to Pawlaki gadali ,, ...... mój, swój , na własnej krwi wychodowany,,.
Zapewne nie znamy szczegółów ,,układu,, ale z samych wypowiedzi można wiele wywnioskować- chcieliście sobie załatwić prywate.
Patryku, osobiście nie mam do Ciebie pretensji, ale czy nie masz teraz czkawki? Znając Ciebie to myślę że masz, zapewne taką samą jak my wszyscy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 3:08 pm 

Patryk Raczyński napisał(a):
Inicjatorem tego tematu-tj.osobie ktora go zaczela,a ktora juz mnie nazwal Lesiu. Proponuje ci stosowniejsze wypowiadanie sie i w prostszym jezyku tak,zebym i ja prostu czlowiek mogl to jednoznacznie zrozumiec. Sam przeciez walczysz z dwu znacznoscia.

:)
Leszek ma duże poczucie humoru, a ja jeszcze raz podkreślam:

Moja wypowiedź nie dotyczyła w żadnym wypadku Patryka Raczyńskiego (zresztą poprawiłem) :)

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 3:25 pm 

p.Arturze dobrze to kolega ujoł: lepsze gorsze zło (LOK powoli reformowalne) niż nowe lepsze(panowie z OSM)aż się boję co będzie dalej.................

pozdrawiam
krzysztof skrzypiec

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 4:39 pm 

Ale ja odpisze Tobie Patryku.
Dziwnymtrafem jakis czas przed listem otwartym pojawiły się Twoje krytyczne posty. I to była ta przygrywka. I takie są fakty, a kopie odpowiednich postów są zachowane.
I nie wmawiaj w zbieg okoliczności. Na takie bajki jestem za stary.
A co do czasu - pół roku to chwila wobec wieczności. Można czekać. Tylko na co. Cud obiecywano nam ponad rok temu. I dzisiaj mało kto wierzy że się pojawią. Nawet w tak mało znaczącym wycinku zycia jak modelarstwo.
Nie wiem skąd u p. Piotra tak dobre rozeznanie bolączek środowiska. Pewnie ma dobrych doradców, wysłuchuje opinii innych, czyta informacje o tym co w świecie, przeanalizował jak funkcjonują organizacje w innych krajach itd.
A może jest tylko narzędziem w rękach innej osoby.
A spotkanie w Warsawie było tak tajne, że nie warto było na nie zapraszać innych osób.
I żeby nie było niejasności.
Uważam że coś co nazwa się KMK wystarczająco się skompromitowało. Głównie przez działania dwóch osób, które swoje decyzje firmowali jako decyzje Komisji Modelarstwa Kołowego.
Dlatego moim skromny zdaniem LOK powinien bezzwłocznie rozwiązać KMK, a prowadzenie spraw będących w gestii KMK powierzyć jednej osobie. Osoba ta obok bieżącej pracy powinna przygotować nowy schemat organizacyjny KMK, zakresy obowiązków poszczególnych członków KMK, przygotować oraz nadzorować wybory.
Będziemy wtedy mądrzy wiedzą i doświadczeniem całego środowiska oraz wyeliminujemy przypadki partykularnych interesów załatwianych pod płaszczykiem dobra środowiska.
Tadeusz Żelazo
PS. Sprawe mojego pisania pod nikiem Pawła była już kilkakrotnie wyjaśniana przez Administratora. Powstała ona z przyczyn technicznych i tak juz zostało za wiedzą i zgodą Administratora. Tyle tylko że ja nie piszą postów jako np. Zaremba. Ot, taka drobna różnica

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 4:56 pm 

Pan Piotr Niedźwiecki napisał:
Cytuj:
dlatego napisałem list aby uczciwie napisać o celach i zamierzeniach OSM, o stosunkach ATA i OSM, o naszych priorytetach.

Pisząc o tym chciałem uświadomić innym czytelnikom forum o co faktycznie walczycie. I zmusić Pana do podzielenia się swoimi planami w pozostałych sprawach. To była taka ukryta próba zmuszenia Pana do odkrycia innych priorytetów albo może poprawniej - Waszego programu działań.
Bo na tą chwilę po lekturze 9 numeru Modelarza wiem, że najważniejszą imprezą modelarstwa kołowego w lipcu i sierpniu były zawody Tamiya Cup. A reszta ro podwórkowe zawody chłopców w krótkich spodenkach.
Przypadek ??????

I na koniec. Może mnie Pan oświeci, w którym to państwie odbywają się mistrzostwa kraju w dyscyplinie ograniczonej do sprzętu jednego producenta. Mam nadzieję że doczekamy się wszyscyodpoweidzi z jakich to wzorców czerpiecie inspirację do swoich działań. A może jest to inowacja na światową skalę
Tadeusz Żelazo

PS. Pobad dwa lata temu na tym forum założyłem temat Czas na zmiany. I tytuł i zawarte w nim moje przemyślenia zachowują akyualnoścć do chwili obecnej. Tyle tylko że w tym temacie wzywałem całe środowisko do podjęcia dyskusji i działań. Ot taka drobna różnica.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 4:58 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Moim zdaniem jednak dobrze się stało że nie doszło do odwołania Komisji. Po tym wszystkim co przeczytałem jestem nawet święcie przekonany o tym. Wszystko odbyłoby się za naszymi plecami, prawdopodobnie idee i cele byłyby spełnione ale.....
Obecnie mamy chyba zaledwie kilkaklubów zarejestrowanych na stronie KMK, dodając do tego OSM zapewne na tą chwilę najliczniejsze stowarzyszenie mozemy się domyśleć w jaki sposób wyglądałby podział. Tadeusz dobrze napisał,na moje dzisiaj są to baguski elektryczne , a co moze być jutro? Pamiętam słynne plakaty o NAJLEPSZYM i jedynym słusznym modelu TNX. Sorki, nie ufam Wam, tymbardziej że w swoich zapędach zapomnieliście o swoim zarządzie - wynika to z postu Jacka Żurka którego szanuję i rozumiem jego rozżalenie.
Dobrze wiecie że ja mam szczególne prawo mież żal do KMK za ,,sprawę paliwową,, , mogę mieć osobiste wycieczki , ale mimo wszystko uważam że ten obecny zarząd może być ,,normalny,, przy tym co mógłby nam zgotować ten nowy- narzucony. Jak to Pawlaki gadali ,, ...... mój, swój , na własnej krwi wychodowany,,.
Zapewne nie znamy szczegółów ,,układu,, ale z samych wypowiedzi można wiele wywnioskować- chcieliście sobie załatwić prywate.
Patryku, osobiście nie mam do Ciebie pretensji, ale czy nie masz teraz czkawki? Znając Ciebie to myślę że masz, zapewne taką samą jak my wszyscy.

Żeby nie było niejasności. Jestem za szybkimi wyborami, ale na znanych i demokratycznych zasadach . Nie chcę wyborów ,,za zamkniętymi drzwiami,, . Niestety OSM to są ręce firmy ATA która pod przykrywką dzieci chce osiągnąć swoje cele, potwierdzeniem tego jest obecność właściciela tej firmy na spotkaniu w LOK-u. Na tą chwilę swoje dostali, zobaczymy co będzie następne.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 5:17 pm 

Żeby nie było niejasności. Jestem za szybkimi wyborami, ale na znanych i demokratycznych zasadach . Nie chcę wyborów ,,za zamkniętymi drzwiami,, . Niestety OSM to są ręce firmy ATA która pod przykrywką dzieci chce osiągnąć swoje cele, potwierdzeniem tego jest obecność właściciela tej firmy na spotkaniu w LOK-u. Na tą chwilę swoje dostali, zobaczymy co będzie następne.

Czyli mój post o OSM był prawdą .Jednak Chciałbym nadmienić że
w OSM są osoby które chcą tego samego co My .

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 6:55 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
I na koniec. Może mnie Pan oświeci, w którym to państwie odbywają się mistrzostwa kraju w dyscyplinie ograniczonej do sprzętu jednego producenta. Mam nadzieję że doczekamy się wszyscyodpoweidzi z jakich to wzorców czerpiecie inspirację do swoich działań. A może jest to inowacja na światową skalę

Witam,
Na przykład Puchar Kia Picanto jest rozgrywany w randze Mistrzostw Polski.
http://www.pzm.pl/Sporty_samochodowe/Wyscigi/Regulaminy

Piotr Niedźwiecki napisał(a):
Bez wnikania w szczegóły ale plan jest taki, że w pierwszym kroku rozstrzygną się sprawy statutowe na CKM (chodzi między innymi o to aby to przedstawiciele klubów reprezentowali swoje lokalne społeczności w KMK), następnie (zakładamy, że taka propozycja uzyska akceptacje, chociaż w tym temacie była pełna zgoda wszystkich stron) zostanie zaprezentowana procedura uzyskania licencji dla klubu oraz wyznaczony czas aby te organizacje mogły dostosować własne statuty lub wogóle jeżeli nie są klubem (w rozumieniu ustawy) to miały czas aby przeprowadzić procedurę rejestracji, następnie z przedstawicielami klubów zostaną przygotowane nowe regulaminy działania KMK, Zarządu i innych organów statutowych, a w końcu w oparciu o te przepisy prawne zostaną wybrane nowe władze. W/g wstępnych założeń, plan ten powinien zostać zrealizowany do końca sezony halowego.

Spróbuję jeszcze raz (w nawiązanie m.in do postu p. Artura)
Artur Dzierzęckii napisał(a):
Obecnie mamy chyba zaledwie kilkaklubów zarejestrowanych na stronie KMK, dodając do tego OSM zapewne na tą chwilę najliczniejsze stowarzyszenie mozemy się domyśleć w jaki sposób wyglądałby podział.

Na podstawie mojej wypowiedzi (w kontekście tekstu p. Artura) proszę o wykazanie, że OSM pragnie uzyskać szczególne wpływy w KMK, a dodatkowo zamierza to zrobić za plecami innych nie dając żadnej szansy nikomu innemu.

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 7:44 pm 

Piotr Niedżwiecki napisał:
Cytuj:
Na przykład Puchar Kia Picanto jest rozgrywany w randze Mistrzostw Polski.

Ręce opadają.
Żaden zawodnik czy to w Pucharze Fiata, potem Alfa Romeo, VW Golf a teraz Picanto i po raz pierwszy Ceed nie używał tytułu Mistrza Polski. Zawsze był i jest to zdobywca Puchar ...... . Prosze sprawdzić czy to w prasie popularnej jak Auto-Świat czy Motor, czy też specjalistycznym jak WRC.
To tak gwoli wyjaśnienia.
Czy mi przeszkadza Mistrz Polski Tamiya. Jak już rozwiążemy inne problemy to możemy przyznawać nie tylko takie tytuły ale i bardziej szczegółowe np. TT-01, TRF-416 itd.
A na razie to może środowisko dowie się jakie jest stanowisko OSM w sprawie zgłoszonych propozycji zmian przepisów EFRA. Jak ma głosować nasz reprezentant. O ile miejsc dla Polaków walczyć w przyszłorocznych ME?
Pytań jest wiele. I od wielu lat pozostają bez odpowiedzi.
Wiara że jak powstanie klasa Tamiya i bedzie mozna w niej zdobyć tytuł MP to zostanie zaspokojona próżność rodziców i opiekunów jest złudna.
Jak ktoś ma charakter to będzie uprawiał ten czy inny sport. A jak ma trochę ambicji, pracowitości i talentu - będzie miał wyniki.
Jak zaczynaliśmy z Pawłem zabawę w wyścigi - to na początek zaliczaliśmy trzecią dziesiątkę. I stopniowo piął sie do góry. A jak pierwszy raz w Tarnowie wygrał finał B i otrzymał swój pierwszy puchar - do do dzisiaj stoi on w domu na honorowym miejscu. Wprowadźmy klasyfikację debiutant ( zawodnik startujący poniżej 1 roku ) - uhonurujemy i zdopingujemy początkujących. Ale skończmy z fikcją jaką jest podział na kategorie wiekowe. Jak młodzik dokłada w zawodach juniorom i seniorom - to doceńmy jego wynik. Jak proponuje EFRA:
bez podziałów wiekowych a uhonorowanie tylko najlepszego zawodnika do 15 lat.
Można by było jeszcze długo pisać. Tylko kogo to interesuje.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 7:48 pm 

Cytuj:
proszę o wykazanie, że OSM pragnie uzyskać szczególne wpływy w KMK

Tajne spotkanie jest tego dowodem. I jest to prawda oczywista.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 8:19 pm 

Na podstawie mojej wypowiedzi (w kontekście tekstu p. Artura) proszę o wykazanie, że OSM pragnie uzyskać szczególne wpływy w KMK, a dodatkowo zamierza to zrobić za plecami innych nie dając żadnej szansy nikomu innemu.

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Panie Piotrze są dwie możliwości :jest Pan naiwny jak dziecko,albo wyrachowany i cyniczny(w Naszym gronie dyskutujemy nad tym problemem).
Przykłady o jakie Pan pyta można wyliczać godzinami:
Zaczęło się wszystko w Nowym Sączu w czasie wyborów,nie kto inny jak Panski mocodawca miał najwięcej do powiedzenie.Wtedy to przeforsowano skład prawie w 100% składający się z osób związanych z ATA.
Ja i Tadeusz Żelazo jako oponęci zostaliśmy skutecznie storpedowani.A były to czasy kiedy nie kto inny ale właśnie Jan Matukin posilał się z tego garnka z którego Pan chłepcze dzisiaj.Wtedy ja jako osoba atakująca ,która wymyśliła "LOK-ATA" musiałem przejść "boje" z wieloma osobami .Jan Matukin na Swoim forum w grupie VIP domagał się nawet sprawy cywilnej przeciwko mnie.Dyrektorowi Melionowi,pewnie pod namową Pana Niko przygotował taką teczkę materiałów operacyjnych na mnie,że Bolek to cienki Bolek.A wiedzieć trzeba,że doświaczenie w tej materii ma.
Tak go ATA skołowała,że biedny stracił orientacje i być może przez przypadek stanął Wam na drodze. Takie pranie mózgu np.silnikami które są ,a których nie ma i t.p.mogą nawet twardziela z resortu złamać i to bez lampy w oczy.
Dalej zawłaszczenie ,żeby nie powiedzieć ubezwłasnowolnienie czasopism modelarskich jak Przegląd Modelarski i Modelarz.Kolejny etap to już chyba rozkładówka Pleyboya,tylko co na niej będzie,Pan z modelem Tamyja przysłaniającym co nieco czy pryncypał siedzący okrakiem na Mac Fa....*
Dalej usilna próba wpuszczenia już historycznych M Fr...* na salony...Tytuły,klasy,zupy na zawodach i wiele wiele innych posunięć.
To fragment historii której pewnie Pan nie zna.Pan póżniej przechodził pranie mózgu słuchając nagrań z komórki.Pewnie archiwum audio jest bogate...
Dzisiaj jak się okazuje działalność ta jest kontynuowana ,trochę metody się zmieniły,ale to normalne bo życie uczy.
Kulminacyjnym punktem był zabieg z listem otwartum.Apogeum osiągnięte za pomocą cynicznej prowokacji.
Polecam lekturę starych postów wszak długie wieczory nadchodzą....

Dzisiaj mamy Liga Obrony KOSMATA,a więc diabelskie zapędy na modelarstwo.

Ps.Moje współczucie dla Jana Matukina wyrażone w tym poście nie świadczy o zmianie moich dotychczasowych pogłądów.J.M.musi odejść.Co najwyżej Jego uprawnienia powinny ogranicztć się do sędziowania i to pod stałą kontrolą.

*-M Fra...model który trzymam w dłoniach na awatarze na słusznej stronie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 9:34 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Ręce opadają.
Żaden zawodnik czy to w Pucharze Fiata, potem Alfa Romeo, VW Golf a teraz Picanto i po raz pierwszy Ceed nie używał tytułu Mistrza Polski. Zawsze był i jest to zdobywca Puchar ...... . Prosze sprawdzić czy to w prasie popularnej jak Auto-Świat czy Motor, czy też specjalistycznym jak WRC.

Szanowny Panie,

oczywiście, że ręce opadają, bo ja jeżeli coś sprawdzam i na to się powołuję to u źródła. Proszę sprawdzić poniższy odnośnik:
http://www.pzm.com.pl/rajdy2007/koncowa/RPP.pdf
To jest co prawda Puchar Peugot (KIA jeszcze nie skończyła rywalizacji w tym roku), ale wyraźnie jest tam napisane Mistrz Polski.

Przepraszam, ale nie mam nic przeciwko Panu, lecz jestem już zirytowany tą dyskusją i jeszcze raz utwierdzam sie w przekonaniu, że zostałem juz osądzony a teraz tylko kolejne osoby zamiast spróbować podjąć merytoryczną dyskuję szukają tylko argumentów potwierdzających wcześniej przyjętą tezę.

Bez wnikania w szczegóły ale plan jest taki, że w pierwszym kroku rozstrzygną się sprawy statutowe na CKM (chodzi między innymi o to aby to przedstawiciele klubów reprezentowali swoje lokalne społeczności w KMK), następnie (zakładamy, że taka propozycja uzyska akceptacje, chociaż w tym temacie była pełna zgoda wszystkich stron) zostanie zaprezentowana procedura uzyskania licencji dla klubu oraz wyznaczony czas aby te organizacje mogły dostosować własne statuty lub wogóle jeżeli nie są klubem (w rozumieniu ustawy) to miały czas aby przeprowadzić procedurę rejestracji, następnie z przedstawicielami klubów zostaną przygotowane nowe regulaminy działania KMK, Zarządu i innych organów statutowych, a w końcu w oparciu o te przepisy prawne zostaną wybrane nowe władze. W/g wstępnych założeń, plan ten powinien zostać zrealizowany do końca sezony halowego.

Ponieważ bardzo trudno dyskutuje się jednocześnie na wiele tematów. prosiłem Pana, przepraszam, wszystkich czytających to forum, o ocenę mojego tekstu, a dostaję informację, że spotkanie było tajne. A co to ma do rzeczy? Dalej, jestem przekonany, że gdyby pojawił się taki tekst ale z Pana podpisem, to taki plan (nie oceniajmy jego realności) uznany byłby za bardzo dobry i warty poparcia. Myślę, że gdybym poszukał głębiej w propozycjach zgłaszanych wcześniej na tym forum to takie propozycje pewno już padały. Dlatego przepraszam, że list dedykuję Panu, ale cały czas uważam Pana za osobę, z którą można porozmawiać i jest Pan gotów przyjmować sensowne argumenty (patrz nasza rozmowa z Lubawy,wspólnie z p. Zarembą, gdzie wykazał się Pan obiektywizmem dając mi argumenty do rozmowy o których nie wiedziałem).

Z wyrazami szacunku.
Piotr Niedźwiecki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona