Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 2:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:31 pm 

Przemku rozbawiłeś mnie. Mam pomysł może zawody bez przepisów?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 10:12 pm 

Przemek,

Po raz kolejny pokazujesz,ze pisać można nawet dla zasady... Jeśli tak ci tęskno do tamtego klimatu to weź w domu model Xray Truggy i rzuć nim przez całe mieszkanie wypuszczając z siebie litanię niecenzuralnych słów. Takiego chcesz klimatu?

Czy takiego, że nie tylko moim zdaniem Micro to też wyścigi i niechęć do nowego tylko to uwstecznia, a potem się wszyscy dziwią, że Polacy jadą na imprezy zagraniczne i zamykają pierwszą 100 zawodników, jeździmy byle czym, byle tanio

Byliśmy niedawno na zawodach spalinowych w Niemczech, i tam przepisy jasno określają co można, czego nie można, Li-Po można i jakoś ludzie jeżdżą i nikt się jeszcze nie zabił. Modelarstwo to też rozwój i kształtowanie odpowiedzialności. Ludziom trzeba wierzyć a nie ich upie.....ć bo się pozabijają, zawodnik, czy to micro czy 1/10 ma się tak zachowywać i taki mieć sprzęt,żeby się i innych nie zabić, a sędziowie w Micro są od tego, żeby nad tym panować. Poza tym Li po to była propozycja, jeden z możliwych wariantów a nie obligatoryjność.

Marek,

to, że masz dość to widać już od dłuższego czasu. I gdybyś pozwolił innym przejąć trochę swoich obowiązków, pewnie było by inaczej. Jak nieopatrznie próbowaliśmy przejąć finanse, żeby było lepiej to skończyło się tak jak się skończyło.

chyba na prawdę powietrze Kłodzka nie służy światłości twojego umysłu.

Jeśli nie chciało się tobie "tworzyć", przepisów, trzeba było zamieścić temat, że chętni do tworzenia przepisów proszę o zgłaszanie się, ktoś by się znalazł. I mógłbyś czasami posłuchać innych a nie robić z siebie teraz męczennika napiętnowanego dożywotnim obowiązkiem.

Nikt nie jest mądry po czasie, bo nawet nie odbyło się jakiekolwiek głosowanie na przepisami, po prostu na wszystkie propozycje powiedziałeś NIE i opublikowałeś przepisy. A teraz masz pretensje.

Wracając do sedna sprawy, pewnie w ogóle nie byłoby tej dyskusji, gdyby nie precedensowa sprawa z finałami, ale nie, ty musisz z uporem maniaka zrobić po swojemu, widziałeś, że dodatkowe mnożniki punktowe nie działają, że mimo koleżeńskiej atmosfery są zawodnicy, którzy po trupach idą po puchary i tytuły (albo nie widziałeś), zamiast na ten sezon przygotować przepisy "po niemiecku", punkt po punkcie zrobiłeś ctrl-c, ctrl-v i gotowe, plus trzy nowe zdania.

Oczywiście problemów widzę więcej, np. taki, że żaden z dotychczasowych rdzennych organizatorów nie włączył się do dyskusji, ale to powinno dać wskazówkę, może faktycznie sezon przerwy dobrze by wszystkim zrobił, bo wychodzi na to, że ludziom robiącym zawody do tej pory już się nie chce.

Ale przepisy powinny być przygotowane, tym bardziej, że było na to dużo czasu i Grzesiek ma rację, że sam wytworzyłeś taką atmosferę.

nie wspomnę już o dość mglistym fakcie odprowadzania części wpisowego na zakup nagród rzeczowych na koniec sezonu, były takie? jeśli nie to co z kasą się stało, bo z moich wyliczeń po tym sezonie każdemu zwycięzcy należałby się przynajmniej wózek...

Ostatnio edytowano Cz paź 02, 2008 10:14 pm przez Michał Woszczek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 10:12 pm 
Administrator forum

Ja też mam pomysł:

Może przestaniemy zachowywać się jak dzieci?

Jak ktoś nie chce jeździć to nie musi - nikt nikogo nie zmusza do tego.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 7:48 am 

Nowością jest ilość eliminacji pomniejszona o jedną,a nie połowa eliminacji...i to tworzy tę dziurę.
Nie zabierałem głosu na stronie ale "w kuluarach" rozmawialiśmy.Ja mówiłem,że nie ma sensu przeprowadzania cyklu.Wtedy każdy chętny do organizacji będzie mógł wprowadzić własne korekty do przepisów...Np.w Czechach na X-ray Chelenge są w 1: 10 dopuszczone lipole (sam jestem prywatnie przeciwnikiem ich w Mikro).
To że zawodnicy mogą nie jeżdzić to pół biedy ale jak organizatorzy zrobią focha...Murowana Goślina,Czerwonak i Kłodzko dały już przykład...

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 9:00 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
To że zawodnicy mogą nie jeżdzić to pół biedy ale jak organizatorzy zrobią focha...Murowana Goślina,Czerwonak i Kłodzko dały już przykład...

tzn. ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 9:53 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Zaremba Lesław napisał(a):

tzn. ?

To znaczy,że Ci organizatorzy nie robią imprez i chęć zawodników pojechania do Murowanej czy Kłodzka nie wystarczy...
A wydawało mi się,że to proste.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 4:04 pm 

No ale przecież to nic nie zmienia, są inni chętni organizatorzy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 8:16 pm 
Administrator forum

Michał,

Atmosfere syfu tworzysz w tej chwili sam.

Mówisz o sędziach? Kto będzie cokolwiek sprawdzał? Dzięki Leszkowi miał kto zawody prowadzić (odciążył mnie i jestem mu za to wdzięczny).

Zapomniałeś o sytuacji w Kłodzku gdzie MUSIAŁEM sie prosić aby ktoś póścił bieg w którym chciałem pojechać? I co było? Zlano mnie - bo każdy miał coś innego do roboty. Dopiero mój wrzask do Was przez microfon cos pomógł.

Napisz na piśmie lub powiedz publicznie że będziesz dbał o bezpieczeństwo (sprawdzisz jak ładuje baterię, czy dobrym prądem, czy w bezpieczny sposób, czy w modelu jest ona zabezpieczona w sposób właściwy) każdego zawodnika który będzi używał Li-Po na zawodach i będziesz na KAŻDEJ z tych imprez.

Sprawa z finałami: trzeba było przyjechać a nie marudzić że sezon długi. Że będzie długi wiedział każdy, jedni pojechali inni nie - ich wybór. O przeliczniku punktowym też było wiadomo od samego poczatku.

Kogo nazywasz rdzennym organizatorem?

Sezon przerwy między czym a czym? Pierwszym sezonem a drugim czy 32 a 33?

Z rozliczeniami przeginasz. Proszę z tym do kol. Romana Bielerzewskiego.
Jak chcesz skan wysyłki z konta kasy za poszczególne zawody na konto Romana - powiedz a nie oskarżaj mnie publicznie o machlojki.
Powiem Ci więcej: z zawodów z Kłodzka nie starczyło na opłatę finału, za zawody w Katowicach sam zapłaciłem i wychodzi na to że jestem frajer bo teraz wiesza się na mnie kolejne psy. A może o takim fakcie powienienm Cie Michale powiadomić pisemnie, co?

Jak chcesz siac ferment to najpierw naucz sie liczyć i przelicz ile kasy z jakich zawodów zostało wpłacone na zawody finałowe a potem pisz o nagrodach w stylu "... conajmniej wózek..."

Co do przepisów i chętnych aby je opracować. Było tych chętnych tak wielu że nie wiedziałem komu mam przesłać stare przepisy i zrobiłem je sam.

Leszku, Rozmawialiśmy o zawodach micro w Kłodzku. Powiedziałem Ci że z chęcią zrobię miejsce Wrocławiowi bo nie chce mi się robić zawodów. Powodów mam kilka i żaden z nich nie jest związany z modelarstwem ani z Ligą Micro.
Więc nie pisz proszę że robię focha bo daleki jestem od tego.
O ilości imprez liczonych też rozmawialiśmy - z tego co mówiłem to chodziło o zapewnienie frekwencji na zawodach - dlatego 3 a nie 2 imprezy sa liczone.

Kończę bo spać mi się chce.

A tak na marginesie - mam nadzieję że nie wyjdzie tak że ten sezon jest też za długi i co niektórzy są tak zmęczeni że nie chce im sie na finał jechać :P

Mimo tego wszystkiego co zostało napisane dobrego i złego w tym temacie mam nadzieje na: Do zobaczenia na zawodach Ligi Micro.

ps. Istnieją jeszcze bardzo popularne aneksy do przepisów. Jeden z nich bedzie jutro wieczorem - dotyczył będzie usunięcia zapisu z przelicznikiem x1,35.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 8:37 pm 

Jestem wywołany do tablicy to muszę zabrać głos,choć też chce mi się spać ,a wstaję o 5 rano.
Co do Wrocławia to impreza nie wpie......szyła się na miejsce Kłodzka,tylko była w zeszłym sezonie to lojalnie uznaliśmy że w tym roku też zrobimy.Co do aneksu zdecydowanie łatwiej jest wpisać ,że jest to cykl imprez niezależnych dla idei ścigania się.
Co do Li-PO (których jestem w dalszym ciągu przeciwnikiem)można rozwiązać b.prosto.Wpuścić do klasu Open,zobowiązać zawodników posiadających Lipole do zgłaszania tego faktu w informarorze (obok Kwarcy np.)na pierwszych zawodach dokonać weryfikacji posiadanego sprzętu i dalej wyrywkowo sprawdzać.Oczywiście postawić warunek posiadanie woyka ,balansera i co tam jeszcze potrzeba.Dyskwalifikować za nieposiadanie.Obecna sytuacja i kontrole nie wykluczają nieuczciwości zawodników i nawet w Standardzie z lipolami niejeden by się prześliznął (jak było z silnikami 400 w bagusach).
Co do zachęcenia zawodników do frekwencji to są inne metody,ale dalej jestem za osobnymi imprezami,albo za otwartym finałem w którym nawet ostatni miałby szansę...

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 9:16 pm 
Administrator forum

Leszku,

Nie powiedziałem że impreza we Wrocławiu wpie.......szyła się na miejsce Kłodzka. Może inaczej - korzystając z okazji że pojawił sie pomysł Wrocławia wycofałem się z Kłodzka.

A teraz komentarz do Twojego ostatniego postu:

Jest to post chyba jeden z niewielu z wszystkich postów w tym temacie który mądrze i w prosty sposób ujął kilka kwestii.
Tylko czy nie można było tak kilka tygodni wcześniej?

ps. Jak to mówią - aneks wszystko przyjmie.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 4:09 am 

Ja dalej jestem przeciw lipolom,ale pokazuję,że jeśli nie istnieje coś takiego jak niepisana moralność to zawsze przy dobrej woli można stworzyć paragraf... :D

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 8:02 am 

Nie chce mi się już dłużej walczyć z tobą, i tak zrobisz tak jak będziesz chciał, ale;
Marek Kusiakiewicz napisał(a):

Mówisz o sędziach? Kto będzie cokolwiek sprawdzał? Dzięki Leszkowi miał kto zawody prowadzić (odciążył mnie i jestem mu za to wdzięczny)

Co ma piernik do wiatraka.

Zapomniałeś o sytuacji w Kłodzku gdzie MUSIAŁEM sie prosić aby ktoś póścił bieg w którym chciałem pojechać? I co było? Zlano mnie - bo każdy miał coś innego do roboty. Dopiero mój wrzask do Was przez microfon cos pomógł.

Ale to kogo obwiniasz, że jesteś organizatorem zawodów i jeszcze zawodnikiem w trzech na cztery klasy? I w ogóle co ma znów piernik do wiatraka.

Napisz na piśmie lub powiedz publicznie że będziesz dbał o bezpieczeństwo (sprawdzisz jak ładuje baterię, czy dobrym prądem, czy w bezpieczny sposób, czy w modelu jest ona zabezpieczona w sposób właściwy) każdego zawodnika który będzi używał Li-Po na zawodach i będziesz na KAŻDEJ z tych imprez.
wydaje mi się, że wystarczy odpowiedni zapis w przepisach, pod rygorem dyskwalifikacji z zawodów.

Z rozliczeniami przeginasz. Proszę z tym do kol. Romana Bielerzewskiego.
Jak chcesz skan wysyłki z konta kasy za poszczególne zawody na konto Romana - powiedz a nie oskarżaj mnie publicznie o machlojki.

Nikogo nie oskarżam, piszę, że moim zdaniem coś jest nie tak, jeśli się mylę to przecież można rozliczenia upublicznić.

Było tych chętnych tak wielu że nie wiedziałem komu mam przesłać stare przepisy i zrobiłem je sam.

No właśnie znów sam. Nawet nikogo nie poprosiłeś o pomoc.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 8:22 am 
Administrator forum

Michale,

A co ma piernik do wiatraka?

To tak ogólnie.

ps. Organizatorami uż byliśmy wtedy jako Klub i Klubowicze WSZYSCY. No ale tego już nie pamietasz.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 8:33 am 

Michał, piszesz o sezonie przerwy w mikro, zgadzam się z tobą w 100%, zrób SOBIE sezon przerwy, popatrz z boku jak się to wszystko rozwinie, nabierz dystansu, w tym czasie stwórz przepisy, które na początku przyszłego roku wszyscy przedyskutujemy. Nie wiem, może załóż stowarzyszenie zawodników mikro, po prostu zrób coś dla mikro bo samo pisanie na forum nic nie da.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 8:03 pm 

Koledzy, co do focha w Murowanej....proszę o nie wypowiadanie sie na temat o którym nie macie pojęcia....jeśli na kogoś sie obrazimy to Wam o tym powiem, w Murowanej odbędą się zawody micro w tym sezonie, być może nie jedne, będą to jednak zawody nie zależne od Ligi Micro. W mojej opini jedyną szansą na uratowanie czystej sportowej rywalizacji i dobrej atmosfery na zawodach jest organizowanie zawodów niezależnych( Klub PASAT RC będzie startował w zawodach Ligi Micro jednak nie będzie brał udziału w walce o końcową klasyfikacje) bez sumowania punktów i zatrzymanie wyścigu zbrojeń. Z tego co widze problemem jest też kasa...nie może być zbierania jakiejś wspólnej kasy na cokolwiek itd. jeśli organizator zawodów zbiera jakieś startowe to wydaję te pieniądze na co mu się podoba, albo daje nagrody, albo nie i komu to odpowiada to przyjeżdża na zawody...inaczej zawsze będziemy się kłócili...podobie sprawa wygląda z przepisami...na nasze zawody przygotujemy przepisy jako załącznik do informatora. Nie wykluczam zrobienia jakiegoś małego cyklu z generalną klasyfikacją ale formuła tych wyścigów będzie się różniła od Ligi Micro. Podstawowa różnica będzie polegała na tym że przepisy itp. nie będą ustalane publicznie, a tym bardziej w sieci, zostaną podane do wiadomości i jeśli ktoś będzie miał ochotę to przyjedzie.....jeśli zawodnikom i tym profesjonalistom i amatorom będzie zależało na dobrej zabawie w przyjaznej atmosferze to przyjadą na każde dobrze zorganizowane zawody.
Informacje odnośnie zawodów w Murowanej Goślinie pojawią się już wkrótce.
pozdrawiam
Paweł B.
PASAT RC Murowana Goślina

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona