Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 5:40 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 5:37 pm 

Adam Różycki napisał(a):
Ja, po spotkaniu jakie odbyło się Kłodzku napisałem wnioski, z których jasno wynikało, że LOK nie widzi możliwości formalnej współpracy z klubami (nie wspomnę o braku zainteresowania taką współpracą). Spotkanie to odbyło się z inicjatywy przedstawiciela LOK'u, a my nie ogłaszaliśmy żadnej pompatycznej odezwy do środowiska, aby potem, za plecami dogadać się w jakiejś swojej partykularnej sprawie.

Panie Adamie,

róznica pomiędzy naszym podejściem jest taka, że Pan napisał wnioski i od tego czasu nic się nie zmieniło (a ile miesięcy upłyneło od tamtego czasu?). Ja też napisałem wnioski ale ja chociaż mam nadzieję, że za 6-8 miesięcy, może coś się zmieni.

A to dogadanie się w partykularnej sprawie, za plecami innych to był powrót do kalendarza, który od jakiegoś czasu jako projekt został ogłoszony tak jak imprezy innych organizatorów (tak naprawdę to porozumienie nasze będzie skuteczne, jeżeli do poniedziałku ukaże się komunikat o którym wspominałem - jak do tej pory to ten kolaborujący OSM jako jedyny organizator miał odwagę wycofać swoje imprezy z kalendarza - no tak zaraz pewnie się dowiem, że to nie był akt odwagi tylko z góry ustalona gra). Rozumiem, że każdy, kto zgłosił swoją imprezę do kalendarza LOK i ją później potwierdził, zrobił to za plecami środowiska, we własnym partykularnym interesie. Czy dobrze rozumiem Pana wypowiedź? Rozumiem także, że po tamtym spotkaniu (tym na początku roku) nie widział Pan możliwości współpracy z LOK i KMK bo jest instytucja ......., a impreza która odbyła się latem w Jelczu była przez Pana oprotestowana, bo przecież współpraca z LOK i KMK nie jest możliwa.

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 6:08 pm 

Piotr Niedźwiecki napisał(a):
Adam Różycki napisał(a):
Ja, po spotkaniu jakie odbyło się Kłodzku napisałem wnioski, z których jasno wynikało, że LOK nie widzi możliwości formalnej współpracy z klubami (nie wspomnę o braku zainteresowania taką współpracą). Spotkanie to odbyło się z inicjatywy przedstawiciela LOK'u, a my nie ogłaszaliśmy żadnej pompatycznej odezwy do środowiska, aby potem, za plecami dogadać się w jakiejś swojej partykularnej sprawie.

Panie Adamie,

róznica pomiędzy naszym podejściem jest taka, że Pan napisał wnioski i od tego czasu nic się nie zmieniło (a ile miesięcy upłyneło od tamtego czasu?). Ja też napisałem wnioski ale ja chociaż mam nadzieję, że za 6-8 miesięcy, może coś się zmieni.

A to dogadanie się w partykularnej sprawie, za plecami innych to był powrót do kalendarza, który od jakiegoś czasu jako projekt został ogłoszony tak jak imprezy innych organizatorów (tak naprawdę to porozumienie nasze będzie skuteczne, jeżeli do poniedziałku ukaże się komunikat o którym wspominałem - jak do tej pory to ten kolaborujący OSM jako jedyny organizator miał odwagę wycofać swoje imprezy z kalendarza - no tak zaraz pewnie się dowiem, że to nie był akt odwagi tylko z góry ustalona gra). Rozumiem, że każdy, kto zgłosił swoją imprezę do kalendarza LOK i ją później potwierdził, zrobił to za plecami środowiska, we własnym partykularnym interesie. Czy dobrze rozumiem Pana wypowiedź? Rozumiem także, że po tamtym spotkaniu (tym na początku roku) nie widział Pan możliwości współpracy z LOK i KMK bo jest instytucja ......., a impreza która odbyła się latem w Jelczu była przez Pana oprotestowana, bo przecież współpraca z LOK i KMK nie jest możliwa.

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

No tak, wiatr się zmienił - z kierunku wschodniego na południowy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 6:27 pm 

Panie Adamie,

Panie Piotrze,
różnica między nami polega na tym, że ja szanuję ludzi, którzy deklarują chęć współpracy i nie prowadzę gier za ich plecami (czy są to interesy partykularne to jasne, jeżeli nie Pana to na pewno pozostałych uczestników tej zmowy). W moim systemie wartości nazywa się to lojalność i znajduje się wysoko w hierarchii. Po spotkaniu w Kłodzku nie daliśmy nikomu 6 czy 8 miesięcy, bo byliśmy pewni tego co usłyszeliśmy, a jak doczyta się Pan dokładnie w końcówkę mojego posta to znajdzie Pan zaproszenie do współpracy skierowane do wszystkich - nasze pozostało bez echa, na Pana zaproszenie daliśmy się nabrać. Za 6-8 miesięcy kilka rzeczy się zmieni, m.in. przyjdzie wiosna, to można stwierdzić ze 100% pewnością, Pan używa słowa "może" - to słyszeliśmy już wszyscy.

...A to dogadanie się w partykularnej sprawie, za plecami innych to był powrót do kalendarza, który od jakiegoś czasu jako projekt został ogłoszony tak jak imprezy innych organizatorów (tak naprawdę to porozumienie nasze będzie skuteczne, jeżeli do poniedziałku ukaże się komunikat o którym wspominałem - jak do tej pory to ten kolaborujący OSM jako jedyny organizator miał odwagę wycofać swoje imprezy z kalendarza - no tak zaraz pewnie się dowiem, że to nie był akt odwagi tylko z góry ustalona gra). Rozumiem, że każdy, kto zgłosił swoją imprezę do kalendarza LOK i ją później potwierdził, zrobił to za plecami środowiska, we własnym partykularnym interesie. Czy dobrze rozumiem Pana wypowiedź?

Moją wypowiedź należy czytać dosłownie - pokazał Pan mi i wszystkim osobom zaangażowanym w założony przez Pana temat i mającym nadzieję na trochę solidarności (nie mówię wiarę, bo większośc z nich nie wierzyła), że preferuje Pan, a poprzez Pana stowarzyszenie OSM "dogadanie się" we własnej sprawie. A jeżeli chodziło Panu o potwierdzenie kalendarza to po co ta zabawa w listy otwarte, trzeba było pisać list do LOK'u, a nie do innych osób, którym w efekcie nie okazał Pan cienia szacunku - tak należy rozumieć moje stanowisko.

...Rozumiem także, że po tamtym spotkaniu (tym na początku roku) nie widział Pan możliwości współpracy z LOK i KMK bo jest instytucja ......., a impreza która odbyła się latem w Jelczu była przez Pana oprotestowana, bo przecież współpraca z LOK i KMK nie jest możliwa.

Tu pomieszał Pan i kompletnie poplątał fakty. Poleciłem Panu lekturę forum ale jeżeli nie ma Pan czasu lub ochoty to chętnie wyjaśnię:
- na tamtym spotkaniu Panowie, z którymi Pan się wczoraj spotkał powiedzieli wyraźnie i otwartym tekstem - LOK nie widzi możliwości współpracy z klubami. Koniec.Kropka. Widocznie wtedy nie mieliśmy wystarczającej siły przebicia, a współpraca LOK i OSM kwitła i po części to było powodem, że grupa osób z Dolnego Śląska nie mogła się przebić. Szansa wystąpienia w szerszym gronie pojawiła się przedwczoraj, a Pan urządził tej szansie w dniu wczorajszym pogrzeb.
- impreza w Jelczu to temat z roku 2007 (dokładnie były to dwie imprezy) i była użyta jako przykład jak LOK zarabia na organizowaniu imprez. Jak nie zna Pan tego mechanizmu to wyjaśniam:
1. Imprezę organizuje kilku lokalnych zapaleńców, np. w Jelczu
2. Impreza w całości jest przez nich finansowana (nagrody, koszty organizacyjne), poświęcają oni swój czas na przygotowanie toru i.t.d.
3. Na imprezie pojawiają się Panowie z LOK'u, jeden kasuje wpisowe (nigdzie się z tego nie rozlicza, a wielokrotnie proszony Pana kolega, P.Ciećwierz najpierw wije się w wyjaśnieniach jak piskorz, a na koniec odsyła do dolnośląskiego LOK), drugi i trzeci z Panów zarabiają po prostu na dietach, hotelach kosztach transportu i lewych fakturach za gastronomię (czekam na pozew sądowy w tej sprawie - Panowie z LOK'u to do Was) - kasując tym samym pieniądze, które ministerstwo przeznacza na organizację imprez (od wielu lat !!!).

O imprezie w Jelczu to wszystko, wymienić wszystkich punktów LOK'owskiego bałaganu nie sposób (zabrakło by pamięci na serwerze).

I na zakończenie tego lekko przydługawego wywodu: Życzę Panu aby stało się tak jak Pan sobie wymyślił, choć nie znam szczegółów. Jak za 0,5 roku powstanie sprawna organizacja dbająca o rozwój modelarstwa kołowego przywieziemy Panu do Warszawy list gratulacyjny, kwiaty, a ja zafunduję Panu wakacje. Jeżeli tak się nie stanie liczymy chociaż na słowo "przepraszam".

KYOSHOblog

Ostatnio edytowano Cz paź 02, 2008 7:55 pm przez Adam Różycki, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 7:33 pm 

...
A to dogadanie się w partykularnej sprawie, za plecami innych to był powrót do kalendarza, który od jakiegoś czasu jako projekt został ogłoszony tak jak imprezy innych organizatorów (tak naprawdę to porozumienie nasze będzie skuteczne, jeżeli do poniedziałku ukaże się komunikat o którym wspominałem - jak do tej pory to ten kolaborujący OSM jako jedyny organizator miał odwagę wycofać swoje imprezy z kalendarza - no tak zaraz pewnie się dowiem, że to nie był akt odwagi tylko z góry ustalona gra). ...

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Spektakularne odwołanie imprezy na 3-4 dni w celu zaszantażowania LOK.List w poniedziałek z ogłoszeniem rezygnacji z imprez ,a w środę "zdradziecki "pocałunek z LOK.Kiedy zadałem w poniedziałek pytanie, a co z asfaltem w lecie ,nie potrafił mi Pan nic powiedzieć,bo wasz niby bunt przewidywany był tylko max na 3 dni...

Wasz protest z zawodami był tyle warty co wyjście z sali w czasie Waszego spotkania,J.M niby, rzucającego wszystko.
Widocznie zimny zefirek korytarzy LOKowskich ostudził mu umysł,bo wrócił po chwili i jest spowrotem z nami...ale czy my się cieszymy?
Czy chociaż poprawi durne , miejscami przepisy w przeciągu tych 8 miesięcy?

ps.do której czekamy w poniedziałek,bo jak znam życie to właśnie na poniedziałek są zaplanowane problemy z serwerem...no chyba,że nareszcie będzie poważnie i tak ważne oświadczenie zostanie umieszczone na stronie ZG LOK ,a nie na prywatnej stronie ,która jest niby oficjalną...
(są posty gdzie Panowie z Komisji o prywatności strony pisali)

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:59 pm 

Adam Różycki napisał(a):
Życzę Panu aby stało się tak jak Pan sobie wymyślił, choć nie znam szczegółów. Jak za 0,5 roku powstanie sprawna organizacja dbająca o rozwój modelarstwa kołowego przywieziemy Panu do Warszawy list gratulacyjny, kwiaty, a ja zafunduję Panu wakacje. Jeżeli tak się nie stanie liczymy chociaż na słowo "przepraszam".

Szanowny Panie,
ja również tego życzę ale nie sobie, ale nam wszystkim, z jedną tylko uwagą, a mianowicie w pewnym momencie (gdy będą już do tego odpowiednie warunki) aby organizacja była sprawna i silna muszą się włączyć w s z y s t k i e siły.
Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:02 pm 

:shock: :twisted: :oops: :shock: :evil: :( :o :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 10:48 pm 

Szanowny Panie,
ja również tego życzę ale nie sobie, ale nam wszystkim, z jedną tylko uwagą, a mianowicie w pewnym momencie (gdy będą już do tego odpowiednie warunki) aby organizacja była sprawna i silna muszą się włączyć w s z y s t k i e siły.
Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Na "wszystkie siły" to Pan się w dniu wczorajszym wypiął i proszę to w końcu zrozumieć. Nikt nie wierzy już w Pana intencje, niezależnie od Pana zapewnień.

Na tym kończę pisanie w tym temacie. Do usłyszenia za pół roku :(

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 10:50 pm 

Adam Różycki napisał(a):
Życzę Panu aby stało się tak jak Pan sobie wymyślił, choć nie znam szczegółów. Jak za 0,5 roku powstanie sprawna organizacja dbająca o rozwój modelarstwa kołowego przywieziemy Panu do Warszawy list gratulacyjny, kwiaty, a ja zafunduję Panu wakacje. Jeżeli tak się nie stanie liczymy chociaż na słowo "przepraszam".

Szanowny Panie,
Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

No niezły żarcik aż mi zajady popękały sorki ale nie moge sie powstrzymać :)

Na mnie nie licz kończy mi sie kasa :)

tel 791 339 669

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 8:38 am 

Adam Różycki napisał(a):

Panie Adamie,

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Zacytuj i mnie w swoim poście :)Chciałbym poznać odpowiedź

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 10:22 am 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):
Czy konflikt który powstał pomiędzy OSM a LOk'iem wynikł właśnie z tej sytuacji że LOK nie chciał zgodzić się na nadawanie Tytułu Młodzieżowego Mistrza Polski - i w późniejszym etapie atak z waszej strony i wykorzystanie tej sytuacji

Witaj Aurel,

chętnie odpowiem Ci na pytanie, chociaż mam niejasne wrażenie, że chyba wszystkie osoby na tym forum w pierwszej kolejności wydały na mnie wyrok, negatywanie oceniły moje działanie więc dalsza dyskusja jest tylko próbą udowodnienia, że taka ocena jest usprawiedliwiona.

A wracając do pytania. Gdybyś uważnie przeczytał zarówno mój list jak i późniejsze wypowiedzi to znalazbyś odpowiedź. A mianowicie. Głownym działaniem OSM jest praca z dziećmi i młodzieżą. Uważam, że klasa jednego producenta dla najmłodszych jest bardzo dobrym rozwiązaniem (chociaż, szanuję zdania przeciwne) i dlatego podejmy działania aby to rozwijać. Wbrew opinii starszych zawodnków, uważam, że nadawanie tytułów również dla dzieci jest dla nich ważne, stąd tytuł Mistrza Polski. | W chwili obecnej ma to być tytuł Młodzieżowego Mistrza Polski co w mojej ocenie jest lepszym wyjściem i odróżnieniem od tych "poważnych" Mistrzów Polski.

I wracając powoli do odpowiedzi. Ponieważ uważam, że obrażanie się poza pewnym efektem "medialnym" nic nie daje wiec staraliśmy się robić swoje. W którymś momencie uznaliśmy, że ustalenia i pewna praca z dziećmi nie może być kontynuowana więc podjeliśmy działania. No właśnie tu tkwi całe żródło nieporozumień. Uznaliśmy (ja także), że pomimo wcześniejszych prób wspóldziałania z KMK nie da się tego kontynuować i aby zapewnić sobie możliwość stabilnego działania należy przeprowadzić głębsze reformy w światku modelarskim. Ponieważ sprawa miałe mieć skutek nie tylko dla OSM ale dla wszystkich więc dlatego list otwarty i dalsza dyskusja. Wbrew opinii wiekszości osób zabierającyh głos w tej dyskusji uważam, że skutki tych działań będą pozytywne dla całego środowiska a warunkowa zgoda na wprowadzenie z powrotem do kalendarza zawodów organizowanych przez OSM wynika z tego, że zawody już za dwa tygodnie a dzieci są zainteresowne uczestniczeniem w zawodach a nie zajmowanie się dyskusjami (szkoda, że w większości jałowymi)

Mam nadzieję, że jest to wystarczające odpowiedź na Twoje pytanie, chociaż podejrzewam, że zostanie ona użyta przewciwko mnie :(

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 10:35 am 

Szanowny Panie Piotrze.
Wreszcie napisał Pan prawdę. Bez żadnego owijania w bawełnę. Wam chodzi tylko i wyłącznie o klasę jednego producenta, w której chcecie nadawać tytuły mistrza.
Że jest to chore niech świadczy chociażby to, że w żadnym innym państwie nie ma czegoś takiego.
I niech Pan nie pisze że Pan coś chce. Jest Pan tylko i wyłącznie narzędziem. Takim które po zużyciu zostanie wyrzucone poza nawias. Jak Pan chce wiedzieć jak to będzie wyglądało w rzeczywistości, niech Pan popatrzy na historię z Panem JM. Od uwielbienia do szczucia za pomocą listów otwartych.
A najbardziej przykre w całej tej sytuacji jest to, że moim skromnym zdaniem cała ta sytuacja została wyreżyserowana przy udziale LOK-u.
I to jest najbardziej przerażające.
I pytanie retoryczne ale bardzo ważne dla kandydatów na mistrzów. Jakie to klasy chce promować OSM. Albo prościej - jakiej firmy warto kupować modele.
I słowa pocieszenia dla Pana.
Żadna Pana wypowiedzć nie będzie wykorzystana przeciw Panu. To Pan wykorzystał innych, ale dzięki temu można było zobaczyć Pana prawdziwe oblicze.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 11:30 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
Wreszcie napisał Pan prawdę. Bez żadnego owijania w bawełnę. Wam chodzi tylko i wyłącznie o klasę jednego producenta, w której chcecie nadawać tytuły mistrza.

Panie Tadeuszu,
nie bardzo wiem dlaczego pisze Pan nareszcie, skoro ja ciągle piszę to samo począwszy do listu otwartego. M.in. dlatego napisałem list aby uczciwie napisać o celach i zamierzeniach OSM, o stosunkach ATA i OSM, o naszych priorytetach. Chyba, że Pan nie czytał Listu otwartego a wypowiada się tylko w oparciu o opinie wcześniej napisane na tym forum.

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

PS.
Gdyby wszyscy byli równo traktowani na tym forum to Panu też zwrócono by uwagę, że korzysta Pan nie ze swojego konta a to ....

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 11:51 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
...Tadeusz Żelazo

...
PS.
Gdyby wszyscy byli równo traktowani na tym forum to Panu też zwrócono by uwagę, że korzysta Pan nie ze swojego konta a to ....

Obiecałem, że nie zabiorę głosu w tym wątku ale w związku z dygresją Pana Piotra pozwolę sobie na ten ostatni raz:

Panie Piotrze, jak będzie miał Pan choć 1/1000 zasług dla modelarstwa (szerzej pojętego niż OSM/ATA) co Pan Tadeusz Żelazo to nikt Panu na bzdety uwagi nie zwróci. Proponuję trochę umiaru. Jak na razie zasłużył Pan co najwyżej na tytuł "grabarza roku 2008", w temacie solidarności środowiska modelarskiego.

Przyjmijmy po prostu, że się Pan pomylił i zamiast umieścić swój "list otwarty" na forum OSM/ATA, to zawraca Pan głowę swoimi problemami na rcauto.

Do wszystkich zainteresowanych:
Proponuję pozostawić Pana Piotra z jego problemami na pół roku i nie komentować na forum jego wypowiedzi, ponieważ najwyraźniej nie rozumie on istoty sprawy. Tak jak wcześniej napisałem - za pół roku kwiaty, podziękowania i fundowane wakacje albo "przeprosiny" z Pana strony (nie odbudują zaufania do Pana ale kilku kolegów na pewno uszanuje skruchę :) )

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 12:11 pm 

Adam Różycki napisał(a):
...
I na zakończenie tego lekko przydługawego wywodu: Życzę Panu aby stało się tak jak Pan sobie wymyślił, choć nie znam szczegółów. Jak za 0,5 roku powstanie sprawna organizacja dbająca o rozwój modelarstwa kołowego przywieziemy Panu do Warszawy list gratulacyjny, kwiaty, a ja zafunduję Panu wakacje. Jeżeli tak się nie stanie liczymy chociaż na słowo "przepraszam".

Panie Piotrze szkoda ,że Adam nie zaproponował tych wczasów przed Waszą wizytą w LOK,bo pokusa jest duża.Gdyby postąpił Pan uczciwie w stosunku do modelarzy ,pławiłby się Pan w takim oto luksusie http://www.kliczkow.com.pl/.A tak to tylko sumienie obciążone (jeśli jest) no i może dopaść jesienna deprecha.No chyba,że jeszcze da Pan sobie szansę...Takiego luksusu ,gratyfikacje z ATA nie zapewnią.No chyba że dobre samopoczucie podczas długich,zimowych wieczorów, poprawi Pan sobie odsłuchując nagrań Jana Matukina, jakich ,Pan dokonywał w Nowym Targu.

Ps.kto był stroną w dyskusji stanowiska modelarzy w LOK podczas spotkania,Pan czy Pan Niko.
Dla propagowania i zdobywania tytułów Mistrzowskich są podziały na grupy wiekowe...to tak jakby Pan nie wiedział.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 12:37 pm 

Adam Różycki napisał(a):

Obiecałem, że nie zabiorę głosu w tym wątku ale w związku z dygresją Pana Piotra pozwolę sobie na ten ostatni raz:
)

Drogi Adamie:
Naiwność ludzka,jaką wykazuję się Pan Piotr,myśląc że Wszyscy są głupsi od niego, jest przerażająca i dlatego nie powinniśmy przechodzić obok tego obojętnie.Przecież takie zadufanie w Sobie może stać się przyczyną np.kompleksów czy skołowacenia i t.p..
Musimy reagować choćby dla Jego dobra.Tym bardziej,że Tadeusz przewiduje dla Pana Piotra za jakiś czas przysłowiowy "śmietnik"historii modelarstwa.
A ja od pewnego czasu szanuję każde słowo Tadeusza (pierwsze zdanie 100% poważne bez podtekstów),bo potrafi przewidywać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona