Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 2:04 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 6:36 am 

Witam,

W szczególności oczywiście inicjatora tego tematu i jednocześnie autora tzw. "listu otwartego", tj. Pana Piotra (:)). Dalszą częśc można potraktować jako "list zamknięcia".

Panie Piotrze i panowie z OSM, gratuluję Wam tego posunięcia jakim była publikacja Waszej "odezwy". Posunięcie to czujemy i będziemy czuć jeszcze długo w tylnej części ciała. Dogadując się z Panami z LOK'u ubiliście swój interes, zakonserwowaliście interesy LOK'u na bliżej ani dalej nieokreślony czas ale to nie jest najgorsze. Najgorsze i niewybaczalne jest to, że potwierdziliście dobitnie to co mówili nasi oponenci - Wam nie można ufać, a odbudowanie zaufania jest rzeczą bardzo trudną, jeżeli w ogóle możliwą.

Działanie LOK' było do przewidzenia - przekupując jednego, skłócić środowisko do tego stopnia aby realna współpraca nie miała miejsca, tej socjologicznej sztuczki Panowie LOK'owcy nauczyli się już dawno, a Pan jako kolejna już osobą padł niestety tego ofiarą. Współczuję.

Na koniec mała konkluzja, hasło które warto stosować w życiu aby błędów poprzedników nie powtarzać:

"Bez znajomości historii nie da się budować przyszłości" - Pan Panie Piotrze ma konto na forum od niedawna, ponieważ dał Pan LOK'owi kilka miesięcy czasu, tym samym ma Pan czas aby prześledzić forum w długie zimowe wieczory i poczytać o historii działań tej organizacji w środowisku modelarskim. Przyjemnej lektury.

Przykro Panie Piotrze, dołączył Pan do tych, którzy preferują rozmowy zakulisowe i dogadywanie się "telefoniczne". Do sprawy wrócimy za rok.

Życzę powodzenia.

ps. Jednocześnie kłaniam się nisko i z szacunkiem osobom, które przestrzegały mnie (nas) przed zbyt pochopnym poparciem OSM'u. Mieliście rację, choć przyznaję to z żalem

KYOSHOblog

Ostatnio edytowano Pt paź 03, 2008 3:10 pm przez Adam Różycki, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:35 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Wniosek jeden .Chyba mamy nowy PZPN.Bo czegoś nie rozumiem.Ta władza na podstawie tych przepisów narobi smrodu ,a potem przyjdą nowi i po nich się pojedzie.Chyba kolejność powinna byc odwrotna,nowi ludzie nowe ustalenia...Ale jeśli OSM osiągnął to co chciał to nam szaraczkom tylko patrzeć z boku na misia w wykonaniu OSM-u z LOK-iem.
A miała być dzielona skóra...
Ps.30 srebrników czy więcej...?

Może wydawać się to dziwne ale popieram Pana, proszę Pana.

Nie wszyscy w OSM popierają zdanie Piotra. Jest grono ludzi które nie chcą współpracować z LOK i KMK. Myślałem, że udało się ruszyć beton, niestety wyszło jak zawsze.

Za kilka tygodni będą nowe wybory w OSM na których poddaje się do dymisji z funkcji którą pełnie (funkcja społeczna). Jest to decyzja która podjąłem kilka tygodni temu.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 11:04 am 

no to OSM dostał co chciał i nie zabiera zabawek.....to po co to zamieszanie

Piotr Niedźwiecki napisał(a):
Aureliusz Ciechalski napisał(a):
a o co tu chodzi "Młodzieżowy M P

Zgodnie z informacjami, które uzyskaliśmy wcześniej w Ministerstwie Sportu, w klasach, które mają ograniczenie wiekowe (w tym przypadku do 15 roku) nie mogą być nadawane tytuły Mistrza Polski lecz Młodzieżowego Mistrza Polski. Wogóle na poziomie dzieci i młodszej młodzieży nie powinno byc rozgrywanych zawodów rangi Mistrzostw Polski.Z mojego punktu widzenia nie ma to większego znaczenia skoro i tak osoby wygrywające klasy Junior i tak nie mogą wejść do kadry Polski, nie będą reprezentowali Polski na arenie międzynarodowej itd.
Pozdrawiam.
Piotr

skomentuje to jednoznacznie: to wpiszmy zakaz startowania dzieci do lat 15 w zawodach rangiMP przecież oni mogą startować w Tamiya CUP i klasach Tamiya czyli MMP gratuluje mysli p.Piotrze
pozdrawieam
krzysztof skrzypiec

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 11:27 am 

Witam,
wbrew opinii, która wynika z ostatnich postów, ja dalej uważam, że należy rozmawiać i współpracować z każdym, oczywiście jeżeli jest wola rozmowy i współpracy. Uważam także, że w środowisku działają rózne grupy interesów i każdy chciałby aby tylko jego stanowisku było dominujące. Ale w taki sposób oprócz niekończących się dyskusji nie uda się niczego zbudować i tylko kompromis, i związane z tym pewne ustępstwa mogą byc podstawą do zbudowania czegokolwiek.

Dalej podtrzymuję swoje stanowisko związane ze zmianami reprezentacji środowiska modelarskiego w KMK czy innej strukturze, która może powstanie. Ustępstwem z mojej strony było to, że do dymisji nie dojdzie w ciągu najbliższego miesiąca lub dwóch tylko w przeciągu 6 miesięcy (a może nawet 8) bo jestem w stanie przyjąć argumenty dlaczego takie przesunięcie powinno mieć miejsce (pisałem o tym wcześniej).

A w nawiązaniu do historii to zawsze podzielałem konserwatywno-liberalne poglądy UPR. Bardzo wielu moich znajomych także uważa, że są to warte wprowadzania projekty. I co z tego? Włodarze UPR przekonani o wyższości swoich poglądów nie byli w stanie poddać się kompromisowi z kimkolwiek innym i poza krótkim epizodem w sejmie do dnia dzisiejszego mogą byc przekokani o swoich racjach ale tylko w dyskusji na "kanapie".
Oczywiście okopanie się na swoich pozycjach i ograniczanie się do mniej lub bardzie krytycznych uwag jest bardzo wygodne. Nikt wtedy nie napisze o srebrnikach, przekupywaniu czy utracie zaufania. Ale jednocześnie z takich pozycji nie ma się wpływu na żadne zmiany. I pozostanie tylko rola podobna do tej jak jest udziałem UPR.

I jeszcze jedno. Jeżeli nie wesprzecie Panowie moich działań, jeżeli nie będzie sugerowali pozytywnych rozwiązań, ale także krytykowali błednych, to może się okazać, że moja (i nie tylko moja) determinacja osłabnie i kolejne próby zakończą się niepowodzeniem.

Panowie! Opublikowałem swój tekst, zgłosiłem tam nie tylko krytyczne uwagi ale wskazałem drogę do zmian. Bynajmniej nie ze swojej inicjatywy uczestniczyłem we wczorajszym spotkaniu. Spierałem się, dyskutowałem, rozmawiałem, denerwowałem przez prawie 5 godzin. Niezwłocznie opublikowałem ustalenia z tego spotkaniu na niniejszym forum. Nic oprócz dłuższego niż się spodziewałem terminu dojścia do konkluzji mojego listu się nie zmieniło. Dalej, uzyskałem zapewnienie, że w przygotowaniu nowego Regulaminu bedą mogli wziąć udział reprezentanci klubów. Wszystkich klubów, nie tylko OSM. Wszystkie pozostałe szczegóły są jeszcze do dyskusji. Czy naprawdę uważacie Panowie, że należy mi się taka reprymenda?

I na koniec jeszcze jedno. Panie Adamie sam Pan w dyskusji na początku roku wnioskował, aby to właśnie kluby miały większy udział w reprezentowaniu środowiska. Dokładnie w takim kierunku to idzie. Czy termin dojścia jest wystarczająco krótki? Może zbyt długi. Czy jestm w 100% przekonay że tak będzie? Nie. Ale ja zamierzam kontynować rozmowy ze wszystkimi, także z LOK i KMK aby taki scenariusz doprowadzić do końca.

Pozdrawiam.

Piotr Niedźwiecki

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 11:38 am 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):
a o co tu chodzi "Młodzieżowy M P

Zgodnie z informacjami, które uzyskaliśmy wcześniej w Ministerstwie Sportu, w klasach, które mają ograniczenie wiekowe (w tym przypadku do 15 roku) nie mogą być nadawane tytuły Mistrza Polski lecz Młodzieżowego Mistrza Polski. Wogóle na poziomie dzieci i młodszej młodzieży nie powinno byc rozgrywanych zawodów rangi Mistrzostw Polski.Z mojego punktu widzenia nie ma to większego znaczenia skoro i tak osoby wygrywające klasy Junior i tak nie mogą wejść do kadry Polski, nie będą reprezentowali Polski na arenie międzynarodowej itd.
Pozdrawiam.
Piotr

Witam Ponownie :
Czy konflikt który powstał pomiędzy OSM a LOk'iem wynikł właśnie z tej sytuacji że LOK nie chciał zgodzić się na nadawanie Tytułu Młodzieżowego Mistrza Polski - i w późniejszym etapie atak z waszej strony i wykorzystanie tej sytuacji

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 11:46 am 

Witam Panie Krzysztofie

skrzypiec patryk napisał(a):
skomentuje to jednoznacznie: to wpiszmy zakaz startowania dzieci do lat 15 w zawodach rangiMP przecież oni mogą startować w Tamiya CUP i klasach Tamiya czyli MMP gratuluje mysli p.Piotrze

Po pierwsze sytuacja taka występuje np. w piłce nożnej, gdzie w Mistrzostwach Europy może wystartować zawodnik 16 letni. Ale już w Mistrzostwach Europy U21, nie mogą startować zawodnicy 22 letni, a i same Mistrzostwa mają dopisek U21. W naszym przypadku dopisane jest Młodzieżowe.

piotr niedźwiecki napisał(a):
A wracając do OSM, to znaleźliśmy swoją niszę w postaci klas dzieci i młodzieży. Jak pisałem w liście, dalej uważam, że to bardzo dobry pomysł aby te osoby ścigały się modelami jednego producenta. Ale uważam, także, że z korzyścią dla wszystkich będzie, jeżeli takie klasy stworzą inni producenci, także w randze Mistrzostw Polski i z czasem będą mogli porównać swoje umiejętności już na wyższym poziomie w klasach Open.

Jako członek Zarządu OSM (ciągle jeszcze) mam obowiązek dbać o interes swojej stowarzyszenia. Ale jednocześnie, tak jak pisałem do Pan wcześniej będę popierał wszystkie inicjatywy stworzenia klas innych producentów skierowane do dzieci i młodzieży, także w randze Młodzieżowych Mistrzostw Polski.

Czy w mojej bardzo krótkiej historii pisania na tym forum jest niekonsekwencja lub zmiana stanowiska np. po wczorajszym spotkaniu?

Pozdrawiam.

Piotr Niedźwiecki

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 12:16 pm 

Jako członek Zarządu OSM (ciągle jeszcze) mam obowiązek dbać o interes swojej stowarzyszenia. Ale jednocześnie, tak jak pisałem do Pan wcześniej będę popierał wszystkie inicjatywy stworzenia klas innych producentów skierowane do dzieci i młodzieży, także w randze Młodzieżowych Mistrzostw Polski.

Czy w mojej bardzo krótkiej historii pisania na tym forum jest niekonsekwencja lub zmiana stanowiska np. po wczorajszym spotkaniu?

Pozdrawiam.

Piotr Niedźwiecki

Nie no konsekwencji w działaniu nigdy tego Panu nie zarzuciłem jednak nie warto byłoby pomysleć skoro powstały MMP to dlaczego mamy tworzyć to dla każdego producenta osobno zróbmy to z podziałem na spaliny i tu klasy oraz elektryki i tu również klasy zapewene poczuły by się lepiej i nasze dzieciaki (nie są dzielone na tych od jednego modelu i tych od drugiego) a radosć z wygranych naszych pociech i przyszłych mistrzów była by ogroma (ale to zapewne już Pan zna organizując zawody dla nich) tak jak to robia w innych krajach europy a opieka firm modelarskich rozpoczeła by się od tych najmłodszych lat
pozdrawiam
krzysztof skrzypiec

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 12:24 pm 

A w nawiązaniu do historii to zawsze podzielałem konserwatywno-liberalne poglądy UPR. Bardzo wielu moich znajomych także uważa, że są to warte wprowadzania projekty. I co z tego? Włodarze UPR przekonani o wyższości swoich poglądów nie byli w stanie poddać się kompromisowi z kimkolwiek innym i poza krótkim epizodem w sejmie do dnia dzisiejszego mogą byc przekokani o swoich racjach ale tylko w dyskusji na "kanapie".

A no to z tego,że górę biorą Ci którzy obiecują najpierw Japonię,100000000 zł,potem Irlandię,a chodzi poprostu o "koryto".
Piotr Niedżwiecki napisał(a):
Oczywiście okopanie się na swoich pozycjach i ograniczanie się do mniej lub bardzie krytycznych uwag jest bardzo wygodne. Nikt wtedy nie napisze o srebrnikach, przekupywaniu czy utracie zaufania. Ale jednocześnie z takich pozycji nie ma się wpływu na żadne zmiany.

Panie Piotrze a jak mieć zaufanie skoro cała afera przebiegała w ten a nie inny sposób.
Napisał Pan list po którym wykonał Pan kilka ruchów w celu "uruchomienia" sprawy (telefony,PM),po czym dowiadujemy się ,że odbyło się spotkanie w LOK na ,którym byli Dyrektor Melion,Sekretarz Ciećwierz,nieznany nikomu Pan , p. Grzegorczyk (nowy pracownik), przedstawiciele KMK: p. Bernady, p. Matukin oraz P. Triandafilidis i P.Niedżwiecki.
I cóż to ,typowe biznesowe spotkanie na ,którym zapadły decyzje mające niby znamię zmian.
I kto Nas reprezentował? Duet z Komisji z J.M. na czele (nie obeszło się bez fochów wchodzenia i wychodzenia z pokoju),biznesmen,który wspomaga finansowo OSM,Pan Piotr ze znikomym doświadczeniem pewnie na smyczce ATY,(no może z chęciami ,ale jak wiemy dobre chęci to w piekle na podłodze...).
I co się na takim kolesiowskim spotkaniu odbywa?Dymisje,podział kasy (bo skoro imprezy ATY wracają do kalendarza),pewnie rozdanie stołków,no i ten termin karencji,8 miesięcy,potrzebny na posprzątanie bagienka czy na podział łupów.
Uczciwie było by poinformować o takim spotkaniu przed.

PS.Do Pana Jacka-Panie Jacku po takich "zmianach" nie dziwię się że chce się Pan podać do dymisji w OSM-ie,bo jak Pan sam pisał z obecnym stanowiskiem nie mógłby się Pan znależć w "nowej"komisji.A może od wczoraj już ktoś utrzymuje temperaturkę stołeczka dla Pana.Tyle się tu dzieje,że wcale mnie to by nie żdziwiło.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 12:32 pm 

...
I na koniec jeszcze jedno. Panie Adamie sam Pan w dyskusji na początku roku wnioskował, aby to właśnie kluby miały większy udział w reprezentowaniu środowiska. Dokładnie w takim kierunku to idzie. Czy termin dojścia jest wystarczająco krótki? Może zbyt długi. Czy jestm w 100% przekonay że tak będzie? Nie. Ale ja zamierzam kontynować rozmowy ze wszystkimi, także z LOK i KMK aby taki scenariusz doprowadzić do końca.

Pozdrawiam.

Piotr Niedźwiecki

Szanowny Panie Piotrze,

Ja, po spotkaniu jakie odbyło się Kłodzku napisałem wnioski, z których jasno wynikało, że LOK nie widzi możliwości formalnej współpracy z klubami (nie wspomnę o braku zainteresowania taką współpracą). Spotkanie to odbyło się z inicjatywy przedstawiciela LOK'u, a my nie ogłaszaliśmy żadnej pompatycznej odezwy do środowiska, aby potem, za plecami dogadać się w jakiejś swojej partykularnej sprawie.

Pan wykorzystał kredyt zaufania i załatwił swój interes. Jeszcze raz podkreślam - zniszczył Pan wiarę w możliwość współpracy środowiska i potwierdził Pan to, co nasi oponenci od dawna mówili - OSM działa w swoim interesie i nie zależy im na żadnej konsolidacji. Ustalenia, które Pan poczynił z LOK'iem są Pana pomysłami lub jak to Pan nazywa kompromisem, a pół roku mija szybko - do sprawy na pewno wrócimy.

Pan się dogadał i życzę wszystkiego najlepszego. Jakby Pan chciał jeszcze kiedyś z kimkolwiek się dogadywać to odradzam pisanie "listów otwartych" - tę formę komunikacji spalił Pan ostatecznie. Może Pan zamierza rozmawiać "ze wszystkimi" - problem w tym, że po tej akcji wielu dyskutantów Panu nie pozostanie.

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 12:49 pm 

Nawet widziałem już światełko w tunelu, a tu jak nie je... po gałach i znów czarna dziura. To żal.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 12:53 pm 

Niestety, chwilowe uniesienie minęło. Również uważam że to spotkanie miało na celu załatwienie spraw pośrednio- biznesowych , a szkoda bo zaczynało się nieżle. Niestety przeczytałem za namową jednego kolegi ,,Modelarza,, z września tego roku , włosy i parę innych rzeczy stanęło mi na głowie. Często czytam i słyszę bzdury marketingowe i takowe przeczytałem w arykułach niejako pisanych pod Tamiya. Chcecie naszym kosztem załatwić swoją sprawę, chodzi tutaj o środki finansowe i wpływy - władzę.
Nadal jestem przeciwnikiem wprowadzania klas dla jednego producenta i nadawania im tytułu Mistrza Polski. Mistrz Tamiya, Mistrz Kyosho - ok. Moze jednak sprawa wygląda trochę inaczej, moze to kol. Matukin i Bernady nie chcą z Wami współpracować bo nie chcą ulec na Wasze żądania. Chcę zmian, ale nie na takich zasadach, chcę uczciwych wyborów, chcę żeby to kluby miały wpływ na to jak będzie wyglądała nasza przyszłość.
Jest to tylko moje zdanie , nie musi nikt się z nim zgadzać, ale musi je uszanować.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 1:28 pm 

PS.Do Pana Jacka-Panie Jacku po takich "zmianach" nie dziwię się że chce się Pan podać do dymisji w OSM-ie,bo jak Pan sam pisał z obecnym stanowiskiem nie mógłby się Pan znależć w "nowej"komisji.A może od wczoraj już ktoś utrzymuje temperaturkę stołeczka dla Pana.Tyle się tu dzieje,że wcale mnie to by nie żdziwiło.

Ja od samego początku nie miałem zamiaru uczestnictwa w komisji. Jeszcze przed poprzednimi wyborami zanim ktoś miał zamiar wysunąć moją kandydaturę powiedziałem stanowcze NIE.

Powiem więcej, prawdopodobnie jestem już na czarnej liście w LOK i KMK ponieważ:

- moje nazwisko zniknęło z listy aplikantów na sędziego kategorii III.

- Nie jestem zapraszany na spotkania do LOK.
Miałem przyjść na ostatni CKM i reprezentować OSM. Niestety w ostatniej chwili dowiedziałem się od osób trzecich, że zaproszenie dla mnie jest już nieważne. Potwierdził mi to w rozmowie telefonicznej pan Zbigniew. Powodem odwołania zaproszenia było podobno moje złe zachowanie z przeszłości.

- Momentem kulminacyjnym była moja rozmowa z Panem Zbigniewem na zawodach off-road na Bemowie. Pan Zbyszek publicznie na mnie nawrzeszczał. Jego stwierdzenie brzmiało, że popieram osoby które do niedawna na mnie pluły na forach internetowych. Ta popisówka ze strony Pana Zbigniewa nie przeszła bez echa. Później napisałem na forum, że jeżeli sytuacja się powtórzy to złoże skargę do ZG LOK na skandaliczne zachowanie ich pracownika na zawodach. Oprócz mnie na tych samych zawodach oberwało się kilku innym osobą.

Nie interesują mnie ciepłe posadki, gorące stołeczki i inne takie tam funkcje społeczne.

Tak jak wcześniej wspominałem, mam inne zdanie na temat współpracy z LOK niż Piotr.
Wole aby nie było komisji i był przez pewien czas był paraliż niż ma ona funkcjonować przez 8 miesięcy i podejmować destruktywne decyzje.
Za 2 tygodnie zaczyna się sezon halowy. Nadal nie ma oficjalnego kalendarza 2008/2009, informatora na najbliższe zawody, oficjalnych przepisów i wielu innych rzeczy.
Są tylko projekty i chaos organizacyjny.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 1:38 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
....

Tak jak wcześniej wspominałem, mam inne zdanie na temat współpracy z LOK niż Piotr....

OK Panie Jacku to jest Pan gość wporzo...

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 1:40 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
....

Tak jak wcześniej wspominałem, mam inne zdanie na temat współpracy z LOK niż Piotr....

OK Panie Jacku to jest Pan gość wporzo...

<LOL> Słodzimy<LOL>

Tytuł: :)
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 4:44 pm 

Wspominając stare dobre czasy kina hollywoodzkiego i film "Robin Hood i faceci w rajtuzach" chce zadedykowac jedna z bardzo znanych scenek z tego filmu:

..."siekierka na cześc".... LOK, KMK i OSM

Przy okazji chce się dołaczyc do słów Kol. Artura D.
Jestem stanowczym przeciwnikiem nadania tytułu Mistrza Polski w klasie w której jeżdżą modele tylko jednego producenta to jest po prostu niedorzeczne i śmiechu warte.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona