Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 31, 2026 9:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N sie 01, 2004 2:31 pm 

Witam

W zwiazku z pojawieniem sie bardzo rozsadnej cenowo oferty OFNY Titan Twin przyszedl mi do glowy pewien pomysl...

Wszyscy strasza ogromnymi trudnosciami z regulacja i synchronizacja 2-ch silnikow, pomyslalem, ze to jednak nie dla mnie, wiec moze inaczej?

A co Wy na to zeby kupic Titan Twin, wybebeszyc z niego oryginalne silniki (Ofna Force .26), sprzedac je i w ich miejsce wstawic jeden duzy silnik? (moze Truckzille...)

Ktos zapyta: to dlaczego nie kupic zwyklego Titan'a (lub Titan Deluxe) i wstawic mocny silnik? Juz odpowiadam:
1. Titan Twin ma inne, szersze i lepsze podwozie.
2. Cala mechanika jest fabrycznie przystosowana do mocy prawie 5KM (tyle maja 2 silniki Force .26) czyli nawet troche wiecej niz oferuje Truckzilla...
3. Duzo miejsca na ew. modyfikacje (zbiorniki paliwa z przodu...)

A moze ten caly krzyk w sprawie "niemoznosci" ustawienia, wyregulowania i zsynchronizowania 2-ch silnikow jest przesadzony? Ma ktos jakies praktyczne doswiadczenia?

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sie 01, 2004 3:27 pm 

Gruby napisał(a):
Ja sie tak super dobrze nie znam, ale czy nie dalo by sie wyregulowac jednego silnika(drugi jest zgaszony), a potem ustawic identyczne ustawienia w drugim? :?

Tego to ja nie wiem, ale wczoraj na GG doszlismy z Raflee'm do wniosku, ze skoro kazdy silnik ma wlasne sprzeglo odsrodkowe to odpalasz jeden i jezdzisz, jak sie zgrzeje to go gasisz i odpalasz drugi i tak na zmiane, czyli jazda non-stop... :roll:

A jak potrzebujesz kopa to odpalasz oba i... ogien :P

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N sie 01, 2004 4:08 pm 

W ostatnim dodatku o monsterach do RC Car Action byl test porownawczy kilku truckow, miedzy innymi Twin Tytana.
I wyszlo ze nie jest to za dobry truck, niby podnosi przednie kola, przyspiesza i wyciaga te 48 mph ale zle skacze, zle sie prowadzi przy wiekszych predkosciach, zle zakreca. Wazy jakies 7.5 kg i ma srodek ciezkosci polozony bardzo wysoko. O samym ustawieniu silnikow napisali ze nie jest specjalnie trudne (odpalasz 1, ustawiasz, gasisz, odpalasz 2, ustawiasz i pozniej odpalasz 1) ale tez nie jest to truck dla nowicjusza.
Pozatym przy takiej masie i mocy bedzie sie czesciej psol niz inne trucki.
Wydaje mi sie ze lepiej zostac przy jednosilnikowcu i zainwestowac w jakis super silnik.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 01, 2004 5:52 pm 

Kuba napisał(a):
W ostatnim dodatku o monsterach do RC Car Action byl test porownawczy kilku truckow, miedzy innymi Twin Tytana.

Masz ten dodatek? Place "kazde" pieniadze za oryginal, ksero, skan, zdjecie (no tutaj to przesadzilem...)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 02, 2004 12:13 am 
Raflee

Kuba napisał(a):
I wyszlo ze nie jest to za dobry truck, niby podnosi przednie kola, przyspiesza i wyciaga te 48 mph ale zle skacze, zle sie prowadzi przy wiekszych predkosciach, zle zakreca. Wazy jakies 7.5 kg i ma srodek ciezkosci polozony bardzo wysoko. O samym ustawieniu silnikow napisali ze nie jest specjalnie trudne (odpalasz 1, ustawiasz, gasisz, odpalasz 2, ustawiasz i pozniej odpalasz 1) ale tez nie jest to truck dla nowicjusza.
Pozatym przy takiej masie i mocy bedzie sie czesciej psol niz inne trucki.
Wydaje mi sie ze lepiej zostac przy jednosilnikowcu i zainwestowac w jakis super silnik.

Wiesz... to jak sie bedzie model prowadzil to zalezy od ustawien, bo mozesz go ustawic specialnie na zakrety, albo na proste - Twoj wybor... A co do skakania to tez mocno zalezy od oleju i twardosci sprezyn, bo na np. miekkich to nie jest jazda...

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 02, 2004 1:22 am 

Ja wole miec model ustawiony na proste i na zakrety, a twarde sprezyny to sa dobre na plaski asfalt a nie w teren.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 02, 2004 10:57 am 
Raflee

Kuba napisał(a):
Ja wole miec model ustawiony na proste i na zakrety, a twarde sprezyny to sa dobre na plaski asfalt a nie w teren.

Wiesz co... jak Ty chcesz skakac z miekkimi sprezynami to powodzenia... przecez jak on wazy kilka kg, to jak spadnie na ziemie to na 90% cos sie ugnie, zlamie i nie wiem co jeszcze... jak pisalem o twardych to nei chcodzilo mi o jakies bardzo twarde...

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 02, 2004 6:50 pm 
-=ADA$=-

a co maja sprezyny do skakania? w skokach to sie olej w amorach liczy w nawet 75% jak nie wiecej ( jest on odpowiedzialny za szybkosc kompresji amorow) a wedlug mnie to dobry pomysl, sprzedac dwa force.26 i kupic RB albo novarossi .28 :D i ogien, a skad wiesz ze jest szerszy? o ile wiem twin ma takie same wachacze jak delux

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 02, 2004 8:06 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
a skad wiesz ze jest szerszy? o ile wiem twin ma takie same wachacze jak delux

To naprawde bardzo proste:

Titan: (wiem, wiem, Deluxe jest dluzszy, ale nie szerszy, wahacze sa zupelnie inne)
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXDBU6&P=7
Titan Twin:
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXFJB9&P=7

na dole sa wymiary. Twin jest zupelnie inny, duzo szerszy (jest kwadratowy 559 x 559 mm), a ze podobny to inna kwestia...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 03, 2004 3:41 pm 
-=ADA$=-

ok pomylilem sie przepraszam

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 03, 2004 9:05 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
ok pomylilem sie przepraszam

Ale ja sie wcale nie gniewam... :D

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 10:39 am 

Nie wiem czy pamietacie ale sprzedawalem kiedys na allegro Twin Titana i nawet bawilem sie w regulacje pozniej. Koles co kupil ode mnie to autko bardzo narzekal na regulacje ale z tego co wiem to juz jezdzi tym autkiem i nie ma wiekszych problemow. Skoro to produkuja to znaczy, ze jest popyt a skoro jest popyt to znaczy, ze model nie jest az taki ciezki w regulacjach. Dodatkowo cena 2,499 jest bardzo okazyjna i gdybym nie mial teraz Savaga to na 100% bym kupil ta Ofne!!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 3:26 pm 

promian napisał(a):
... gdybym nie mial teraz Savaga to na 100% bym kupil ta Ofne!!!

Kuba mam prosbe osobista: Ty wez kup ta Ofne...

Zapytasz po co?
Bo tak mysle, ze dlugo bys z fabryczna nie wytrzymal i za jakis czas moglbym zobaczyc Ofne Titan Twin z dwoma silnikami Sirio Pro po 3,1 KM sztuka (no dobra, chociaz RB .28, niech juz bedzie te 2 x 2,85 KM...)...
To dopiero byloby cos, w morde jeza...

A jesli Ty tego nie zrobisz, to kto :?:
Sam bylbym ciekaw, ale ja tutaj wymiekam z przyczyn $$$...

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona