Witam,
Po pierwsze chcialbym sie wytlumaczyc,ze pisze temat,ktory czesciowo moze byl juz walkowany,ale jednak zakup modelu rc jest dla mnie dosc wazna sprawa,glownie ze wzgledu na jego cene.Mowiac prosciej-nie chcial bym wydac kasy na jakies %@#%#$.Ostatnio duzo myslalem wlasnie nad tym zakupem i pierwsze co wymysliem i czego sie mialem trzymac ze chce kupic samochodzi z niskim podwoziem i koniecznie spalinowy.Z biegiem czasu stwierdzilem jednak ze nie chce zabawki,ktora bede mogl sie bawic tylko w okreslonych miejscach-czytaj:plaska nawierzchnia-,dlatego postanowilem ze to bedzie off-road.Nastpenym ciezkim decyzja byl wybor napedu owego modelu.Tak jak juz mowilem,uwazalem ze lepiej bedzie miec spalinika,bo elektryki sa wolniejsze,maja mniejszego kopa itd Jednak teraz sie przekonalem,ze po pierwsze na samym starcie nie maja takiej mocy jak na wyzszych obrotach,co wyglada zupelnie odwrotnie w przypadku modelu elektrycznego,poniewaz ten na niskich obrotach osiaga maksymalna moc,pozatym spalinowy jest glosny,(wydaje mie sie)nie da sie nim jezdzic powoli,maja wiecej elementow ktore moga sie popsuc itd. Wiec tak jak juz powiedzialem interesuje mnie elektryk, off road, monster truck, w skali 1:10(badz cos kolo tego),a kowta ktora chcialbym przeznaczyc na ten zakup to jakies 1100zl.Zanim napisalem ten temat,troche poczytalem i zauwazylem ze chyba najlepszym zakupem bylby nowy emaxx badz esavage,ale jednak prosilbym podanie mi mjodelu,ktorego Wy uwazacie za godnego polecenia.Chcialbym aby ktos mi jeszce napisale,ze jak powiedzmy takim modelem bym jezdzial tak co 2gi dzien po 30min,nie skaczac,a jedynie jezdzac po jakis wertepach/koprzeniach/sciolce lesnej jak szybko musialebym zaczac wymieniacz jakies czesc?Czy jest taka mozliwosc,ze nie bede nim ostro wariowal i wystarczy ze ran na rok kupie jaks cesc zamienna i bedzie wszystko grac?Patrzac na inne modele rc elektryki,to np takie emaxx to chyba juz lepszy samochodzik,a nie z dolnej polki?To bedzie moj pierwszy model.Dodatkowo interesuje mnie jak sadzicie czy gdybym zrobil sobie zestaw akumulatorkow tych
http://allegro.pl/item421875010_mega_pr ... _1szt.html je polutowal,to czy by sie nadawaly?Dziekuje z gory za wszelka pomoc i pozdarwaiam.