Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 6:48 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor
 Tytuł: lok
PostNapisane: Pt sie 22, 2008 7:06 am 

Optymista!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 22, 2008 6:24 pm 
Administrator forum

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
.... ,napewno nie będe chwalił się takim torem jaki żeście przygotowali w Nysie ...

Zbyszku, a dlaczego piszesz o torze w Nysie którego nie widziałeś na oczy??

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: N sie 24, 2008 9:17 am 

Marku znam to z relacji oraz z tego co jest napisane przez zawodników ,jest to tylko przykład może to zrozumiesz sam miałeśą tor w Kłodzku.Moim dążeniem jest pozyskanie środków finansowych na tory we współpracy z zarejestrowanymi Klubam ponieważ to te Kluby będą gospodarzami tych torów.Jes to trudna droga ale przy wspólnym zozumieniu by to się nam udało.Pozdrawiam

Ostatnio edytowano Pn sie 25, 2008 6:51 am przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N sie 24, 2008 2:26 pm 

Jeżeli pozyskiwanie środków odbywa się na zasadzie przyjazdu działacza LOKu na zorganizowaną imprezę, wywieszeniu słusznej flagi i zebraniu startowego, to jakby to powiedzieć - dobrze sie pan czuje? Przeciez pańska działalnosc nikomu nie przynosi nic dobrego. Stara się pan zainteresować osoby z Ministerstwa "naszymi torami"? Trzeba mieć tupet by wypisywać takie rzeczy, szczególnie ze to nie pan ani żaden działacz z pańskiej organizacji je budujecie. Napisał pan ze w Pacanowie brakuje około 20kzł? Na torze ktory kosztował przynajmniej pół miliona złotych pan ma odwagę wymieniać taką cyferkę? Dalej - pisze pan ze lada chwila zostaniemy bez funduszy na zawody zagraniczne. Kto - łódkarze? Może zamiast pisać ze nalezy uiszczać opłaty za licencje ogłosi pan coś bardziej życiowego? Np zbiorka na stocznię?
Najlepsze na koniec:

... ale przy wspólnym zozumieniu by to się nam udało...

To jakiś koncert życzeń? Wspólnym? Z tego co się orientuję chodzi panu o utrzymanie stołka, nie zrozumienie.

Jak dla mnie sytuacja wygląda następujaco:
Gość, który stawia tor organizuje zawody. Wszystko ok dopóki nie pojawia się lok i obejmuje patronatu nad imprezą. Impreza się udaje, co zostaje zanotowane w kronikach, ponieważ sędziowie dostali kawę i papu na czas. Następnie pan jako sekretarz wędruje do ministerstwa i przekdłada osobie znacznie wyżej swojej głowy papier, z którego jasno wynika ze gdyby nie LOK bylibyśmy daleko w d*** i gdyby nie wyjazdy zagraniczne i inne takie cuda wianki nawet nie wiedzielibyśmy jak wyglądają tory w Europie i na świecie. Osoba wyżej jest zachwycona, bo jak nie byc, kiedy przychodzi gosc blizej nikomu nie znany i chwali sie takimi superlatywami. Ministerstwo reaguje szybko, poniewaz i tak musi na cos przeznaczyc pieniadze. LOK gromadzi kasę, wszyscy są zadowoleni.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 24, 2008 6:57 pm 

Jaki klub buduje tor w Michałowicach,bo chyba nie OSM co wynika z wypowiedzi ich wiceprezesa...

Ps.Czy Pan Omelańczuk tym razem też pomoże ...mam nadzieję,że nie.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 24, 2008 8:09 pm 
Administrator forum

Marku znam to z relacji oraz z tego co jest napisane przez zawodników ,jest to tylko przykład może to zrozumiesz sam miałeśą tor w Kłodzku.Moim dążeniem jest pozyskanie środko finansowych na tory we współpracy z zarejestrowanymi Klubam ponieważ to te Kluby będą gospodarzami tych torów.Jes to trudna droga ale przy wspólnym zozumieniu by to się nam udało.Pozdrawiam

Zbyszku, znajdź klub który jest właścicielem ziemi na którym ma powstać tor.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 25, 2008 6:59 am 

Właśnie od tego trzeba zacząć kolego Marku.Przykład O.S.M. Pan Zeljaś .Odpowiem dla Dawida było by super jak by Tak to przebiegało tak jak to opisujesz zwłaszcza ten moment że Ministerstwo musi dać kasę zycie było by piękne ,mógłbyś być u mnie Rzecznikiem tyle tekstu ,podziwiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 25, 2008 8:39 am 

Mam tylko pytanie dlaczego finał będzie odbywał się w innym terminie niż ten co miał być w murowanej goślinie??

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 25, 2008 9:08 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Jaki klub buduje tor w Michałowicach,bo chyba nie OSM co wynika z wypowiedzi ich wiceprezesa...

OSM nie zajmuje się torem w Michałowicach.
A przynajmniej ja nic o tym nie wiem.

Przygotowujemy się teraz do MP off-road modeli elektrycznych w najbliższy weekend.
Mistrzostw TAMIYA off-road połączonych ze świętem zabawek w Kielcach. Zawody będą zorganizowane przy Muzeum Zabawy i Zabawek przy Placu Wolności. Prawdopodobnie łączna wartość nagród wyniesie 15000 pln. Czekam na potwierdzenie. Mają być laptopy, nawigacje, ipod-y, telefony itd.
We wrześniu planujemy na zakończenie sezonu organizacje treningów on-road na Bemowie. Takich samych jak wczoraj się odbyły.
We wrześniu odbędzie się także finał mini zawodów dla dzieci, prawdopodobnie na torze który jest w BC.
Od października zaczynamy sezon halowy. Z tego co pamiętam zawody na Mokotowie w Warszawie, później w Poznaniu na targach, Lubawa itd.
W międzyczasie będą organizowane przez OSM treningi na torze dywanowym.
W związku z planami organizacji jednej eliminacji Euro Touring Series prawdopodobnie cały impet będzie w zimę skierowany na tą imprezę.

Tor do modeli spalinowych off-road najwcześniej powstanie w przyszłym roku. Oczywiście jak będzie dobre miejsce aby go zrobić. Jak wiadomo podłoże musi być dobre.

dziękuję za uwagę

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 25, 2008 10:27 am 

...,mógłbyś być u mnie Rzecznikiem tyle tekstu ,podziwiam.

No to Dawidzie - o robotę nie musisz się martwić. A sądząc po postach, Panu Ciećwierzowi rzecznik by się na pewno przydał :)

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 25, 2008 11:49 pm 

Witam
Zabiorę głos w tej dyskusji skoro zostałem wywołany przez pana Zbigniea Ciećwierza.

Miałem okazje przeczytać kilka pana postów
Jakoś nie miałem okazji pana spotkać osobiście i bardzo żałuje tak samo jak tego ze chyba nie było Pana na torze podczas zawodów.
W imieniu swoim oraz osób przygotowujących tor jest nam przykro ze nie spełniliśmy pana oczekiwań jednak ma Pan prawo wysnuwać wnioski i opinie na podstawie opinii użytkowników toru i zdjęć jednak by być bezstronnym wypadało by przynajmniej być na torze i go widzieć podczas zawodów .
Życzę szczęścia w budowie dobrego toru off-roadowego na miarę europejską i jak najmniej problemów z tym związanych.
Liczę ze tor będzie zbudowany zgodnie z obowiązującymi przepisami terenu zabudowy, przeznaczenia oraz naszymi technicznymi i nie będzie sprawiał problemów zawodnikom ( proszę pamiętać by był płaski jak asfalt i posiadał hopki o odpowiednim koncie najazdowym które określone są wyraźnie w przepisach itd..).
Mam tylko skromną nadzieję ze pochwalicie się wydatkami oraz projektem tego obiektu sportowego by móc się wzorować przy planowaniu i budowie takich obiektów.
Z całym szacunkiem pozdrawiam Paweł Bień
PS.
Co do reszty postów nie będę się wypowiadał bo niema o czym :)
Każdy z budujących tor ( jakikolwiek i organizujący zawody wie dobrze jak to wygląda od kuchni a tu bajki są nam pociskane :) )

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 12:01 am 

Paweł Bień napisał(a):
Mam tylko skromną nadzieję ze pochwalicie się wydatkami oraz projektem tego obiektu sportowego by móc się wzorować przy planowaniu i budowie takich obiektów.

A ja mam nadzieje, że nikt nie będzie z tego brał przykładu. Bo jestem pewien, że powstanie to samo co powstało poprzednim razem.. Czyli wielka farsa ! Nie da się w 2 tyg. wybudowac porządnego toru off road - chyba, że ma sie z 10tyś zł, sztab ludzi oraz maszyn. Czego napewno w Michałowicach nie uświadczymy...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 7:15 am 

Odpowiedż dla Pana Bienia nie znamy się osobiście ale nie znaczy że nie mamy się szanować ,kilka informacji wprowadzających zawody zostały przeniesione z Kłodzka do Nysy jako eliminacja do M.P. i dlatego się tam odbyły ze strony LOK został skierowany sędzia główny (niestety innych nie udało się pozyskać ze względu na okres wakacyjny) z urządzeniem AMB ,Jest przyjęte że LOK płaci za pobyt sędziów oraz zwraca za ich dojazd i wypłaca ryczałt za sędziowanie oraz płaci za puchary ( które zostały zamówione i przywiezione z Warszawy - ciekawe czy się podobały) Klub zbiera opłate startową za którą kupowane są nagrody. Pozdrawiam .
PS. Bez wciskania kitu.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 9:37 am 

Witam

Wtorek godzina 10 : 23
Pan Zbigniew Ciećwierz często wypowiada się w Tym temacie wiec zapytam tu:
Chodzi mi o zawody off road 1/10 4wd
Do zawodów pozostało parę dni wiadoma sprawa jest że jest zamieszanie
jeśli chodzi o ranking do MP , (zawody zostały rozegrane nie zgodnie z przepisami do MP. ) Moje pytanie jest następujące czy zostały juz podjęte
kroki aby tą sprawę wyjaśnić. Do MP zostały zaledwie 3 dni . Chciałbym nadmienić ze chodzi tu o przepisy i walkę fairplay Jeśli poprawki nie zostaną uznane to znaczy ze w Polsce przepisy maja przestrzegać tylko zawodnicy ?W takim razie jesli sa takie sytuacje z eliminacjami to może trzeba zastanowić się by Zwycięscy zawodów finałowych zostawał Mistrzem Polski

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 10:01 am 

Co do tego co pan napisał to jak najbardziej się zgadza a o kit chodziło mi o koszty przygotowania imprezy oraz budowę obiektywów ( torów on i off road-owych ), bo jak to naprawdę wygląda i co potrzeba załatwić to wiedzą tyko ci co przeszli tą „Ścieszkę zdrowia” a przecież to interesuje osoby przygotowujące takie przedsięwzięcia. .
Wolę się dzielić swoim doświadczenie a nie utrudniać innym i jeśli ktoś twierdzi ze z 1 miesiąc da się zrobić profesjonalny obiekt sportowy to naprawdę będę pod wielkim wrażeniem jeśli podoła takiemu wielkiemu projektowi i wyzwaniu.

Co do szacunku to składam wielkie pokłony wszystkim co próbują , budują tory i obiekty oraz organizują imprezy to naprawdę jest wielki wyczyn i oni zasługują na pełny respekt.
Wiadomo ze czasem nie wszystko wychodzi tak jak powinno ale na to jak wiemy wszyscy czasem nie memy wpływu mimo to wszyscy co się starają o rozwój i promocje zasługują na szacunek bo jest takich osób naprawdę niewiele.

Pamiętajmy tylko ze modelarstwo kołowe w naszym kraju jest ciągle tylko rekreacją a nie sportem i to naprawdę utrudnia wiele rzeczy. Nie wspomnę ze problem z obiektami do kogo mają należeć po wybudowaniu jest tez wielki bo miasta nie chcą ich mieć ina swoich barkach.

Dalej nie ma poco się rozpisywać i pogłębiać mojej wypowiedzi bo temat budowy obiektów i organizacji imprez nie dotyczy tego tematu.
Pozdrawiam Paweł Bień

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona