Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 21, 2026 3:00 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lip 24, 2004 10:09 am 

Mam zamiar kupić OFNA PIRATE MT SPORT
potrzebuje opini na temat tego autka
podobno ofna to dość dobra firma ale najchętniej poczytam wasze wypowiedzi na ten temat
http://www.ofna.com/pirateMT.html
tak dla formalności
Pozdrawiam!
Czekam na odpowiedzi!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So lip 24, 2004 10:22 am 

krzychu_smd napisał(a):
Mam zamiar kupić OFNA PIRATE MT SPORT
potrzebuje opini na temat tego autka
podobno ofna to dość dobra firma ale najchętniej poczytam wasze wypowiedzi na ten temat

Pewnie chcesz kupic tego z Allegro?
Ogolnie OFNA to b.dobra firma, ale co do samego PIRATE MT to nie bede sie wypowiadal, bo nie znam modelu...

Klasa sama dla siebie jest OFNA TITAN DELUXE (lub dla extremistow TITAN TWIN)...

To tyle...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So lip 24, 2004 8:27 pm 
-=ADA$=-

wiem jedno, slyszalem ze to jest nie do zdarcia, podobno czolg, w opisie ktory wyslalem kiedys na strone ( tlumaczony z RCN, nigdy sie nie pojawil) wszystko bylo, moze nie jest taki szybki jak savage itd, bo ma tylko 1 bieg, ale i tak sobie radzi, Dlatego osobiscie musze polecic, tez nie jezdzilem, ale nie slyszalem zlych rzeczy o nim, i pozatym jest masa czesci ulepszonych, mozna calego zrobic z alu

Tytuł:
PostNapisane: So lip 24, 2004 9:48 pm 

Po prostu Ofna robi modele najwyzszej klasy i sa one nie do zdarcia. Mimo, ze nie jezdzilem nigdy modelem Pirate to mysle, ze bedzie to dobry zakup. Jeszcze nie slyszalem aby ktos narzekal na model firmy Ofna.

Tytuł: re
PostNapisane: N lip 25, 2004 2:45 pm 

Z góry dzięki za konkretne odpowiedzi przynajmniej wiem na czym stoje Ofne którą mam zamiar kupic jest na allegro.

Ale jest też inna ciekawa opcja REVO droższy o pare stówek ale ogólnie kosmos zwłaszcza koła i nie wiem czy może sobie takiego nie sprawic.
chodzi mi ogólnie o wytrzymałość auta wygląd nie jest aż taki ważny.
Obydwaj konkurenci mają około 2,1KM z tym żę ofna jest lżejsza czyli zrywniejsza sam nie wiem.
Patrząc z mojego punktu widzenia czyli wytrzymałość zwłaszcza silnik, i przyśpieszenie co wy byście wybrali nie sugerując sie wyglądem.

Czekam na wasze jak dotąd konkretne odpowiedzi.
Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: N lip 25, 2004 3:03 pm 

Traxxas = polonez
Ofna = mercedes

wybor nalezy do Ciebie...

Nie kupuj Revo... to kupa plastiku i nic wiecej. Nie warto!!!

Tytuł:
PostNapisane: N lip 25, 2004 3:26 pm 

Nie sugeruj sie zbytnio opinia promiana, poniewaz on ma uprzedzenie do wszystkiego ze znaczkiem Traxxas i nie moze byc obiektywny.
Jesli chodzi o Revo to jego realna cena w najblizszym czasie bedzie dwukrotnie wieksza niz Monster Pirate (w stanach MP sport jest po 300$ a Revo za okolo 600$).
Model chcesz kupic w PL czy bedziesz go sprowadzal z zagranicy? Obecnie najbardziej oplacalnym zakupem bedzie Savage 25, Dirt Demon, Kyosho Mad Force.

PostNapisane: N lip 25, 2004 4:02 pm 

Za Savage będe musiał zapłacić 2500 a i tak jest pare podzespołów które będzie trzeba wymienic w najbliższym czasie ale ogólnie autko konkretne1

Rozmawiałem ostanio z jednym kolesiem i stwierdził że REVO jest za drogie na autko w tej klasie,co do REVO to mogę mieć za 2200-2300zł,a OFNE za 1600-1700zł.
Cięzko mi teraz stwierdzić co kupić?
Zdania są podzielone oparte nieraz na doświadczeniach posiadaczy autek.
Dla mnie kiedyś Traxssas to coś w typie narzedzi TOPEX ale z czasem je zmieniłem.
Ogólnie posiadam HPI Racing elektryczny silnik GREEN ale ogólnie dupa zbita bo odbiornik padł acoms i gdzie go kupić?
Dobra bo zaczynam zmieniać temat a może ma ktoś jakąs fajną stronke z filmikami z ofną pirate,jednak coś czuje że chyba zostane przy ofnie
ale i o revo też chciałbym coś nie co usłyszeć.
Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: N lip 25, 2004 4:12 pm 

Napisz mi skad i kiedy mozesz miec Revo w tej cenie.
Savage 25 mozna dostac w stanach za 390$, do tego doliczasz prowizje dla wysylajacego i koszty wysylki, wydaje mi sie ze powinienes sie zmiescic ponizej 2000 zl.

PostNapisane: N lip 25, 2004 5:03 pm 

Jest tylko jeden problem że narazie w TH nie mają REVO na stanie bo wykupili w USA i na eBay sprzedają niektórzy o 80% drozej narazie trzeba czekać aż się coś pojawi na magazynie w TH i wtedy dam ci znać sam się nad nim zastanawim tylko ma małą wade jak dla mnie ma 2,5cm silnik 2,1KM i waga przwie 5kg to przypuszczam że zrywne to wcale nie będzie lepszy Savage z bodajrze 4,3cm silnikem mały przeciąg
przypuszczam że REVO to i w dupe by z OFNA przegrało niedość że lżejsza to silnik 3,5cm no i też 2,1KM czyli no napewno większy moment obrotowy choć to tylko przypuszczenia anie faktyREVO tylko dobrze się prezentuje ah ma podobno stanieć narazie jest droga bo to nowość

TU DO PROMIANA
Jak to jest z tymi monsterami że z regyły wszystkie mają poodkrywane te dwie główne zębatki napędowe. Czy przy jeżdzie pokamieniach itp może przecież coś wpaść i po zębatce jak to jest w praktyce

Tytuł:
PostNapisane: N lip 25, 2004 10:45 pm 

Uprzedenie do Traxxas nie wzielo sie z palca. Po prostu ta firma nie robi dobrych modeli i wszystko to potwierdza. Zapraszam na amerykanskie fora gdzie czesto mozna przeczytac jakie to sa zawodne zabaweczki te Traxxas'y. Przykladowo mam bardzo dobre zdanie o Ofnie i duzo gorsze o HPI. Dobra firma to rowniez Kyosho ale ich ceny sa dosc wysokie (moze model jest w dobrej cenie ale czesci zamienne maja ceny kosmiczne). W tej chwili jesli masz kase to kup sobie Kyosho Mad-Force RCX lub Ofne Titan. Savage robi sie dobry ale trzeba w niego troszke wpakowac bo seryjnie niestety wiele mu brakuje.

p.s u mnie Savaga z przesylka lotnicza mozesz miec za 2100 PLN.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 26, 2004 2:42 pm 
-=ADA$=-

skad pomysl ze trx 2,5 ma 2,1 hp?? on ma 1,44 hp no moze dojdzie do 1,5, a przewaga revo na MP jest taka ze revo ma dwa biegi, a MP nie ma, ale sa dostapne, osobisic enie zastanawialbym sie i bral MP, pozatym on JEST W STANIE przyjac duze silniki a nie tak jak sie dowiedzialem ze RB .28 w savagu oznacza czeste wymiany komponentow przekazania napedu

PostNapisane: Pn lip 26, 2004 6:13 pm 

Witam!
Do pana Promiana.
Chcąc kupić Kyosho Mad-Force RCX a jest to naprawde zajebiste autko o bardzo ciekawej konstrukcji to musiał bym dołożyć do mojej ofny z 1000zł
Czuje że chyba ofna pirate to będzie coś wystarczającego dla mnie anad Kyosho to może przy następnym zakupie.
Takie pytanko czy ma może ktoś jakąś stronko z filmikami Ofna Pirate
Dzieki za wasze posty! Wiem już na czym stoje.
Pozdrawiam!

Aha co do tej mocy REVO podobno ma 2,1KM bo to silnik o nowszej generacji tak słyszałem choć sam nie jestem pewien.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona