Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 5:58 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So sie 09, 2008 11:20 am 

Nie jeżdzę już w bagusach, ale nie mogę poprostu w to wszystko uwierzyć.. Nie moge uwierzyć w to, jak LOK traktuje zawodników i co wyczynia w tym sezonie. Wszystkie opóźnienia, nagłe zmiany na kilka/kilkanaście dni przed zawodami.. Długi okres oczekiwania, na jakie kolwiek rozwiązanie spraw.. To wszystko jest nie tak.

W Michałowicach nie ma i nie było nidgy toru. Bo jak mozna nazwać torem wykoszoną trawe ? Jak dla mnie, FMP powinno się rozgrywać na najlepszym torze w Polsce ( Tak jak w zeszłym roku, w NT. Krzysiu się postarał, świetnie przygotował tor pod powazną impreze ) Lecz w tym roku widze, że Panowie z LOKu mają to głęboko gdzieś - Organizują byle jak, byle coś, byle ktoś pojezdził po trawie - Oni rozdadzą nagrody i będzie po sprawie. A co ! Po co się bardziej angażować prawda ?

Moim zdaniem FMP powinny się odbyć w Rzeszowie bądź Olsztynie ( sąsdząc narazie po zdjęciach )

Szanuje Michała Karpińskiego, bo jest wporządku kolega i zawodnikiem. Ale nie rozumiem, po co się pchał w MP, jeżeli nie miał nic gotowego. Na tak powazne imprezy jak FMP trzeba być przygotowanym od długiego czasu. Mieć wszystko poustawiane, zeby nie było żadnego ALE.

Koledzy zawodnicy. Chyba czas zacząc jezdzić za zachodnią granicą. Czas zasilić małe miejskie kluby rc.

Z pozdrowieniami. Jarek Poniatowski

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So sie 09, 2008 3:09 pm 

Michał Sękal napisał(a):
Mateuszu znajomosc przepisów sie kłania :mrgreen:

Aby jechać na mp trzeba mieć zailoczne conajmiej połowę eliminacji zaokrąglając do góry (z 7 trzeba zaliczyć 4).

a to coś się w przepisach zmieniło w tym względzie?
jak ostatnio patrzyłem to wystarczyła jedna eliminacja i ilość punktów dająca min 30te miejsce

Tytuł:
PostNapisane: So sie 09, 2008 5:49 pm 

Sorki za offtop, ale chciałbym rozwiać wątpliwosci i niejasności zwiazane z przepisami.

Przepisy Sportlowe na rok 2008 napisał(a):
1.5. W klasyfikacji punktowej do Mistrzostw Polski z ilości rozegranych zawodów eliminacyjnych uwzględnia się połowę zaokrągloną do najbliższej wyższej liczby całkowitej, obejmującą najlepsze wyniki. W przypadku rozegrania czterech lub trzech zawodów eliminacyjnych, uwzględnia się dwie eliminacje, obejmujące najlepsze wyniki.

Jak to interpretować ?

Tytuł:
PostNapisane: So sie 09, 2008 6:00 pm 

Michał Sękal napisał(a):
Sorki za offtop, ale chciałbym rozwiać wątpliwosci i niejasności zwiazane z przepisami.

Przepisy Sportlowe na rok 2008 napisał(a):
1.5. W klasyfikacji punktowej do Mistrzostw Polski z ilości rozegranych zawodów eliminacyjnych uwzględnia się połowę zaokrągloną do najbliższej wyższej liczby całkowitej, obejmującą najlepsze wyniki. W przypadku rozegrania czterech lub trzech zawodów eliminacyjnych, uwzględnia się dwie eliminacje, obejmujące najlepsze wyniki.

Jak to interpretować ?

Boze, czy Ty jesteś aż tak cięzki ? Chłopie, zrozum. Ze jezeli jest mało zawodników w klasie, i jadąc przykładowo tylko jedną eliminacje zdobywasz wystarczającą ilośc pkt, aby w klasyfikacji ogólnej byc w pierwszej 30 to wystarczy by brać udział w MP. I wtedy nie jest brane pod uwagę to, że nie masz 3 czy 4 eliminacji. Brana pod uwage jest ilośc pkt i miejsce w rankingu..

Tytuł:
PostNapisane: So sie 09, 2008 11:52 pm 

czekaj Jarek, może trzeba powoli
Jak kolega słusznie zacytował w klasyfikacji punktowej, klasyfikacja punktowa okreśja kolejność na liście rankingu. Punkty można zdobywać w dowolnej liczbie dostępnych eliminacji, ale do rankingu bierze się jedynie punkty z połowy ogólnej liczby wszystkich eliminacji, w tym roku jest to 4 i wybiera sie najlepsze wyniki. Do finału wchodzi pierwsza 30tka z listy.
A że w standartach jest chyba kilkunastu zawodników to wystarczy przyjechać na jedną eliminację, zdobyć 1 punkt i już można zapisywać się na finał

Tytuł:
PostNapisane: N sie 10, 2008 12:12 pm 

nie biorac udzialu tez zdobywa sie punktow 0, jak z ta zerowa stawka cla ;)

kiedy sie dowiemy dlaczego w tak bezczelny sposob, jakby nigdy nic zmienia sie termin finalu?????????????

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 7:01 am 

Kolego Obarski w jakiej klasie masz zamiar występować na M.P. zmiany nie dotyczą terminów nie bij piany .

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 7:14 am 

Kolego Poniatowski czy kiedy kolwiek byłeś organizatorem , na torze w Michałowicach startowano dwa lata temu wtedy były problemy z nowym programem AMB tak dla przypomnienia tor ma szerkość 5m. prosta długości,70m. a znajduje się na działce 100m x 70m znajdują się dwie duże chopki na przeciw siebie tak więc można obserwować skoki w dwóch kierunkach obok znajduję się hotel Wenecja z parkingiem przez który wjeżdza się na tor.
Zapraszam od 6-7.09. tor będzie dostępny do treningu wraz z ubepieczeniem oczywiście dla zawodników posiadających licencję.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 8:45 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Kolego Obarski w jakiej klasie masz zamiar występować na M.P. zmiany nie dotyczą terminów nie bij piany .

Dane z Kalendarza KMK:

30-31.08 Murowana Goślina Finał MP Off Road m.in. IC-8 Buggy, IC-8 Truggy

finał IC-8 buggy,IC-8 Truggy, IC-8 Monster Truck, IC-8 MT Standard oraz IC-5 w terminie 20-21.09.2008r w Michałowicach

Nie bije piany tylko jestem delikatnie mowiac wk....y najwazniejsze zawody w sezonie przeklada sie w ostatniej chwili, poswiecilem czas i pieniadze jezdzac na eliminacje a przez Wasz brak odpowiedzialnosci nie bede mogl brac udzialu w finale - za pozno na zmiany!

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 11:15 am 

Kolego Poniatowski czy kiedy kolwiek byłeś organizatorem , na torze w Michałowicach startowano dwa lata temu wtedy były problemy z nowym programem AMB

Nie byłem organizatorem. Lecz oczekuję od organizatorów najważniejszej imprezy w roku świetnie przygotowanego toru.. A nie wykoszonej trawy i kilku zakrętów. Proponuje pomyśleć, nad ostatecznym przeniesieniem MP na bardziej powazny tor, niż 'cudowne' Michałowice.. Moze tylko ja jeden ośmieliłem się napisać o tym wprost, ale sądze, że przynajmniej 80% kolegów - zawodników, zgodzi się ze mną, że to zadna przyjemnosc jezdzic po trawie. A Wy to nazywacie Finałami Mistrzostw Polski... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 11:57 am 

Ponieważ mieszkam w Warszawie i mam w sumie niedaleko do Michałowic chciałbym zabrać głos w dyskusji.

Jeżeli zawody odbędą się w tym samym miejscu co poprzednio to należy tylko pozazdrościć. Byłem przejazdem w tym hotelu w sobotę.

Jest to malownicze miejsce położone na południe od Warszawy.
Hotel posiada chyba cztery gwiazdki. Idealnie nadaje się na imprezy firmowe lub rodzinne.

Posiada ogródek, dwie sale w których są prowadzone wesela, restauracje i wiele innych atrakcji.

Szczegóły znajdują się pod adresem

adres internetowy hotelu http://www.veneciapalace.pl/site/hotel

Biorąc pod uwagę infrastrukturę, dojazd, prestiż, lokalizacje, miejsce jest godne organizacji Mistrzostw Świata.

Co do toru, bo chyba to każdego zawodnika najbardziej interesuje, nie widziałem go. Możliwe, że został przeniesiony w inne miejsce niż był poprzednio.

pozdrawiam
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 12:02 pm 

Jacek Żurek napisał(a):

A od kiedy tak bardzo na to zwracamy uwagę ? Tak jak napisałeś później, najważniejszy jest tor. Nie to co w około.. Hotel to najmniej wazna sprawa, bo mozna go wziąsc i 5 lub 10 km od toru.. Wybudujcie tam tor, na takim samym poziomie, na jakim jest hotel. Wtedy będe bez zadnego ale mogł się zgodzić, że tam mozna z powodzeniem organizować FMP.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 12:35 pm 

Jarek Poniatowski napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):

A od kiedy tak bardzo na to zwracamy uwagę ? Tak jak napisałeś później, najważniejszy jest tor. Nie to co w około.. Hotel to najmniej wazna sprawa, bo mozna go wziąsc i 5 lub 10 km od toru.. Wybudujcie tam tor, na takim samym poziomie, na jakim jest hotel. Wtedy będe bez zadnego ale mogł się zgodzić, że tam mozna z powodzeniem organizować FMP.

Tu jest mała pomyłka.
To że mieszkam w Warszawie i zabieram głos w dyskusji nie oznacza, że jestem organizatorem zawodów.

Zainteresowanych zawodami chciałem poinformować o dodatkowych atrakcjach które są w Michałowicach.

Warszawa jest dużym miastem w którym jest wielu modelarzy.

Jak już wspomniałem, w Michałowicach byłem ale prywatnie więc przy okazji rzuciłem okiem na to co się tam dzieje.

pozdrawiam
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 1:28 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Ponieważ mieszkam w Warszawie i mam w sumie niedaleko do Michałowic chciałbym zabrać głos w dyskusji.

Jeżeli zawody odbędą się w tym samym miejscu co poprzednio to należy tylko pozazdrościć. Byłem przejazdem w tym hotelu w sobotę.

Hotel posiada chyba cztery gwiazdki. Idealnie nadaje się na imprezy firmowe lub rodzinne.

Posiada ogródek, dwie sale w których są prowadzone wesela, restauracje i wiele innych atrakcji.

Szczegóły znajdują się pod adresem

adres internetowy hotelu http://www.veneciapalace.pl/site/hotel

Biorąc pod uwagę infrastrukturę, dojazd, prestiż, lokalizacje, miejsce jest godne organizacji Mistrzostw Świata.

Co do toru, bo chyba to każdego zawodnika najbardziej interesuje, nie widziałem go. Możliwe, że został przeniesiony w inne miejsce niż był poprzednio.

pozdrawiam
Jacek

sorry, ale jak będę chciał "liznąć" wielkiego świata to sobie pójdę na kawę do Sharatona. Dla mnie jako zawodnika ważny jest tor, a to bagno co było w zeszłym roku w Michałowicach torem nazwać nie można.

Kolejna sprawa to zmiana miejsca i terminu na niecałe 30 dni przed, co jest dla mnie dziecinadą. Na stronie KMK jeszcze dziś rano był nieaktualny kalendarz, na który czekać trzeba było zresztą do ostatniej chwili przed pierwszymi eliminacjami.
Wyniki z zawodów pojawiają się z takim opóźnieniem, że zawodnicy robią sobie własne rankingi notując wyniki z zawodów

... jak bym tak w pracy pracował to by mnie już dawno na zbity pysk wylali.

Kolego Jacku, proszę oczywiście nie brać tego do siebie w żaden sposób
to taki ogólny wylew emocji.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 11, 2008 1:37 pm 

Jacek, choc jestem z Krakowa to i w Wawie bywam często, ale jak zawitalem kiedys do Michalowic to żadnego toru tam nie bylo, jedynie trawa. To że hotel fajny to nic, najwazniejszy jest tor.
Np w Nowym Targu mamy jedyny widok z podestu na góry, ale kto podczas wyścigu zwraca na to uwage ?:)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona