Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 1:19 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 18, 2008 3:46 pm 

Pisalem ze 7-8 imprez to byloby idalnie ale tak naprawde bedzie to zalezalo od ilosci chetnych do zrobienia imprez i to tak naprawde pokaze jaki jest potencjal w ilosci zawodow. Poczekajmy tez na deklaracje organizacji zaawodow wtedy naprawde bedziemy wiedzieli jak to wyjdzie

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 18, 2008 7:24 pm 

Dziewięć osób z listy Michała jeździ też w standard i kilku w truckach. Więc proszę pisać rzeczowo, tak samo jak przy tych 163 zawodnikach gdzie kilku startuje w 2 lub 3 klasach na jednych zawodach. Na zawody personalnie przyjeżdża około 50 zawodników, więc proszę nie lać wody.
Grześ możecie sobie przyspieszać opena, ale będzie potem słychać głosy ale ten tor za wolny lub za mały (bo nie każdy będzie mógł stworzyć duży szybki tor) Ja i tak w przyszłym roku zastanawiam sie nad startami w openie, więc na mój głos nie patrzcie. Ja traktuje Ligę Micro i poważnie i zabawowo, ale nie lubię jak coś się robi na siłę. Mam w klubie kilku zawodników, którzy mogą się na tych zawodach po ścigać na dobrym poziomie. Wprowadziłem ich do klasy standard, bo tam o wygranej decydują umiejętności i jeździ tam najwięcej zawodników i o wygranej nie decyduje przypadek, tak jak a truckach, które jeżdżą jak kiedyś wyśmiewane "MAD frajery". Co do łączenia klas przy braku zawodników to tak jak Grześ napisał to nie ma sensu. Trzeba się dostosować i zgłaszać do tych klas które zapewniają frekfencje. Kiedyś jak zaczynałem wyścigi to kupiłem taki model do takiej klasy żeby wygrana nie polegała na tym że pięciu sie zgłosiło dwóch nie dojechało i trzej pozostali byli na podium.
Dlatego nie jestem za tym żeby dzielić trucki na open i inne, bo coraz więcej klas zniszczy Ligę. Podziały wiekowe jak najbardziej żeby młodzi wiedzieli, że choć są na dalszych pozycjach to najlepsi z młodzików.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 18, 2008 7:40 pm 

Darek Mołodecki napisał(a):

Nie wiem jaka jest sytuacja prawna AMB ale wolałbym , żeby na ten temat wypowiedział sie Marek. a co do sędziowania przypomnij sobie pierwszy sezon jest wiecej osób co to robiły

Darku sprawę prawną AMB wyjaśnię bardzo prosto.Należy do członków Klubu UKS Sudety.Bo nawet nie do klubu.Zostało zakupione za pieniądze składkowe .
Proponowałbym Wam też takie rozwiązanie.Wykładzinę z Poznania zawłaszczyłeś i jakoś jeszcze ani razu nie posłużyła modelarzom a martwisz się o AMB.
W Murowanej macie powd kupic wlasne tzle klubow co u Was...
Patrząc trochę z boku na propozycje przepisów widzę,że zdobywcy pucharów dalej w odwrocie.Niezdrowe podziały,brak reakcji na tegoroczne anomalia.A może najpierw ustalić kto deklaruje organizacje zawodów i pewne sprawy rozwiązać z Nimi,a nie słuchać sugestii tych ,Ktorzy na Mikro lige wpadaja.Podzial na klasy wiekowe zalezy od organizatora jesli stac Go bedzie na 50 pucharow to moza rozdac kazdemu nawet rodzicom.
ps.Darek,a Pawel probowal karierz w 10,i co

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 18, 2008 7:55 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Michał, może czas na specjalizację? Zauważ, że są osoby które jeżdżą wyłącznie mikro i nie za bardzo ich obchodzi kalendarz dziesiątek czy innych klas. Śmiem nawet twierdzić, że osób tych jest nawet więcej tyle że głosu w tej dyskusji nie zabierają....

Corally: SP12M
Tamiya: 2xTG-10
Edam: Exer PRO (Razor)

I kto to pisze...
Przemek nawet przecież w klasie 1:8 zdobyłeś puchar w Jelczu... :lol:

Ostatnio edytowano Pt lip 18, 2008 8:43 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 18, 2008 8:32 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Michał, może czas na specjalizację? Zauważ, że są osoby które jeżdżą wyłącznie mikro i nie za bardzo ich obchodzi kalendarz dziesiątek czy innych klas. Śmiem nawet twierdzić, że osób tych jest nawet więcej tyle że głosu w tej dyskusji nie zabierają.

EDIT: I jeszcze jedno Michale, dla Ciebie mikro to przedsionek do wielkiego ścigania i traktujesz mikro raczej jako zabawę. Ale są tacy dla których mikro jest wielkim ściganiem i nie planują iść dalej w stronę tego "lepszego" wielkiego ścigania bo mikro ich zadowala, zmusisz ich żeby szli dalej uszczęśliwiając ich na siłe? Nie może być więc tak, że cały cykl jest ustawiany pod potrzeby osób które można powiedzieć z nudów na mikro przyjeżdżają bo akurat nie ma zawodów w ich klasach 1/10 czy spalinowych. Michał, jeśli jedziesz do kogoś w gościnę to na czas pobytu wprowadzasz swoje zasady i zmuszasz gospodarzy do ich przestrzegania ? Wątpię.

tym bardziej jeśli są zawodnicy dla których micro to jedyne ściganie, powinni oni mieć możliwość korzystania z najnowszych technologii, przecież nie wydają pieniędzy na inne klasy, więc mogą inwestować w nowe technologie w micro.

Przemek, nie będę nikomu na siłę udowadniał swoich racji, poza tym to dyskusja, która ma na celu ustalenie przepisów i co chyba ważniejsze-potwierdzonych organizatorów, z których jak na razie tylko Paweł M. próbuje coś wyliczyć i na siłę podzielić klasę, choć niewiele to da dla wyników młodzieży.

Argumenty Twoje i wyliczenia Pawła M. bardziej pasują mi do ustalania przepisów Podwórkowej Ligi Micro, czepiacie się wszystkiego, i zajmujecie sprawami, które nie są priorytetowe.

Co do samej Ligi i ścigania, to bynajmniej traktuję micro jak zabawę, choć staram się mieć specjalizację. dzięki startom w micro mogę osiągać rozwojowe wyniki w innych klasach, i to jest dla mnie, albo do nie dawna było, bardzo ważne.

Jeśli chcemy przyjmować dalej zaściankowe, małomiasteczkowe myślenie, nie róbmy nic wielkiego z przepisami, skoncentrujmy się na kosmetyce zmian: 1. bez zmian, 2. bez zmian.... itp i cieszmy(cie) się z faktu, że nie będzie nikogo na lepszym sprzęcie i będzie możnazaoszczędzić 150 zł na nowy pakiet, a model się jakoś kupy trzyma to też ok.

Tylko potem nasi jadą za granicę i się okazuje, że sprzętowo i treningowo odstają o kilka lat od czołówki, choć niby wszystko wygląda na to samo.

Niechęć zmierzenia się z nowymi wyzwaniami, takimi jak duża moc na krętych torach, niektórym jest na rękę- nie trzeba kombinować, a nóż się "trafi" pudło. Tory mają być takie, żeby ten czy tamten dał radę, podziały wiekowe takie, żeby ten czy tamten był na pudle, choć w generalce będzie 15! W openie to nie powinno występować, jest to klasa dla najszybszych i równo walczą o punkty. Podziały wiekowe w standardzie, ok- popieram na 100%.

Przemkowi w Li-po wbije się na pewno drzazga i rozsadzi pół hali?!

Ludzi wytrzyjcie gile z pod nosa i niech zacznie się konkretna dyskusja, którą proponuję by rozpoczęli organizatorzy, jako osoby najbardziej zainteresowane.
1. kto?
2. kiedy?
3. co będzie?
4. atrakcje?
5. jakie klasy chcą promować?

A potem zawodnicy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 18, 2008 9:19 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):

Nie wiem jaka jest sytuacja prawna AMB ale wolałbym , żeby na ten temat wypowiedział sie Marek. a co do sędziowania przypomnij sobie pierwszy sezon jest wiecej osób co to robiły

Darku sprawę prawną AMB wyjaśnię bardzo prosto.Należy do członków Klubu UKS Sudety.Bo nawet nie do klubu.Zostało zakupione za pieniądze składkowe .
Proponowałbym Wam też takie rozwiązanie.Wykładzinę z Poznania zawłaszczyłeś i jakoś jeszcze ani razu nie posłużyła modelarzom a martwisz się o AMB.
W Murowanej macie powd kupic wlasne tzle klubow co u Was...
Patrząc trochę z boku na propozycje przepisów widzę,że zdobywcy pucharów dalej w odwrocie.Niezdrowe podziały,brak reakcji na tegoroczne anomalia.A może najpierw ustalić kto deklaruje organizacje zawodów i pewne sprawy rozwiązać z Nimi,a nie słuchać sugestii tych ,Ktorzy na Mikro lige wpadaja.Podzial na klasy wiekowe zalezy od organizatora jesli stac Go bedzie na 50 pucharow to moza rozdac kazdemu nawet rodzicom.
ps.Darek,a Pawel probowal karierz w 10,i co

Wykładziny nie zawłaszczyłem, jeszcze zapłaciłem za transport , gdybym sie nia nie zainteresował do by trafiła pocieta na śmieci. jest zabezpieczona i do wykorzystania. Paweł jechał 2 razy 2 10 raz off i raz on. i tylko dlatego ze raz byl to poznan a raz kłodzko na ktorym Marek mnie prosil o sędziowanie. Niestety imprezy 10 są 2 dniowe i i związku z tym doadtkowo kosztuja wiecej i jazdy tam tez za dużo nie ma. Dlatego wolimy jeździć mikro.

A w podziale na grupy wiekowe nie chodzi o puchary im młodym chodzi o rywalizacje między sobą. Im wystarczy rywalizacja o miejsce w grupie wiekowej.

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 18, 2008 9:19 pm 

Grześ nigdy z moich ust nie usłyszałeś ani nie usłyszysz narzekania na tor, jeżdżę na każdym, ponarzekać mogę ewentualnie na nawierzchnie lub przygotowanie. Tor jest taki sam dla wszystkich i twierdze ze tylko od wiedzy zawodnika zależy, aby dogadał się z modelem i torem.
Jak mam być szczery to najlepsze zawody mikro, na jakich byłem to te u ciebie na malej salce, ciasno technicznie i potężna dawka adrenaliny w czasie wyścigów. Może znalazłaby się możliwość zrobienia takiej zabawy jeszcze raz?

Tytuł:
PostNapisane: So lip 19, 2008 6:10 pm 

... by trafiła pocieta na śmieci. jest zabezpieczona i do wykorzystania. ...

A w podziale na grupy wiekowe nie chodzi o puchary im młodym chodzi o rywalizacje między sobą. Im wystarczy rywalizacja o miejsce w grupie wiekowej.

Darek Filip do zeszłego roku był młodzikiem,w tym roku jest juniorem.Jakoś ,żaden z młodych nie podjął próby rywalizacji,a nawet niektórzy starzy wykombinowali jak pozbyć się tejże.Mógł Paweł wystartować w Openie w Murowanej i został by V-ce mistrzem.Sukcesu było by na jakiś czas...
ps.rozumiem,że w tym sezonie będą dwie niezależne imprezy w Murowanej Goślinie z pełnym podziałem na grupy wiekowe.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 19, 2008 8:28 pm 
Administrator forum

Panowie,

Podział na kategorie wiekowe w openie pokazał gdzie młodzi maja opena.
Poza kol. Kopertowskim (uznanie za odwagę) NIKT nawet nie pomyśli aby ze standarda przejśc na stałe do opena.

Darujmy sobie stwierdzenia co to będzie - bo nic nie będzie. 99% młodziezy woli tłuc się w standardzie i nosićłowę wysoko w chumurach jacy sa dobrzy. Open szybko takich ludzi weryfikuje.

Zreszta wzorem dziesiatek - open to najtrudniejsza klasa i dla odważnych - więc rywalizacja jest na najwyższym poziomie.

Co do AMB - jak już leszk napisał - to własnośc klubu UKS Sudety Kłodzko.

Co do rozciagłości Ligi Micro - ten sezon pokazał że takowe rozciagnięcie nie ma sensu.

Propozycja: 5 eliminacji i koniec - z tego liczone 3 najlepsze. (5 eliminacja to ta finałowa - w przypadku remisu punktowego po 5 eliminacjach - decyduje miejsce zajete w finowej - 5 - eliminacji.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: So lip 19, 2008 8:45 pm 

ja miałem zamiar w przyszłym sezonie przejść do opena
więc raczej nie wszyscy się tak tego boją i mają w d...
ale nie wiem czy wyrobię z funduszami
muszę to przeliczyć i podjąć decyzję
raczej dlatego mniej młodzieży jeździ w openie bo ich nie stać

a apropo młodzierzy w openie wyobraźcie sobie taki finał C standarda w openie (na szybszym sprzęcie nie utrzymali by sie w torze) - nie mam zamiaru nikogo obrażać, przechodzi sie do opena jak sie zaczyna być w czołówce standarta i uważa się że jest sie gotowym na "transfer"

po drugie standard jest techniczną klasą(w tym samym stopniu co open), jak jest tak ściśnięta czołówka to wtedy każdy drobny błąd i może się to wiązać ze stratą pozycji,
dlatego nie ważne na jakich silnikach ważne jak sobie zawodnik z modelem radzi

a w sprawie lipoli w porównaniu do nimh (bezpieczeństwo)
pare dni temu cela nimh przy 1A ładowania zapaliła mi sie w pokoju
dlatego uwazam że nimh też są nie bezpieczne, a jednak ich używamy (prawie wszyscy)

2 miejsce w klasyfikacji proxima mikromania w e18mikro std oraz 10te w e 18 t sezon 2006/2007
---SZUKAM SPONSORA---

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 21, 2008 7:30 am 
Administrator forum

Wojtek, co chcesz przeliczać?
Pakujesz 5 cel i silnik 300 i kasy nie wydajesz więcej niż w standardzie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 21, 2008 9:20 am 

nie wydaje więcej kasy i nie mam szans na czołówkę
ja na jednym komplecie gum potrafię jechać cały sezon
a pianki muszę zmieniać max co 2 imprezy to koszty już podskakują
muszę wymienić komplet półosi na alu, znów sporo kasy
no i myślałem nad bezszczotą bo bezsensem jest zmiana silników co 2-3 biegi skoro można zastąpić te wymiany bezszczotką
części szybciej będą się zużywać niż w standardzie
same obciążenia finansowe

z resztą mamy tutaj dyskutować o przepisach a na razie nie ma konkretów
powinniśmy sie zająć bezpośrednio przepisami

2 miejsce w klasyfikacji proxima mikromania w e18mikro std oraz 10te w e 18 t sezon 2006/2007
---SZUKAM SPONSORA---

Tytuł:
PostNapisane: N lip 27, 2008 8:55 am 
Administrator forum

Powrót tematu na właściwe tory.

W klasie OPEN: dopuścić modele LRP oraz Team Associated

W klasie STANDARD: dopuścić możliwośc używania jednego z dwóch rodzajów silników - HPI 45T lub Graupner Speed 280

Ilość eliminacji (włacznie z ostatnią finałową) - max 5, czyli październik, listopad, styczeń, luty i marzec.

Miesiące wiosenno-letnie: proponuję organizować zawody w węższym gronie czyli regionalne aby nie wyjść z wprawy a zawodnicy jeżdżący wyłacznie mikrusami mogli jeździć również w lecie.

Ewentualnie zorganizować Letnią edycje Ligi Micro.

Akku: pozostawić bez zmian.

Silniki: w klasie OPEN, TRUCK i 2WD - bez zmian.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 27, 2008 4:04 pm 

Witam

Proponuje sprawdzić dostępność silników Graupner speed 280 bo z tego co mnie słuchy doszły to go poprostu nie ma.

tel 791 339 669

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 04, 2008 1:09 pm 

Ja mam pytanie kiedy ukarzą się zdjęcia na stronie z finału ligi micro z murowanej gośliny.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona