Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 6:53 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 24, 2008 4:21 pm 

Kadry na poziomie nie da się kupić za żadne pieniądze.To,że w Polsce mamy Mistrzów nie ulega kwestii,ale Mistrzów na miarę Polski.
Był jeden kraj na Świecie gdzie ziemniaki rano się sadziło ,a wieczorem zbierało.Czy na takie sukcesy liczy LOK.Jako Związek powinien zadbać o doszkalanie zawodników.Jest tyle imprez na wysokim poziomie w Europie.Dlaczego tam nie wysyła się zawodników po zdobywanie umiejętności.Dlaczego nie organizuje się obozów krajowych.itp inicjatyw.
W tym sezonie było 6 eliminacji ,w tym dwie na prawie normalnych torach,reszta walka z przeszkodami.Gdzie zawodnicy mieli zdobyć te umiejętności.Można policzyć ile czasu potencjalnego Nasz zawodnik spędza na torze.Mamy funkcję trenera.Kiedy i gdzie udzielał wskazówek.
I tak by można pisać bez końca.
Jedno jest pewne,bez pracy nie ma kołaczy...,a Mistrzostwa Europy chyba nie dla Nas jeszcze.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 24, 2008 4:36 pm 

Przykład zawsze idzie z góry. Brawo za słowa otuchy, zwłaszcza dla bogu ducha winnych kadrowiczów. Ale po kolei:

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam Proponuje żebyście założyli Związek Bicia Piany.A tak na poważnie byłem w Mnisterstwie Sportu pzy okazji załatwiania wjazdu naszej Kadry do Hiszpani nasłuchałem się o możliwych osiągnięciach w sporcie kołowym oraz o konfrontacji z aktualnymi osiągniętymi wynikami to niezbyt dobrze to wypada.

A jak ma wypadać skoro nie dajecie nawet możliwości treningu i podnoszenia kwalifikacji...

Po burzliwej dyskusji oraz wywodach po co się jedzie za państwowe pieniądze na M.E.wg Ministerstwa jeżdzicie na wycieczkę a nie po medale.Więc koledzy zawodnicy proszę o zastanowienie jakie są możliwe miejsca do osiągnięcia na zawodach międzynarodowych ( M.E. )w następnych latach.

Wyniki będą takie, jakie dacie możliwości. Na wycieczkę to nie powiem kto jedzie, w tym całym zajściu. A jak nie umie Pan użyć odpowiednich argumentów na te zarzuty (podpowiem: Jesteście nieudolni, nie zależy wam na rozwoju, nie robicie nic w kwestii poprawienia przepisów i infrastruktury), na pewno Ministerstwo by zrozumiało dlaczego są tak słabe wyniki.

Udało Mi się zaprosić przedstawiciela Ministra na Centralną Komisję Modelarską która sie prawdopodobnie odbędzie w grudniu

A jakiego przedstawiciela? Bo zapraszanie dla sztuki jest bezcelowe. Dzwoniłem dzisiaj do Ministerstwa i rozmawiałem z miłą Panią, ale zanim ustalili kto może mi udzielić odpowiedzi na temat kontroli nad lokiem, minęło kilka minut. W końcu się udało i jutro będę znów dzwonił.

Z mojej strony będe chciał zaprosić tych którzy tak zaciekle dyskutują na spotkanie do Warszawy żeby tam mogli zaprezentować przyszłe osiągnięcia sportowe i bezpośrednio od przedstawicila Ministerstwa Sportu usłyszą stanowisko oraz wymagania jakie są stawiane w sporcie kwalifkowanym.

A jak można zaprezentować przyszłe osiągnięcia? W jakiej formie? Harmonogramu pucharów przywiezionych w przyszłości? Nie no BRAWO!!! panie Zbigniewie, na prawdę podziwiam kreatywność. Już sobie wyobrażam, jak Przedstawiciel Ministerstwa z dumą odbiera dokument, w którym zapisane jest kiedy co zawodnik zdobędzie, na tej podstawie zostanie sporządzony "przyszłogram" sukcesów i kasa się znajdzie.

Informacja moja przekazana jest przedewszystkim do zawodników którzy potrafią ocenić swoje miejsce w sporcie. Z poważaniem.

To trzeba było wysłać tę informację na PM tym konkretnym zawodnikom.

Rozmowa nie powinna się odbywać od ujścia rzeki do morza, tylko od żródła... Ale o tym napisał Leszek przed chwilą ja również pisałem w tym czasie, więc nie będę już drążył dalej tematu.

Z Poważaniem

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 24, 2008 4:44 pm 

Nie wiem co we mnie czasami wstępuję że zakłócam sielską dyskusję towarzystwa wzajemnej adoracji.
Widać taka moja wada.
Postaram się ją zwalczyć.
A wy panowie piszcie dalej. Papier ( klawiatura ) wszystko przyjmie. I za rok w zakresie waszych osiągnięć będzie ilość postów.
Tadeusz Żelazo
PS. Zastanawiam się czy osoby jadące na ME są godne i zasługują na to aby tam jechać. Bo przecież tyle kasy się zmarnuje na wycieczkę dla popleczników LOK-u.
Ale mimo to chyba pojedziemy. Sezon ogórkowy w pełni i nie może zabraknąć tematów do pisania.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 24, 2008 4:44 pm 

Witam Proponuje żebyście założyli Związek Bicia Piany.

... rozumiemy, że to miało być śmieszne, a jeżeli pisał to Pan jako oficjalny przedstawiciel LOK'u to gratuluję wyrozumiałego pracodawcy :), a może to taka "kultura korporacyjna" w Pana instytucji ?

Mam inną propozycję, biorąc pod uwagę dalszą częśc Pana wypowiedzi o męczarniach jakie przeżywa Pan za każdym razem w Ministerstwie, jak musi Pan rozmawiać o modelarstwie kołowym proponuję aby Pan sobie tego oszczędził. Widocznie rozmowy o łódkach są przyjemniejsze i na nich należałoby się skupić, a modelarstwo kołowe zostawić w spokoju ? Moim zdaniem z korzyścią dla obu stron - proszę to potraktować poważnie i się nad tym zastanowić !

A do Ministerstwa wprosimy się sami, raczej na Pana zaproszenie Panie Zbyszku czekać nie będziemy. Od Pana oczekujemy tylko i wyłącznie konkretnych odpowiedzi na zadane na forum pytania, bo do tej pory wije się Pan, zmienia tematy, obraża i strofuje, a odpowiedzi jak nie było tak nie ma.

I na koniec - Panu Abramowiczowi obiecał Pan opublikowanie polisy, zamiast więc pisać farmazony o swoich przeżyciach ministerialnych proszę to zrobić, może Pan Abramowicz się doczeka, bo my rozliczenia za imprezę w Jelczu w roku 2007 do której to LOK dopłacił wg Pana, a wg nas sporo zarobił, doczekać się nie możemy - a też Pan obiecywał :(

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 24, 2008 6:44 pm 

Przykro ale rozmawimy całkowicie o innych sprawach.
Ja też mogłbym się spytać dlaczego nie pojechaliście na Mistrzostwa Europy mimo że zgłosiliście akces do trenera Pana Andrzeja Treli Ktory będac w EFRZE za pieniądze LOK-U walczył o jak największą ilośc miejsc dla polaków.Związek zapłacił za Was 3razy po 105 euro i nie mam zamiaru Wam tego darować.Bo w takim razie musiałbym z pensji zapłacić za WAS termin rozliczenia jest do końca roku.Szkoda że kultury nie ma w pana wypowiedzi kolego Różycki.Ja przedstawiłem propozycję spotkania w grudniu w Warszawie w biurze LOK.

Ostatnio edytowano Wt lip 29, 2008 2:21 pm przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 24, 2008 7:32 pm 

A Ty człowieku dalej swoje. Pokaż mi ten rachunek na 105 euro , tylko nie tak jak to rozliczenie za Jelcz.
Nawet jeżeli zapłaciliście te pieniądze to jest dowód że chcieliście mnie skroić bo to ja miałem te pieniądze zapłacić- dokładnie 105 euro w ciemno- bez informacji o zawodach, składzie, wysokości dofinansowania itp. Wycofałem się z wyjazdu jeszcze w grudniu i mam na to dowód bo wysłałem w tej sprawie wiadomość do Trenera Kadry.
Proponuję skupić się na aferze paliwowej z Nowego Sącza która do tej pory nie została wyjaśniona a jest plamą na Waszym jakże czystym honorze. Jedynym atutem tego incydentu jest to że macie nowe Nitromaxy i poszerzoną wiedzę po ponownych pomiarach w Rudzie Śl., reszta pozostała stara.
Kolejną sprawą niecierpiącą zwłoki były opłaty za licencje. Na ŻADNYCH zawodach spalinowych rangi EMP nie spotkałem osoby która wyda mi ten znaczek za drobną opłata.
Ale artykuł w Modelarzu podoba mi się . Dla osoby niewtajemniczonej wyglądacie normalnie jako sponsor i dobroczyńca. Zastanawia mnie fakt dlaczego zawodnicy nie mieli logo LOK-u ( zgodnie z tą nową kartą zawodnika) tylko ...........właśnie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 24, 2008 7:48 pm 

Przykro ale rozmawimy całkowicie o innych sprawach.
Ja też mogłbym się spytać dlaczego nie pojechaliście na Mistrzostwa Europy mimo że zgłosiliście akces do trenera Pana Andrzeja Treli Ktory będac w EFRZE za pieniądze LOK-U walczył o jak największą ilośc miejsc dla polaków..

Temat ten był już wielokrotnie poruszany i udzieliłem już (miałem nadzieję) wystarczająco jasnej wypowiedzi. Jeżeli mojej wypowiedzi Pan nie znalazł na forum to powtórzę - nigdy i w żadnej formie nie wyraziłem zainteresowania wyjazdem mojego syna na ME, wręcz odwrotnie, uznałem taką propozycję za swego rodzaju żart w stylu LOK'u - bez dalszej części komentarza

Związek zapłqacił za Was 3razy po 105 euro i nie mam zamiaru Wam tego darować.Bo w takim razie musiałbym z pensji zapłacić za WAS termin rozliczenia jest do końca roku.

... no to Panie Zbyszku, jeżeli pracodawca taki tolerancyjny w sprawach "kultury korporacyjnej", to pewnie i hojny. Rozumiem, że to "niedarowanie" to kolejny Pana żart, bo inaczej mógłbym mniemać, że Pan po prostu jest niepoważny... a propos - jaki związek, bo w rejestrze ministerialnym nie znalazłem ?

Szkoda że kultury nie ma w pana wypowiedzi kolego Różycki.Ja przedstawiłem propozycję spotkania w grudniu w Warszawie w biurze LOK.

Jeżeli jakąkolwiek wypowiedzią uraziłem Pana osobiście lub jako pracownika reprezentowanego przez Pana stowarzyszenia to serdecznie przepraszam. Spotkanie w Warszawie ? - chętnie przyjadę, a nawet chętnie przyjedziemy (jest nas trochę więcej niż moja skromna osoba), nie napisałem, że nie jesteśmy gotowi rozmawiać, napisałem jedynie, że niezależnie od Pańskiego zaproszenia, będziemy czynić wszelkie kroki zmierzające do wyklarowania wszystkich niejasnych sytuacji z przeszłości, teraźniejszości, i.t.d.

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 24, 2008 10:01 pm 

Kol. Ciećwierz ; Trella tak się pisze . :D
A jak tam kolego samopoczucie (organizacyjne) po MŚ w Michałowicach ? Organizacyjnie jedne zawody w Kłodzku wystarczą na pięć takich imprez .

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 24, 2008 10:49 pm 

Ogólnie rzecz biorąc to się czepiacie.Przecież Kadra to wytrych do wielu drzwi w ministerstwie i nie tylko.A to ,że sytuacja wymaga pampersa to inna rzecz.Jak sią Go wymieni na czas to smród nie wszędzie dotrze.Co do kadry to informacja dla Pana Tadeusza;to ,że nie lubimy blądynek nie dowodzi,że ciemni blądyni są też bez szans....
Kadrowicze mają piersi przygotowane do noszenia Naszego Narodowego Godła-Orła i dlatego powinni być traktowani godnie.A więc obowiązki,ale i prawa...Myślę ,że Zbyszek postawił poprzeczkę,a więc Good Luck zelektryfikujcie Hiszpanię...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 24, 2008 11:13 pm 

....Szkoda że kultury nie ma w pana wypowiedzi kolego Różycki.Ja przedstawiłem propozycję spotkania w grudniu w Warszawie w biurze LOK.

A mógłbyś Adam włączyć telewizor, zobaczyć jak kulturalnie się negocjuje np.wczoraj na komisji w sejmie ,a Ty tak ordynarnie,bierz przykład z ministerstw,sejmów i tym podobych organów(organ to nie zawsze ch.... gdyby ktoś nie zrozumiał)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 30, 2008 7:17 am 

Odpowiedż dla Pana Dzierżęckiego Ty człowieku tak możesz pisać do kumpli.Rozliczenie Waszego Wrocławia to Wasz probem , Ja pokazałem i osobiście rozmawiałem z Panem Marcinem Sroką i wszelkie niejasności zostały rozwiane podzczas mojego pobytu 9 05.2007r we Wrocławiu i część postów dotyczących zawodów we Wrocławiu została wycofana i nie ma nieporozumień.
Tak więc kolego Arturze nie pisz jak nie byłeś przy rozmowach bo plujesz we Własne gniazdo.
Ja pokaże dokument że zapłaciliśmy do Efry wszystkie zobowiązania jakie zaciągneli nasi przedstaweiciele ( Jacek Ochociński, Andrzej Trella ) na posiedzeniu w Efrze.
Ale pokaże też dokument zawieszający Trzech zawodników w udziale w Zawodach M.E.na okres jednego roku oraz wstrzymam wniosek do Ministerstwa Sportu nie umieszczając Was na liście Kadry Narodowej 2009r z jednoczesnym żądaniem wpłaty 105 euro do kasy ZG LOK pod rygorem nie dopuszczenia Was do Mistrzostw Polski. Z poważaniem Sekretarz Związku Zbigniew Ciećwierz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 30, 2008 8:07 am 

Uczepiło sie okrętu i krzyczy Płyniemy . :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 30, 2008 8:25 am 

Ale pokaże też dokument zawieszający Trzech zawodników w udziale w Zawodach M.E.na okres jednego roku oraz wstrzymam wniosek do Ministerstwa Sportu nie umieszczając Was na liście Kadry Narodowej 2009r z jednoczesnym żądaniem wpłaty 105 euro do kasy ZG LOK pod rygorem nie dopuszczenia Was do Mistrzostw Polski. Z poważaniem Sekretarz Związku Zbigniew Ciećwierz

Brrrrr, ale się kary posypały, aż ciarki po plecach przechodzą. Robi się coraz ostrzej, prawie jak w Mielnie z udziałem dwóch naszych kadrowiczów piłkarskich, tylko zastanawiam się czy przytoczone przez Pana kary chłosty nie będą nagrodą dla zawodników (tzw. cena świętego spokoju).

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 30, 2008 9:05 am 

...Ale pokaże też dokument zawieszający Trzech zawodników w udziale w Zawodach M.E.na okres jednego roku oraz wstrzymam wniosek do Ministerstwa Sportu nie umieszczając Was na liście Kadry Narodowej 2009r z jednoczesnym żądaniem wpłaty 105 euro do kasy ZG LOK pod rygorem nie dopuszczenia Was do Mistrzostw Polski. Z poważaniem Sekretarz Związku Zbigniew Ciećwierz

Rzeczowa dyskusja z Panem już dawno straciła sens, a że bardzo aktywnie daje Pan temu dowód w różnych tematach to mogą się o tym przekonać również inni czytający.

Niech Pan, Panie Zbyszku nie traci nadziei, nie z takich kłopotów zdrowotnych ludzie wychodzili, pod jednym jednak warunkiem - wczesne podjęcie leczenia. Dużo zdrowia życzę :)

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 30, 2008 9:41 am 

Nie widzę rzeczowej dyskusji żarty się skończyły.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona