Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 5:04 pm

Autor
PostNapisane: Cz lip 03, 2008 8:47 pm 

Witam, prosze Was o pomoc, poniewarz na spalinowkach za bardzo sie nie znam bo "bawie" sie elektrykiem TB-02, niestety flustruje mnie jazda raz dziennie po 15 minut. Podjelem decyzje o kupnie taniej spa;inowki i mam dwa typy http://www.rcworld.pl/shop/index.php?pr ... prod_id=28
i drugi
http://modele.sklep.pl/product_info.php ... ts_id=5372
i teraz prosze Was o pomoc ktory z tych dwoch modeli wybrac (plusy i minuse ewentualnie) chyba ze macie jeszcze jakis inny pomysl na jakis tani model do jazdy raczej takiej blizej zabawy.
Prosze o pomoc :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 03, 2008 9:06 pm 

Miales kiedys stycznsc ze spaliniakiem ??
Oczywiscie na forum mozna znalezc wiele cennych informacji ale dla poczatkujacego bez pomocy to czasem jest duze wyzwanie.

Porownujesz dwa podobne lecz tak naprawde z innej polki modele.

Modelem z oferty rcworldu mialem okazje jezdzic i docierac. Bez zarzutow, calkiem fajnie sie prowadzi i daje frajde z jazdy (zwlaszcza po nierownym terenie). Oczywiscie z baggusami i Truggy nie masz szans ale jezeli ma to byc 4fun to jest ok

Z drugim modelem nie mialem stycznosci ale jest to model on-road glownie na asflat.

Jezeli chcesz, wiec poszalec na asfalcie lub w jakims delikatnym terenie polecal bym model z oferty rcworld.

P.S.
Inna alternatywa jest kupno mamby do TB-02 i kilka dobrych, nawet uzywanych pakietow (najlepiej selekcji), naprawde nie ma porownania w przyspieszaniu itp, jest o wiele lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 05, 2008 11:09 am 

No niestety to moj pierwszy zakup spaliniaka i pierwszy kontakt z tego typu modelem dla tego prosze Was o pomoc. Bo na prowade jestem zielony z tej materii. Wiem ze na forum mozna znaleźć sporo informacji ale pierwszy kontakt z forum i jest troche ciezko.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 05, 2008 11:22 am 

i pamietaj o jednym, karoseria to tylko kawalek lexanu, nie trudno ja zmienic na cos co sie podoba :). Wiec nie sugeruj sie wygladem obu modeli tylko zastanow sie tak naprawde w jakim terenie chcesz jezdzic. Jak kolega wyzej napisal, jeden to typowo asfaltowy model, drugi dobrze smiga takze w terenie (wyscigi tupu rally, chlopaki z Krakowa sie wiecej znaja w tym temacie). Wybor nalezy do Ciebie :) .

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: So lip 05, 2008 12:12 pm 

Interesuje mnie raczej jazda po wyboistym terenie. To bewnie padnie wybor na Pajero, i teraz pytanie (nie sugerujac sie wygladem) czy mozecie mi powiedziec cos na temat tego modelu chodzi mi przede wszystkim o czesc praktyczna? Jezeli nie z praktyki to przynajmniej z fotek, (zdaje sobie sprawe z tego, ze model nie jest z nawyzszej polki)

Tytuł:
PostNapisane: So lip 05, 2008 12:45 pm 

jest to modelik posiadający większy silnik od tego Gs racing i napewno dla początkującego chociaż troszkę łatwiej będzie Ci wyregulować Cen jest to firma szanująca się na rynku amerykańskim i myślę że nie powinieś miec niemiych niespodzianek odnośnie tego modelu sam miałem chęc go kupic lesz zdecydowałem się jak narazie na http://www.rcworld.pl/shop/index.php?pr ... prod_id=46 lub http://www.rcworld.pl/shop/index.php?pr ... prod_id=43 wybór należy do Ciebie ....