Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 22, 2026 11:43 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 14, 2008 7:09 am 

Lord napisał(a):
lordg90 napisał(a):
xXLineageXx napisał(a):
jak wybierać między TT01, a E10 to zdecydowanie TT01 moim zdaniem jest lepsze-znacznie bardziej wytrzymałe, łatwo znajdziesz części zamienne. U nas 2 zawodników przesiadło się z TT na E10 i z tego co widzę, to wybór okazał się nie najlepszy-podwozia cierpią na ciągłe awarie

E10 nie jest wytrzymałe? Takich bzdur nie widziałem... Mój wytrzymał skok na dno rowu, jakiś metr głębokości. Uderzył przodem w ziemię. Tak, jak kret samolotem. Nie stało się NIC.

Hmmmm, no nie wiem, ale raczej nie przebije tego: TT-01, rozpędzona do ponad 43 hm/h, zahaczyłem o wąski słupek, już myślałem, że wahacze w 3 miejscach pęknięte, a tu niespodzianka, buda tylko otrzymała wielką dziurę w miejscu lewego przed. błotnika, przy takiej prędkości, wahacze i reszta podzespołów zawieszenia całe ;)

To ja powiem coś o Asso ;)
Wypadłem z trasy na trawe, prędkośc zero no bo onroad to nie wyjedzie. Ustawił się tyłkiem prosto przed pędzącego 6kg potwora (MGT z prędkością 50km/h) - muślałem że płyta do wymiany, ośki itp a tu-TOWER! 20zł kosztuje :)

Jak mowi Robert TC4 albo coś z Łosi :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So cze 14, 2008 4:59 pm 

Cytuj:
E10 nie jest wytrzymałe? Takich bzdur nie widziałem... Mój wytrzymał skok na dno rowu, jakiś metr głębokości. Uderzył przodem w ziemię. Tak, jak kret samolotem. Nie stało się NIC.

nie wiem gdzie jeździsz swoim modelem, u nas chłopaki śmigają na rallycrssie, a tam jest dużo kontaktów między modelami i elementami stałymi toru, w rajdach też można trafić na przeszkodę i E10 niestety nie dawały sobie z tym rady, nawet w zimie w czasie treningów na sali okazywały się awaryjne, szczególnie łatwo gubiły ośki. Szczęśliwi posiadacze E10 już praktycznie zmienili modele na inne.

Ford Focus RS, Porsche Carrera GT, Nissan Skyline GTR i Lancia Delta Intengrale

Tytuł:
PostNapisane: So cze 14, 2008 5:07 pm 

Zbychooo napisał(a):
No wiec zorientowalem sie troche, i juz nie ograniczam sie do tt-01/hpi e10, weszly w moja glowe inne modele, np tb-02, ta-04, ta-05. Nie wiem na co sie zdecydowac, raczej chcialbym sie bawic w rally albo w zwykla jazde torowa, albo nawet jedno i drugie.
Moge u Was zasiegnac rady? jaki wybrac model?

nie ma podwozi w 100% uniwersalnych, najlepiej mieć przynajmniej dwa - jedno do rally, drugie na tor, jak bardziej ciągnie Cię rally to zastanów się też nad TB01-możesz kupić wersję z wewnętrzną obudową i na rallyblokach. Najbardziej uniwersalne podwozie z tych które znam to jak dla mnie Team Loisi xxx-s - pasek i zębatki ładnie osłonięte - ważne do rally, a do tego napęd na pasek sugeruje torówkę.
Dodam jeszcze, że przy dzisiejszym poziomie cen nie kupiłbym ani TT01 (choć mam 2 takie powozia), ani E10 (choć nigdy nie miałem, ale obserwowałem co się z nimi dzieje).

Tytuł:
PostNapisane: So cze 14, 2008 5:38 pm 

xXLineageXx napisał(a):
Zbychooo napisał(a):
No wiec zorientowalem sie troche, i juz nie ograniczam sie do tt-01/hpi e10, weszly w moja glowe inne modele, np tb-02, ta-04, ta-05. Nie wiem na co sie zdecydowac, raczej chcialbym sie bawic w rally albo w zwykla jazde torowa, albo nawet jedno i drugie.
Moge u Was zasiegnac rady? jaki wybrac model?

nie ma podwozi w 100% uniwersalnych, najlepiej mieć przynajmniej dwa - jedno do rally, drugie na tor, jak bardziej ciągnie Cię rally to zastanów się też nad TB01-możesz kupić wersję z wewnętrzną obudową i na rallyblokach. Najbardziej uniwersalne podwozie z tych które znam to jak dla mnie Team Loisi xxx-s - pasek i zębatki ładnie osłonięte - ważne do rally, a do tego napęd na pasek sugeruje torówkę.
Dodam jeszcze, że przy dzisiejszym poziomie cen nie kupiłbym ani TT01 (choć mam 2 takie powozia), ani E10 (choć nigdy nie miałem, ale obserwowałem co się z nimi dzieje).

no wlasnie, a dlaczego nie tt-01? co jest w nim zlego?
zdecydowalem sie, chce podwozie do rally.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 14, 2008 6:21 pm 

Cytuj:
no wlasnie, a dlaczego nie tt-01? co jest w nim zlego?
zdecydowalem sie, chce podwozie do rally.

TT01 to w zasadzie fajny model na początek, jak pisałem mam 2 takie podwozia - jedno prawie seria - ma tylko alu wałek, alu amorki olejowe i łożyska, drugie po dość dużych tuningach, a nawet chyba zbyt dużych, bo to mniej dłubane jakoś lepiej się prowadzi :D . Oba jeździły na rally i rallycrossie bez większych awarii.

Nie, bo tuning tych podwozi sporo kosztuje, chyba, że zadowoli cię absolutne minimum czyli łożyska, jak Cię to wciągnie to na tuningi wydasz więcej niż kosztuje seryjny zestaw. Do rally potrzebujesz też wewnętrznej obudowy, u nas praktycznie niedostępna, mi udało się sprowadzić od naszych południowych sąsiadów, możesz zrobić podobnie lub samemu coś wydłubać. Podsumowując kupując trochę droższy zestaw dostajesz w serii znacznie więcej opcji, co w dłuższej perspektywie oszczędza czas i pieniądze, lepszy zestaw to też mniejsze luzy, które są spore w TT 01.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 14, 2008 10:02 pm 

Lord napisał(a):
lordg90 napisał(a):
xXLineageXx napisał(a):
jak wybierać między TT01, a E10 to zdecydowanie TT01 moim zdaniem jest lepsze-znacznie bardziej wytrzymałe, łatwo znajdziesz części zamienne. U nas 2 zawodników przesiadło się z TT na E10 i z tego co widzę, to wybór okazał się nie najlepszy-podwozia cierpią na ciągłe awarie

Hmmmm, no nie wiem, ale raczej nie przebije tego: TT-01, rozpędzona do ponad 43 hm/h, zahaczyłem o wąski słupek, już myślałem, że wahacze w 3 miejscach pęknięte, a tu niespodzianka, buda tylko otrzymała wielką dziurę w miejscu lewego przed. błotnika, przy takiej prędkości, wahacze i reszta podzespołów zawieszenia całe ;)

Hah może platiki są dość wytrzymałe ale są inne awarje wiem tyle że nasz mistrz sie przeżucił na E10 i jeździ dużo gorzej i ma często awarje skok z 1m przedrwałby x mods i każdy model nikko :P a w tt radziłbym nie przesadzać z alu bo potem jak sie w coś walnie to jedna część alu połamie 3 plastikowe

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 17, 2008 11:00 am 

jak do rally to bierz tb-01

hpi e10 rally

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2