Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 05, 2026 11:21 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 9:10 pm 

Co znaczy otworek w obudowie i wd40?
1-pali sie czerwona lampka na pakiecie gdy startuje
2-po wcisnieciu jest tylko ciche klik i to wszystko, nic sie nie dzieje
3-mam go 2tygodnie ale jest prawie nowy, nie mam czesci
moge pisac na priva?
pozdrawiam i dziekuje

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt cze 29, 2004 9:21 pm 

to wyglada jak brak pradu - ladowales pakiet !!!!!!!!!!!!!!!glupie pytanie ale musisz na nie odpowiedziec i SKAD JESTES ?
dziurka w obudowie jest to........
znajdz temat
- one away problemy -
cos w tym rodzaju chyba tam napisalem co zrobilem
WD 40 jest to smar w sprayu dobry na wszystko
do kupienia wszedzie mala butelka 10 zeta
ale sprawdz pakiet albo po prostu wlacz na cztery godziny i potem sprawdz
bo jak jest nowy to racaej nic innego ??!!!!!!!!!
pozdro
nr gg 2095828

Tytuł: terraa
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 9:42 pm 

pakiet jest naladowany

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 9:49 pm 

przewod od MASY odkrecony ?
silnik walnal
bezpiecznik
w sumie to zglupialem

podsumujmy

pali sie lampka czerwona na starterze
tylko klik i kompletnie nic wiecej ?
klik po kazdym wcisnieciu startera
mozesz pokrecic silnik palcem ? obraca sie ?
umiesz "grzebac sie" w mechanice ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 01, 2004 8:04 am 

Z doswiadczenie to ja dobry niejestem ale miałem taką sytuacje jak ty i jak ten niebieski grzyb na silniku ta taka obroż niewiem jak to sie nazywa nie i jak to sie kreci to niezapalisz autka wiesz musisz to dokreciec tam są pewnie sruby indulsowe POZDr....

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 12, 2004 10:57 pm 

okazalo sie ze kolega mial rozkrecony silnik (starter elektryczny) kompletnie zablokowal sie wal korbowy i zero odpalania wystarczylo rozkrecic i zkrecic -- UWAGA !!! STARA PRAWDA SPRAWDZAC SRUBY I TE CO MOZNA WKRECAC NA KLEJ DO SRUB !!!!!!!!!!!!!!
a kolega kurek 11 chyba nie specjalnie przyglada sie FORUM - bo napisal temat identyczny jak MOJ
a co do mojego terraka to jest extra kopie piasek jak skandynawskie monstery 1:1 (kto widzial na moto kanale wie o co chodzi) podobnie jak prawdziwe moze zmienic wyglad gorki z piachu
pozdro

PostNapisane: Wt lip 13, 2004 10:34 am 

Witam
Cieszę sie że Janusz stworzył taki temacik o Terra.To musi być spoko ziomal !!!! Tez mam terraka co prawda od moze miesiąca ale już mam chętke ingerować w jego narządy.ja rownie z mam tak jak chyba wszyscy male problemy z rozrusznikiem i tez mi sie obkreca one -way.Ale wyczytalem pomysl z ta wiartarką i chyba sie pobawie.Stala sie natomiast rzecz gorsza.Zgubilem mianowicie srubkę regulacji wolnych obrotów w gazniku.I mam problem jak to rozwiązac????????? Czy można zaaplikować jakiś zamiennik?????Co zrobić?????

Aha Janusz gdzie można kupić i jak przerobić tego wielkoluda na wiekszy silnik????
PozdrawiaM wszystkich maniaków crushera

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 13, 2004 7:47 pm 

klakson-niku (sorki za czulosci) to znaczy ze to przywara tych silnikow bo kolega tez zgubil ta srubke - trudno dostac i ciezko dorobic jedyne co moge to wyslac rysunek srubki a ty musialbys sobie przegwintowac gaznik i wstawic zwykla srube z przetoczonym " czubkiem " dzieki za uznanko ale nie czuje sie super znawca bo dopiero mam 3 miesiace ( w tym temacie ! )a dlatego dorabialem czesci sam bo kupienie to straszna zmora dla mnie - za dlugo czekania jak dla mnie !!!!! pozdro bo pozno jak cos to pytac w miare mozliwosci czasowych ( duzo pracuje ) pomoge ! narka

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 14, 2004 10:53 am 

Dzieki (januszc - niku). Rozkrecilem zobaczyłem, pomirzyłem i dobralem odpowiednią śrubkę ze sprężynką. Myśle ze będzie działało.Nawiercilem tez otworek w obudowie startera i na zębatce na WD40 i faktycznie to przynosi efekt.
Korci mnie wiekszy silniczek.Czy ma ktos mozliwosc załatwienia czegos wiekszego??????? Jakies 3,5cm.Jaka moze być cena??
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 14, 2004 4:04 pm 

kolego klakson-nie ( tak oficjalnie teraz ) a co z iglica na srubie - sama sruba Ci nic nie da musi miec na koncu iglice cieniutki wypustek okolo 3 mm i srednicy chyba okolo 0,7 mm a co do otworku to chodzi o wprowadzenie WD40 do samego lozyska wiec musi byc otwor wywiercony w kole zebatym - ale nie centralnie bo jest lekka wypustka na srodku , dla mniejszego tarcia o obudowe - no i otworek w obudowie w takim miejscu zeby otworki nachodzily na siebie przy kazdym obrocie kola zebatego i w trakcie krecenia wstrzykujemy WD40 przez dolaczona rurke ktora mozna zamontowac na stale i doczepiac WD40 w razie potrzeby ( szpulka w szarpance nie przykrywa lozyska wiec wystarczy otworek w obudowie szarpanki ) UWAGA PAMIETAC O ZATYKANIU OTWORKA W CZASIE JAZDY !!!!!!!!! pozdro

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 5:10 pm 
-=ADA$=-

http://acehardwarehobbies.com/2.2/catal ... ts_id=5734 to jest bez modyfikacji chyba kosztuje swoje, ale silniczek pozadny

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 9:42 pm 

No tak ale ja tu widze ze gaźnik ma inny sposób sterowania przepustnicą. Jak to rozwiązać?????? No i dlaczego nie mógłby to być np ten silnik http://acehardwarehobbies.com/2.2/catal ... ts_id=2516
Jest prawie połowe tańszy????
No i wkońcu kto ma możliwość ściagniecia czegoś takiego z tej strony do Polski?????

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 15, 2004 10:27 pm 

Silnik, ktory podales, nie zmiesci sie do twojego trucka. Jest za duzy, ma za dlugi wali i korpus. Zeby go zmiescic, musialbys zmodyfikowac model podobnie jak januszc. Silniki spalinowe ogolnie dzieli sie na "small block" o pojemnosciach najczesciej .12 do .18 i taki masz w swoim trucku, oraz "big block" o pojemnosciach .21 i .26, ktore sa uzywane w duzych truckach i buggi 1/8 (wlasnie taki jest w twoim linku).
Z mysla o Tmaxxie, kilka firm zaczela produkowac silniki "small block" o wiekszych pojemnosciach (.21) i wlasnie taki silnik musisz kupic. Silnik z linka, ktory podal Ada$ nie ma szarpanki (pomimo ze jest na zdjeciu, w opisie jet wyjasnienie) i mozna go dostac taniej na TH http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXGLL3&P=0, to sa te same silniki, trzeba porownac numery producenta.
Przerobka sterowania tym gaznikiem jest bardzo tania i prosta w wykonaniu, potrzebujesz tylko trojkatnego ramienia i po klopocie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona