Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 3:30 am

Autor
PostNapisane: Pn kwi 21, 2008 11:17 am 

No to jedziemy :) Bardzo sympatyczna impreza, coś jak Liga Mikro tylko w innych warunkach i innymi modelami. W niedzielę pogoda była łaskawa co pozwoliło na rozegranie czterech eliminacji i finałów. Wprawdzie o 5 rano walczyłem ze sobą czy jechać na zawody czy nie ale jednak zaryzykowałem i mimo tego co mi się przydarzyło w eliminacjach warto było. Po prostu wiem, że na kolejne zawody tego typu (o ile to o czym mówiono po rozdaniu nagród się ziści) na pewno przyjadę.

Ps. Może brać spalinowa powinna wziąć przykład z braci Mikro i zrobić własny cykl z zachowaniem formuły jednodniowych zawodów? Nawet gdyby taki cykl miał się odbywać na dwóch czy trzech torach.

EDIT: A przez TO nie mogłem jechać dalej.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 21, 2008 10:34 pm 

A to dobre, korbowód jednak wytrzymał. :)
Sobota była ciężka (zwłaszcza w pub-ie), ale za to niedziela była z nami. No cóż młodzi dali czadu, fajnie było. No i sędzia się spisał na 5. Nawet nic o mnie nie mówił. Pozdrawiam.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 21, 2008 10:54 pm 

Zdjęcie "klasowe" dzięki uprzejmości koleżanki Ilony, która spisała się znakomicie w roli mojego osobistego (nareszcie jestem na zdjęciach :) ) fotoreportera. Kiedy otrzymam od Ilony większą porcję zdjęć to je opublikuję oczywiście za jej zgodą.[/url]

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 22, 2008 8:51 pm 

Grzegorz Nóżka napisał(a):
A to dobre, korbowód jednak wytrzymał. :)
Sobota była ciężka (zwłaszcza w pub-ie), ale za to niedziela była z nami. No cóż młodzi dali czadu, fajnie było. No i sędzia się spisał na 5. Nawet nic o mnie nie mówił. Pozdrawiam.

Jak to kurde jest, smigasz Kyosho,startujesz na zawodach przez nich organizowanych, ciągniesz wiedzę od Kyosho :lol: a masz avatara HPI.
Muszę pogadac z zaopatrzeniowcem w sprawie Twoich upustów :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 22, 2008 9:42 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
a masz avatara HPI.

Może się ktoś włamał na konto użytkownika i zmienił avatar? Trzeba to koniecznie sprawdzić.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 26, 2008 11:44 pm 

z małym opóźnieniem...

Było super, nawet jeśli tylko w niedzielę można było pośmigać. Szkoda, że częśc osób nie wytrzymała presji pogody i się zawinęła ;). Mam nadzieję, że uda się organizować takie "puchary" regularnie, nie tylko na jelczańskim torze.

Poziom sportowy wysoki, i choć sędzia był bez licencji i wymaganych uprawnień, pokazał znacznie większą klasę niż niejeden z "papierami". Opóźnień praktycznie nie było, była za to wręcz rodzinna atmosfera i kupa zabawy połączonej z zdrenalinką. Fajnie, że coraz więcej młodzieży zaczyna starty w spalinkach, a jeszcze lepiej, że wygrywają.

Do pełni szczęścia brakowało kompletnej grupy 1/8

Chłopaki z cateringu Zamku Kliczków- ocena bdb; pyszne jedzonko

Do zobaczenia wkrótce

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 5:14 pm 

Witam,

Ja chyba już na samym końcu ale na komentarz nigdy za późno.

1. Wyniki zawodów - zapraszam na stronę jak niżej:
http://modelrc.pl/?cat=5

Słowem komentarza do części sportowej, to ja również gratuluję wszystkim udziału, a młodym zawodnikom wytrwałości do ko ńca, co zaowocowało dobrym efektem końcowym.

2. Tor - jaki był każdy widział, dla wszystkich taki sam ale chyba trudny, mało przyczepna nawierzchnia i pechowa pogoda spowodowały, że biegi finałowe były prawdziwym testem wytrzymałości modeli (niektórym się nie udało :) )

3. Atmosfera - przyjazna, miła, koleżeńska, czasami aż za bardzo ale generalnie tak trzymać. W myśl zasady: rywalizacja na torze - przyjaźń poza (a te kilka przekleństw rzucanych z podestu dodało tylko kolorytu sportowej atmosferze :) ).

4. Zaplecze gastronomiczne - nie będę się wypowiadał, byłbym tendencyjny. Podziękowania Michała przekazałem chłopakom, chętnie przyjadą do Kłodzka :)

5. Obsługa sędziowska ... tu należą się moim zdaniem podziękowania szczególne. Po pierwsze za sam fakt zgody na sędziowanie (jako jednak wolennikowi elektryczności, nienawykłemu do spalin), przyjazd i po prostu poświęcony czas i środki. Po drugie za spokojny, profesjonalny przebieg zawodów, bez nerwówki i zbędnych komentarzy, ze dużą dozę zrozumienia dla relaksacyjnego charakteru imprezy i awarii modeli (np. przed samym startem do finału :) ) i za zimną krew w przypadku awarii technicznej sprzętu komputerowego. Okazało się, że nawet starty do finałów może puszczać jedna osoba i robić to po prostu za trzy.

Jakby ktoś miał wątpliwości, o kogo chodzi to był to Leszek Zaremba - jeszcze raz wielkie dzięki (Klub RC Jelcz wystawi Ci licencję ale będziesz musiał sędziować wszystkie nasze zawody :) inne organizacje chyba uznały, że Twoje zaangażowanie i wiedza nt. przepisów jest jednak za duża i nie ma jeszcze odpowiedniej dla Ciebie klasy sędziowskiej - żebyś nie musiał równać do sędziów klas niższych, np. I :)

Na koniec podziękowania dla wszystkich, którzy chcieli wykorzystać tę imprezę do spotkania się i pościgania.

Podziękowania również dla wystawiającego się sklepu ze sprzętem modelarskim firmy Ansmann i osób z klubu MIKRUS w Jelczu Laskowicach. Za co ? domyślni będą wiedzieli, pozostali będą musieli się ich spytać. W każdym razie ich postawa to "duży" wkład w rozwój sportów modelarskich :( - zapraszamy na kolejne imprezy z cyklu Kyosho World Cup :)

Do zobaczenia w Kłodzku :)

KYOSHOblog