Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 10:49 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 27, 2004 2:42 pm 
Raflee

A jaki silnik Ty polecasz? taki do 200$, bo narazie zaczynam sie tym interesowac, a niechcialbym na poczatku inwestowac w jakis najlepszy silnik, bo widzilem ich ceny :) Mozesz mi podac strone polskiego dystrubutora serpenta?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N cze 27, 2004 3:13 pm 

Na TH jest dostepny nowy model NTC3 RTR za 330$ http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXGZJ4&P=0. Lozyska mozna kupic tanio na ebay, np 3/16" x 3/8" x 2/16" sa po 10$ + wysylka.
Ta nowa wersja ma wiekszy silnik .15 (wczesniej byl .12), dwubiegowa transmisje i wszystko co potrzeba do jazdy samochodem, lacznie z butelka na paliwo i klipsem do swiecy (z ladowarka). Jedynie co trzeba kupic to baterie do radia i odbiornika oraz paliwo. Wydaje mi sie to dobra opcja dla osoby, ktora zaczyna z nitro.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 27, 2004 9:53 pm 

Artur D. napisał(a):
Musisz pamietać o jednej rzeczy - jeżeli kupisz model gdzieś w świecie to nie możesz liczyć na to że każdą część dostaniesz od reki. Jak kupisz go od krajowego dystrybutora to masz sprawę komfortową. Nawet jeżeli nie będzie jakiejś części na magazynie to zawsze jakiś modelarz Ci ją przyśle. Jako zawodnik możesz liczyć na inne ceny , dostęp do informacji i pomoc kolegów startujących na serpentach. Jest to ważne, każdy modelarz Ci to powie .
Co się tyczy silnika to nie polecam OS i innych wynalazków. Uwież mi, ja to już wszystko przerabiałem. Novarossi, Novamega, RB to są silniki które możesz kupic w kraju i liczyć na pomoc przy ich regulacji.

Artur

To nie jest forum dla Nas.
Na początku jak zaczynałem tu pisać to kilku „userów" na mnie naskoczyło. Miałem inne zdanie niż towarzystwo.
Leszek też został zmieszany z błotem.
Nie ma co dyskutować. Większość forumowiczów nie ukończyło jeszcze 18 lat.

Powiem jedno.
Artur jest w tej chwili najlepiej zorientowaną osobą w Polsce jeżeli chodzi o regulacje silników spalinowych w samochodach zdalnie-sterowanych.
W zeszłym roku wyemigrował do USA Rysiek, pozostał Wojtek B. który ostatnio nie ma czasu oraz Artur który oprócz najlepszego sprzętu ma dużą wiedze i startuje na wszystkich imprezach w Polsce oraz w Pucharze Serpenta.

Idę o zakład, że wydał podobne pieniądze na modele jak Promian.
A jego staż to kilkanaście lat startów na zawodach, a nie „palenie gumy na piachu pod blokiem”.

Mimo wszystko pozdrawiam czytelników tego forum.
Od Artura możecie się wiele nauczyć.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 28, 2004 7:42 am 

Tak jest! I nie kupujcie 15 , bo to Was eliminuje z udziału w zawodach.. No chyba że do zabawy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 28, 2004 7:44 am 

Arturze -gratuluję przegranej w Jelczu. Co się stało?

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 28, 2004 10:17 am 
Raflee

Wiesz... to ze sporo osob jest jeszcze przed 18 rokiem zycia to nie znaczy, ze nie da sie z nimi normalnie pogadac... A to, ze kilka osob "czasami" potrafi kogos wkurzyc to wcale nei jest dziwne... Kazdy kiedys byl mlody (lub jest) i musi jakos zaczac. Nie wiem, czy ja bylem jednym z tych ktorzy na Ciebie "naskoczyli", ale jesli tak, to sorry...

A co do tego modelu, to mi chodzi glownie o start na zaowdach i raczej nie mam zamiaru jezdzic sobie gdzies na parkingach, bo do tego nei trzeba mi modelu za kilka tys. zl. Czyli silnik musi byc 0.12.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 28, 2004 12:06 pm 

Ten model, ktory zaproponowalem, nie bedzie kosztowal kilka tysiecy zl tylko po rabatach, jakies 1300zl wyslany juz do PL. Nowy silnik i radio mozesz komus sprzedac i bedziesz mial kase na wypasiona .12. Razem z tym modelem dostajesz pomalowana bude, kola i kilka innych rzeczy ktore i tak bedziesz musial kupic jesli to jest twoje pierwsze nitro. Z kitami to wszystko musisz kupowac oddzielnie.
Z tuningu, to na poczatek kupilbym tylko gwintowane obudowy amortyzatorow (36$ na TH).

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 28, 2004 3:34 pm 

No ale teraz to wy nas zmieszaliście z błotem. Nie można sie z nami dogadać??? Wystarczy wyprowadzić nas z błędu. Wy jako modelarze z wielkim stażem jestescie do tego upoważnieni..... :wink:
A rozumienia kuby to nawet ja nie rozumiem kupić bbadziew wszystko sprzedać dołożyć troche i kupić lepsze wyposażenie??. Kupiej serpenta silnik .12 i reszte i masz model na zawody... :?

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 28, 2004 8:18 pm 

AE NTC3 to nie badziew. Serpent bedzie kosztowal 2 razy tyle.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 28, 2004 10:20 pm 
Raflee

Jak chodzi o Asso NTC3 to bedziewiem nie jest tylko Factory Team, bo on ma juz duzo lepszych czesci... czyli poprostu wytrzyma jzu lepszy silnik. A te co sa RTR to jest porostu do zabawy, lub na poczatek ewentualnie... I robienie takich przerobek nei ma iwekszego sensu, bo podwozie zostanie takei jak bylo i bedzie slabe... ten silnik co jest w nim pewnie ma to .15, ale zalzoe sie, ze mocy i obrotow ma mniej od lepszego .12...

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 28, 2004 11:14 pm 

Raflee napisał(a):
ten silnik co jest w nim pewnie ma to .15, ale zalzoe sie, ze mocy i obrotow ma mniej od lepszego .12...

Ale napewno ma wiecej mocy i obrotow od gorszego .12... :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 28, 2004 11:47 pm 
Raflee

A po co mi gorszy? Przeciez na zaowdy to chodzi raczej o to, zeby miec niezawody sprzet a jak o silnik, to jeszcze mocny i tak samo niezawodny jak reszta :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 3:00 pm 

Na początku dziękuję Jacku za bardzo pochlebne słowa uznania. Chciałem wnieść trochę chumoru i zabawy do tego forum, niestety jest tu inny klimat- typu ,,ogień z rury wydechowej". Każdy może sobie wybrać model, silnik rurę i inne śmieci, może wydac na ten sprzęt tyle ile może lub chce. Model i tak sam nie wygra, lub nawet nie pojedzie. Ja zaproponowałem model rozwojowy, zawodniczy i nie do jazdy po podwórku.
Leszku, kardanki pękły, ale wygrał Grześ Nóżka !!!!! Czuję , że teraz na zawodach w Brnie pokaże klasę.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 7:56 pm 

Panie Arturze jeśli ocenia pan nas o tematach autorstwa użytkownika K9 to czuje się obrażony ponieważ jest osoba niepoważna i nieznająca sie na rc mogę to ocenić choć też nie jestem asem . Ja uważam że trochę profesjionalizmu przyda sie na forum Poniewaz trochę sprawdzony informacji pomoże każdem nawet osobom które nie podchodzą do tego proesjionalnie. Mam nadzieje że ten post coś wniesie do tematu. Pozdrawiam Piotr :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 9:02 pm 

Artur, czy wedlug ciebie NTC3 jest modelem nierozwojowym i nienadajacym sie do wyscigow?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona