Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 27, 2026 6:20 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 8:15 pm 

Druga opcja o wiele lepsza - co do modeli to to dla nich reklama jest przecie :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 8:20 pm 

No dokładnie, więc może Pan Festiwal by się wypowiedział :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 8:24 pm 

jeżeli uzyskało by się pozwolenie firm na wykorzystanie ich modeli, loga itd. w programie to myślę, że nie powinno być problemu z uzyskaniem modeli do programu bo na 100% znajdzie się wielu chętnych, którzy bez problemu udzieliliby swoich cacuszek na potrzeby programu. Jest tylko jeden poważny problem, program taki po odcinku w którym odbyło by się porównanie modeli MT na stałe mógłby skłócić ze sobą posiadaczy modeli Savage z właścicielami Revo.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 8:29 pm 

Ja traktuje ta rywalizacje jak Lancer vs Imprezai tak to ma właśnie być :roll:
Z resztą ten spór jest już legendarny a jak prezenter nie poda który z nich jest lepszy to się nic nie stanie

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 8:30 pm 

Wiktor Sułek napisał(a):
No dokładnie, więc może Pan Festiwal by się wypowiedział :)
A moze Ty bys w koncu przestal sie juz tak wszedzie wypowiadac? Juz kilka razy Cie upominalem na priv, miales dopisek pod jednym postem. Teraz oficialne, publiczne ogloszenie: jeszcze raz zaczniesz spamowac to dostaniesz kolejne ostrzezenie co bedzie rownalo sie z banem. Moze wtedy dotrze cos do Ciebie.

Co do tematu to caly czas bylbym sceptyczny i daleki od wymyslania czolowki czy zakonczenia programu bo do tego daleko. Narazie proponowalbym skontaktowanie sie z TVN lub jakims producentem bo robienie w ciemno, bez doswiadczenia jakis planow odcinkow na caly sezon nic nie da. Jesli jest tu osoba, ktora chciala by sie tym zajac to niech zacznie dzwonic i dowiadywac sie u zrodla bo tam tak naprawde mozna dowiedziec sie konkretow. To, ze my sobie tutaj bedziemy dywagowac czy w pierwszym odcinku dac Sava czy Revo to nic, kompletnie nic nie da. Ustalanie ramowki w tym momencie jest bezsensowane poniewaz nawet nie wiecie ile, ewentualnie, dostalibysmy czasu. A co jesli to bedzie 5 minut z jakiegos innego programu? A my tu juz mamy ramowke obmyslona nawet na 30 minut, jak nie wiecej, do tego wywiady z teamami itd. i tu moje pytanie: kogo okreslacie mianem teamu? Zespoly firmowe czy garstke kumpli z podworka, ktorzy po prostu jezdza na zawody jednym samochodem?

Tak wiec moja rada na koniec jest taka jak wczesniej: dowiedzcie sie od potencialnych zainteresowanych, czyli TVN, czy to w ogole by ich zlapalo i odpiero wtedy dzialac wedlug ich wytycznych badz po odrzuceniu propozycji przeanalizowac to co powiedzieli i dlaczego odrzucili i wtedy przygotowac kolejny projekt na nowo.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 8:31 pm 

Oni i tak już są skłóceni :lol: Nie no przecież w programie nie powiedzieliby np. Savage jest lepszy, albo Revo jest lepszy, tylko porównaliby oba modele tak jak testują i porównują samochody 1:1. Tylko dobrze by było gdyby testowały je osoby znające się na rzeczy :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 8:41 pm 

Ja też myśle że nie ma puki co kombinowac z tymi czolowkami i tak dalej bo poco jezeli TVN powie np. "Nie dziękujemy nie jesteśmy zainteresowani". Wy mówicie, że o zaplanować i tak dalej. Dobrze wszystko można zrobić, ale do tego potrzeba troche pieniędzy, zapału i mnóstwo czasu tego chyba najwięcej a nie ma chyba po co go marnowac skoro TVN nie będzie zainteresowany. Ja mysle, że ten pomysł z petycjami będzie najlepszy. Ale oczywiście to jest tylko moje zdanie i każdy może mieć inne. Ja nie miałbym czasu nawet zaplanować jednego odcinka a co dopiero mówić o całej serii.

Tytuł: popieram
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 9:29 pm 

popieram w 100% ten ponysl przydalby sie jakis program o rc bo coraz wiecej ludzi sie tym interesuje popieram swietny pomysl :D :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 10:07 pm 

Ja mam dokładnie to samo zdanie co Piotr Michalski, we wszystkich sprawach jakie do tej pory poruszyliśmy tu. Apopo formy podania nei sądze aby to było efektywny, trzeba by do kogoś zadzwonić, pogadać, pójść może do TVN'u i się prywatnie dowiedzieć, petycja fajnie brzmi ale nie zadziała. Ja proponuje żeby ci co tak się napalili na to zdjęli swoje różowe okulary bo to jest bardzo trudne zadanie, bo poprostu na modele nie ma popytu. Była poruszona sprawa OPT, w polsce jest ogrom ludzi interesujących się tuningiem, ja szczerze mówią nie przepadam za Tede'm bo wygląda jak nałogowy alkoholik ale zama zawartość programu mi się podoba, duże grono ludzi ogląda ten program z racji na prowadzącego- a myśle że szeroka jest to grupa. Nie sądze aby ich kwestia modeli zainteresowała. Ale próbujcie, naprawde zatka mnie jak wam się uda, ale żeby to było możliwe musi się ktoś za to wziąść.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 10:34 pm 

Jeśli chodzi o wzory petycji, opracowałem wstępną wersję swojej propozycji petycji. Trzeba ją jednak jeszcze dopracować, z tego powodu nie umieszczam jeszcze pliku dokumentu petycji, i wstępny projekt prezentuje poniżej na forum.

Kod:
(miejscowość), dn. (data)

Dyrektor telewizji TVN Turbo

Drogi panie dyrektorze. Zwracam się do pana z prośbą a zarazem propozycją, w imieniu moim, oraz wszystkich polskich modelarzy. Chcieli byśmy zaproponować dodanie do ramówki telewizji TVN Turbo, cyklu programów, związanych z naszym hobby a zarazem sportem, czyli modelarstwem zdalnie sterowanym. Naszym celem jest promowanie tego nadal egzotycznego w naszym kraju hobby/sportu. Zwracamy się z taką prośbą akurat do Pańskiej telewizji z tego powodu iż jak powszechnie wiadomo, emituje ona programy związane z motoryzacją, oraz najbardziej "męskimi" hobby oraz sportami. Bardzo prosimy o rozpatrzenie naszej propozycji.

Z wyrazami szacunku:

Całe polskie społeczeństwo modelarzy samochodowych R/C, strony rcauto.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 10:38 pm 

A propos modeli i częsci oraz sygnujących je firm. Jeżeli pomysł programu zostanie zaakceptowany przez TVN, to uważam, że nie ma takiej firmy, która by nie chciała, aby jej model i cześci znalazły się w tym programie i na pewno udostępnią je za free. W końcu reklamę też bedą mieli za free - i to nie byle jaką reklamę.
Szczypta pesymizmu - w Polsce jest tylko jeden magazyn, w którym 1/4 dotyczy modelarstwa kołowego wiec popyt jest naprawdę mały - konkurencja odpuszcza; i ciekawe, czy TVN robi badania rynku i co z nich wyniknie jak się zdecydują "zainteresować" tematem.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 10:48 pm 

Błedy które dostrzegłem to Pan z dużej, przed "iż" przecinek powinien być, a przed "oraz" nie. Tak mi się zdaje. Mysle że ogólnie może być tylko trzeba to napisać ręcznie i zanieść najlepiej osobiście do ich siedziby. Wiecie garniturek i tak dalej hehe. Aha jeszcze można dopisać ilu jest użytkowników na tym forum, aby wiedzieli jak wielki jest nasz krąg modelarski.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 11:02 pm 

Zgadzam się, jednak jak wiadomo nikt nie jest doskonały. A pisałem to bez wykrywania błędów i w sumie tak na szybko. Więc tak jak napisałem, jest to tylko propozycja petycji, że tak nawet to napisze "pierwsza jej wersja", i wiadomo że jeszcze ją trzeba dopracować. Jutro postaram się poprawić petycję, urozmaicić ją jakoś, i coś jeszcze dodać. Postaram się również napisać propozycję podania.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 11:11 pm 

No co Wy, z taką petycją? Może jest wśród nas prawnik. :roll: Poza tym podpisy muszą być odręczne, najlepiej z numerem dowodu, a sama petycja drukowana.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 19, 2008 8:48 am 

orcio napisał(a):
No co Wy, z taką petycją? Może jest wśród nas prawnik. :roll: Poza tym podpisy muszą być odręczne, najlepiej z numerem dowodu, a sama petycja drukowana.

Numer dowodu ? Nie każdy jest pełnioletni...

Mitsubishi Lancer Evo VI
Team Losi XXX-s

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona