Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 14, 2026 6:30 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 11:24 am 

Chcialem tu poruszyc jedna kwestie ktoras nie ukrywam zaczyna mnie coraz bardziej draznic. Mianowicie chodzi mi o nad pobudliwocd moderatorow (dokladniej to Pana Tomka Trzosa). Ja rozumiem ze trzeba dbac o parzadek na forum, zebye nir obil sie za przeproszeniem burdel na forum i tym podobne rzeczy. Ale oprucz magicznego przycisku ZAMKNIJ TEMAT jest jeszcze taki tez bardzo fajny jak PRZENIES TEMAT... Ja rozumiem ze ktos otworzy temat jeden pod drugim taki sam czy cos, ale nie jak dyskusja trwa juz dluzsza chwile (np. o mambie na 8.4V) a tu nagle denerwuje mnie to ze temat jest tu zamykam. Nie wiem ale na jakich forach nie bylem to TEMATY UMIESZCZONE W ZLYM DZIALE byly PRZENOSZONE DO WLASCIWEGO a nie zamykane ot tak bo ktos ma kaprys albo cos. To samo dotyczy sie ostrzezen, tutaj co chwile kazdy jest straszony ze dostanie ostrzezenie itp. o byle *****, co to jest jakis poprawczak czy jak ? Pozatym ostrzezenia powinny sie przedawniac po np. 1-2 miesiacach, bo to glupio wyglada jak doswiadczony forumowicz ma ostrzezenia bo rok temu zalozyl temat gdzie nie trzeba...

GG:2247936

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sty 08, 2008 11:33 am 

Draxan napisał(a):
ciach...
bo to glupio wyglada jak doswiadczony forumowicz ma ostrzezenia bo rok temu zalozyl temat gdzie nie trzeba...

mozesz zdefiniowac okreslenie "doswiadczony forumowicz"??

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 12:03 pm 

Kolega Tomek jest Tu najmłodszym z modów prawdopodobni i jego rozpoczęcie kariery na tym forum równoznaczne jest z tym jak działa teraz jako uczący się moderator :) Ciekawe czy Tomek nadal ma serwis modeli jak to się kiedyś ogłaszał odpłatnie ??

PostNapisane: Wt sty 08, 2008 12:29 pm 

Draxan napisał(a):
Chcialem tu poruszyc jedna kwestie ktoras nie ukrywam zaczyna mnie coraz bardziej draznic. Mianowicie chodzi mi o nad pobudliwocd moderatorow (dokladniej to Pana Tomka Trzosa). Ja rozumiem ze trzeba dbac o parzadek na forum, zebye nir obil sie za przeproszeniem burdel na forum i tym podobne rzeczy. Ale oprucz magicznego przycisku ZAMKNIJ TEMAT jest jeszcze taki tez bardzo fajny jak PRZENIES TEMAT... Ja rozumiem ze ktos otworzy temat jeden pod drugim taki sam czy cos, ale nie jak dyskusja trwa juz dluzsza chwile (np. o mambie na 8.4V) a tu nagle denerwuje mnie to ze temat jest tu zamykam. Nie wiem ale na jakich forach nie bylem to TEMATY UMIESZCZONE W ZLYM DZIALE byly PRZENOSZONE DO WLASCIWEGO a nie zamykane ot tak bo ktos ma kaprys albo cos. To samo dotyczy sie ostrzezen, tutaj co chwile kazdy jest straszony ze dostanie ostrzezenie itp. o byle *****, co to jest jakis poprawczak czy jak ? Pozatym ostrzezenia powinny sie przedawniac po np. 1-2 miesiacach, bo to glupio wyglada jak doswiadczony forumowicz ma ostrzezenia bo rok temu zalozyl temat gdzie nie trzeba...

Również podpisuje się pod tymi słowami. IMHO ostrzeżenia faktycznie powinny ulegać przedawnieniu może nie po 1-2 miesiącach ale myślę, że pół roku to odpowiedni okres czasu.

PostNapisane: Wt sty 08, 2008 12:38 pm 

Draxan napisał(a):
Ale oprucz magicznego przycisku ZAMKNIJ TEMAT jest jeszcze taki tez bardzo fajny jak PRZENIES TEMAT...
http://rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=15187 czytamy ze zrozumieniem WSZYSTKIE ogloszenia parafialne. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 12:40 pm 

Szcególnie że tematy zatytułowane "IB4200 czy GP3900" nadaje się i do tematu "Co wybrać" i "Akumulatorki". Też miałem kiedyś temat o serwach, który moim zdaniem pasował do "Co wybrać" i zarówno do "Aparatury" a moderator zamknął mi temat i pozgroził banem 8)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 1:54 pm 

eno dajcie im spokuj może mają troche inny sposób na dbanie o forum ale chłopaki sie starają...

Bobek

GG 4145124

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 2:17 pm 

ogólnie głupota dawać moderatora 12 latkowi :lol: na początku myślałem że to jakiś żart, ale... zresztą na początku każdy jest nadgorliwy, później się uspokaja.
A z tym serwisem to też ubaw miałem :D

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 2:20 pm 

Podpisuje się pod wszystkimi słowami.
P.S-Ja mam 11lat i jestem administartorem jednego forum ,ale dopiero rozwijajacego sie :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 2:45 pm 

Gieroll napisał(a):
ogólnie głupota dawać moderatora 12 latkowi :lol: na początku myślałem że to jakiś żart, ale... zresztą na początku każdy jest nadgorliwy, później się uspokaja.

I co z tego że ma 12 lat?? Przeszkadza? Szkodzi Ci to jakoś. Ja bardzo lubie prywatnie z nim rozmawiać via GG i po stylu jego wypowiedzi cieżko wywnoskować ile ma lat.

Co do Twoich tematów nie bede komentował. Szkoda słów czasami

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 2:48 pm 

Ja osobiście nie miałem do czynienia z takimi okolicznościami, ale z tego co patrzę codziennie na forum to widzę, że nasz moderator Pan Tomek Trzos często zamyka tematy, które wcale nie muszą być zamknięte, lecz przeniesione. Niekiedy zdaża się też, że zamyka tematy które są napisane we właściwym dziale.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 2:59 pm 

Andrzej Trzeciak napisał(a):
Gieroll napisał(a):

I co z tego że ma 12 lat?? Przeszkadza? Szkodzi Ci to jakoś. Ja bardzo lubie prywatnie z nim rozmawiać via GG i po stylu jego wypowiedzi cieżko wywnoskować ile ma lat.

Bo masz pewnie 12 lat i się świetnie dogadujecie.
Co do mojej wypowiedzi to fakt jest taki za mając 12 lat ma się szereg zainteresowań a wiele z nich to tzw" słomiany zapał". Po za tym to jeszcze dziecko, nie chcę narażać się 12 latkom, ale cóż, doświadczenie też jest ważne. Jak to ma być poważne forum to powinno być prowadzone przez poważnych ludzi, jak np Piotra Michalskiego ( z którym wiele razy wchodziłem w kłótnie, często ma lekceważące riposty, ale mam do niego pewien szacunek, właśnie za doświadczenie),a nie 12 latka, który być może jutro zainteresuje się pokemonami.

Tomku Trzosie to nie jest skierowane bezpośrednio do Ciebie i nie bierz tego jako atak na Twoją osobę, jest to uogólnienie, w końcu i ja kiedyś miałem 12 lat.

Zresztą wycofuję się z tego co napisałem wcześniej, przepraszam, każdy ma prawo być moderatorem niezależnie od wieku, jeszcze raz przepraszam za to zamieszanie.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 3:13 pm 

Teraz moja "lekcewazaca riposta" (to mial byc zart wiec mam nadzieje, ze kol. Gieroll nie wezmie tego do siebie :lol: ).

Prawda jak zwykle lezy po srodku. Kto "placze", ze tematy sa zamykane? Uzytkownicy, ktorym to wlasnie zamyka sie owe tematy. A dlaczego sie zamyka? Odpowiedz jest w linku powyzej. Ogloszenie wisi odkad dzial "Elektronika" zostal otwarty "dla ludu". Niestety jak widac malo kto go czyta. Napisalem go po kilku tygodniach ciaglego przenoszenia tematow o elektronice z jak zaczac. Za kazdym razem pisalem do autora o tych przenosinach niestety w 99% to nie skutkowalo i za pare dni w jak zaczac pojawial sie znowu, tym razem inny, temat o elektronice zalozony przez kogos kto zostal juz pouczony o pisaniu w innych dzialach. Z tego wszystkiego wyniklo tak ostre przestrzeganie zakladania tematu w odpowiednim dziale i ich NIEPRZENOSZENIE. Nie jest to zlosliwosc z mojej czy naszej strony a tym bardziej nie lenistwo poniewaz przeniesienie czy zamniecie to taki sam wysilek dla palcow. Ma to byc raczej swego rodzaju nauka, moze dosc agresywna, ale zawsze nauka pisania w odpowiednich dzialach i nie robienia balaganu na forum. Jak przejzycie ostatnie strony jak zaczac czy co wybrac to znajdziecie kilka(-nascie?) tematow zamkniety oraz takie, ktore tycza elektroniki ale nie zostaly w zaden sposob napastowane. Sa to tematy typowo nadajace sie do co wybrac poniewaz traktuja np. o wyborze silnik i regulatora i takich tematow w zaden sposob nie mozna jednoznacznie przypisac do ktoregos z dzialu elektroniki. Jesli jednak pokazuje sie temat jakie serwo wybrac czy jaki pakiet to taki temat odrazu jest zamykany poniewaz w dosc prosty sposob mozna go przypisac do ktorego z dzialow elektronicznych.

Mam nadzieje, ze moja chaotyczna nieco odpowiedz (przerwa przy projekcie:P) wyjasni choc troche polityke narzucona w dzialach dla poczatkujacych.

Pozdrawiam :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 3:15 pm 

Gieroll napisał(a):

To, że ma 12 lat i jest moderatorem to nic. Moim zdaniem może mieć nawet 10 lat, ale niech mądrze prowadzi forum.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 08, 2008 3:28 pm 

Janusz G napisał(a):
Gieroll napisał(a):

To, że ma 12 lat i jest moderatorem to nic. Moim zdaniem może mieć nawet 10 lat, ale niech mądrze prowadzi forum.

Dobrze powiedziane

Kolego Gieroll. Powiedz ile razy Ty tworzyłeś bezsensowne tematy. Nawet z tym benzyniakiem traxxasa. A z tego co mi wiadomo Tomek jeździ całkem dobrze i w przeciwienstwie do nas doceniają go liczni sponsorzy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona