Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 4:19 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Kyosho V-One RRR vs. Serpent 720
Kyosho V-One RRR 34%  34%  [ 14 ]
Serpent 720 66%  66%  [ 27 ]
Liczba głosów : 41
Autor
PostNapisane: Śr sty 02, 2008 8:58 pm 

Jak w temacie, chodzi oczywiście o wersje kit. Ceny są zbliżone, Kyosho trochę droższy, ale jakie dokładnie są między nimi różnice? Proszę o jakieś wskazówki. Latem przymierzam się do zmiany modelu na coś topowego.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 02, 2008 11:14 pm 

Kyosho! Z resztą wystarczy popatrzeć czym jeździ Mistrz Polski, Artur mógłbyś coś napisać :) . Sam właśnie takiego nabyłem, wcześniej też miałem Kyosho. Ta marka otwiera wielkie możliwości, startów w kraju i za granicą, poza tym zespół Kyosho jest liczny i w razie potrzeby możesz korzystać z fachowej pomocy na zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 03, 2008 8:55 am 

Michał Woszczek napisał(a):
Kyosho! Z resztą wystarczy popatrzeć czym jeździ Mistrz Polski, Artur mógłbyś coś napisać :) . Sam właśnie takiego nabyłem, wcześniej też miałem Kyosho. Ta marka otwiera wielkie możliwości, startów w kraju i za granicą, poza tym zespół Kyosho jest liczny i w razie potrzeby możesz korzystać z fachowej pomocy na zawodach.

Nie będę Michale nikogo namawial , faktem jest że obecnie 95% modeli zawodniczych - spalinowych 1/10 na dolnym sląsku to Kyosho więc to także powinno być brane pod uwagę przy podjęciu decyzji.Myślę że napisaleś już wszystko- są możliwości i jeżeli ktoś chce się ścigać i podnosić swoje umiejętności to tutaj ma otwarte drzwi.Ot i tyle odemnie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 03, 2008 5:01 pm 

No, no, model używany przez Mistrza Polski jest już czymś. Bardzo dziekuję. A czy Twój nowy model Michale to też V-One RRR? W sumie wybór jest niewielki, bo takie fajne modele na polskim rynku ma naprawdę kilka firm, ale i zakup jest już poważniejszy, więc chcę mieć pewność, że dobrze wybiorę i nie będę żałował :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 03, 2008 5:36 pm 

Witam,

Niezależnie od wyniku ankiety, która jest śmieszna z wielu względów, a najważniejszy to taki, że w Polsce znam tylko jedną osobę, która miała okazję jeździć jednym i drugim modelem, zwróć uwagę na opisy tych modeli. Otóż są to modele "zawodnicze" i ich kupowanie ma sens tylko w przypadku chęci brania udziału w zawodach. Jeżeli ktoś zamierza używać modelu w innych celach to będą to po prostu wyrzucone pieniądze.

Pozdrawiam
Adam Różycki
"RC Jelcz"

Ostatnio edytowano Pt sty 04, 2008 7:31 am przez Adam Różycki, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 03, 2008 5:47 pm 

Orcio, zapytaj czym DO TEJ PORY jeździł Mistrz Polski w osobie Artura :) Nie żebym mówił, że Serpent lepszy bo tego nie wiem. Wiem jedno, jeśli Artur pojechałby czymkolwiek innym z najwyższej półki tez by mistrzem został :) Ale jak chłopaki napisali model to nie wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 10:09 pm 

orcio napisał(a):
No, no, model używany przez Mistrza Polski jest już czymś. Bardzo dziekuję. A czy Twój nowy model Michale to też V-One RRR?

Tak :)

Przemek, myślę, że twoja wypowiedź może wprowadzać w błąd. Otóż powodem tego co opisałeś była samozwańcza dominacja jednego tylko dystrybutora, niejako skazująca wszystkich na starty modelami jednej marki. W tej chwili rynek się trochę poszerzył co dało wybór zawodnikom (i odwróciło trochę proporcje:)). Jak chcesz to zliczę dla ciebie jakimi modelami jeździli zawodnicy w finałach MP klas spalinowych w ostatnim sezonie, we wszystkich klasach. Chcesz?

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: So sty 05, 2008 11:38 am 

Michał spokojnie, chciałem napisać tylko że jak ktoś dobrze jeździ to i tak mistrzem zostanie, nieważne czym będzie jeździł oczywiście jeśli w grę wchodzą modele z najwyższej półki. Z Kyosho i Serpentem mam doświadczenia wyłącznie wirtualne na Virtual RC :) Ale faktem jest że czołówka używa V-One.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 05, 2008 4:39 pm 

Adam Różycki napisał(a):
Witam,

Niezależnie od wyniku ankiety, która jest śmieszna z wielu względów, a najważniejszy to taki, że w Polsce znam tylko jedną osobę, która miała okazję jeździć jednym i drugim modelem, zwróć uwagę na opisy tych modeli. Otóż są to modele "zawodnicze" i ich kupowanie ma sens tylko w przypadku chęci brania udziału w zawodach. Jeżeli ktoś zamierza używać modelu w innych celach to będą to po prostu wyrzucone pieniądze.

Pozdrawiam
Adam Różycki
"RC Jelcz"

Każdy wydaje pieniądze według swoich możliwosci i chęci, i jeżeli jesteśmy zadowoleni z zakupu, to dla nas nigdy nie są wyrzucone w błoto. Można kupić kilka badziewiastych modeli i się z nimi męczyć - nawet jeżeli służą tylko do zabawy, lub kupić jeden, który jest dopracowany w każdym szczególe i mieć dobrą zabawę (nawet jeśli to miała by być tylko zabawa). Patrząc jeszcze z innej strony - mając taki model, prędzej czy później człowieka skusi do startu w zawodach, a jak pisał Michał, to wtedy lepiej w takiej sytuacji mieć coś, co mają inni, bardziej doświadczeni zawodnicy.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 05, 2008 6:08 pm 

orcio napisał(a):
Każdy wydaje pieniądze według swoich możliwosci i chęci, i jeżeli jesteśmy zadowoleni z zakupu, to dla nas nigdy nie są wyrzucone w błoto. Można kupić kilka badziewiastych modeli i się z nimi męczyć - nawet jeżeli służą tylko do zabawy, lub kupić jeden, który jest dopracowany w każdym szczególe i mieć dobrą zabawę (nawet jeśli to miała by być tylko zabawa)......

Witaj,

Życzę Ci w takim razie abyś był zadowolony - niezależnie co kupisz.

Pozdrawiam
Adam Różycki

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 07, 2008 2:07 pm 

"No, no, model używany przez Mistrza Polski jest już czymś"
Ale ten sam Mistrz Polski do tej pory jezdził Serpentem i też był Mistrzem Polski . Piszecie , ż południe Polski jezdzi na Kyosho , ale od Warszawy po Bałtyk jeżdzimy na Sepentach i XRAY i jest nas trochę więcej . W samym Trójmieście jest nas więcej niż Kyosho na całym Południu . :D Ja się jeszcze na serwisie Serpenta nie zawiodłem .

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 07, 2008 3:25 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
"No, no, model używany przez Mistrza Polski jest już czymś"
Ale ten sam Mistrz Polski do tej pory jezdził Serpentem i też był Mistrzem Polski . Piszecie , ż południe Polski jezdzi na Kyosho , ale od Warszawy po Bałtyk jeżdzimy na Sepentach i XRAY i jest nas trochę więcej . W samym Trójmieście jest nas więcej niż Kyosho na całym Południu . :D Ja się jeszcze na serwisie Serpenta nie zawiodłem .

Aleś teraz Lechu dowalil !!!! :lol:
Obejrzyj zdjęcia z Klodzka, Jelcza i innych zawodów na których byliśmy w grupie, może popatrz na ranking w klasie IC-10 Start, aleś palnąl z tym Trójmiastem :lol:
Daj spokój , nikt nikogo nie namawia do konkretnej marki ale to co napisaleś to ...............

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 07, 2008 4:10 pm 

No , może troszeczkę przesadziłem , ale tylko troszeczkę. :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 07, 2008 4:33 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
No , może troszeczkę przesadziłem , ale tylko troszeczkę. :D

No dobrze Lechu, koniec tematu bo tym razem to u nas będzie dym. :lol: Rywalizacja to na torze, nie na forum.
A tak przy okazji to pierwszy tytul Mistrzowski mialem na modelu BMT i to chyba bylo w 98r, starrre czasy :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 07, 2008 10:14 pm 

Artur, podobno jak pod Wrocławiem wykopali mumię to pierwsze co się zapytała to czy jeździsz jeszcze modelami BMT- staaaare czasy ;)

A tak na poważnie to P. Lechu, tu nie chodzi o nagabywanie, tylko o fakty, a nie zaprzeczy Pan, że dzięki wejściu na rynek Polski dwóch nowych modeli w klasie IC10TC trochę się zmieniło. Pozdrawiam Serdecznie wszystkich spalinowców (bez względu na model- który, uważam jest osobistą sprawą każdego, tak jak ulubiona marka papierosów, piwa, perfum czy samochodów)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona