Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 1:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 20, 2007 6:59 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Adamie rzeczywiście ma Pan mały staż w modelarstwie i poprostu nie ma Pan orientacji.Jest takie powiedzenie że na złość wszystkim odmroże sobie uszy.Tylko pogorszycie pozycje modelarzy kołowych .Wasza wola.Mamy demokracje.Nie bądzcie najwni bo pojawia się uśmiech u osób którzy zajmują się sportem kwalifikowanym.Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Witam Panie Zbigniewie,

Deprecjonowanie interlokutora w dyskusji jest słabym zabiegiem socjotechnicznym ale bardzo charakterystycznym dla osób, które nie mają rzeczowych argumentów. Moje doświadczenie w sporcie kwalifikowanym jest znacznie większe od Pana i mogę to jako były członek Kadry Narodowej z całą stanowczością twierdzić (wprawdzie dyscyplina inna ale reguły gry te same).

Nie odpowiedział Pan w dzisiejszej dyskusji na żadne zadane pytanie, nie wytłumaczył Pan czytającym to forum na czym miałaby polegać dotacja LOK'u do EMP, nie próbował Pan nawet polemizować z postawioną tezą, że LOK na EMP ZARABIA !!!

Mamy conajmniej różne zdania nt. co jest lepsze, a co gorsze dla modelarzy kołowych, a demokracja daje prawo do cywilizowanej dyskusji i wymiany argumentów i z tego przywileju zamierzamy korzystać. Jeżeli to LOK uważa, że wie lepiej to wystarczy to tylko udowodnić i nie pozostaje mi życzyć Panom powodzenia, a "koń jaki jest każdy widzi" :))

Pozdrawiam serdecznie
Adam Rózycki
Klub Sportowy "RC Jelcz"

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 20, 2007 8:58 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
"jak to się mówi święta święta i po świętach a opłaty zostaną, osobiście mi to nie pasuje takie podwyższanie opłat nie wiadomo z jakich powodów"
Wiadomo z jakich powodów . Jak ktoś pobiera kasę a nie wydaje pokwitowań (KP) , to znaczy , że się nie rozlicza , co znaczy , że to jest jego . Chyba logiczne . :D

co do rozliczen cytat z innego forum

zaprzepaszczono dorobek łódzkich modelarzy. Przestał działać Klub Modelarzy Kolejowych, przy LOK-u, jego majątek w nie zawsze jawny sposób znikł i Łódź stała się pustynią, jeśli chodzi o modelarstwo kolejowe.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 21, 2007 12:46 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Adamie rzeczywiście ma Pan mały staż w modelarstwie i poprostu nie ma Pan orientacji.Jest takie powiedzenie że na złość wszystkim odmroże sobie uszy.Tylko pogorszycie pozycje modelarzy kołowych .Wasza wola.Mamy demokracje.Nie bądzcie najwni bo pojawia się uśmiech u osób którzy zajmują się sportem kwalifikowanym.Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Witam Panie Zbigniewie,

Cytując Pańską odpowiedź dla Adama nasuwają mi się takie wnioski (poza tymi, które wszyscy Panu wytykają i nawet nie próbuje Pan na nie odpowiedzieć:

- Sądząc po kilkunastu miesiącach znajomości z Panem Adamem mogę śmiało stwierdzić, że jego wiedza i zaangażowanie w nadaniu blasku tej dyscyplinie sportu jest po stokroć większe niż was wszystkich w LOKU, pewnie nawet nie zdaje Pan sobie z tego sprawy,
- Celowo przytoczyłem Pańską wypowiedź żeby podkreśłić w niej to zdanie:
"Tylko pogorszycie pozycje modelarzy kołowych .Wasza wola."- nie możemy się doczekać, niestety (dla LOKU) jesteście w znaczącej mniejszości osób uważających, że działania podejmowane przez lok służą rozwojowi.
- Milczenie Loku w sprawach poruszanych w tym temacie uznaję za przyznanie się do wszystkiego, może już pora pomyśleć o gruntownej zmianie?

Osobiście wierzę, że wszelkie nasze działania (czyt. uczciwych, zaangażowanych modelarzy) przyczynią się do ujawnienia bolesnej, dla niektórych prawdy, ale czy wtedy POGORSZYMY SOBIE? Chyba nie...

\I na koniec chciałbym zauważyć, że czasy się zmieniły, już nie ma bezkrólewia i samowolki, niejasnych sytuacji finansowych. Może bardziej doświadczeni zawodnicy (a nie takie leszcze jak ja czy P. Adam Różycki) wypowiedzą się ile razy w przeciągu ostatnich lat podpisywali KP na zawodach w związku z pobraną opłatą wpisową i/lub licencją. Hmmm...

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 21, 2007 1:05 pm 

Panowie, nie unoście się tak. Pan Zbigniew nie odpowie na zadane pytania gdyż to on przywykł do ich zadawania bądź tez nie rozumie, o co go pytacie. Standardowe działanie pod tytułem "nie wiecie co tracicie" bądź" bo lok ma prawo" nie jest już nawet śmieszne, powiedziałbym irytujące. Ciężko jest stanąć po drugiej stronie lustra. Wydaje mi sie ze nie należy kontynuować chęci rozmowy tylko strącić odpowiednie głowy z ościennego zaścianka, może wtedy osoba, która nie będzie pełnić funkcji picia kawy za pieniądze ogółu modelarzy poszuka nowego zawodu? Ponad to wraca temat, gdy działacz loku przyjeżdżał na zawody, zabierał startowe i "cześć jak czapka" zawijał się z powrotem. "Mam licencję wykupioną w loku ... " brzmi podobnie jak " mam syfilis, jedną z najlepszych chorób wenerycznych ..." Każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów, mam i ja :wink:

P.S. kawa z reklamy Ryśka - 20zł, nietłukąca się szklanka - 10 zł, nerw działaczy którym zabrakło czarnej goryczy - bezcenny. Są rzeczy, których kupić się nie da ...

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 21, 2007 1:33 pm 

Ciekawe co by było gdyby NIKT nie wykupił licencji na 2008 ani nie wziął udziału w ŻADNYCH zawodach cyklu MP. Jak myślicie?

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 21, 2007 1:48 pm 

ciekawe kiedy dostane licencje na syna zapłacona w poznaniu i czy bedzie ona na 2008 jak mi powiedziano jak płaciłem

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 21, 2007 3:11 pm 

Panowie, chyba zapomnieliście o historii. Dla przypomnienia:
http://sulechow.net/~teresa/historia.html
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Obrony_Kraju
Polecam zapoznać się, kto został, kto jest, kto kogo wychował?
Oraz najważniejsze, czego oczekujecie?

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 21, 2007 8:17 pm 

Napewno nie chcemy tego:
kliknij

Tytuł:
PostNapisane: So gru 22, 2007 4:42 am 

Dawid Głowacki napisał(a):
Panowie, nie unoście się tak. Pan Zbigniew nie odpowie na zadane pytania gdyż to on przywykł do ich zadawania bądź tez nie rozumie, o co go pytacie. Standardowe działanie pod tytułem "nie wiecie co tracicie" bądź" bo lok ma prawo" nie jest już nawet śmieszne, powiedziałbym irytujące. Ciężko jest stanąć po drugiej stronie lustra. Wydaje mi sie ze nie należy kontynuować chęci rozmowy tylko strącić odpowiednie głowy z ościennego zaścianka, może wtedy osoba, która nie będzie pełnić funkcji picia kawy za pieniądze ogółu modelarzy poszuka nowego zawodu? Ponad to wraca temat, gdy działacz loku przyjeżdżał na zawody, zabierał startowe i "cześć jak czapka" zawijał się z powrotem. "Mam licencję wykupioną w loku ... " brzmi podobnie jak " mam syfilis, jedną z najlepszych chorób wenerycznych ..." Każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów, mam i ja :wink:

P.S. kawa z reklamy Ryśka - 20zł, nietłukąca się szklanka - 10 zł, nerw działaczy którym zabrakło czarnej goryczy - bezcenny. Są rzeczy, których kupić się nie da ...

Dawid, nie posądzałem, nawet w najśmielszych oczekiwaniach, że będziesz zdolny do takiej ekwilibrystyki i wyczucia chwili. Pełen szacunek!!!
Co na to zainteresowani?

Ponawiam pytanie o licencje i wpisowe, zwłaszcza KP, proszę wszystkich o komentarze ile razy w ciągu ostatnich, powiedzmy 3 do pięciu sezonów startując w EMP modeli elektrycznych albo spalinowych otrzymali potwierdzenie otrzymania wpłaty (tak zwane: KASA PRZYJĘŁA- KP- dokument ten jest OBOWIĄZKOWY dla wszystkich organizacji, stowarzyszeń a nawet spółek cywilnych i z ograniczoną odpowiedzialnością posługujących się gotówką stanowiącą koszt uzyskania przychodu i będących podstawą do odliczenia/ dopłacenia należnych podatków do Skarbu Państwa).
Im więcej otrzymam opinii tym precyzyjniejsze wnioski będę mógł sformułować i przedstawić należnym instytucjom. Na dzień dzisiejszy mam kilkanaście potwierdzonych informacji.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 22, 2007 7:33 am 

Odpowiedz jest krotka NIGDY nikt nie dawał pokwitowan na EMP
z wyjatkiem jednej EMP zorganizowanej przez HPI PL w Malince
tam takowe kazdy od reki otrzymywał ,bezwzgledu czy chcial ,czy nie
wziasc musiał.

Chyba ze sie postarzałem i mam luki w pamieci ,ale opłaty zawsze
pobierane były w godz porannych ,jak na niedzielnej Mszy ofiara
,gdyby to było w godz pozniejszych to mogłem miec jakis zanik
pamieci .Moze to byly dobrowolne datki na lokowska Tace wowczas
zmieni to postac rzeczy :D :x

Tytuł:
PostNapisane: So gru 22, 2007 9:05 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Napewno nie chcemy ...

Mam wrażenie, że mnie nie zrozumiałeś.

Chciałem dać do zrozumienia,
to, z kim mamy doczynienia!

Tytuł:
PostNapisane: So gru 22, 2007 4:16 pm 

Ilekroć pojawiam się na zawodach - nigdy nie dostałem pokwitowania wpłaty za startowe. Tu natomiast przypomina mi się pewien incydent, który z racji częstości jego występowania powinienem nazwać notorycznym. Otóż tuż po przygotowaniu toru do zawodów, rozłożenia desek, rozstawienia namiotów etc etc przyjeżdża niejaki działacz loku, osoba zdolna zbierać składki. Wszystko fajnie, dopóki nie przychodzi chwila zapłacenia startowego i tu agresja - działacz informuje mnie, że jeżeli nie zapłacę to nie dopuści mnie do zawodów, imprezy, którą razem z kolegami zorganizowałem, tracąc czas i pieniądze. Absurd? Mało tego - działacz twierdzi, że nie jestem prawdziwym modelarzem i o zgrozo - nie przyczyniam się do rozwoju modelarstwa kołowego. A On - zabierając kasę z zawodów, do których lok nie dołożył ani złotówki ... uzupełnia braki dziury budżetowej? Wiem wiem, deflacja :roll:

P.S.
Michał Woszczek napisał(a):
Dawid, nie posądzałem, nawet w najśmielszych oczekiwaniach, że będziesz zdolny do takiej ekwilibrystyki i wyczucia chwili.

Michał, naleze do teamu kyosho, to do czegoś zobowiązuje :wink:

Ostatnio edytowano N gru 23, 2007 1:30 am przez Dawid Głowacki, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So gru 22, 2007 8:32 pm 

Hmm, Dawidzie nie trzeba być wróżką żeby domyśleć się że chodzilo o zawody w Jelczu. Fakt, natyraliśmy się jak woly, zaplaciliśmy startowe a wszystkie koszty organizacji zawodów poniosla firma Conect. Dlatego stwierdziliśmy że my jako Klub Sportowy ,,RC Jelcz,, nie będziemy więcej organizowali EMP,wolimy swoje cykle imprez i już niedlugo będzimy mieli dla wszystkich zawodników ciekawą alternatywę zawodów. Bez licencji a na odpowiednim poziomie i z możliwością startu na ......... ale to tajemnica, już wkrótce :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So gru 22, 2007 8:41 pm 

A co byłoby gdyby NIKT nie zgłosił chęci do zorganizowania eliminacji MP? Jak wyglądałby kalendarz?

Tytuł:
PostNapisane: N gru 23, 2007 2:39 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
A co byłoby gdyby NIKT nie zgłosił chęci do zorganizowania eliminacji MP? Jak wyglądałby kalendarz?

Niestety jest kilka osób, które utrzymują lok w zamian za różne rzeczy, a lok odwdzięcza się np. klasą Kadet, rączka, rączkę myje, potem w RCPrzeglądzie Modelarskim na sponsorowanych stronach znajduje się artykuł jak to w Łodzi było CH...wo ale za to zawody modeli tegoż sponsora to prawdziwy majstersztyk organizacyjny, było 300 zawodników itp.

Przemek, chwasty usuwa się małymi kroczkami, wszystkiego od razu się nie wyrwie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona