Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 11:37 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 09, 2004 10:30 pm 

Milczenie zlotem ale nie na forum :). Tutaj w cenie sa wartosciowe posty. Dobrze, ze wreszcie postanowiles nas odwiedzic i cos napisac o swoim modelu. Jesli chodzi o zebatki to spur gear 49T bede mial 3szt. Jesli chcesz to od reki mam clutch bell 18T - wieksza predkosc modelu ale wtedy raczej tylko on-road bo silnik 4,11 moze sobie z tym nie dac rady w terenie. Jak juz przygotujesz swoj model to wezme swoja kamerke i aparat to sie zrobi dla kolegow z forum jakies wspolne fotki jak radzi sobie Terro-Savage oraz Savage-Zilla :).

p.s kiedy planujes zrobic ten tor? Zrob jakies fotki tego czym dysponujesz bo az ciekaw jestem czy mozna by cos tam zorganizowac na tym torze. Jakie ogolnie jest podloze? Piach, glina?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 10, 2004 12:34 am 
Raflee

Glina z piachem byylaby najlepza... wtedy bylaby jakas trwarda skocznia i male utrunienie - piach :)

PostNapisane: Cz cze 10, 2004 11:14 am 

WITAM !
pierwsza POWAZNA jazda na 4,11 - wypas - jestem pod wrazeniem DUZYM !
( mala dygresja na inny temat - po zobaczeniu linkow ze SKALKOWCAMI
czuje sie po waszych zachwytach i wypowiedziach ze zostane sam jeden w polsce ze spaliniakiem - to nie bylo zlosliwe ! sam jestem SKOLOWANY !)
dobra do tematu - niema porownania tamto 2,9 to byla ZABAWKA
TO 4,11 to jest MONSTER odpal taki ze glowe urywa ( az sie przestraszylem bo wolne obroty mial B.duze i sie zaczal dymic caly silnik tak sie nagrzal - doslownie chwilka - odparowaly z wieszchu wszystkie srodki do czysczenia )
przyspieszenie jak w odrzutowcu - moc jak w czolgu - PRZELECIAL po gruzie jak motylek - a urwalem kolo na bramie !!!!!!!!!!!!! przy niewielkiej predkosci ( inna sprawa ze felgi slabiutkie do tej mocy )
Promian moze cos zalatwisz alu - zreszta zadzwonie .
a jezeli nie to sam sobie wytocze - to byla grozba - KARALNA
kolo zebate sie super sprawdzilo - udalo sie
jest troche zaciezki trzeba odchudzic - mysle ze rama z rurek (stal nierdzewna spawana)
ogolnie jestem B.zadowolony tylko te felgi - pozniej amorki , wachacze , rama , karoserja , opony , i nowy terra gotowy ( troche mnie ponioslo ale RAZ SIE ZYJE )
co do terenu - jest to POLE uprawne - nieuprawiane ale to nie piach tylko warstwa GLEBY na piaszczystym podlozu po okolo metra jest glina
wiec caly przekroj - TYLKO jeden problem - ustawiczny brak czasu PRACA dlatego troche milczalem
PS bledy ort. - teraz czuje sie na forum jak na polu minowym jak pisze
(po uwagach Promiana) znowu do szkoly ??!!!! ale rozumiem Twoje intencje - tylko ze w dobie kiedy nauczycielowi dziecieci zakladaja kosz na smiecie i groza pobiciem myslec o ordokrffji ?! - ortografii - no ale nawet na wojnie mozna byc uprzejmym !
pozdrawiam ide cos zrobic z felga - i planowac omijanie bram

POZDRAWIAM !

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 10, 2004 2:58 pm 

GRATULUJE TAK UDANEJ KONWERSJI! Odwaliles kawal naprawde dobrej roboty! Ciesze sie, ze silnik, ktory ode mnie kupiles sprawie Ci taka frajde! Ja tez go lubilem ale sam wiesz, ze teraz mam 7,5cm3 :). Dobra nie czas tu na takie *****. Jesli chodzi o felge to chyba szybko ostudze Twoj zapal. Komplet felg z prawdziwego aluminium to wydatek minimum 800 PLN. Nie oplaca sie!! Latwo je wygiac a pozniej ciezko prostowac. Lepiej kup felgi Pro-Line takie jako Mambo albo Chrome Six itp... Wybor olbrzymi jest stronce www.towerhobbies.com Ceny tez nie sa niskie ale za komplet felg z oponami nie wydasz wiecej niz 500-600 PLN tak wiec do boju (jak cos potrzebujesz to daj znac bo wlasnie robie kolejne zamowienie). Oczywiscie jak mozesz to do mnie zadzwon. Chetnie zobacze Twojego TC w akcji po transplantacji serca :). Oj czuje, ze stworzyles prawdziwa piekielna maszyne! JEszcze raz gratuluje. To chyba najbardziej spektakularny przyklad tuningu jaki do tej pory opisywany byl na lamach tego forum.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 10, 2004 3:25 pm 
tomalo

Gratulacje! Widzialem zdjecia po przeszczepie. To jest MONSTER! Co do felg to promian ma racje, lepiej kupic dobry plastikowy komplet z oponami...

Co do Twojej obawy zwiazanej z pelzaczami skalkowymi, to nie martw sie, nie bedziesz sam :) Ja nie mam zamiaru pozbywac sie spalinki.

SPALINKA to jest TO!!!

A wracajac do Twojego monstera...ja bym go nazwal FRANKENSTEIN :)

Duzy, ma blizny, mocny i jak widac nie zawsze do opanowania :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 10, 2004 5:52 pm 
Raflee

A moze mi ktos wyslac te zdjecia? :D Albo je na forum zapodac, bo ja tez chetnie bym zobaczyl...
Raflee@poczta.onet.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 11, 2004 11:22 am 
-=ADA$=-

wlasnie dajcie tu zdjecia. chetnie zobacze

PostNapisane: Pt cze 11, 2004 10:19 pm 

niestety niewiem jak to sie robi zeby fotki byly ogolniedostepne ale jutro poprosze kolege i powinno sie udac
dzis poszalalem ! POSZALALEM !!!!
troche sie obawiam o kola bo waga wzrosla do 6,3 kg
( z pelnym bakiem )
no i slabe amorki i sprezyny trzeba je zmienic
ale wrazenie robi za......( uwaga ! ocenzurowano ) zaMOCNE
jest trudny do opanowania
a na 25 nitro ........pali swiece na prostej
felgi napewno sa za slabe reszta raczej ok
silnik jest przykrecony fest ale plyte podlogowa ( w terra jest takie COS ) zwiercilem totalnie zmiana zebatki odbierajacej i konstrukcji sprzegla
kolo naprawilem odrazu - przeciez jezdzic trzeba !
ciekawy jestem niezmiernie co bedzie wyczynial savage z silnikiem 7cm3 Promiana - pewnie jak zobacze to zachoruje
ale mam zamiar robic rame z rurek stalowych nierdzewnych
zeby byl lzejszy - bo w tej chwili troche wyglada nieuporzadkowany w porownaniu z savage a bawi mnie bardziej wykonanie czesci samemu ( niewszystkich oczywiscie )
pozdrawiam koncze bo pozno juz
narka ( mam nadzieje ze dozwolone slowo )

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 11, 2004 10:46 pm 

Oj promian , promian co Ty robisz :?: Jeszcze dzisiaj stwierdziłeś że słowo zajebiste mozna używać poniewaz nie jest na liscie przeklenstw i oficialnie i praktycznie nie jest to przeklesntwo.Wiec po jakiego grzyba je ocenzurowałeś :?: :!:Sorry Promian jak by co ale sam widzisz z tą sytuacją już mieliśmy styczność i myslałem że to znowu Ty :roll: Jeszcze raz sorka zwracam honor :D Usunął bym posta ale nie moge jak chcesz to go wykasuj.Heh pan januszyc nieźłe mnie w pole wywiózł.

Ostatnio edytowano Pt cze 11, 2004 11:15 pm przez Kuba Stabiszewski, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Pt cze 11, 2004 11:05 pm 

witam

CHCIALEM TROSZKE POZARTOWAC A WYSZLO NERWOWO
sam wpisalem ocenzurowano !

moje zdanie jest takie pierwsze litery i kropki ( w......... ) .
w dzisiejszych czsach sam nieprzepadam za przeklenstwami i niejestem zbyt mlody a wiecej o przeklenstwach mozna sie dowiedziec od dzieci niz mozna sobie wyobrazic i jesli to bylby tylko problem ludzkosci to super ale tak nie jest ( zreszta tematem jest 4,11 i znowu zbaczam a to tez nieladnie ! ) ale fakt - niezbyt to by bylo piekne jak na zlocie bysmy sobie wymieniali doswiadzenia rozmowa typu :
wiesz a ja ......... zrobilem zamiane ......... silnika .......... 2cm3 na 4,.......11 i tak z........... ze az piach w............ z pod kol KROPKA

taki dowcip byl o marynarzu ktory mial opowiedziec dowcip u PANSTWA a brzytkie slowa zastapic slowem BUM
dowcip byl nastepujacy
BUM BUM BUM cholera BUB BUM BUM BUM
wiec w sumie jestem za lagodniejszym jezykiem a slowa BE mozemy czyms zastapic np : MONSTER
np : ale w drzewo PRZYMONSTEROWAL ( troche przydlugie latwiej ........)

narka

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 1:33 am 

Kuba Stabiszewski napisał(a):
Oj promian , promian co Ty robisz :?: Jeszcze dzisiaj stwierdziłeś że słowo zajebiste mozna używać poniewaz nie jest na liscie przeklenstw i oficialnie i praktycznie nie jest to przeklesntwo.Wiec po jakiego grzyba je ocenzurowałeś :?: :!:Sorry Promian jak by co ale sam widzisz z tą sytuacją już mieliśmy styczność i myslałem że to znowu Ty :roll: Jeszcze raz sorka zwracam honor :D Usunął bym posta ale nie moge jak chcesz to go wykasuj.Heh pan januszyc nieźłe mnie w pole wywiózł.

hehe :). Spoko. Az w takiego cenzora to sie nie bawilem jeszcze. Dowcip Janusza udal sie w pelni. :)

PostNapisane: So cze 12, 2004 6:30 am 

witam
po szalenczej jezdzie postanowilem go umyc - no i oprucz swiecy spalonej -------- wg Tomalo jak czegos niepolamales .................
rozwalony przegub kola przedniego - EXTRA - znowu zero jazdy .
dlatego szukam jakiegos sterego terraka zeby miec wiecej czesci takich od zaraz - i moze poradzicie mi
brnac dalej w tuning terraka czy spraedac i kupic safage - czy nowy savage ma przeguby metal czy plastik i jaki silnik ma seryjny savage

Zeby ktos niepomyslal - nie poddaje sie ale nie jestem pewien ?!

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 9:08 am 
tomalo

W zadnym wypadku niech Ci po glowie nie chodzi sprzedaz Twojego potwora... Odwaliles kawal dobrej roboty i teraz go sprzedawac?

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 10:24 am 

Seryjny Savage ma silnik 4,11cm.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona