Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 9:12 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 17, 2007 7:25 pm 

Też to tak rozumiem jak napisał Bartek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 17, 2007 7:42 pm 

Ale się czepiacie. Powiem wprost, wolałbym używanego GS-a Pro czy jak on się tam nazywa, niż nowego GS-a "zwykłego". tyle w tym temacie. Może jeszcze to, że zamist Pandy do używanego Mondeo mogłem porównać nowego Forda Fusion.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 17, 2007 7:49 pm 

No to ty polecasz mu taka opocje , a my inną , wybór należy do niego

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 17, 2007 7:53 pm 

Mały OT

Przemek Morawski napisał(a):
Ale się czepiacie. Powiem wprost, wolałbym używanego GS-a Pro czy jak on się tam nazywa, niż nowego GS-a "zwykłego". tyle w tym temacie. Może jeszcze to, że zamist Pandy do używanego Mondeo mogłem porównać nowego Forda Fusion.

Przemek, ale właściciela GSa nie wezwą do salonu w związku z wadą fabryczną polegającą wadliwym jednym z pasków napędowych jak ma to miejsce w Fordzie Fusion 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 17, 2007 8:14 pm 

Kup Toyote:P

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 17, 2007 8:16 pm 

Weźcie początkującego lepiej takich rzeczy nie doradzajcie , bo sie zrazi do RC...
Wybór należy do Ciebie , wg. mnie będzie dobru GS na początek

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 17, 2007 8:18 pm 

GS, Ofna, Hb, Ansmann :shock:

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 17, 2007 8:50 pm 

Andrzej Trzeciak napisał(a):
GS, Ofna, Hb, Ansmann :shock:

Poleciałeś stary :twisted: Większego rozrzutu jakościowo-cenowego się nie dało ??

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 17, 2007 8:51 pm 

On taki zły nie jest. Przykładem jest team ktory zajal 3. miejsce w 6h rajdzie 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 17, 2007 8:59 pm 

Andrzej Trzeciak napisał(a):
On taki zły nie jest. Przykładem jest team ktory zajal 3. miejsce w 6h rajdzie 8)

Wiem, wiem. Byłem, widziałem, jeździłem - oczywiście nie Ansmanem

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 18, 2007 12:35 am 

He He widze ze temat poruszyl troche wasza wyobraznie :) co do mondeo i pandy wzialbym VW Polo... :)
jest tanszy niz mondeo a lepszy niz oba... mniej pali i na dluzej straszy bo blachy i sinik sa dlugowieczne... :) co nie mozna powiedziec o fiacie czy fordzie... :)

A wracajac do tematu mam pare opcji...

Kyosho Inferno 7,5 za dobra cene (nowy) kolo 950 zl
GS CL-1 standradowa cena... nie widzialem zadnych okazji

Na oku mam jeszcze ofne...

I to chyba te modele ktore ciesza sie powodzeniem w polsce i jest jakis dostemp do czesci do nich,,, pozatym jest grudzien wiec jeszcze styczen luty poszukam jakies perelki i podejme decyzje o kupnie ...

A ja i moja "sraczka" to chyba nie wytrzymalbym zeby model stal na polce albo na szafie i docieralbym go w mieszkaniu... :) albo na klatce:P hehehe JOKE :)... :)
Ale moze poszukam lepszej klasy model uzywany.... (tylko kazdy wie, ze jak ktos sprzedaje uzywaka to jest on na kresie wytrzymalosci... zeby trafic jakas perelke to graniczy z cudem)
Wiec jesli mowicie ze warto patrzec na uzywane to jest tak samo jak samochod wrc przejedzie rajd australii albo UK i sprzedaja ten model dla przyszylych zawodnikow w WRC z samochodu zostaja przydatne felki i drzwi i maska... bo po jakims czasie reszte i tak wymienia... wiec kupic cos TANIEJ i wlozyc wniego spowrotem kase...
Wiec wole pierwszy sezon przejezdzic czyms co opanuje bede mial dostemp do czesci i zobaczyc czy sie wciagne w ten sport to moj pierwszy model i nie chcialbym kupic perelki za 3000 zeby pozniej komus oddac za 1500 ...
i miec do siebie wyzuty sumienia ze moglem kupic cos za 1500 i sprzedac za 1000 ....

A jesli sie wciagne to zawsze drugi samochod mozna kupic w innej klasie i wtedy mozna zainwestowac w model z pierwszej polki....

Ale do tego tez jest anegdota bo to tak samo jak w F1 jesli dali by mi bolid F1 to i tak lepszy od kubicy bym nie byl bez zadnych treningow i praktyki....

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 18, 2007 8:58 am 

znowu dyskusja nowy vs. uzywany ?

podpowiem tak - kup cos markowego, dobrego, sprawdzonego. Jesli Cie stac na nowke - git, jesli nie - szukaj uzywki z dobrej reki

jak "byl mity 4 razy i przekrecony o milion km" , to musialbys byc slepy,zeby tego nie zauwazyc. zakup modelu ma ten luz, ze mozna go dosyc szybko rozebrac , sprawdzajac np. stan wewnetrzny dyfrow , plastiki , co tam sobie kazdy zyczy . Mozesz poprosic kogos doswiadczoengo,zeby pomogl Ci sprawdzci taki model .

Najlepiej chyba kupic uzywana podloge , dobrej klasy ( mozna osc tanio czasem trafic ) i do tego kupic nowy silnik ( zeby miec pewnosc,ze mimo krotkiego zywota nie zostal juz zakatowany ) .

ale jak pisza poprzednicy - to sa tylko rady, bo kilka topicow temu jednemu probowali wytlumaczyc podobna kwestie , to sie obrazil :)

ps. vw polo nadaje sie do ciagniecia furmanki , nie ma go nawet co porownywac do mondeo - mialem oba wozy, wiec mam porownanie ( nawet 3 wozy , bo polo mialem dwa - 92 i 00 rok ) . A i tak wszystkie te "niemieckie maszyny" sa smieszne w porownaniu do toyoty :)

jak pisal Andrzej - kup Toyote , o ile robi modele RC :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 18, 2007 12:55 pm 

a co sadzicie o:
Ansmann Racing Virus 1/8 RTR ?? cena okolo 1000 zl za zestaw jak z czesciami do niego w polsce i czy to dobry interes?
albo:

Kyosho US Sports Inferno :) (ST) cena 1500 ??

a moze:
Model LIGHTNING 2 SPORT RTR ?? za okolo 1000?

???

CL-1, Kyosho, albo ansmann virus, LIGHTNING 2 SPORT ?? Jaki najlepiej wybrac... chodzi i trwalosc i utrzymanie....

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 18, 2007 5:03 pm 

Lightning 2 Sport , polecają sobie ludzie :)

P.S- Do całego off-topu , to ja niecierpie niemieckich maszym , jedyne z czym mi się kojażą to wieś :) Czyli wieśniakowozy :P
Ja bym kupił alfe , w końcu coure sportivo i to auto ma dusze jak to powiedział słynny Clarkson , a jego słowa są święte :D

Zresztą już mamy Alfe , nawet teraz mamy 2 (była 146 , teraz jest 156) i jak z pod świateł szła z Beemwsią (taka moja nazwa) to wygrała a o jakieś 100m do kolejnych świateł....
I silniki były równe , bo w obu autach 2.0 :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 18, 2007 5:47 pm 

Bartosz Giza napisał(a):
Lightning 2 Sport , polecają sobie ludzie :)

P.S- Do całego off-topu , to ja niecierpie niemieckich maszym , jedyne z czym mi się kojażą to wieś :) Czyli wieśniakowozy :P
Ja bym kupił alfe , w końcu coure sportivo i to auto ma dusze jak to powiedział słynny Clarkson , a jego słowa są święte :D

Zresztą już mamy Alfe , nawet teraz mamy 2 (była 146 , teraz jest 156) i jak z pod świateł szła z Beemwsią (taka moja nazwa) to wygrała a o jakieś 100m do kolejnych świateł....
I silniki były równe , bo w obu autach 2.0 :P

Wiem po co 2 alfy bo jedna w serwisie a druga się jeździ zanim padnie i tak na zmianę. Ja do niemieckich wozów nic nie mam ale nie cierpię starych golfów a ludzie tego badziewia pełno przywożą zamiast za te same pieniądze kupić japońca.

Wracając do tematu lepiej kup używkę bo po pierwsze mniej stracisz przy sprzedaży, dwa za te pieniądze dostaniesz lepsze podwozie i do tego kupisz silniki i ew. aparaturę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona