Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 7:24 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: N cze 06, 2004 10:08 am 

Troche siara muwić ale jade :oops: wiec tak niemam kasy na normalny smaochud rc minimum 500zł wiec moje pytani brzmi czy moge np. czy w aucie za około 100zł żeby poginało ze 40 km/h ?? jak tak to co moge zrobić zeby tyle osiągał a jak nie to czemu prosze o odpowiedzi :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 10:20 am 

Gdzie tam siara...? Jestesmy tutaj aby sobie pomagac i odpowiadac na wszystkie. Tuning takiego autka jak wymieniles nie bedzie prosty ale uwierz mi, ze mozna wszystko. Na wlasne oczy widzialem jak takie autko pomykalo z 70km/h. Wystarczy tylko troszke dobrej woli, checi i pieniedzy. Aby takie autko jezdzilo szybko potrzebujesz minimum kilkaset zlotych na przerobki.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 10:34 am 
-=ADA$=-

jak juz kupisz takie autko pierwsze co powinno zostac wyrzucone to wnetrznosci, tzn wywalasz plytke drukowana, i wsadzasz prawdziwa aparature, proporcjonalna!! jak juz to bedziesz mial to mozesz juz normalnie jezdzic, reszte tuningu mozna pozostawic na pozniej

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 10:40 am 
Raflee

Jak juz bedziesz mial ta aparature to wyciagasz silnik i szukasz jakiegos innego mocniejszego... mozesz np.skrocic zwoje na tym co masz, ale to jest troche trudne...

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 11:28 am 

Spec napisał:
Cytuj:
wiec tak niemam kasy na normalny smaochud rc minimum 500zł

A wy:
Cytuj:
Wystarczy tylko troszke dobrej woli, checi i pieniedzy. Aby takie autko jezdzilo szybko potrzebujesz minimum kilkaset zlotych na przerobki.

Cytuj:
jak juz kupisz takie autko pierwsze co powinno zostac wyrzucone to wnetrznosci, tzn wywalasz plytke drukowana, i wsadzasz prawdziwa aparature, proporcjonalna

Cytuj:
Jak juz bedziesz mial ta aparature to wyciagasz silnik i szukasz jakiegos innego mocniejszego

$ $ $ i jeszcze raz $. Spec napisał, że nie ma siana na normalny model, a wy mu piszecie, żeby sobie pozmianiał to i owo, co będzie go kosztowało tyle co wspomniany w pierwszym poście "normalny samochud"

Moim zdaniem grzebanie w R/C zabawce, tak aby jeździł w miarę szybko mija się z celem. Koszty przeróbek najprawdopodobniej przewyższą koszty kupna modelu 1:10 np. używanej Tamiya Tl-01.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 11:43 am 

Mi-Mix chyba ma racje bo sama aparaturka 200zł plus silniczek ze 100zł i jescze aku itp. to prawie jak samochodzik normalny bo widzialem kiedys na arthobby pelen zestaw buggy za 500zł
Ale czy mugłbym np. kupić silniczek np. 400 lub 600 kupić bezpiecnzik wczepic go do tego modelu stary wywalic zalozyc wieksze aku i wlasnie ten bezpiecznik zeby płytka sie nie zjarała i czy to by dużo dało ?
Co by mozna jescze zrobić małym kosztem wtakim samochodzie ? :?:

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 11:45 am 

Cytuj:
Moim zdaniem grzebanie w R/C zabawce, tak aby jeździł w miarę szybko mija się z celem. Koszty przeróbek najprawdopodobniej przewyższą koszty kupna modelu 1:10 np. używanej Tamiya Tl-01.

Zgadza sie Mi-Mix. Cos takiego jest dobre tylko i wylacznie dla kogos kto ma kase a chce zrobic cos nietypowego. Ze zwyklej zabawki nie da sie malym kosztem zrobic super autka. Taka jest prawda. Natomiast za mniej niz 300zl mozna kupic TL-01 (oczywiscie bez elektroniki) i wtedy latwiej bedzie uzyskiwac duze predkosci niz plastikowym autkiem z supermarketu.

Ostatnio edytowano N cze 06, 2004 12:16 pm przez promian, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 11:49 am 

no to trudno :( dzięki wam za odpowiedzi ...
A tak mi sie marzy auto rc
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26312385

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 12:01 pm 

mam pytanie a ile by mnie kosztowało zrobić samemu model ? z podrecznych czesci uzywanych i niektorych nowych sam model bez elektroniki ?

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 12:21 pm 

Nie wiem czemu ale mam dziwne przeczucie ze ten model na allegro który pokazałeś nie jedzie 40KM/H :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 12:22 pm 

_Spec_ napisał(a):
mam pytanie a ile by mnie kosztowało zrobić samemu model ? z podrecznych czesci uzywanych i niektorych nowych sam model bez elektroniki ?

na pewno wiecej niz te 180zl, ktore kosztuje ten Peugeot na allegro.
Kup sobie moze jakiegos RTR'a z Tamiya ale to juz okolo 1000zl jesli ma byc calkiem dobry.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 12:32 pm 

Cytuj:

Tamiya ale to juz okolo 1000zl jesli ma byc calkiem dobry.

Promian prosze nie dobijaj mnie :(
Napewno niejedzie 40km/h to tylko dla zachety kupownia
Kto mi odpowie na moje ostanie pytanie prosze ....

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 12:32 pm 

Tylko jeszcze trzeba doliczyć akusy i jakąś normalną ładowarke bo inaczej bedą Ci sie ,,dwa dni ładowały''

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 12:36 pm 

to akurat wiem .. musze wiedziec za ile juz mozna sammeu modelik zrobic bo mam dostep do ruznego rodzaju blach ,szlifierek , spawarek wiec mzoe bym cos zrobil
więc jest ktoś taki co może mi udzilić tego info chociarz około jaka bedzie cena

Tytuł:
PostNapisane: N cze 06, 2004 12:48 pm 

Nie wiadomo jaka bedzie cena koncowa bo nie wiadomo jakiej to ma być klasy i jakich czesci użyjesz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona