Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 14, 2026 7:06 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 7:03 pm 

no lego tez fajne było jak bylem mały i nie mailem pc to siedziałem i sie bawiłem potem o 8-10 godz przed komputerem ,a teraz kilka godz przed komputerem a reszta poznawanie modelu i jego czyszczenie:D,szkoda ze te modele takie drogie :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 7:12 pm 

i szkoda oczu na wypalanie przed ekranem

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 9:17 pm 

Dzisiaj młodzież nie potrafi prosto papieru uciąć mimo, że mają narysowana kreskę. Ja sam się zaliczam do młodzieży bo mam dopiero niewiele ponad 16lat ale jak patrzę na moich kolegów którzy żyją w swoim wirtualnym świecie i ich ulubionym powiedzeniem jest "LOL", "nom" to mi się przykro robi. Ja komputer używam do przeglądania forum i to praktycznie wszystko. Modelarstwo samochodowe przynajmniej dzisiaj to nie jest modelarstwo w pełnym tego słowa znaczeniu. Dzisiaj kupuje się gotowe zestawy, części itd. Modelarstwo samolotowe to jest jednak coś zupełnie innego tam tworzy się wszystko od podstaw każdą listewkę i żeberko. Modelarstwem interesuję się około 7-8 lat. Przez 3 lata na modelarni kleiłem samoloty(drewniane latające). Było super ale niestety przez szał na punkcie komputerów do modelarni przychodziło coraz mniej osób aż zostałem tylko ja. Modelarnie zamknięto. Później miałem trochę przerwy aż pojawiłem się w modelarstwie samochodowym. Gdybym miał wybierać komputer model to wybór chyba oczywisty. Koledzy się mi dziwią że wydaję kasę na głupoty(modele) bo oni sami wolą kupić nowa kartę graficzną czy nowy super telefon.
Ale off-topic się zrobił

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 9:28 pm 

Nom, co do tego że teraz rc jest inne zgodzę sie. sam chciałbym zbudować model (chwilowo przerabiam własnoręcznie x'a)

Co do Off-topa: nom, masz racje zrobił sie duży LOL

Sory, nie mogłem sie powstrzymać co do 'nom i 'lol'

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 09, 2007 8:51 am 

lego...... chlip chlip

mam gdzies na dnie piwnicyu caly , duzy karton - czeka na potomka mego, ja mu dam komputery, bedzie klocki skladal, jak tatus !! :)

ja mam bratankow w wieku od 8 do 18 lat ( a ze mam ich osmiu , jest w czym wybierac ) - szczerze powiem,ze tragedia. Ich hobby to gry , wolny czas poza domem spedzaja na pluciu na chodnik , starsi na kolowaniu marychy ( teraz juz chyba 90% dzieciakow pali skrety ) . Nikt nie gra w noge, nikt nie buduje bazy na drzewie .. smutne to .

Zobaczyli model - reakcja byla oczywista : Ale super !! ile $ ??

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 09, 2007 9:54 am 

Oni przynajmniej mają dużo czasu. A np ja nie mam go wogule nawet sava nie dotykam jest cały w błocie i nawet nie mam czasu na myjnie go zabrać. Jest tylko szkoła>żarcie>trening>nauka>spanie>żarcie>szkoła>> i tak do usranie śmierc czasami zazdroszcze kumplom którzy siedzą 8h dzienie na dworze kołują maryche i są wyluzowani i maja dużo czasu. A co do klocków lego to się bawie:D chociaż mam 17 lat. Ponoć klocki nieźle stoja na allegro na KG

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 09, 2007 10:45 am 

hmmm, tylko,ze oni zamienia niedlugo maryche na wino, i dalej tak beda stali

a Ty "szkola" zamienisz na praca , "nauka" na rodzina - i bedziesz sobi spokojnie zyl, bawil sie modelem , moze klockami :)

nie zazdrosc im, bo nie ma czego , oni juz koncza, a Ty dopiero zaczynasz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 09, 2007 11:00 am 

ShadowEvo napisał(a):
szkoła>żarcie>trening>nauka>spanie>żarcie>szkoła>> i tak do usranie śmierc

Kontunuując OFF-topic...:D Osoby, które prowadzą taki tryb życia długo tak nie wytrzymają. I albo im posłuszeństwa odmówi organizm albo mózg i znajdą się w szpitalu psychiatrycznym na specjalnym oddziale - mówiąc wypuście mnie ja musze do szkoły, na angielski mam trening tenisa, piłki nożnej i baletu i jeszcze nie sam nie wiem czego. Taka jest rzeczywistość. Mam kolegę, który taki tryb życia właśnie prowadzi. I od czterech lat ciągle choruje na infekcje górnych dróg oddechowych i na dodatek stał sie wielkim alergikiem. Współczuję mu. I innym takim osobom też. Bo niektórzy sami taki tryb życia sobie wybrali, nie wiedząc że sobie bardziej zaszkodzą niż się wyluzują, wysportują itp. Innym taki tryb życia "nakazują" rodzice. I ta młodzież często marzy o tym by zostać kilka godzin w domu i się ponudzić...
A wracając do modelarstwa to rzeczywiście lotnicze bardziej przypomina modelarstwo niż np samochodowe (choć teraz to też się zmieniło). Kiedyś jak byłem mały (miałem chyba ze 12 lat) i jak kasy nie miałem na budowe modelu samolotu to poszperałem trochę w piwnicy i (nie śmiejcie się) znalazłem sklejki ze starych skrzynek. Do tego dokupiłem jakieś małe kóła, trochę deseczek balsowych, znalazłem jakiś stary orczyk, deskę bukową na łoże i inne *****. Model zbudowałem z tatą w kilka tygodni z przerwami. A kosztował mnie może z 60zł. A tak nawiasem mówiąc to pięknie lata :D
I to jest właśnie prawdziwe modelarstwo czyli tworzenie czegoś z niczego, i które daje najwięcej radości.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 14, 2007 2:52 pm 

No i wreszcie nadszedł wyczekiwany moment - paczka z Reviakiem leży sobie w pokoju... nawet nie miałem świadomości jaka dokładnie wersja kolorystyczna przyleci ale jest ok. - mamy czarnego REVO 3.3 :D :D :D
Pozdrawiam
Filas

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 14, 2007 2:55 pm 

gratulacje !!
jak z nowo narodzonego dziecka prawie :)

u mnielezy od dzis nieotwierana paczka z XT8 ...uzywanym, ale to jeszcze wieksza zagadka co w srodku niz nowe Revo :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 14, 2007 3:01 pm 

Filas napisał(a):
No i wreszcie nadszedł wyczekiwany moment - paczka z Reviakiem leży sobie w pokoju... nawet nie miałem świadomości jaka dokładnie wersja kolorystyczna przyleci ale jest ok. - mamy czarnego REVO 3.3 :D :D :D
Pozdrawiam
Filas

Często na forum czytałem, że lepiej zamawiać w Polsce bo szybciej, a tu jednak niespodzianka, paczka z USA szła tydzień, czyli tyle co z wielu polskich sklepów internetowych. Jak poszło z cłem ?, czy moje rady się przydały?

PS już wiem, cła nie było, więc jak widzicie warto zamawiać zza granicy, bo i szybko i tanio :) :wink:

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7