Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 14, 2026 7:17 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 06, 2007 11:18 pm 

piotrokej napisał(a):

co do wagi to ten saav chyba wazy z 3-3.5 KG bo allu wszystko :D

alu jest ciężkie jak grom... 6 kg jak nic...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 07, 2007 6:15 pm 

to jak taki ciezki to jaki tam musi silnik wstawić żeby to ładnie śmigało i miało mocy :D?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 07, 2007 6:19 pm 

dlatego jesli ludzie robią 100% alu to wsadzają najczęsciej 2 silniki albo jeden zabójczo mocny...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 07, 2007 6:37 pm 

Jeśli dobrze kojarzę to tematem jest jaki model wybrać do jeżdżenia a nie na półkę :x

Team Losi 8ight-t - sprzedam

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 07, 2007 6:51 pm 

Wojtek Sadowski napisał(a):
dlatego jesli ludzie robią 100% alu to wsadzają najczęsciej 2 silniki albo jeden zabójczo mocny...

dla mnie taki sav fullalu to sztuka dla sztuki... bynajmniej nie sztuki uzytkowej... to takie hobby jak to co robia chlopaki z OCC... poogladac mozna... niektore wydumy calkiem ladne... ale jezdzic na codzien tym sie nie da... :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 07, 2007 7:03 pm 

znam kolege z katowic co jeździ takim klocem :wink: źle niejest
czasem coś połamie ale jeździ :D
silnik force .32 daje rady :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 07, 2007 7:58 pm 

nie wiem czy ma sens ciągnac temat dalej:D:D poprostu
albo SAVAGE X SS
albo MONSTER GT SE reszta na tuning :D:D
albo LST 2 reszta na ..... yyyy a będzie reszta ????:D:D:D
albo poprostu podawac propozycje na PW a zainteresowany sobie poczyta

tak jak ktoś mówił każdy model który kupisz oczywiście w miare przemyślenie ;/ będziesz z niego zadowolony tyle

JA sam mogę powiedziec co nieco o MONSTER GT SE :D:D:D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 07, 2007 8:01 pm 

Zainteresowany się nie odzywa, ale wiem że już wybrał model i nawet zamówił, jak będzie chciał to się pochwali.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 8:55 am 

Dobra panowie, kończymy temat bo już wybrałem i nawet dokonałem zakupu na eBay, kosztowało mnie to 1520 zeta z przesyłką i nazywa się REVO. Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc aczkolwiek i tak jeżeli nie będę w posiadaniu dwóch różnych modeli to nie dowiem się, który jest lepszy a wydaje mi się, że oba są OK tylko tak jak z kobietami jednym podobają się blondynki a innym czarnulki.

Cytuj:
Kilka lat do tylu zawsze znajomi pytali mi się jaki kupić telewizor wtedy można bylo spekulować czy super Rubina czy jakieś nasze dobre bo polskie Jowisze Heliosy albo dla tych lepszych $$$$$$ jakaś Baltona czy wypasiony Pewex co jak czlowiek wchodzil do sklepu to się chcialo mieć oczy na okolo glowy to byl prawdziwy wybór...

I to miało swoje "plusy", pamiętam jak za dzieciaka jeździłem z ojcem do W-wy gdzie była dosyć duża tzw. Składnica harcerska (jedyne źródło dla modelarzy na tamte czasy) i człowiek trafił na dzień dostawy, stawał w kolejce i zanim doszedł do lady to to co chciał kupić właśnie się skończyło, ale okazji nie można było przepuścić i wracało się do domu z modelem np. okrętu zamiast planowanego parowozu HO, a i tak ostatecznie wychodziło się ze sklepu z wielkim uśmiechem na twarzy bo w pozostałe dni w sklepie można było jedynie kupić listewki na latawiec.
Modelarstwo miało trochę inny wymiar, brak czegokolwiek mobilizował do wynajdowania własnych rozwiązań, człowiek wykazywał więcej pracy twórczej i manualnie więcej się rozwijał.
Teraz trzeba tylko zaszczepić to wszystko nowemu pokoleniu bo za jakiś czas faktycznie ludzie będą ubodzy w takie przeżycia i bez instrukcji nie dadzą rady zrobić niczego.

Pozdrawiam i dziękuję

Filas

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 3:27 pm 

Milo mi że mój wątek tak ci się spodobal.
Ale sam dlugo niezapomnę silników samozaplonowych i wiecznie pociętych palców od odpalania.

A poza nawiasem gratuluję zakupu i witam w gronie Reviosów.

2. REVO PLATINUM EDITION itp
Matrix x3 PRO Axe Cobra***
Thunder Tiger EB4 S3 PRO i inne

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 4:29 pm 

Filas napisał(a):
... pamiętam jak za dzieciaka jeździłem z ojcem do W-wy gdzie była dosyć duża tzw. Składnica harcerska (jedyne źródło dla modelarzy na tamte czasy) i człowiek trafił na dzień dostawy, stawał w kolejce i zanim doszedł do lady to to co chciał kupić właśnie się skończyło, ale okazji nie można było przepuścić i wracało się do domu z modelem np. okrętu zamiast planowanego parowozu HO, a i tak ostatecznie wychodziło się ze sklepu z wielkim uśmiechem na twarzy bo w pozostałe dni w sklepie można było jedynie kupić listewki na latawiec.

dokladnie tak bylo :) ehh

jesli bylo sie na marszalkowskiej to jeszcze mozna bylo popatrzec na naprawde fajna makiete kolejowa... a na marchlewskiego byly tez narzedzia elektryczne... byla jeszcze trzecia w warszawie ale nie pamietam juz gdzie... kolejka byla pasja mojego Taty... zaczol kupowac jak sie urodzilem :) do dzis mam kilka fajnych skladow, kilometry torow i pare domkow w pocie czola przywiezionych z DDRowka... jedyna wada modelarstwa kolejowego to pozeranie strasznie duzych przestrzeni... nie dorobilismy sie nigdy kawalka makiety... ja natomiast wolalem samoloty... po latach wreszcie moge urzeczywistnic swoje marzenia lotnicze z dzieciństwa...

Cytuj:
Modelarstwo miało trochę inny wymiar, brak czegokolwiek mobilizował do wynajdowania własnych rozwiązań, człowiek wykazywał więcej pracy twórczej i manualnie więcej się rozwijał.
Teraz trzeba tylko zaszczepić to wszystko nowemu pokoleniu bo za jakiś czas faktycznie ludzie będą ubodzy w takie przeżycia i bez instrukcji nie dadzą rady zrobić niczego.

kiedys jeszcze byl w szkole podstawowej taki przedmiot jak ZPT... w jakis sposob dzieciaki byly oswajane z narzedziami oraz rozwijana ich kreatywnosc... teraz?? dodatkowe lekcje religii nawet kosztem WFu...

juz dzis w sumie instrukcja wielu osobom nie wystarcza.. nawet nie potrafia zrozumiec co, w wiekszosci wypadkow, jest opisane pismem obrazkowym... to jest straszne... i przykre... i nie ma sily przekonac, ze cos samemu mozna zrobic a nie tylko wydawac kase w sklepach...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 4:47 pm 

My na ZPT to zapiekanki robiliśmy, bo narzędzi nie było :wink: czasem jakiś breloczek.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 4:50 pm 

Gieroll napisał(a):
My na ZPT to zapiekanki robiliśmy, bo narzędzi nie było :wink: czasem jakiś breloczek.

Może jestem z pokolenia "techniki" w szkole, ale dzięki mojemu konserwatywnemu dyrektorowi, który prowadził w/w zajęcia majstrowaliśmy jak za czasów kiedy Błażej był Błażejkiem :) Nie to co teraz...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 6:32 pm 

a wiecie co ja ostatnio na technice miałem?
plan domu - to jeszcze mogę zrozumieć bo skalowanie obiektów, wymiarowanie się przydaje, ale wymyślili nam że jeszcze zamiast mebli mamy powklejać meble 3D jakby to ja w podstawówce był.............
Żal mi tych ludzi tzn nauczycieli. Sami niewiele wiedzą na temat przedmiotu, którego uczą, a jak kiedyś tam miałem przygotowywanie na kartę motorowerową to było tak, że pani co nasz uczyła niewiele wiedziała na temat ruchu drogowego, a wiedzę którą czerpała z wspaniałych książek nie potrafiła jeszcze racjonalnie i w prosty normalny sposób wytłumaczyć.
Mimo że 3/4 osób z klasy nic nie wiedzieli to i tak na to zdali...
W ogóle osobniki urodzone w moim przedziale czasu czyli w latach dziewięćdziesiątych niewiele wiedzą nie tylko jeśli chodzi o narzędzia i podstawowe zdolności manualno - "ślusarskie" lecz w podstawowych dziedzinach życia
Na dodatek zaobserwowałem też brak bardzo ważnego zjawiska i umiejętności jaką jest racjonalne i "mądre" myślenie. Można to tak wytłumaczyć tak że jeśli jakaś osoba nie ma przed sobą źródła wiedzy jaką jest np książka czy internet nic nie potrafi powiedzieć na temat rzeczy które ich nie interesują, nawet jeśli mają przed sobą jakiś rysunek, obrazek czy zdjęcie danej rzeczy. Po prostu młodzież jest odcięta od świata komputerami internetami i grami, w które całkowicie się zagłębiają i odcinają sobie możliwość poznawania świata.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 08, 2007 6:51 pm 

hmm np. ja jak bylem mialy mialem mnostwo klockow lego technics (wtedy kupowane jeszcze w pewexach) i nimi bawilem sie calymi godzinami, konstruujac najczesciej jakies roboty lub dziwne pojazdy. To moim zdaniem bardzo dobrze rozwijalo umiejetnosc myslenia konstruktywnego i jak cos co sie ma w glowie, zbudowac zeby pojawilo sie przed Toba w jak najbardziej zblizonej formie do tej z wyobrazni :) . Ehh to byly czasy... A teraz? Jedyne co robi moj siostrzeniec to gra na komputerze i na konsoli Wii (ktora zreszta sam mu kupilem...) ... i dlatego staram sie go zarazic tez modelami, moze sie tym zajmie i sie odklei na troche od szklanego ekranu...

GG:2247936

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona