Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 14, 2026 6:19 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 02, 2007 10:32 pm 

Bardzo dziękuję za tak duże zainteresowanie moim tematem, widzę że zdania są podzielone aczkolwiek dominuje propozycja REVO - modelu, którego też braliśmy pod uwagę i nawet oglądaliśmy na targach. Po rozmowie jednak z przypadkowo spotkanym na targach modelarzem dowiedziałem się, że model Revo jest mniej wytrzymały od Sava. Teraz przekonałem się, że tak nie jest. Nadal nie jestem do końca przekonany i pewnie nie będzie łatwo podjąć decyzję.

Dla rozjaśnienia sytuacji dodam, że model kupujemy z myślą o dobrej zabawie w terenie a jak znam życie to z czasem też sprawdzimy się w jakiś zawodach i kto wie.... w każdym razie chcemy modelu, który po niewielkim tuningu będzie się nadawał do startu w zawodach i do którego dostępne będą części a jeżeli chodzi o "dłubanie" przy nim to bez obaw - uwielbiam to - kiedyś też byłem modelarzem i nawet po latach mi tego brakuje.

Czekam na dalszą pomoc z waszej strony.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 02, 2007 10:53 pm 

Filas napisał(a):
Bardzo dziękuję za tak duże zainteresowanie moim tematem, widzę że zdania są podzielone aczkolwiek dominuje propozycja REVO - modelu, którego też braliśmy pod uwagę i nawet oglądaliśmy na targach. Po rozmowie jednak z przypadkowo spotkanym na targach modelarzem dowiedziałem się, że model Revo jest mniej wytrzymały od Sava. Teraz przekonałem się, że tak nie jest. Nadal nie jestem do końca przekonany i pewnie nie będzie łatwo podjąć decyzję.

Dla rozjaśnienia sytuacji dodam, że model kupujemy z myślą o dobrej zabawie w terenie a jak znam życie to z czasem też sprawdzimy się w jakiś zawodach i kto wie.... w każdym razie chcemy modelu, który po niewielkim tuningu będzie się nadawał do startu w zawodach i do którego dostępne będą części a jeżeli chodzi o "dłubanie" przy nim to bez obaw - uwielbiam to - kiedyś też byłem modelarzem i nawet po latach mi tego brakuje.

Czekam na dalszą pomoc z waszej strony.

nie słuchaj za przeproszeniem pitolenia, tylko ściagnij sobie z sieci instrukcje tych modeli
potem poczytaj i zobacz jak są zbudowane, jakie mają rozwiązania
po tym zadasz ludziom konkretne pytania w stylu, "czy można lać olej do zwykłego dyfra w savie?" lub "jakie popychacze wstawić do mojego revo żeby nie złapały tak szybko luzów jak te seryjne".
I okaże się dopiero co ludzie wiedzą o swoich modelach i jak dobre są te ich wspaniałe maszyny.

skoro, jak wspomniałeś, dłubałeś kiedyś w modelarstwie to nie będziesz miał problemu z oceną czy dana konstrukcja modelu jest podatna na uszkodzenia, wygodna w obsłudze, wymagająca mniej czy więcej dodatków itp

potyczki revo - sav były tu od kąd pamietam i zawsze z tym samym skutkiem
a najzabawniejsze bywały opinie " ... to świetny model, mam go już dwa tygodnie i jestem z niego bardzo zadowolony"

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 02, 2007 11:10 pm 

Bo prawda jest taka, że jakiego modelu nie kupisz to będziesz z niego zadowolony, jeśli kupisz REVO dołączysz do szczęśliwych posiadaczy REVO, jeśli kupisz SAVAGE to dołączysz do szczęśliwych posiadaczy SAVAGE, i jesli nie kupisz tego drugiego modelu nigdy nie będziesz wiedział co zyskujesz a co tracisz. Ja miałem oba, mam sprecyzowane plusy i minusy obu modeli z punktu widzenia amatora , napisał bym je tu, ale rozpętała by się kolejna potyczka, więc jeśli chcesz szybko mogę Ci je przedstawić na PM

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Ostatnio edytowano Pt lis 02, 2007 11:13 pm przez Gieroll, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 02, 2007 11:11 pm 

Przerobiłem kilka savów i wiem co mówię ;)
LST2 będzie najlepszym monsterem zarówno do zabawy jak i na zawody.
Piszesz że dużo osób poleca revo, ale zwróć także uwagę ile ludzi pisze złe rzeczy na temat revo, a czy ktoś napisał o jakieś wadzie LST2 ? 8)

Team Losi 8ight-t - sprzedam

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 02, 2007 11:26 pm 

Witam

Jak zwykle przy takich wojenkach zapomina się ślepo o wadach i zaletach każdego modelu.

Savy na pewno są mniej stabilne. Starsze wersje są uciążliwe w serwisowaniu. Do HPI na pewno trzeba dołożyć trochę kasy żeby naprawdę fajnie jeździły. Ale po wykonaniu niezbędnych przeróbek stają się naprawdę wytrzymałe i wątpię żeby jakikolwiek model był wstanie przetrwać to co Savage. Ja przejeździłem już ponad 7,5 litra paliwa bez poważnej usterki (taka co uniemożliwia szybką naprawę w terenie).

Revo szybsze i stabilniejsze. Łatwiej w nim dłubać. Gołe wersje są na pewno bogaciej wyposażone niż Savy.

Zastanów się do czego będziesz go używać. Jeżeli zamierzasz jeździć po torze i małym terenie to revo na pewno będzie wdzięcznym modelem. Jeżeli zamierzasz tyrać go po hałdach i kamieniołomach i innych dziwnych miejscach to savage będzie do tego idealnym modelem.

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 7:43 am 

Może ja zaproponuje dosyć inny model a mianowicie Associated MGT, 1400 zł, a model naprawde dobrze skonstruowany, do bashu itp. jak znalazł, na zawodach też daje rade, części są :wink: Tyle odemnie :)

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 8:02 am 

Cytuj:
Ale po wykonaniu niezbędnych przeróbek stają się naprawdę wytrzymałe i wątpię żeby jakikolwiek model był wstanie przetrwać to co Savage.

Widać, że nigdy nie miałeś styczności z LST2 ;)

Team Losi 8ight-t - sprzedam

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 9:33 am 

NIE KUPUJ SAVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
miałem, nie polecam, ba, nawet zdecydowanie odradzam!!
przesiadłem się na traggusy i jestem bardzo zadowolony. polecam albo LST2, albo jakieś kyosho, mają bardzo dobrą jakość części, a wszystkie dostaniesz na www.rcmodelsport.pl

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 10:18 am 

Co do LST to jest kłopocik z częściami. Niektórzy mają 3 i więcej LST i żaden nie jeździ. Część zawodników sprzedaje ten model po tym sezonie.

Jeżeli chodzi o Revo to słyszałem, że jest delikatniejsze od Savage.

A jeżeli chodzi o Savage to 3 razy z rzędu zdobył tytuł Mistrza Polski; wygrał HPI Challenge 2006, 2007; wygrał tegoroczny cykl FG Polska; oraz zdobył tytuł Mistrza w zimowym i letnim cyklu zawodów organizowanym przez Europejskie Stowarzyszenie Sportów Ekstremalnych.

Miejsca zajęte przez samochody najlepiej świadczą o jakości i trwałości nie tylko tych dużych ale i małych samochodów. Zawody pokazują wszystkie wady i zalety samochodów. Jeżeli modele znoszą tak ostrą jazdę na zawodach to na pewno sprawdzą się również w terenie.

Team FortaSport

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 10:49 am 

Maciej Mrozek napisał(a):

Miejsca zajęte przez samochody najlepiej świadczą o jakości i trwałości nie tylko tych dużych ale i małych samochodów. Zawody pokazują wszystkie wady i zalety samochodów. Jeżeli modele znoszą tak ostrą jazdę na zawodach to na pewno sprawdzą się również w terenie.

Zgadza się Maćku, ale... w Savy które jeżdzą na zawodach jest władowana duża kupa kasy... Zwykłym Savem z pudła to i dobrze pod domem nie pokatasz... ;) CO do LST, to przecież Bziomale mają do nich części :) Z resztą... w każdy model trzeba władować troche kasy żeby zaczął jeźdźić jak należy.. ale w Sava trzeba włożyc dwa razy tyle co w LST czy Revo... :)

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 10:50 am 

Mgt SE jest chyba najlepszym pomysłem:
- jest mniej wywrotny od sava,
- ma dobry silnik przystosowany do odpalania rozrusznikiem i szarpanką,
- ma wsteczny bieg który w zabawie w terenie jest przydatny a do zawodów wystarczy zrobić FOC (czyli, że jedzie tylko do przodu)
- tani - z pięniędzy które zostaną można kupić silnik sh p6 :wink:
- jest wytrzymały.

LST2 jest od mgt prawdopodobnie lepszy ale nie ma do niego części co go prawie dyskwalifikuje.
Bierz Mgt Se :P

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 11:42 am 

w sava trzeba włożyć majątek żeby sie nie wywalał na każdym zakręcie, a jak wstawisz mocny silnik to co chwila będzie leżał na plecach. żeby jeździł normalnie trzeba dokupić inne sprężyny, ramę Low CG, proliny niskoprfilowe, nowe sprzęgło, i jeszcze parę innych rzeczy a jak się wszystko doda to można by za to kupić co najmniej pięć nowych savów xP

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 12:09 pm 

Mgt jest okej polecam
silnik naprawdę potrzeba troche mocniejszy na zawody
no i koła zmienić
mgt ma taką wadę że jest ciężki ponad 5kg wagi..
no i czasem się zdarzają wadliwe piny w skrzyni biegów
wypadają i niszczą całą skrzynię
zazwyczaj dzieje się to przy mocnych silnikach
i przez to że jest wsteczny , po zamontowaniu foca
nic już się niedzieje :)
elektronika w mgt jest bardzo dobra
serwa mocne i na gazie i na skręcie [metalowe zęby]
dawają rade

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 1:13 pm 

Ja jako posiadacz Mgt SE przyłącze się terz do tego tematu mam go nie krutko kupilemm go używanego nie wime co się z nim działo:D:D ale miał przejeżdzone 2,5 litra mi to wszystko jedno :D bo kupiłem bez silnika model nie miał luzów na całe szczęsci

Teraz przepalone mam już 10 litrów :D więc co nieco wiem o tym modelu z silnikiem dośc mocnym Sh 28 p6 jedynie co mi nawaliło a co nie jest wielkim wydatkiem to były kielichy dyfra które da się kupic jak cała reszta częsci czesci są dostępne w rojna.pl modele.sklep.pl rcworld.pl więc nie braknie :D:D: naprawa około 70 zł ja zaplacilem więcej bo jeszcze nie było samych kielichów ;/;/

Za 1360 zł masz model RTR za resztę 600 zł możesz wydac na podstawowy tuning np alu uklad kier oponki sprzedac orginalny silnik i kupic cos z oferty SH lub LRP ?? jakies pytania służe pomocą GG 812398

właśnie jade katowac modelik :D na hałde :D

Tytuł:
PostNapisane: So lis 03, 2007 2:06 pm 

Krzysiek również ma foca zamontowanego :wink:
ja czekam na nową wersje 8.0 to dopiero diabeł :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona