Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 14, 2026 10:01 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 9:45 am 

Jak sie domyslam, nie tylko ja mam taki dylemat i pewnie dyskusji bylo sporo, ale jakbyscie mogli podpowiedziec, co by bardziej pasowalo do moich wymagan

Przede wszystkim, to chyba to co najbardziej lubie :
- off road :)
- tory raczej trudne niz szybkie ( dla ludzi z Wawy - raczej Siekierki niz Piaseczno )- wchodzenie w zakrety z duza predkoscia , wychodzenie z nich z gazem
- skoki !!!

Buggy mam , wiec wiem jak sie prowadzi - najwiekszy moj bol to ostre zakrety - baggus , mimo roznych konfiguracji zawiechy , jest jednak zdecydowanie mniej stabilny od tragusa - jezdzac we 2 lub 3 , widze jak truggy wybacza bledy kierowcy

skoki - buggy skacze pieknie .. nie wiem jak truggy, bo z kim nie jezdze, to sie boi tych hopek i nie skacze :)

Jesli truggy - w jakiej skali ? 1:8 czy 1:10 ? pod uwage trzeba wziac tez ceny czesci, silnikow , kol .

Nie,zebym chcial juz zmieniac, ale przyznam,ze z zazdroscia patrze na te szerokie zawiechy i szerokie kapcie toczace sie obok mojego Hyper 7

pieknie sie prezentowal Lightning Stadium Sport Bartka, w ten weekend w Piasecznie .. ehhh

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 9:55 am 

Pewni pasował by bardziej truggy , ja osobiście nie mam . Ale słyszałem że fajnie się jeździ jest stabilny i wogóle ładnie wymiata , w końcu to jest połączenie monstera z buggy , więc coś z tego musi wynikać :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 11:28 am 

mam wrazenie,ze truggy bardziej "plywaja " to torze m, baguski raczej przelatuja ( podskakujac na kazdej dziurze )

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 1:03 pm 

Hej,

Napisze tak, ja zaczynalem od bagusa(Ofna Violator), pozniej monster(MGT) i zostalem przy truggy Hyper ST...

Bagus byl dobry na plaskim malo wyboistym terenie(podskakuje na kazdej nawierzchni jak szalony), monster dawal rade na ciezkim terenie(przeswit)-ale byl bardzo wywrotny nawet z amorami proline`a, z kolei truggy daje rade wszedzie :d, skacze pieknie-mozna spokojnie kontrolowac lot (hamujac lub dodajac gazu), upadek z 4m ale na 4kola nie stanowi zadnego problemu:D, w zakrety wchodzi jak przykklejony i momentami jest podsterowny (...to o wybaczaniu bledow kierowcy :P)

Jezeli chodzi o Off-Road to nie zamienie truggy na nic innego, jezeli chodzi o Hypera ST to moim zdaniem model baaaardzo udany, tylko tzreba na poczatku zmienic kilka mankamentow(np. serwa, utwardzic amorki)

Pzdr!
Tomek

P.S. jakby co to wal na PM

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 1:12 pm 

kuuuuurde, co za poczatek tygodnia ... zaczalem myslec o tragusku .. a to przez to,ze jak zobaczylem jak w Piasecznie leci Lightning Sport , to mi sie miekko zrobilo w kolanach .. cudo plynace po torze jakby cale bylo z gumy

a tutaj lepsze 1:8 czy 1:10 ? wiem,ze 1:8 na pewno wieksze i bardziej widowiskowe, ale jak z kosztami utrzymania ? ( czesci )

no i jeszcze zagadka, jak tak sobie zwiedzam sklepy - tansze sa RTR , ale wiadomo - na gorszych czesciach
KIT'y sa fajne, ale raczej juz wysokie modele i przez to nie schodza ponizej 2 tys

sa jakies niezle KIT'y , a najlepiej ARTR ? czy lepiej szukac RTR'a i zmieniac ( wiadomo , pewnie serwa na start )

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 1:22 pm 

Skala to 1:8 bo 1:10 nie można startowac w zawodach no i nie ma takich mozliwosci jak 1:8 sam mam Lighta 1:10 i widze jak jest w porównaniu do 1:8.
Co do RTR czy Kit to musisz powiedziec jaką max kwote chcesz wydac.

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 1:33 pm 

Koszty utzrymania sa bardzo podobne, mam porownanie modeli Ofna/Hobao, drozsze sa chyba tylko kola, bo reszte czesci kupisz w podobnych cenach...

Tu masz linka z najlepszym kitem jaki widzialem, mianowicie Hyper ST Pro, i z silnikiem zmiescisz sie w 2tys.. Kita mozna wyrwac za 460$ z wysylka:
http://www.hyper8.co.uk/forum/index.php?showtopic=374

Model wymiata :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 1:43 pm 

chudej napisał(a):
kuuuuurde, co za poczatek tygodnia ... zaczalem myslec o tragusku .. a to przez to,ze jak zobaczylem jak w Piasecznie leci Lightning Sport , to mi sie miekko zrobilo w kolanach .. cudo plynace po torze jakby cale bylo z gumy

a tutaj lepsze 1:8 czy 1:10 ? wiem,ze 1:8 na pewno wieksze i bardziej widowiskowe, ale jak z kosztami utrzymania ? ( czesci )

no i jeszcze zagadka, jak tak sobie zwiedzam sklepy - tansze sa RTR , ale wiadomo - na gorszych czesciach
KIT'y sa fajne, ale raczej juz wysokie modele i przez to nie schodza ponizej 2 tys

sa jakies niezle KIT'y , a najlepiej ARTR ? czy lepiej szukac RTR'a i zmieniac ( wiadomo , pewnie serwa na start )

KIT to model zawodniczy, z przeznaczeniem dla kogoś kto chce sam dobrać sobie silnik, serwa, aparaturę ...
Zawodnicy w większości mają już swój osprzęt i przekładają go do nowego podwozia.
Modele KIT mają zazwyczaj już wzmocnione części, przygotowane do zawodów

RTR traktowany jest jako pierwszy model, ma raczej słabą elektronikę i podstawowe wersje silników

Dobry KIT niestety kosztuje, a po uzbrojeniu do w dobrą aparaturę, serwa, zasilanie, koła i konkretny silnik kosztuje nawet 6 tyś

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 1:52 pm 

no ale niestety cena jest zbyt wysoka

za polowe tej kwoty mozna miec Hot Bodies Lightning Sport - wiem,ze nie ta klasa , ale i roznica cenowa jest calkiem spora

a skoro juz bym szukal, to moze poszukac samej podlogi z kolami ? jak tak sobie ogladam zdjecia tego Hyper ST - to jest moj bagusek na innej podlodze. Wiec zlozenie tego od poczatku nie stanowiloby dla mnie zadnego problemu . Trafiaja sie uzywane tragussy bez silnikow ( mowie o uzywkach, ogloszeniach na forum itp ), czy raczej trzeba szukac nowki ?

co do gratow, o kotrych pisze Tomek :
- silnik - wole kupic niz miec taki RTR'owy , mam wtedy wybor , moge dobrac cenowo
- apartaura - nic wiecej poza MX-3 na razie mi nie trza, a taka lezy u mnie
- serwa - tutaj tez moge sobie wybrac lub skorzystac z tego co mam

wiec wychodzi z tego,ze taki KIT dla chudeja jak znalazl :)

a Tomek chce mnie odwiesc od tego pomyslu, bo wie,ze jakbym kupil tragusa, to bede mu robil konkurencje na zawodach ( jak sie drugi raz urodze :lol: :P )

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 2:27 pm 

chudej sciagaj jakiegos z usa ja tez cos planuje wiec mozemy sie razem zgadac mam tam wujka wiec on wsio zalatwi ja tylko wybiore cos na ebay aa najwyzej podzielimy sie paczka . Ja cche jakiegos lst2 albo tragusa :twisted:

Spektrum.

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 2:52 pm 

Możesz też poszukac hell'a (bez silnika i elektroniki) nawet na forum wiszą chyba ze 2 ogłoszenia.

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 3:32 pm 

chudej napisał(a):
no ale niestety cena jest zbyt wysoka

za polowe tej kwoty mozna miec Hot Bodies Lightning Sport - wiem,ze nie ta klasa , ale i roznica cenowa jest calkiem spora

a skoro juz bym szukal, to moze poszukac samej podlogi z kolami ? jak tak sobie ogladam zdjecia tego Hyper ST - to jest moj bagusek na innej podlodze. Wiec zlozenie tego od poczatku nie stanowiloby dla mnie zadnego problemu . Trafiaja sie uzywane tragussy bez silnikow ( mowie o uzywkach, ogloszeniach na forum itp ), czy raczej trzeba szukac nowki ?

co do gratow, o kotrych pisze Tomek :
- silnik - wole kupic niz miec taki RTR'owy , mam wtedy wybor , moge dobrac cenowo
- apartaura - nic wiecej poza MX-3 na razie mi nie trza, a taka lezy u mnie
- serwa - tutaj tez moge sobie wybrac lub skorzystac z tego co mam

wiec wychodzi z tego,ze taki KIT dla chudeja jak znalazl :)

a Tomek chce mnie odwiesc od tego pomyslu, bo wie,ze jakbym kupil tragusa, to bede mu robil konkurencje na zawodach ( jak sie drugi raz urodze :lol: :P )

czekaj, jak tylko znajdę troche czasu to się pościgamy w Piasecznie
póki co wczoraj na testach na asfalcie ogoliłem zębatkę atakującą, 17tkę, zwykła miękką od sava
ten RB to jednak sztan, na tej 17 był zrywniejszy niż mamba na 13tce

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 5:55 pm 

no ja na to licze :)

ja cos tak czuje w kosciach,ze juz tragusami sie poganiamy . bo nabieram ochoty, czytajac opinie i ogladajac filmy

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 6:00 pm 

Jakub Wroński napisał(a):
Możesz też poszukac hell'a (bez silnika i elektroniki) nawet na forum wiszą chyba ze 2 ogłoszenia.

mysle nad hellem SS, bo jest chyba calkiem calkiem

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 29, 2007 6:13 pm 

Myśl nad tym co ma części w Polsce i jest zgodne ze stanem Twojego konta ;) czyli: Xray, HPI, HB, Kyosho - te modele jeżdzą u nas "na codzień" i nie ma z nimi problemu. Teraz tylko pytanie, który model przyjmie Twój portfel.
Decyzja należy do Ciebie ;)

PS. Zapraszamy do truggy - większa konkurencja :D tylko nie rezygnuj z bagusa.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona