Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 03, 2026 11:31 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Który monsterek jest według ciebie godny KUPIENIA ?
T-maxx 6%  6%  [ 1 ]
Revo 31%  31%  [ 5 ]
Dura Trax- Evader Ep St 0%  0%  [ 0 ]
Savage 25 44%  44%  [ 7 ]
Tamiya RTR TNX Monster Truck w/3.0 Engine 19%  19%  [ 3 ]
Liczba głosów : 16
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 10:39 pm 

Ada$ - ulozylem kolejnosc tylko tych autek, ktore byly w ankiecie. Jesli mam byc szczery to wcale nie jestem stronniczy w sprawie Savaga - to auto jest po prostu bardzo dobre. TNX jest ok ale nie przebije modelu HPI. Konstrukcyjnie to tylko troszke lepszy TC... Revo jest ciekawe technologicznie ale Traxxas to traxxas. To tak jakby teraz przykladowo Fiat zaczal robic autka klasy Mercedes S. Moze i takie cos by fajnie wygladalo ale wiadomo, ze do Mercedesa daleko i tak wlasnie jest z Traxxasem... Daleko mu do Kyosho, HPI czy nawet Tamiya.

Nie zgodze sie tez ze zdaniem, ze TNX i inne sa nafaszerowane nowinkami... Znaczy zgodze sie ale nie w takiej kwestii, ze niby w Savagu tego brak. Sorry ale to wlasnie to auto jest prawdziwym MT i wielu producentow nigdy go nie bedzie moglo doscignac. Jak dla mnie to tylko Savage, Mad-Force i jeszcze pare autek moze byc uznawane za prawdziwe MT (reszta to przerabiane bagusie). Czyz nie?

Dla mnie tak serio to number one jest Kyosho Mad-Force RCX i przyznam, ze jest nawet lepszy od Savaga.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 10:51 pm 
-=ADA$=-

uff, ale teraz juz sie nie robi tylle truggy ( truck+buggy), moze wygladaja podobnie, ale wiekszosc MT to sa MT a nie przerobki, reszta to preferencje osobiste, ale zgodze sie co do RCX ( chociaz w tej chwili mi sie podoba LST :D)

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 10:52 pm 

No nawet nie ma co porównywać Kyosho Mad force RCX do Savage bo wiadomo że Savage jest o jakieś 300 dolców tanszy. :D A co do tego jaki bedzie traxxas zdania mogą być podzielone.OK traxxas może nie jest jakąś super firmą ale co z tego. Tu liczy sie wykonanie , materiały itp. Nie wiadomo jakie bedzie Revo. Sprawdzałeś Revo wydaje mi sie że nie wiec z kad ta pewność że bedzie gorszy od Savage. :?: :!: A co do tego że ,,Nie zgodze sie tez ze zdaniem, ze TNX i inne sa nafaszerowane nowinkami... Znaczy zgodze sie ale nie w takiej kwestii, ze niby w Savagu tego brak'' Nikt nie twierdzi że modelowi firmy hpi tego brak tylko stwierdzam fakt że modele wymienione przezemnie miały wiecej nowinek.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 10:55 pm 
-=ADA$=-

moze sa nowsze, a co do traxxasa to jest chyba fatum, zrobili maxxa ( pierwsza wersja byla do d**y) i teraz sie za nimi ten smrod ciagnie, chociaz o ile wiem 2,5 jest o niebo lepszy od pierwszej edycji, wystarczy raz zrobic kupe, i tak pozniej wszyscy beda palcami wytykac :D

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 11:10 pm 

Jest jeszcze jedna kwestia, ktorej chyba nikt nie poruszyl do tej pory - do czego ten truck ma sluzyc?
Np w stanach sa dosyc popularne wyscigi monster truckow na torach offroad gdzie normalnie scigaja sie buggi. W tych wyscigach najlepiej spisuja sie trucki zbudowane wlasnie na bazie buggi, nastepnie sa trucki z niezaleznym zawieszeniem (czesto zmodyfikowane i obnizone) a na samym koncu sa te, ktore maja sztywna os (tak jak Mad Force).
Jezli chodzi znowu o pokonywanie trudnego terenu i wspinanie po skalkach to bezkonkurencyjne sa trucki ze sztywnymi osiami (i najlepiej z napedem elektrycznym).
Wychodzi na to ze trucki z niezaleznym zawieszeniem typu Tmaxx czy Savage sa najbardziej uniwersalne, ale to nie oznacza ze sa najlepsze w kazdym zastosowaniu.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 11:22 pm 

1). Jakiego to rodzaju nowinki sa w TNX, ktorych niby nie ma Savage?

2). Taka prawda, ze przy masie modeli RC najlepiej sprawuje sie zawieszenie niezalezne takie wlasnie jak w Savagu czy T-Maxxie.

3). RCX jest dokladnie o 204 USD drozszy od Savaga ale jesli te 204 dolce wyda sie na tuning Savaga to beda juz dwa konkurencyjne autka.

4). Revo wyglada niesamowicie (zawieszenie) ale silnik to ma zalosny. Sorry ale 3.0cc w takim autku to stanowczo za malo.

A teraz z innej beczki. Jak sadzicie? Co bedzie sie dzialo jesli do przedniego i tylnego dyfra w swoim Savagu wsadze blokade? Bedzie duzo lepiej jezdzil w terenie? Czy moga sie szybciej uszkodzic jakies czesci? Czy tylko na teren? Jak na asfalcie wg.Was autko z zablokowanymi dyframi bedzie sie spisywalo?

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 11:45 pm 

Co do pierwszego punktu chodzi mi o samą konstrukcje(na moje wyczucie nowoczesniej wykonana)
Co do trzeciego punktu nikt nie porównuje aut po tunningu tylko mówimy o modelu odrazu wyjetym z pudełka
Revo jest dosyć lekkie a silnik może być jakiś naprade wyżyłowany jak na 18.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 11:50 pm 

promian napisał(a):
A teraz z innej beczki. Jak sadzicie? Co bedzie sie dzialo jesli do przedniego i tylnego dyfra w swoim Savagu wsadze blokade? Bedzie duzo lepiej jezdzil w terenie? Czy moga sie szybciej uszkodzic jakies czesci? Czy tylko na teren? Jak na asfalcie wg.Was autko z zablokowanymi dyframi bedzie sie spisywalo?

Ja bym zablokowal tylko tyl. Jesli wsadzisz blokade do przodu to pogorszy ci sie skrecanie. Ja mam taka konfiguracje w swoim aucie osobowym i sie sprawdza.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 29, 2004 11:59 pm 

Też tak sądze ze traxxas do swojego nowego modelu by takiego gównianego silnika nie włożył. Revo jest lekki przy czym proporcja (mi się wydaje) wagi do mocy silnika moze być OK. Revo całkiem inaczej wygląda niż Savage czy t-maxx i dlatego bardziej mi sie podoba. Wydaje sie taki bardziej stabilny i prezentacyjny. No ale w sumie prezentacja nie ma tu nic do zeczy, tylko liczy sie jak dany model bedzie sie poruszal

P.S Czy mozna przerobic jakos tlumik, zeby one tak nie buczały :P??

Tytuł:
PostNapisane: N maja 30, 2004 12:31 am 

Mi tez sie Revo podoba ale jakos nie moge sie przekonac bo to cholera nadal bedzie Traxxas a to tak jakbym wsiadl do poloneza...

Tytuł:
PostNapisane: N maja 30, 2004 8:35 am 
-=ADA$=-

jak wsadzisz blokade przejedziesz przez wszystko ale sie bedzie gorzej prowadzil. Ludzie jeszcze raz powtarzam w revo jest 2,5 (,15) i to jest ten sam co byl w noweym maxxie :D, ale fakt faktem, wazne jest do czego to ma byc, kuba ma racje!!

Tytuł:
PostNapisane: N maja 30, 2004 8:57 am 

Ale czy blokada mostow nie wplynie jakos na trwalosc poszczegolnych podzespolow autka? Jak z jezdzeniem po asfalcie?

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 31, 2004 3:25 pm 
-=ADA$=-

po asfalcie jest troche ciezko bo troche jest podsterowny, i opony sie szybciej niszcza, ale w moim wypadku tego problemu nie bedzie, dzisiaj sprawdzilem i w txt sa nieuszczelniane dyfry, a pozatym olej 50000 zrobil niewielka roznice, dlatego trzeba bedzie na stale polaczyc :D HEHE

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 04, 2004 1:57 pm 

Tak jak mowilem nalalem do swoich dyferkow olej Ofna 3000 zarowno na przod oraz tyl. Powiem szczerze, ze model spisuje sie bardzo dobrze z taka konfiguracja. W Savagu dyferki sa w pelni uszczelnione i mam nadzieje, ze to nie wycieknie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5